Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Willem II gooit het na dubbeltreffer van Jizz Hornkamp helemaal weg in Venlo

Laatste update:

De tweede wedstrijd van de Keuken Kampioen Play-Offs is geëindigd in een overwinning voor VVV-Venlo. In het eigen Covebo Stadion - De Koel was de ploeg van trainer Rick Kruijs met 3-2 te sterk voor Willem II. Sven Braken was twee keer trefzeker voor VVV. Hij was tevens aangever bij het derde Venlose doelpunt van Nick Venema. Voor de Tricolores scoorde Jizz Hornkamp tweemaal. De return in Tilburg staat komende zaterdag om 16.30 uur op het programma.

Willem II schoot uit de startblokken in Venlo. De ploeg van trainer Reinier Robbemond kwam al na dertien minuten spelen op voorsprong. Sem Dirks schatte een voorzet van Lucas Woudenberg volledig verkeerd in, waardoor Hornkamp kon controleren en afdrukken in het strafschopgebied: 0-1. Een half uur later verdubbelde de uitploeg de marge. Hornkamp rondde een lage voorzet van Elton Kabangu af in de linkerbovenhoek en zette zijn ploeg daarmee op een 0-2 voorsprong.

In de 41e minuut deed VVV iets terug. Venema kreeg de bal aangespeeld van de zijkant van het strafschopgebied en schoot vanaf ongeveer elf meter via Braken, die het doelpunt op zijn naam kreeg, raak: 1-2. Vlak voor rust kwam VVV op gelijke hoogte. Pol Llonch kreeg de bal uit een hoekschop tegen zijn arm aan gekopt, waarna scheidsrechter Rob Dieperink door de VAR werd geadviseerd om een strafschop te geven. Dieperink nam dit advies over en de penalty werd feilloos raak geschoten door Braken, die zijn tweede van het duel maakte: 2-2.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Thijs Oosting een grote kans om de Tilburgers op voorsprong te zetten. Hij werd door Hornkamp oog in oog met Ennio van der Gouw gezet, maar stuitte op de VVV-doelman. Niet veel later had Van der Gouw ook een antwoord op een inzet van Kabangu. Toch was het VVV dat op voorsprong wist te komen. Venema rondde een voorzet van Braken na een uitstekende aanval knap af: 3-2. Luttele minuten later kreeg diezelfde Venema een levensgrote kans om de voorsprong te vergroten. Levi Smans gaf een bekeken voorzet op het hoofd van de spits, maar die kopte van dichtbij naast.

Een kwartier voor tijd leek Hornkamp zijn hattrick te gaan maken, maar zijn poging werd van dichtbij gekeerd door een uitblinkende Van der Gouw. Vlak daarna schoot invaller Brian Koglin een vrije trap van ver goed tussen de palen, Willem II-doelman Joshua Smits sloeg de bal echter uit zijn doel. Uit de daaropvolgende corner kopte Braken rakelings over. In de slotfase nam het tempo af en kwamen beide ploegen niet meer tot echt grote kansen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzondere wedstrijd. Zeer vreemd moment waar de spits van VVV een body-check geeft aan de scheids en slechts geel krijgt. Vervolgens draait het helemaal om en maakt hij twee goals. Uiteindelijk over de gehele wedstrijd wel verdiend gewonnen door VVV. Het eerste halfuur was voor Willem II maar daarna zakte het wel heel ver weg. Verdedigend lijken allebei deze ploegen niet echt klaar voor de eredivisie... We gaan het zien. Blijft wel boeiend dat in de eerste twee wedstrijden van de play-offs de favorieten verliezen.

23 mei 2023 om 20:48

Daar had de VAR moeten ingrijpen ...

23 mei 2023 om 20:54

Welnee joh. Hij legt het na de wedstrijd uit en ik geloof hem wel hoor. De scheidsrechter ook, anders had hij wel anders besloten.

23 mei 2023 om 20:54

Dat gevoel had ik ook ja. Je kan zeggen dat de scheids zelf beslist wat hij ermee doet maar volgens mij is de regel toch duidelijk dat je van de scheids afblijft. Elke vorm van fysieke agressie richting de arbitrage hoort volgens mij gewoon rood te zijn.

@kalou2005 wat denk jij dan dat hij zou toegeven dat hij expres de scheids omver probeert de beuken? Kijk het moment maar even terug, het is vrij duidelijk van zijn gezicht af te lezen.

23 mei 2023 om 21:03

Nee joh, daar gaat het niet om. Wie beukt er nu met opzet de scheidsrechter omver? Die floot niet eens per se in het nadeel van hem of VVV. Hier zat geen opzet bij, hoe vervelent jijndat blijkbaar ook vindt.

23 mei 2023 om 21:12

Je gelooft hem wel ...ik zou zeggen: kijk de beelden eens na.
Het is overduidelijk bewust. Misschien had de scheidsrechter het niet door, en dus had de var moeten ingrijpen.

23 mei 2023 om 21:19

@kalou2005 "wie beukt er nu met opzet de scheidsrechter omver?"

Nou precies dat ging ook door mijn hoofd heen. Heel vreemd moment. Heb je het teruggekeken want het was echt wel duidelijk hoor?

Ik vind het niet per se vervelend hoor, ben geen fan van VVV noch van Willem II. Het viel me op, dat is alles.

23 mei 2023 om 22:59

Wordt nergens echt aandacht aan besteed, dat zegt al genoeg.

Verder W2 was 1e helft duidelijk beter en vvv geluk. 2e helft was omgedraaid, wordt een mooie 2e pot, met deze uitslag een 50/50 wedstrijd in Tilburg.

Mocht vvv het niet redden, dan ben ik voor W2, mooie club.

23 mei 2023 om 21:35



Tadic gaf Luuk de Jong na een doelpunt een veel hardere bodycheck, kreeg geen rood en de VAR liet het gaan. Blijkbaar is het dus geoorloofd.

23 mei 2023 om 22:09

Wauw, wat een onnodige en domme vergelijking.

Een speler duwen of een scheidsrechter duwen ????

23 mei 2023 om 22:27

Vind ik niet, want je blijft zowel van de tegenstander als van de scheidsrechter af.

24 mei 2023 om 07:43

Hij krijgt het weer voor elkaar een Ajacied erbij te betrekken. El Fenomeno at his best

Kan er ergens een petitie worden gestart dat Sjors Blaauw nooit meer een wedstrijd van Fortuna mag becommentariëren? Zelfs tijdens een wedstrijd waar de club helemaal niks mee te maken heeft, krijg hij het voor elkaar zijn vooringenomenheid te laten blijken. Wat een vreemd figuur.

23 mei 2023 om 20:51

Ach bij ESPN bashen ze Fortuna het hele jaar door al. Slaat echt helemaal nergens op

23 mei 2023 om 21:03

Ik ben alleen wel nieuwsgierig wat ze dan tegen Fortuna zouden moeten hebben?

23 mei 2023 om 20:52

O echt? Wat zei hij dan? Kon het niet opbrengennom 90' lang geïnteresseerd te kijken.

23 mei 2023 om 21:38

Blauw is een aanfluiting, wel eens go ahead eagles horen uitspreken, wat een drama qua commentaar deze man.

Pay offs hebben altijd wel weer verrassingen. VVV heeft toch ook nog kunstgras? Hoop sowieso niet dat er een club met kunstgras bij komt. Emmen volgens mij ook nog, dus laat maar lekker degraderen

23 mei 2023 om 21:03

Zeker niet rook gewoon als echt groen gras vandaag

23 mei 2023 om 21:05

Nee vvv heeft gewoon heel mooi natuurgras

23 mei 2023 om 21:16

Al jaren niet meer.

Als je het eerste halfuur had gezien leek het onmogelijk dat VVV zou winnen maar uit het niets toch gelukt. Denk overigens dat Willem 2 het zaterdag thuis wel zal klaren zijn daar namelijk ijzersterk.

Bizar dat die Braken de eerste divisie van België boven die van nederland prefereert. Vvv had er alles aan moeten doen om hem te behouden...

23 mei 2023 om 21:18

Vvv bood 1 jaar braken wilde 2 jaar..toen was t klaar

23 mei 2023 om 22:29

Jammer want hij moet de 30 nog aantikken... Zo'n vervanger heb je niet zo maar terug...

Braken 4x gescoord volgens het artikel, waarvan de eerste 2 goals voor Willem 2... Foutje denk ik VZ?

Mooie wedstrijd, niveau viel me ook niet tegen. Met name de 3-2 was een perfect uitgespeelde aanval. Hoop dat de winnaar van Willem II en VVV ook naar de eredivisie gaat.

23 mei 2023 om 22:24

Kans is wel heel groot met Almere of Eindhoven als tegenstander. Willem II maakt het zaterdag wel goed.

23 mei 2023 om 23:15

Hoop op Willem II, je moet er met alle respect toch niet willen dat een Almere City in de eredivisie komt.

Had het wat uitgemaakt als Willem II de periodetitel had gepakt? Ik vond het zo bizar om Hornkamp op de bank te zien starten tegen Roda JC. Sinds februari heeft die tien goals en vier assists op z'n naam en uitgerekend in de wedstrijd waarin je de periodetitel kan pakken mag ie tien minuten voor tijd invallen. Heb het gevoel dat ze met hem in de basis gewoon hadden gewonnen in plaats van met 2-2 gelijkgespeeld hadden.

Off topic: Is Hornkamp een versterking voor een club uit de Eredivisie? Of komt hij toch tekort voor het grote werk? Vind hem in de Keuken Kampioen Divisie altijd wel goed spelen en heeft toch aardige statistieken. Misschien iets voor Vitesse, als hun financiële situatie het toelaat? Of FC Twente als back-up voor Van Wolfswinkel? Gijs Smal is zijn boezemvriend en Hornkamp kan prima koppen dus dat zou een gouden tandem kunnen worden en dan kan hij het stokje van Van Wolfswinkel op termijn overnemen. Heerenveen als vervanger van Sydney van Hooijdonk mits hij vertrekt komt ook in mij op. Wat denken jullie?

24 mei 2023 om 12:33

Hornkamp heeft het dit seizoen lastig gehad bij Willem II. Grotendeels te maken met zijn eigen speelstijl en hoe Willem II dit jaar speelt. In 5-3-2 is het een spits die hard werkt door af te jagen maar na 65 min is het conditioneel wel klaar. Vind ook dat hij nu zijn kwaliteiten niet volledig kan benutten. Her is een echte teamplayer, gunt andere spelers ook een goal en werkt momenteel hard voor het team. Vind het ook 1 van de weinige die op het veld uitstraalt het gras op te willen eten en ervoor te gaan, zoals gisteren ook goed te zien was.

Doet het denk ik beter in een 4-3-3 als afmaker. Dus geef je hem de ruimte om rond en in de 16 te blijven hangen en heb je buitenspelers of backs die een bal voor kunnen geven dan denk ik dat je aan Hornkamp een redelijk goede spits hebt. Balvast, redelijk schot.
Dit seizoen geen vertrouwen gehad van Hofland, nu meer vertrouwen gekregen van Robbemond en dat betaalt zich uit.

Hornkamp heeft al eerder bij SC Heerenveen gespeeld, was niet echt een succes volgens mij?
Zie het momenteel niet direct een versterking als 1e spits in de Eredivisie. Maar mogelijk als 2e spits en dat hij in die rol kan groeien. Laat hem komend jaar nog maar bij ons blijven (hopelijk in de ere, zo niet dan moeten we volgend jaar maar promoveren met hem als topscorer!). Afgelopen zomer was er al Deense interesse, ben blij dat hij gebleven is.

26 mei 2023 om 10:15

Hornkamp speelde toen op zijn twintigste voor Heerenveen, kwam uit de jeugd. Mocht twee keer invallen als spits, scoorde ook tweemaal. Werd toen een half seizoen als rechtsachter neergezet. Nogal logisch dat dat geen succes werd toen. Hij kreeg op zijn twintigste slechts 58 minuten de kans op zijn eigen positie, waarin hij prompt tweemaal scoorde, hij is totaal geen back. Hij wou weer in de spits spelen en vertrok dus. Destijds speelde Odgaard als nummer negen bij Heerenveen, die werd gehuurd van Sassuolo.

Wat is er met de Leeuw aan de hand, is hij het niveau kwijt dat hij nog niet eens meer mag invallen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren