Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum: 'Ik was blijer met Leroys goal dan met mijn eigen treffer'

Laatste update:
/

Voor Leroy Fer leek het EK in mineur te beginnen, maar de middenvelder van FC Twente zette de teleurstelling van een plek op de bank om in iets positiefs. Als invaller hielp hij Jong Oranje in de slotfase van het duel met Duitsland alsnog aan een zege. Naar eigen zeggen heeft hij dan ook ‘punten gescoord’ bij zijn ploeggenoten. “Ik ben hier met een doel: hier met die Europese titel!”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Fer verwacht dat zijn late treffer tegen de Duitsers in een later stadium nog wel eens van cruciale waarde kan blijken. “Ik zag die bal zo in het net verdwijnen. En ja, toen werd ik even gek. 3-2 in de laatste minuut, op z’n Duits”, lacht hij in het ochtendblad. Ook de maker van de 2-0, Georginio Wijnaldum, was om meerdere redenen bijzonder blij met het doelpunt van zijn boezemvriend.

“Ja, nog veel meer dan met mijn eigen doelpunt”, aldus de PSV-aanvaller. “Het was natuurlijk de winnende treffer en Leroy heeft zo veel over zich heen gehad dit seizoen. Dit had hij echt nodig.” Komende zondag gaan de manschappen van Cor Pot op herhaling. Dan wacht in Jeruzalem de tweede groepswedstrijd, tegen Rusland. Bij winst is Jong Oranje waarschijnlijk verzekerd van een plek bij de laatste vier.

Leroy Fer verdient een plek in de basis tegen Rusland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een power had Fer bij die kopbal, en dat op een moment dat niemand meer een stuiver gaf voor de 3 punten, het zouden er eerder nog 0 worden.

In de basis maar voor wie dan? Hooguit voor v Ginkel, maar die speelde wel aardig dus dat zal niet direct gebeuren.

8 juni 2013 om 10:34

Dit is weer een pol voor hele opportunistische mensen. Het stond de eerste helft gewoon goed bij Oranje en Van Ginkel speelde een hele aardige wedstrijd. Fer heeft een prima goal gemaakt maar om hem daar nu direct voor te belonen met een basisplaats gaat wel erg ver. Op dit moment zijn Strootman, Van Ginkel en Maher de drie beste middenvelders die ze hebben en het zou mij werkelijk verbazen als Cor Pot de volgende wedstrijd een van deze spelers op de bank zou zetten.

Zoet 6 (voetenwerk zeer matig bij tweede goal)
Van Rhijn 6,5 (degelijk)
De Vrij 4 (schuld bij 2 tegentreffers)
BMI 6 (net in orde)
Blind 5,5 (gebrek aan snelheid - werd er door Hermann steeds uitgelopen)
Strootman 6 (net in orde)
Van Ginkel 7 (energie)
Maher 6,5 (aanvallend goed, verdedigend matig - was na een helft leeg)
John 6,5 (snelheid, dreigend)
De Jong 3 (wat een drama)
Wijnaldum 8 (beste man Oranje)

Josefzoon 6,5 (moest helaas teveel verdedigen maar door snelheid gevaarlijk)
Fer 8 (kan zo plek van Luuk de Jong innemen ook al is hij geen spits)
Depay 7 (neemt initiatief, energiek en dreiging - kan ook zo plek De Jong innemen)

8 juni 2013 om 10:36

Wijnaldum de beste van oranje mss iets te overdreven. Vind trouwens dat wijnaldum nog steeds veel te leren heeft. Enkel als hij gedwongen wordt om snel te handelen presteert ie goed. Als ie bijvoorbeeld vanuit stilstand met z'n directe tegenstander het duel aangaat wordt het nooit wat. Denk dat een stap naar de premier league een goeie voor hem zou zijn.

8 juni 2013 om 10:48

Depay heeft echt helemaal niets goed gedaan. Waar hij een voldoende aan zou verdienen is me dan ook niet echt duidelijk.

8 juni 2013 om 10:53

De heerlijk aangesneden corner op het hoofd van Fer gemist? Kwam de 3-2 uit... raar dat je die niet hebt gezien!

8 juni 2013 om 12:18

En vergeet niet die heerlijke vroege voorzet op van Ginkel waar die corner uit ontstaat!

8 juni 2013 om 12:43

Ik denk dat joostfan de wedstrijd heeft gemist of hij heeft de televisie uitgezet toen het 2-2 werd.

8 juni 2013 om 13:00

2 heerlijke voorzetten en hoe lang heeft hij nou gespeeld? Hij heeft het zeker goed gedaan. Hij verdient niet meteen een basisplaats, maar het is een jonge die je in de gaten moet houden.

8 juni 2013 om 10:59

Strootman Redelijk tot goed hoor maar dat is mijn mening

8 juni 2013 om 12:08

Scorebord cijfers, maak je een goal krijg je een hoog cijfer, maak je een blunder een laag cijfer...tja..
-bmi vond ik de zwakste bij Ned, maar jad geluk dat zn blunders, wo geen gegeven pingel, geen tegengoal opleverden
-de Vrij speelde eerste helft goed.
Die verhouding van die cijfers klopt dan niet.
Wojaldem heb ik een uur lamg niet gezien, ja een 8 voor een goal, telt de rrst van zn aannames niet mee dan?
Etc

8 juni 2013 om 13:04

Ben het wel met je cijfers eens behalve strootman, die was zeer belangrijk en verdient minimaal een 7. In de eerste helft was het vooral dankzij hem dat er nauwelijks druk kwam op de verdediging. De tweede helft werd hij een beetje nonchalant en werd de zwakte van de verdediging meteen blootgelegd.

Wijnaldum vond ik ook zeer goed, maar ook elke keer wanneer hij voor jongoranje speelt. Psv moet echt ervoor zorgen dat wijnaldum minder druk ervaart, want blijkbaar kan die jongen niet goed omgaan met druk.

8 juni 2013 om 15:14

Fer een 8? Die heeft zijn hele invalbeurt geen pepernoot geraakt. Ja, hij maakt de winnende uit een corner, maar om alleen daar op te oordelen...

Eigenlijk speelde alleen Van Ginkel de hele wedstrijd naar behoren. Eerste helft was iedereen op zich prima, maar Van Ginkel hield als enige speler stand toen de rest van het team de tweede helft compleet faalde.

wijnaldum wordt al jaren 'misbruikt' door trainers. dan speelt hij als rechtsbuiten, dan weer als centrale middenvelder en de volgende wedstrijden wordt hij weer ingezet als aanvallende middenvelder. ja zelfs als controlerende middenvelder is hij gebruikt. wijnaldum is inmiddels 'al' 22. het wordt tijd dat hij zich gaat focussen op 1 positie en daar dingen voor gaat aanleren en afleren.

voor rechteraanvaller moet hij werken aan zn voorzet en explosiviteit. voor middenvelder moet hij werken aan zn overzicht, wat sneller afspelen en minder lopen met de bal. op dit moment zit het er allemaal een beetje tussenin bij wijnaldum. en voor je het weet heb je een tweede urby emanuelson. en die heeft uiteindelijk ook gewoon jaren lopen verkloten door zn 'multifunctionaliteit'.

8 juni 2013 om 10:49

Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt Toivonen dit jaar, dan kan Wijnaldum zich echt gaan focussen op de nummer 10 hoop ik.

8 juni 2013 om 10:57

wijnaldum had ook de pech dat narsingh die zware blessure opliep.

8 juni 2013 om 10:55

Helemaal waar. En hij heeft echt een heel hoog potentieel dat kon je wel weer zien aan die dribbel bij die 2e goal. Maar hij moet inderdaad een rol gaan kiezen (nummer 10 of rechtsbuiten) en met 2 vuisten op tafel slaan bij PSV of een andere nieuwe club. Zou voor Cocu echt een mooi project kunnen zijn om van wijnaldum komend jaar een gespecialiseerde nummer 10 te maken.

8 juni 2013 om 11:06

dat met de vuisten op tafel slaan dat werkt dus niet.

hij is destijds bij feyenoord vertrokken omdat hij zichzelf zag als middenvelder en niet meer als rechtsbuiten wilde spelen. daar had hij destijds bij psv afspraken over gemaakt met fred rutten. maar toen rutten ontslagen werd zette interim trainer cocu hem vrolijk weer op rechtsbuiten. en toen kon hij moeilijk met zn vuisten op tafel gaan slaan. psv was in crisis, hoe zouden de psv dan hebben gereageerd als wijnaldum tegen cocu had gezegd: bekijk het maar, ik ga niet op rechtsbuiten spelen? dat kan niet.

onder advocaat was hij in eerste instantie weer middenvelder, maar na de zware blessure van narsingh verhuist hij zo weer naar de rechterflank.

Wijnaldum speelde best goed

Spanje tikt dit Nederland zo makkelijk uit. Trouwens Nederland had geluk dat Gotze Reus
Gundogan enz niet speelde

Reuss en Gundogan zijn te oud of mogen wij ook Robben en Van Persie opstellen

strootman vond ik ook een van de betere maar bmi en de vrij waren gwn aan t prutse. mag ook eens gezegd worde

Alle drie doelpunten zijn even belangrijk; want zonder de goals van Maher en Wijnaldum heeft de goal van Fer natuurlijk weinig waarde. Maar de ontlading is natuurlijk heel groot en begrijpelijk want het was de beslissende goal in het voordeel van Jong Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren