Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Helmond zet De Braak op z’n kop; FC Emmen haalt uit in play-offs

Laatste update:

Helmond Sport heeft goede zaken gedaan in de eerste ronde van de play-offs. De Kattenmeppers rekenden maandagavond met 4-2 af met Almere City FC en ook FC Emmen mag blijven dromen van promotie naar de Eredivisie. Dat team zette RKC Waalwijk op een flinke achterstand in het Mandemakers Stadion: 1-5.

Helmond Sport - Almere City FC 4-2
De door De Graafschap begeerde Gaston Salasiwa deed na ruim een kwartier spelen een eerste serieuze doelpoging, maar doelman Stijn van Gassel bracht redding. De middenvelder had een minuut of tien later wel geluk, want van dichtbij werkte Salasiwa de 0-1 binnen. Onder anderen Yener Arica kreeg later nog een kans, maar tot aan de rust bleef het bij 0-1. In de tweede helft leek Almere door de 0-2 van Rick ten Voorde op rozen te zitten, maar in de laatste twintig minuten ging het mis. Teije ten Den kopte de aansluitingstreffer binnen, Robert Braber schoot de 2-2 tegen de touwen en Jordy Thomassen zette Helmond met een 3-2 op voorsprong. Het slotakkoord was aan Steven Edwards, die een strafschop benutte.

Frank Olijve viert een treffer.

RKC Waalwijk - FC Emmen 1-5
RKC lijkt een terugkeer naar de Eredivisie voor volgend seizoen al wel uit het hoofd te kunnen zetten, want men zal in Emmen zeker vijf keer moeten scoren. De bezoekers kregen in de beginfase een serie hoekschoppen en sloegen na elf minuten toe toen Youri Loen hard raak schoot. RKC liet weinig zien en incasseerde na 22 minuten de 0-2: Issa Kallon benutte een rebound. In de tweede helft werd het alleen maar erger voor RKC, want Alexander Bannink schoot al gauw binnen na een goede actie van Frank Olijve. Via diezelfde Olijve werd het later 0-4 en een stift van Kai Huisman leverde de 0-5 op. De eretreffer van Johan Voskamp was er slechts voor de statistieken.

Wie bereikt de volgende ronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zal wat zijn zeg, Fc Emmen op weg naar de eredivisie.

Verwacht het niet direct, maar zal toch leuk zijn dat er ook is een keer een Drentse club in de eredivisie speelt. Is volgens mij niet eerder voorgekomen, de weg is ook nog lang .

Hilarisch dat voetbalzone voor Helmonders de bijnaam ''kattenmeppers'' hanteren terwijl ze er daar absoluut niet trots op zijn

Ik zou het wel leuk vinden om ze een keer in de Eredivisie te zien, net zoals Emmen. Maar de weg is nog lang en er kan nog van alles gebeuren.

8 mei 2017 om 22:42

Die bijnaam is niet zo erg hoor 😜. We hebben loewie the cat als mascotte.. elke zomer Jazz in catstown en ga zo maar verder.

Ik weet niet of het zo leuk is als we in de eredivisie zouden zitten. Voor ons iig niet.. voor de tegstander top 10 zal het wel lache zijn. Voor ons zou het mooi zijn om eerst een paar jaar bovenin de juup mee te draaien, elk jaar nacompetitie halen en als het nieuwe sportpark ( als het er ooit komt) er is, misschien een keer promoveren

8 mei 2017 om 23:26

Ook een keer leuk eredivisie in Helmond haha, maar of het idd voor de club goed is, is een tweede

9 mei 2017 om 07:03

Als iedereen realiseert wij cheapen uit ontslaan de coach niet en gaan volgend jaar terug een jaar vrij uit en fans lokken en in het verlengde sponsoren door de exposure

Kattenmeppers? Serieus? Dat is hetzelfde als kakkerlakken ipv feyenoord neer te zetten...

8 mei 2017 om 22:34

Pas op hoor! Die term eruitgooien en VZ terechtwijzen. Ik voel een ban voor vijf jaar aankomen.

8 mei 2017 om 22:41

Nee dat is niet helemaal hetzelfde. Helmonders hebben die bijnaam ooit gekregen omdat er verhalen rondgingen dat er katten gegeten moesten worden voor de armoede. Niemand weet of dit ook daadwerkelijk gebeurde maar vanzelfsprekend waren de Helmonders er niet blij mee. Feyenoord als kakkerlak wegzetten is (voor zover ik weet) gewoon kleinerend, een pesterij. Dat heeft niets met geschiedenis te maken volgens mij

9 mei 2017 om 07:51

Inder 2e WO was elk stukje vlees een delicatesse, dit gebeurde in elke stad in Nederland, toevallig is de naam aan Helmond blijven plakken, geen probleem. Onze mascotte is nu ook een kat

Had er zoveel zin in. RKC heeft geen zin om in de eredivisie te komen anders speelden ze wel wat beter. Verrassende uitslag bij Helmond had ik niet verwacht.

8 mei 2017 om 22:45

Is het voor RKC niet beter om stapje voor stapje weer een grote club te worden in de Jupiler League? En dan de stap te maken naar de Eredivisie. In plaats van onverwachts promoveren, flink te investeren en over een jaar met de gebakken peren te zitten. Is dat ook niet de reden dat RKC zich de afgelopen 3(?) jaar niet in het linker rijtje heeft kunnen voetballen.

8 mei 2017 om 22:53

Zit wat in wat je zegt. Maar een extra ronde was zeker niet mis. Ze hadden het zeker niet gehaald maar het voetbal van vanavond sloeg ook nergens op. Kan ook de verdienste van Emmen zijn.

Hupa Emmen geweldig. Ben benieuwd tegen wie we volgende ronde moeten. Kom op ga stunten Emmen. Promoveer naar de Eredivisie. Mooie comeback van Helmond Netjes

Rare tietel weer haha. Maar ondanks het verlies gun ik het Almere wel om eens te promoveren. Vrij jonge club maar in een grote stad mischien gaan ze groeien als ze 1 maal inde eredivisie zitten.

Geen van deze 4 ploegen heeft ook maar iets in de Eredivisie te zoeken. Cambuur wellicht maar verder geen enkele ploeg uit de Eerste Divisie.

8 mei 2017 om 22:56

En waarop baseer je dat eigenlijk?

8 mei 2017 om 23:03

Nou ik gun deze clubs wel (Emmen,Helmond en Almere City ) Ze mogen ook een keer proberen na de Eagles die hele tijd geen en weer gaan. Hoop ene kant dat NEC (slecht bestuur) Roda ( vreemde legioen) eruit vliegen en dan 2 teams die gewoon normale slectie en goeie bestuur weer in de eredevisie.

8 mei 2017 om 23:09

Deze 4 ploegen hadden in de competitie een grote achterstand op Cambuur. 15 tot 20 punten.hebben een begroting van hooguit 3/4 miljoen Euro. Ploegen als Sparta, NEC en Roda JC hebben al een begroting van rond de 10 miljoen Euro. Zelfs een GA Eagles dat kansloos degradeerde heeft al het dubbele aan begroting dan deze 4 ploegen. Kijk naar Dordrecht een paar jaar geleden, promoveerde en was met de winterstop al gedegradeerd.

8 mei 2017 om 23:46

Sparta won een periode en eindigde volgens mij als tiende oid en promoveerde, bij NEC en Roda wordt een slecht beleid gevoerd. Ik denk dat Emmen een zelfde weg in kan slaan als Heracles als het weet te promoveren. Die andere drie ploegen van vandaag acht ik minder mogelijkheden toe.

9 mei 2017 om 00:09

GA Eagles promoveerde via de nacompetitie maar Sparta werd afgetekend kampioen.

9 mei 2017 om 07:53

Begroting HS is rond de 2.3 miljoen.. die 9 ton die genoemd wordt, zal het salarisbudget zijn..

Tsja als je zo speelt zoals RKC vanavond tjonge jonge en wat denkte van die keeper en dat moet dan uit Nieuw - Zeeland komen man man man wanne amateur zeg verschrikkelijk pijn aan de ogen

8 mei 2017 om 23:21

En dan Sno, als grote verlosser binnengehaald.
Sinds zijn komst is het per wedstrijd minder geworden.
Voor de winterstop was het elftal i.m.o. beter in balans.
Ik had Williams in ieder geval gewisseld voor de jonge Etienne Vaessen, die heeft de toekomst, Williams is na a.s. vrijdag weg.

8 mei 2017 om 23:35

Nog even en dan zijn we van Williams af. Als het goed is dan gaat RKC niet met hem verder. En ja Sno begon leuk maar valt de laatste wedstrijden idd goed door de mand. Was al niet blij toen ze hem terug haalden.

Zou mooi zijn als Emmen zou kunnen gaan promoveren; de weg is natuurlijk nog wel erg lang

8 mei 2017 om 23:37

Ben bang dat het na Sparta klaar is met Emmen.

@ Jollie & dr Doom ze hadden toch zon jonge keeper Vos ofzo die heb ik een paar x gezien nou die leek in zn linkerteen nog meer talent te hebben dan heel die Williams in zn hele lichaam

Ik zag RKC niet in de Eredivisie komen, maar thuis 1-5 kansloos van Emmen verliezen zag ik ook weer niet aankomen. Heb er niks van gezien, maar goed nu weer richten op volgend seizoen en weer proberen een stapje beter te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren