Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II haalt uit, Zschusschen laat 400 fans FC Twente juichen

Laatste update:

Willem II heeft vrijdag goede zaken gedaan in de top van de Jupiler League. Het team van Jürgen Streppel won op eigen veld ruim van een zwak Almere City FC (5-0) en stijgt naar plaats drie. FC Den Bosch beleefde na twee rampweken weer eens een leuke avond en won van Helmond Sport (3-1), terwijl er ook feest was in Enschede. Jong FC Twente pakte daar voor vierhonderd man publiek de vierde zege van het seizoen, tegen SC Telstar (3-0). Nu wordt er reikhalzend uitgezien naar de topper Sparta - FC Dordrecht van zaterdag.

/

Willem II - Almere City FC 5-0
Na teleurstellende resultaten tegen MVV (0-0) en Telstar (3-1 verlies) gaf Willem II zijn supporters vrijdagavond weer wat houvast. Na negen minuten profiteerden de Tricolores al van een fout van de bezoekers, toen doelman Marco van Duin een uittrap zo bij Robbie Haemhouts bezorgde. Die gaf af aan Ali Messaoud en de middenvelder rondde simpel af voor de 1-0. Almere City keek zodoende al vroeg tegen een achterstand aan en dat werd alleen maar erger. Met een goed schot zorgde Ruud Boymans via de binnenkant van de paal voor 2-0 en snel daarna bezorgde Messaoud zijn team zelfs een luxueuze marge van drie, na balverlies van Almere City op het middenveld.

Almere City, dat dit seizoen pas drie keer won in de competitie en er in de beker al uitvloog tegen vv Capelle, had weinig in te brengen in Tilburg. In de tweede helft kwam er nog een vierde goal bij toen Willem II een strafschop mocht nemen: Norair Mamedov werd gehaakt en viel, waarna Bruno Andrade de penalty hard in de kruising joeg. Messaoud kreeg nog een kans op een hattrick, maar Van Duin voorkwam dat. Even daarvoor had hij al een prima kopbal van Bruno Andrade gekeerd. Op een schitterende vrije trap van Mamedov was hij echter kansloos en dus liep de score op naar 5-0.

/

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-1
Het seizoen verloopt vooralsnog bepaald niet positief in Den Bosch en de vorige twee wedstrijden gingen met de veelzeggende cijfers 7-1 en 5-0 verloren. FC Den Bosch herstelde zich vrijdagavond echter weer enigszins door het hoger aangeslagen Helmond Sport te kloppen. Alexander Mols schoot de Bosschenaren te hulp door na een half uur doeltreffend uit te halen. Het was niet de eerste kans voor de thuisclub, die te slordig was in de afronding en ook wat geluk miste. Geluk had Helmond wél.

Het team van Mario Verlijsdonk verzilverde in de tweede helft de eerste de beste kans al via Mark Janssen, de huurling van RKC Waalwijk. Benjamin van den Broek scoorde tien minuten voor het einde echter en bracht FC Den Bosch zo weer aan de leiding: dit keer hield men de voorsprong wél vast en zorgde Erik Quekel zelfs nog voor de 3-1. De goede reeks van Helmond (drie zeges, twee gelijke spelen) werd zodoende teniet gedaan. FC Den Bosch probeert volgende week ook van het zieltogende Almere City FC te winnen. Lukt dat, dan staat men er alweer wat beter voor.

/

FC Oss - Excelsior 2-2
Excelsior had bij een zege zich in de subtop kunnen nestelen, maar pakte slechts een punt bij FC Oss. De ploeg van Jon Dahl Tomasson kwam na vijf minuten wel op voorsprong door een rake rebound van Lars Veldwijk, na een kopbal van Adil Auassar. De thuisploeg, die vorige week tegen MVV pas voor de derde keer dit seizoen won, boog de score door treffers van Guyon Philips (kopbal) en Lorenzo Piqué om en leek de rust met een goed gevoel in te kunnen gaan. Veldwijk kopte op aangeven van Lucas Woudenberg echter nog zijn tiende van het seizoen binnen: 2-2. Excelsior was na rust de betere ploeg en joeg op de winnende treffer, maar Oss was met een inzet van Philips op de lat nog het dichtst bij een doelpunt.

Fortuna Sittard - FC Emmen 2-0
Fortuna Sittard is aan een uitstekende reeks bezig, want men is nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van Wil Boessen had het echter niet makkelijk tegen FC Emmen. In de stromende regen kreeg Bart de Groot in de eerste helft nog de beste kans, maar zijn schot raakte de paal. Fortuna kwam niet echt in zijn spel, maar besliste het duel in het laatste kwartier in zijn voordeel. Gevaro Nepomuceno verzorgde een kwartier voor tijd de openingstreffer en Lars Gulpen gaf na een voorzet het laatste tikje voor de tweede Limburgse treffer. Het Emmen van Joop Gall verloor voor de derde keer in de laatste tien wedstrijden, maar staat nog wel keurig in de middenmoot.

/

Jong FC Twente - SC Telstar 3-0
Jong FC Twente kende een droomstart in De Grolsch Veste, waar slechts 400 toeschouwers op af waren gekomen. De ploeg van Jan Zoutman nam na vijf minuten de voorsprong door een doelpunt van Felitciano Zschusschen en na ruim een uur spelen maakte de 21-jarige linksbuiten ook zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was aan Jari Oosterwijk, die vijf minuten voor tijd de 3-0 voor zijn rekening nam. Telstar bakte er weinig van en heeft in de laatste acht wedstrijden slechts één keer weten te winnen. Overigens beëindigde Twente de wedstrijd met een man minder, want in de blessuretijd pakte Nicky Kuiper zijn tweede gele kaart.

Zie jij Willem II tot het einde van het seizoen om de titel strijden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En weer laat hij zien wat voor talebt het is en een dikke vinger richting AZ. Die Messaoud is een geweldenaar. Feyenoord stuur eens scouts die richting op. Want met hem in huis zal het toch vele malen beter zijn. Hij bewijst het elke wedstrijd.

8 november 2013 om 22:50

Wow meer Verbeek die weer een talent liet verloederen. Maar begrijp je punt, wel goed dat hij nu zijn gram haalt.

8 november 2013 om 23:06

Messaoud is voor Willem II natuurlijk een geweldige speler, maar Feyenoord is natuurlijk iets te hoog gegrepen voor die jongen. Kan beter eerst een tussenstap bij bijvoorbeeld Heerenveen of Utrecht. Al hoop ik dat Ali nog lang in Tilburg blijft!

9 november 2013 om 00:27

Talent in de Eerste divisie ja.
Die hele gozer stelt geen reet voor totdat hij het in de Eredivisie laat zien. Waarschijnlijk zal je hem wel weer beter vinden dan een aantal Eredivisiespelers, maar voorlopig heeft deze jongen alleen iets laten zien in de Jupiler League. Ziyech bijv is een talent, Messaoud is nog helemaal niets

400 toeschouwers bij Jong Twente, kunnen ze niet beter effe naast het trainignsveldje een tribune neerzetten en daar de wedstrijden spelen?

8 november 2013 om 22:18

Waarom zou je dat doen als je al een stadion hebt met voldoende capaciteit?

8 november 2013 om 22:22

Omdat er volgens mij best veel kosten aan vast zitten om het in het stadion te laten gebeuren..

Weet het niet maar lijkt me zo..

8 november 2013 om 22:23

Ja precies, Twente heeft altijd al een matig veld, dit kan er ook nog wel bij.

8 november 2013 om 22:29

Matig veld? Word anders altijd keurig onderhouden hoor.

8 november 2013 om 22:43

Het is slecht voor het veld en het is ook niet echt motiverend om naar het stadion te gaan als je weet dat het hele stadion nagalmt als je per ongeluk een muntje ofzo laat vallen. Als ze het kleinschaliger maken is het veel sfeervoller.

8 november 2013 om 22:54

Matig veld!? wat zeg je me nou Mijn oom is veldonderhouder daar!!!! en hij onderhoud ook mijn grasmatje, in de tuin wel te verstaan mhuahaha

9 november 2013 om 09:40

Voor het veld is het niet bevordelijk, vind het belachelijk dat jong twente en de vrouwen in de veste spelen. En straks maar janken als het veld naar de maan is. Ik vind het trouwens terecht dat mensen het competitievervalsing vinden dat jong twente spelers van het eerste mag gebruiken.

8 november 2013 om 22:23

Ze wilden ook een stadion met veld overkopen naast het trainingscomplex in Hengelo, zodat de beloften en vrouwen daar konden spelen, maar dit is niet goedgekeurd door de gemeente. Ik denk dat Twente ergens een stadion gaat huren of ze veranderen of verplaatsen het trainingscomplex.

8 november 2013 om 22:40

Complex bouwen op de universiteits campus

9 november 2013 om 10:19

Dan moeten ze ook weer een apart uitvak bouwen plus een catering etc.

Verdiende overwinning van Willem II tegen een verschrikkelijk slecht Almere City. Het enige positieve wat er over AC gezegd kan worden is dat het geen afbraak voetbal speelt en dat het durft te voetballen. Helaas kunnen ze dat niet echt. Messaoud en Boymans blijven maar bewijzen een erg goed koppel te zijn.

Zeer, maar dan ook zéééér verdiende overwinning van FC Den Bosch! En dat werd tijd ook! Nog tweemaal de lat geraakt ook... Nu doorpakken tegen Almere en Jong Ajax!!!

FC Den Bosch - Helmond Sport 3-1 (1-0)
29. Mols (-) 1-0, 62. Janssen (-) 1-1, 71. Van den Broek (zeldenrust) 2-1, 84. Quekel (-) 3-1.

De Ruiter; Tahapary, Boddaert, Hofstede, Rutten; Maguire; Kiliç (75. De Looijer), Van den Broek; Zeldenrust (90. Bakx), Quekel (84. Seuntjens), Mols.

9 november 2013 om 01:30

Meneer heeft ook een keer gewonnen. *high Five*! Bedankt voor de details. Hoef ik vi.nl er niet bij te pakken...

9 november 2013 om 09:10

jup, kon er niet bij zijn, maar het radioverslag wat door Helmond Sport werd geleverd, was behoorlijk duidelijk. HS stelde niks voor. En zonder de broodnodige inzet, komt er helaas weinig van terecht

Jaaaaa feliciano gaat hard #twente

Vanavond Twente 2x winst, nu zondag nog, dan ben ik een tevreden mens

poulsen draait echt een topjaar bij ajax

Prima overwinning moest ook wel tegen dit Almere City ze gaven veel weg maar gingen tenminste niet helemaal achterover hangen zoals andere ploegen in de laatste weken dit geeft houvast maar we zijn er nog lang niet!

Toch wel respect voor Almere! Bijna onderaan staan maar gewoon komen om te voetballen en niet zoas mvv en de graafschap 90 minuten lang ingraven!

9 november 2013 om 04:01

Wat een dom gelul, ze laten zich met 5-0(!) afdrogen. Willem II is thuis zeer sterk, en dan kun je daar beter met een puntje vandaan gaan als naïef aanvallen/voetballen en met zo'n uitslag naar huis gaan.

Iemand enig idee hoe debutant Andersen het heeft gedaan bij Twente - Telstar?

suggestieve titel zo: Slechts 400 toeschouwers bij Twente. Klinkt in mijn ogen als: "bij Twente slechts 400 toeschouwers, terwijl er bij Jong Ajax en/of -PSV meer zit of alsof dit een extreem laag aantal is vergeleken met andere wedstrijden van Jong Twente.

Bij Ajax zat er bijvoorbeeld de eerste wedstrijd 7000 man, maar de laatste twee wedstrijd respectievelijk maar 456 en 266!!
Bij PSV zat er de laatste wedstrijd maar 250 toeschouwers

Met andere woorden: Wat een flop dit experiment! Afschaffen en nooit meer doen op deze manier. Lekker niveautje(s) lager in laten stromen met mogelijkheid te promoveren met een vaste selectie.

400 man is inderdaad meer dan de laatste wedstrijden van Jong Ajax en Jong Psv. Ben benieuwd of Voetbalzone die toeschouwersaantallen ook gaat noemen

Sowieso....waarom zouden er nu meer supporters bij een jeugdteam komen kijken dan vorig jaar toen Twente nog tegen andere jeugdteams speelde? Niveau is vrij vergelijkbaar.

Ben het niet eens met Zwolle038. Jeugdteam van topclubs kunnen de Eerste Divisie wel verrijken. Gewoon gratis toegang voor alle jaarkaarthouders en niet op gekke tijdstippen spelen. Dan zitten er meer dan bij Top Oss of Emmen.

9 november 2013 om 06:23

Ja wat een verrijking om tegen het 2de van twente te moeten voetballen. Zelfs met vaste tijden en selecties blijven dit zielloze wedstrijden. Dit zie je in Duitsland ook.

Goede overwinning van Willem Ii.
Ben blij dat mijn Dordt 1e staat maar in mijn ogen is Willem II titelkandidaat nr 1

11 november 2013 om 17:47

Nou, dat zal Willem II toch echt zn niveau van begin dit seizoen moeten zien terug te krijgen. Was vrijdag weer een drama. Ze hebben gelukkig 3 punten gekregen en die waren dik verdient maar speelde verre van goed. Als we zo tegen Helmond spelen volgende week en zij durven ook te voetballen dan krijgen we een flink pak slaag. Geen idee wie kampioen gaat worden eerst maar eens kijken hoe de ploegen uit de winterstop komen. Als Willem II zn niveau weer haalt zijn ze inderdaad weer favoriet, maar dan moet het stukken beter dan afgelopen wedstrijden.

Zo en dan nu ook direct dit experiment afschaffen. Het heeft eigenlijk helemaal geen toegevoegde waarde gehad en er is geen enkel perspectief op verbetering. Het enige dat dreigt een issue te worden naarmate de competitie vordert is dat er aantijgingen van competitievervalsing komen omdat de regels omtrent het in zetten van 1ste team spelers voor de 'jonge' varianten zo flexibel zijn. Gewoon mee op houden en werken aan een solide jeugdcompetitie en een volwaardige eerste divisie met mogelijkheid tot degradatie en promotie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren