Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste'

Laatste update:

Wenen, 24 mei 1995 - Een piepjong elftal, een meesterzet van een toptrainer en het instinct van een wereldspits in wording. Dat is de herinnering die wij als Nederlandse voetballiefhebber hebben bij het laatste Nederlandse succes op het hoogste Europese podium: de Champions League winst van het jeugdige Ajax van '95.

In de jaren '90 domineert Ajax het Nederlandse voetbal en laat het zich ook in Europa alles behalve onbetuigd. Met attractief spel en geraffineerde combinaties, dat wordt gespeeld door de jongens die zelf door de Amsterdammers zijn opgeleid, speelt het menig tegenstander dol en dwaas. Niet alleen de Champions League wordt gewonnen, ook de landstitels worden één voor één binnengesleept en wat te denken van de wereldbeker voor clubteams. De prijzen geven de oppermacht van het Ajax van de jaren '90 perfect weer.

Zo machtig als Ajax is in de jaren 90, zo zwak is het in het eerste decennium van de 21e eeuw. Anno 2010, nadat het 'grote' Ajax zeven jaar lang geen beslag heeft weten te leggen op de titel en Ajax al tien jaar nauwelijks meetelt in Europa, worden voor het eerst de successen en de spelopvatting, waar Ajax in de jaren '90 voor stond, aangegrepen om een nieuwe koers te varen. Een koers waarbij Ajax met verzorgd en aanvallend spel, uitgevoerd door de eigen jeugd, opnieuw de Nederlandse- en Europese top moet gaan veroveren.

Al snel wordt clubicoon Frank de Boer aangesteld als trainer en gaat er een frissere Ajax wind waaien door de Arena. Vier jaar later is Ajax, onder aanvoering van de eigen jeugd, voor de vierde keer op rij kampioen geworden, voeren de Amsterdamse supporters door heel Nederland weer het hoogste woord en is Ajax weer het Ajax dat dominant is en de lakens uitdeelt op het veld. Althans, dat willen wij Ajax-supporters vooral ons zelf doen laten geloven.

In Europa staan de prestaties nog niet in de schaduw van het succes van '95 en is ook het spel op de Nederlandse velden bij lange na niet om aan te gluren. Vaak met individuele kwaliteit worden Cambuur en Go Ahead verslagen.

Waar Ajax het in de jaren '90 moest hebben van de subtiliteit, het snelle combinatievoetbal en de Amsterdamse arrogantie, reist het pakweg twintig jaar later met angst en beven af naar de Rotterdamse Kuip en het Eindhovense Philips-stadion en trekt het als 'schoolklasje' door Europa. Ajax is Ajax niet meer. Pijnlijk maar waar. Als Ajacied denken wij allemaal terug aan het koele en gedecideerde spel dat Ajax op de mat legde in de klassieker in de Kuip in 1995(2-4) en in het Santiago Bernabeu tegen Real Madrid in datzelfde jaar (0-2). Van deze internationale macht lijkt weinig over. Waarom lukte jongens als Patrick Kluivert en Marc Overmars het wel om de absolute grootmachten in Europa te laten beven? Zijn de spelers van nu als Viktor Fischer en Davy Klaassen zoveel minder getalenteerd?

Vaak schuiven we het uitblijven van de Europese successen en het attractieve spel af op de komst van de oliesjeiks bij clubs als Manchester City en Paris Saint Germain en brullen we dat de eigen sterspelers te snel worden weggekocht uit Amsterdam door de Europese topclubs. Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt lijkt dit te accepteren en legt zich hier bij neer. Tot het nederige aan toe (!).

Waar is de Amsterdamse bluf en arrogantie ten opzichte van de tegenstander gebleven? De spreuk 'Wij zijn Ajax, wij zijn de beste' lijkt alleen te heersen onder de fanatieke Amsterdamse supporters. Waarom zouden 'wij' niet beter kunnen voetballen dan de jongens uit Londen of Milaan? Opvattingen en gedachten als "ik zal die Dani Alves is even mijn hielen laten zien" of "Balotelli, wie is dat" lijken er niet meer in te willen bij de spelersgroep van dit moment.

De hoop op een Ajax uit de jaren '90 had ik na al die hoopvolle seizoenen stiekem al opgegeven. Schijnbaar moeten we ons neerleggen bij de opleidende rol die Ajax heeft in Europa. Jammer maar helaas!

Maar toch, toen mijn hoop allang en breed was vervlogen, bloeide ik enkele maanden geleden weer op, toen ik uitgezakt op de bank keek naar de B1 van Ajax tijdens de Aegon Future Cup. Amsterdamse lefgozertjes als Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Esra Walian lieten zien waar Ajax voor hoort te staan: heldhaftigheid, branie en Amsterdamse bluf. Op deze manier werden tegenstanders van formaat aan de kant geschoven en sleepte de pupillen van Saïd Ouaali de felbegeerde cup binnen. Geen idee waarom, maar ik was dagenlang bijzonder content met deze knappe prestatie.

Het is in mijn ogen het levende bewijs dat Ajax moet afstappen van de Nederlandse nuchterheid en bewondering voor Europese topclubs. Dat de Amsterdamse bluf en positieve arrogantie bij iedere jeugdspeler er weer moet worden ingestampt. Er moet een fundamentele basis worden gecreëerd waarbij Amsterdamse trots en heldhaftigheid centraal staan. Pas dan moet er gewerkt worden aan die geniale steekpass of de perfecte afronding. De tegenstanders, van Breda tot aan Madrid, moeten met poep in hun broek afreizen naar Amsterdam. Waar nu alleen de meest fanatieke supporters de leus scanderen moeten ook Edwin van der Sar, Frank de Boer, Davy Klaassen en de rest wie Ajax een warm hart toe draagt voor gaan staan:

"Wij zijn Ajax, wij zijn de beste"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De talenten van nu zijn inderdaad wel wat minder dan die van de jaren 90. Ik snap niet echt waar je heen wilt met je Ce... Bij de meeste Ajax-fans is het wel bekend dat er een goede lichting aankomt, daar hoeft je geen CE voor te schrijven.

Ajax zal niet zo snel meer terug komen in de top, daar zal immers geld voor nodig zijn. Probleem is dat Ajax wel geld heeft, maar het niet uitgeeft. Als er versterkingen nodig zijn wordt er altijd een jong talent gehaald in plaats van een ervaren en sterke kracht. Met alle respect, jongens zoals Duarte en Schone horen eigenlijk niet bij Ajax.

Het is te hopen dat de jongens zicht dit jaar door gaan ontwikkelen en meer uit zich zelf kunnen halen. Veltman, Cillissen, Fischer en Klaassen zijn absolute sterren in wording, laat ze het maar laten zien. Helaas zal er bij Fischer wel weer enige terugslag zijn, ik vraag me af of hij niet overschat wordt...

Belangrijker is dat Frank de Boer blijft, alsmede zijn technische staf. Ik garandeer dat zonder Frank de Boer Ajax geen 4 titels had gepakt. Frank weet het beste uit de jonge jongens te halen, hetzelfde als Van Gaal in de jaren 90. Laten we hopen dat de geschiedenis zich ooit nog herhaald.

Ik ga geen beoordeling geven voor je CE, ik snap namelijk helemaal niet waar je heen wilt. Die sterren zul je dus ergens anders moeten halen.

Edit: Toch wel een beoordeling gegeven om iemand die de hele CE niet eens gelezen heeft te composeren.

Heb wel een opmerking.

Ik volg de Ajax A1 en B1 vrij aardig, durf ik te zeggen. Dat je Ezra Walian opnoemt snap ik niet helemaal. In de competitie scoorde hij wat doelpunten, maar in de Europese-toernooien gaf hij absoluut niet thuis. Noem dan een Timothy Fosu-Mensah, Vaclav Cerny, Adham El Idrissi of Nathan Leyder die werkelijk een fantastisch toernooi hadden gespeeld.

Maar ik denk wel dat het team dat Liverpool heeft verslagen, een gouden lichting kan worden.

18 juli 2014 om 09:24

Ik snap je punt. Ik koos voor de 3 namen omdat de betreffende jongens in mijn ogen, over de afgelopen jaren, het toonaangevende beeld zijn geweest waar deze generatie voor staat'

Het weer eens winnen van de CL is een utopie, ook al zou je nu een superlichting hebben dan nog gaat het niet lukken.
Men vergeet wel eens dat Ajax in 95 allles mee had en dat met hangen en wurgen de finale werd gewonnen. Het aantal deelenemende clubs in CL is sindsdien verdubbeld en ik zie Ajax in een knock out fase nooit winnen van bijvoorbeeld, Barcelona, Bayern Munchen en Chelsea...just too much.
Je constateert (terecht) een gebrek aan Amsterdamse bluf en gogme in de huidige selectie, maar daar is F.de Boer zelf verantwoordelijk voor. Hij kiest eerder voor de ideale schoonzoon/ja knikker dan een lastig ventje met gouden linkerbeen die twee man kan passeren. Dit soort branie schoppers zijn er altijd geweest in de jeugdopleiding van Ajax maar zijn de laatste jaren gewoon weggestuurd omdat ze zogenaamd lastig waren.

17 juli 2014 om 19:01

Met hangen en wurgen?
Glorieus naar de finale gegaan, alleen de finale was niet de beste wedstrijd, het jaar daarop ook doorgedrongen tot de finale alleen toen zonder Seedorf en Rijkaard net iets minder.

17 juli 2014 om 20:23

Ik zeg toch duidelijk met hangen en wurgen de finale gewonnen? Ze speelden zeker waanzinnig mooi voetbal, maar de wedstrijd in Triest ipv San Siro was bijvoorbeeld zoiets wat mee zat. Het maakt de overwinning er verder niet minder om.
Het waren in ieder geval de laatste twee finale plaatsen van een Nederlandse club in Cl.
Want dat gaat onder de huidige condities nooit meer gebeuren. Sad but true.

Ik heb echt genoten van je stuk.

Je kiest een gewaagde titel. Veel mensen zullen je puur en alleen al op deze titel afrekenen. Echter trekt het wel de aandacht, en dat is altijd iets goeds. Het zorgt er wel voor dat mensen met een bepaalde gedachte dit stuk in gaan, en dit zal veelal negatief zijn.

Echter moeten deze mensen begrijpen dat dit voor elke club in Nederland geldt. Wij moeten ons als Nederland gaan oprichten. Belachelijke prijzen vragen voor onze spelers die nog lang vast liggen, arrogantie gaan uitstralen en de tegenstanders laten beven. Dat dit averechts kan werken op ons en dat dit een hoop leed vermaak kan opleveren interesseert me geen zak.

Verder is mijn hoop ook gericht op de jongens van de B en de eerste jaars A. Maar ook de jongens die daar onder zitten zijn veelbelovend. Het is nog moeilijk in te schatten bij die jonkies, maar er wordt sinds de revolutie op een beter manier gescout.

Hoop doet leven!

Goed stuk, maar niet zo denigrerend praten over mijn cluppie (cambuur) Ook in jullie gloriedagen hebben we jullie al een paar keer gepakt :P (uiteraard met een korretje zout te nemen weet ook wel dat ajax veel groter is)

Eigenlijk geld dit voor het hele nederlandse voetbal, we hebben 2 minder jaren gehad in europa en meteen is de eredivisie waardeloos, terwijl mensen vergeten dat wij het jaar daarvoor op spanje duitsland en engeland na, het meeste punten hadden behaald en erg dichtbij een derde CL plek waren. Helaas werd dit weg gegeven in de vorige 2 jaren. Ben het zat dat mensen zich steeds verschuilen achter het wij zijn maar een klein kikkerlandje, je moet een wat meer durven en er voor uitkomen. Louis van gaal heeft de wereld het Nederlands elftal weer leren vrezen, nu is de tijd dat de Eredivisie weer wat sterker word. Hiervoor moet er natuurlijk wel meer geld in het laadje komen. Dus de clubs moeten meer durven te vragen.

Mooi stuk. Heb er ook wel vertrouwen in. Denk dat ajax met het huidige beleid de goede weg is ingeslagen. Inderdaad wat vaker die dikke vette middelvinger omhoog naar de "grote" clubs, ook op de transfermarkt. Als ze een speler willen hebben dan betalen ze maar de hoofdprijs. Het is dan ook wel zaak dat de club er op tijd achteraan zit om de contracten open te breken en te verlengen zodat belangrijke/veelbelovende spelers niet voor een prikkie weglopen met een eenjarig contract.
Moest meteen denken aan het nummer "who the f#ck is milan" uit die periode in de jaren 90.

18 juli 2014 om 01:38

een hele schattige reactie, maar sinds de laatse cl successen is er veel verandert, oa het bosman arrest en de oliesjeiks die jonge jongens achtelijk hoge salarissen bieden waardoor ze of geen contract tekenen bij de club die hun tot dat moment heft opgeleid of veel te vroeg vertrekken bij de club die ze heeft opgeleid.

nu zorgt de homegrown-regel van de uefa er ook nog voor dat de grote olieclubs steeds meer jonge spelers halen, want als je er elk jaar 10 haalt waarvan er uiteindelijk 1 het eerste haalt zijn deze clubs tevreden, ik denk dat de nederlandse clubs qua dat betreft weinig te verwijten valt, het grote probleem zit bij de arrogantie van de huidige generatie en dat merken we niet alleen bij het voetbal, al is het hier wel extreem.

De jeugd van tegenwoordig vind zichzelf geweldig en overschat zichzelf schromelijk, hierdoor zie je ook allemaal jongetjes die nog nik gepresteerd hebben naar engeland gaan om daar een berg geld op te halen en hun carriere te verpesten.

ook in de maatschappij zijn we dit, er zijn heel veel jongeren die liever iets in het criminele milieu gaan doen dan voor een normaal salaris bij een werkgever hard te werken en op die manier aan een toekomst te bouwen.

Er zijn ook bizar veel jongeren met een uitkering op dit moment en ik weet dat de economie er niet sterk voor staat op dit moment, maar als je hard wilt werken, wilt leren en je fatsoenlijk gedraagt op je werk dan kan je ook als jongere je geld verdienen en aan je toekomst bouwen, maar er zijn veel te veel jongeren die zich hier te goed voor voelen en waarom?

wat hebben ze gepresteerd behalve uitvreten bij pa en ma en tot 1400 uur op bed liggen?

Het grote probleem is de mentaliteit van de nederlander en nederland als land zijnde,zolang hier niks drastisch aan veranderd zal ons land ook op voetbalgebied niet terugkeren naar waar we ooit waren.

19 juli 2014 om 12:53

Vanaf het moment dat je over de maatschappij begint, ontspoort je reactie totaal. Jouw klacht dat jongeren tegenwoordig liever crimineel worden dan gewoon een baan zoeken, slaat echt als een tang op een varken. Er zijn namelijk helemaal geen aanwijzingen dat de criminaliteit onder jongeren stijgende is. Ook toen Ajax de CL triomfantelijk ik de lucht hield, was er criminaliteit. Daar zal het dus wel niet aan liggen.
Dat de economie er momenteel niet sterk voor staat, is wel het understatement van het jaar. Ons land beleeft de diepste en langste crisis sinds de tweede wereldoorlog. Niet gek dus dat de werkloosheid in hoog tempo is opgelopen en dat ook jongeren daar slachtoffer van zijn. De opvatting dat iedereen die hard wil werken een baan kan krijgen is populistische bullshit en een belediging aan iedereen die zich uit de naad solliciteert.
Dat gemopper over mentaliteit is een zichzelf constant herhalend deuntje dat ons al sinds de jaren '50 de strot uitkomt. Wie herinnert zich niet de term 'patatgeneratie' van Leo Beenhakker, nog zo'n beroepsmopperaar die constant de plank misslaat maar desondanks veel waardering oogst. Praat niet na, denk na.

19 juli 2014 om 13:03

hahaha vriend vergeet je de jaren 70 niet?

en ik weet niet waar jij vandaan komt, maar ik zie tegenwoordig allemaal jongetjes van een jaar 18 onder de tatoos behangen met gouden ringen en oorbellen, die niet werken en geen opleiding volgen, waar denk jij dat dat van betaald wordt?

en ik heb vanaf mn 14e altijd gewerkt, ook naast mijn school dus en ben me kapot geschrokken van de mentaliteit van generatiegenoten en de ''playstationgeneratie'' is nog veel erger maar misschien hebben we wel een hele andere definitie van hard werken

en idd jongeren voelen zich te goed om bv al schoonmaker te gaan werken omdat ze toch wel een uitkering krijgen en mede daarom gaat dit land naar de klote...

edit: grappig dat het ''ons'' al sinds de jaren 50 de strot uit komt terwijl je 47 bent, zeker de rekenlessen overgeslagen vroeger...

20 juli 2014 om 10:18

Wat jij ziet en constateert, kan veel te maken hebben met de omgeving waarin jij verkeert. Dat hoeft nog niet te betekenen dat je jouw beperkte observaties kan reflecteren op iedereen.
Sterker nog, je komt redelijk simpel over als je dingen gaat roepen die aantoonbaar onjuist zijn en slechts zijn gebaseerd op het feit dat je veel jongeren met tatoos en gouden ringen ziet.
Als ik zeg dat het 'ons' de strot uitkomt, bedoel ik het deel van de bevolking dat zich wel verdiept in de materie, dat wel rationeel de problemen benadert en dat wel goed over dingen nadenkt. Dat deel bestond al voordat ik geboren was. Net zo goed als de groep die maar blijft roepen dat "nederland naar de klote gaat" al lang en breed bestond voordat jij geboren werd.

20 juli 2014 om 10:31

haha wat jij wilt joh

blijf maar gewoon je eigen mening verkondigen alsof het door de hele bevolking gedragen wordt en dat iedereen die daar anders over denkt gek is

mi kom jij juist simpel over omdat je geen discussie aangaat maar mij persoonlijk aanvalt

maar veel plezier met je eigen wereldbeeld, aan je reacties te zien is jou toch niks te leren en verketter je iedereen met een andere mening, dus ik ben klaar met je

20 juli 2014 om 10:31

haha wat jij wilt joh

blijf maar gewoon je eigen mening verkondigen alsof het door de hele bevolking gedragen wordt en dat iedereen die daar anders over denkt gek is

mi kom jij juist simpel over omdat je geen discussie aangaat maar mij persoonlijk aanvalt

maar veel plezier met je eigen wereldbeeld, aan je reacties te zien is jou toch niks te leren en verketter je iedereen met een andere mening, dus ik ben klaar met je

20 juli 2014 om 17:57

@fier en koen iedereen die wil werken kan echt wel werken, waarom denk je dat al die Polen en Bulgaren in Nederland wonen? Juist, omdat zij wel de laag betaalde rotbaantjes willen hebben en de Nederlanders niet.

20 juli 2014 om 18:56

kijk iemand die het snapt

24 juli 2014 om 19:23

@stravven, ik heb zo'n polenbaantje gehad, na drie jaar werd ik er uit gekukeld want dan moesten ze mij een vast contract geven. Ik had het als bijbaan naast mijn HBO studie maar ze hadden liever Polen.
De hoge piefen van dit soort bedrijven nemen gewoon eerder oost europeanen aan omdat als ze zeuren, horen ze het toch niet.
Niet alleen ik werd eruit geknikkerd maar ook mijn medenederlanders van leeftijd tussen de 18 en 24 jaar, dus klets niet als je het niet weet maar alleen gaat over aannames.
Er is een groot deel wat wil werken maar niet aan werk kan komen.

Ik lees bijna nooit Ce's, en zeker niet als ze over Nederlandse clubs gaan.
Toch vond ik deze leuk om te lezen, het meeste wat je schreef wist ik al, maar toch.

Eens leuk om te lezen als 'buitenlander'!

Tja, met zo'n zelfingenomen titel verdien je natuurlijk geen hoge score. Ik heb het daarna ook niet meer verder gelezen. En nu gaan we allemaal weer even vertellen hoeveel titels Ajax meer heeft gepakt dan mijn cluppie AZ. Kom maaaarrr

18 juli 2014 om 09:05

Nee, dat valt te merken dat je niks hebt gelezen van stuk... Vrij zielig dat je een prima CE gaat afrekenen op een titel.

20 juli 2014 om 12:55

Zo werkt het nu eenmaal, vooral met internetteksten. Je moet een titel kiezen die bij je stuk past en die op een goede manier prikkelt. Een titel geeft als je het goed doet een korte samenvatting van je tekst. Dus het is vrij gewaagd om een titel als deze te kiezen, omdat je nu de illusie wekt dat het een lofrede wordt over Ajax.

18 juli 2014 om 09:10

Dat zegt dan alles over jou, dat je daarna niet verder leest.

En dan 1 ster geven. sneu.

18 juli 2014 om 09:33

Excuus als ik met deze titel mensen niet uitnodig om het stuk te lezen. Zo zie je maar hoe belangrijk een titel wel niet is! Het stuk geeft echter niet de onoverwinnelijkheid van Ajax weer, maar juist waar de zwakte ligt van de club over de afgelopen 10-15 jaar (in mijn ogen). Misschien toch vermakelijk om te lezen

18 juli 2014 om 10:00

Nee je hebt wel gelijk. Beetje onsportieve actie van me geweest. Je stuk verdient beter. Slechte zet van me. Sorry! Overigens knap dat je dat nog zo goed opvat. Jammer dat ik mn sterren-beoordeling niet meer kan wijzigen.

18 juli 2014 om 12:05

Ik zal 5 sterren geven, dan is dat ook weer gecompenseerd

24 juli 2014 om 14:55

Azopeen, je dient alleen sterren te geven als je het stuk gelezen hebt en niet alleen op basis van de titel. Ik vond het een goed stuk!

Dus jullie willen zelf weer die Arrogante club worden? Ik heb het stuk nu gelezen en jullie missen zelf het jonge talent.

Dit komt mede doordat ajax op late leeftijd scout. Zie jongens als Eriksen en Fisher, die waren; 16 of 17 jaar oud? Dan kan je niet meer die mentaliteit aanleren wat de jongens die er al op hun 10e speelde wel hebben.

Ook schrijf jij de naam fout van een jeugdspeler. Esra Walian is natuurlijk met een 'z' ipv een 's'...dit mag je natuurlijk best wel weten aangezien jij zelf wilt dat de jongens de juiste mentaliteit hebben.

Verder vind ik het niet heel bijzonder. Je schrijft wel goed maar het is niets nieuws.

2,5 sterren.

Inhoudelijk vind ik dit geen sterk artikel. Jouw uitgangspunt is dat Ajax het lef ontbreekt om net zo goed te zijn als in de jaren '90. Dat is natuurlijk onzin.
Het begint al fout te gaan als je zegt dat Ajax met knikkende knieën naar Rotterdam en Eindhoven afreist. Maar laten ze nu juist daar, en in Enschede, de beste resultaten hebben gehaald op de meest belangrijke momenten. Maar ook voor de stelling dat Ajax door Europa reist als een schoolreisje is maar weinig onderbouwing te vinden. De start van Frank de Boer in Europa was al meteen geweldig. AC Milan, een club die toch zeker bij de subtop van Europa gerekend mag worden, werd verslagen. Weliswaar is Real Madrid met een gretige Ronaldo een paar maatjes te groot, de resultaten over het algemeen zijn in lijn met wat je van dit Ajax mag verwachten. Want nee, deze groep is niet zo talentvol als die van Van Gaal en er loopt ook geen Frank Rijkaard in.
In een artikel dat als motto heeft dat Ajax alle schroom en bescheidenheid van zich af moet gooien verwacht ik ook geen zin die luidt: "schijnbaar moeten we ons neerleggen bij de opleidende rol die Ajax heeft in Europa. Jammer maar helaas."

Niet de mentaliteit vertoont gebreken bij deze club, maar de kwaliteiten. Dit bestuur begrijpt wat alle andere besturen hiervoor maar niet in hun harde kop kregen: echte topspelers moet je al heel jong scouten en zelf opleiden. Alles dat je koopt om direct in je eerste elftal te gebruiken is aanvulling op eredivisie-niveau. Niet goed genoeg dus om een CL mee te winnen.
Het jaar 1995 ligt al bijna twintig jaar achter ons en er is in die tussentijd veel veranderd. Zoals topclubs uit Europa die jeugdopleidingen van anderen afromen, de trend om op steeds jongere leeftijd te eredivisie te verlaten, spelers die van subtop-eredivisie rechtstreeks naar buitenlandse clubs gaan, de explosie van inkomsten uit televisiegelden voor de grote competities.
Het enige dat eigenlijk nooit echt veranderd lijkt, is de branie en zelfverzekerdheid van die club uit Amsterdam.

20 juli 2014 om 00:42

Ik ben het eigenlijk volledig hiermee eens en dacht dan ook aan drie sterren. Maar na de beoordeling van azopeen compenseer ik dat. 5/5. Maar werk aan de punten van iedereen en dan komt het allemaal wel goed.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik weinig klik onder clubexperts. Zag nu rechts "wij zijn Ajax, Wij zijn de beste" te staan en op de een of andere manier zou ik dat nooit lezen, omdat de arrogantie (mijn eerste indruk) van de titel spat! Toch heb ik besloten het stuk te lezen en daar ben ik achteraf erg blij om!

Ik vond het stuk lekker geschreven, fijn om doorheen te lezen en inhoudelijk heeft het mij wat bijgebracht Natuurlijk ben ik op de hoogte van de jaren 90 van Ajax! Iedereen die ik ken en Ajax dan wel of geen warm hart toedraagt, wijst mij op die ontzettende prachtperiode van Ajax! Daarentegen ben ik momenteel totaal niet op de hoogte van die jeugdteams of eventuele cups die ze binnen kunnen slepen. Ik weet niet tegen welke teams ze allemaal hebben gespeeld, maar het zal evengoed op die leeftijd een prestatie van formaat zijn!

Ik wens jou en je club een fijn seizoen komend jaar en dat jullie maar mooi tweede worden! Ik bedoel ik wil ook nog wel eens na jaren Eindhoven afstruinen voor glorie weer eens een lichtpuntje tegenkomen

20 juli 2014 om 17:37

, omdat de arrogantie (mijn eerste indruk) van de titel spat!

Het is volgens mij feitelijk gewoon juist, en daar mag je best trots op zijn.

Je hebt nog steeds goede lichtingen, maar die blijven minder lang samenspelen. Toppers met nog een paar jaar in de benen komen ook niet meer in de Nederlandse top afbouwen zoals Rijkaard en Koeman dat wel deden. daar ligt de voornaamste oorzaak.

Daarnaast, de beste jeugd loopt tegenwoordig in Rotterdam. Zelfs jullie El Ghazi is onder de rook van de Kuip geboren

''waarom lukte jongens als Patrick Kluivert en Marc Overmars het wel om de absolute grootmachten in Europa te laten beven? Zijn de spelers van nu als Viktor Fischer en Davy Klaassen zoveel minder getalenteerd?''

Is dit serieus een vraag? Dit is alsof je zegt, waarom is Schöne niet beter dan Messi? Is Messi nou echt zoveel meer getalenteerd?

''reist het pakweg twintig jaar later met angst en beven af naar de Rotterdamse Kuip en het Eindhovense Philips-stadion''

Onzin, Ajax presteert de laatste jaren vrij goed in uitwedstrijden tegen andere toppers in Nederland.

En verder, tja zo werkt het nu eenmaal. Elke club heeft wel eens een bijzonder goede lichting gehad, en dat de Nederlandse competitie - mede door het geld - zover is afgezakt is toch wel eens duidelijk. We hebben het daar al zo vaak over gehad.

Dat Ajax geen potten kan breken in Europa heeft simpelweg met kwaliteit te maken. Spelers van Ajax zijn ook maar mensen. Volgens jouw theorie zou elke club met véél mindere spelers 'gewoon met branie en lef moeten spelen', want dan kun je als Fischer zijnde ook Dani Alves aan. Werkt ook psychologisch he, als jij weet dat je op een speler staat die gewoon veel beter is dan jij, dan is het moeilijk om met zoveel lef te voetballen. Er zijn spelers die dat wel doen hoor, zie bijvoorbeeld Elia of Depay, maar dat is niet voor iedereen weggelegd, en dan alsnog overwint kwaliteit het gewoon.

Sorry, maar ik vind het echt een matige CE. De inhoud dan. Ik vind dat je schrijfstijl goed is, het leest wel lekker door.

Ik ben benieuwd naar eventueel volgende stukken van je, omdat je wel het talent hebt om een goed stuk te kunnen schrijven, maar het bij dit stuk aan de inhoud ligt.

25 juli 2014 om 15:22

''want dan kun je als Fischer zijnde ook Dani Alves aan.''

Fischer heeft genoeg kwaliteit om Dani Alves aan te kunnen.

'' zie bijvoorbeeld Elia of Depay,''

Wel grappig dat je Elia met Depay noemt. Depay vind je geweldig. Maar Elia is geflopt. Betekent dit dat je eindelijk het licht hebt gezien en dat Depay gewoon middelmaat is?

25 juli 2014 om 23:33

En jahoor, de reactie van jou:

Fischer; genoeg kwaliteit
Depay; middelmaat

Was te verwachten :'

Oké mensen, stemmen: Wie is beter, Depay of Fischer?

Btw, ik hoorde van Jujuland dat hij 5 sterren heeft gegeven puur door de titel. Hij heeft het hele stuk niet gelezen.

27 juli 2014 om 21:11

Ha, wat een reacties

Ik vond het leuk om te lezen , en het leesde ook lekker door aangezien het goed geschreven was , ook mooi om te lezen dat jeugd team's ook laatste tijd prijzen gaan winnen op grote toernooien.

Verkeerde titel, jammer

Mooie CE, mooi, en ik denk dat Ajax nog een grote club kan en gaat worden! Al zal dat op lange termijn zijn!

24 juli 2014 om 15:21

wzawzd? Wie zal altijd weinig drinken?

24 juli 2014 om 21:45

Sergio.... Meen je dit? Alleen op basis van de titel zeker, lees mijn reactie hierboven.

Als Psver dacht ik bij die titel wtf wat gaat deze Ajaxfanboy nou schreeuwen met zijn arrogante houding.
Oftewel, goed gekozen titel, ik wilde de tekst meteen lezen en was nieuwsgierig.
Daarnaast vind ik de CE ook erg goed, niet alleen Ajax moet arroganter worden maar alle clubs in de eredivisie. Kijk naar bijvoorbeeld de uitgaande transfers van de eredivisie naar het buitenland, het is een peulenschilletje in vergelijking met de portugese competitie terwijl spelers als Fernandinho niet beter zijn als een Strootman, een Witsel niet veel beter is dan een Wijnaldum, een Hulk niet veel beter is dan een Depay, een van Wolfswinkel veel minder is dan een Siem de Jong.
Al deze clubs pakken wel 40 miljoen per speler die hierboven wordt genoemd op van Wolfswinkel na(15 miljoen?) dat ten opzichte wat wij vragen voor onze spelers gaan Martins Indi (nog geen 8 miljoen) Siem de Jong(7,5 miljoen) weg.

Ik denk dat Ajax wel weer de Europese top kan bereiken, maar dan alleen met hele kleine stapjes. Ze zijn goed begonnen met de eigen jeugd, maar ze zijn er nog lang niet.
Het eerste doel is al bereikt: meerdere malen landskampioen.
Nu moeten we zien of goede spelers langer bij Ajax willen blijven spelen. Daar begint het op te lijken.
Het volgende doel is om verder te komen in de Europese competities: groepsfase doorkomen CL of halve finale EL. Als dat een aantal keer lukt wordt Ajax vanzelf weer een topclub.
Ook in de jaren 90 kwam het succes niet ineens: er werden eerst goede resultaten bereikt in de Ec3.
Geleidelijk aan werd het team toen sterker.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren