Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Wij scouten bij Ajax zo jong mogelijk, ook de mini’s van vijf en zes jaar'

Laatste update:

Nederlandse clubs zijn doodsbang dat ze een talent over het hoofd zien en scouten daarom steeds jonger. Clubs als Ajax, Feyenoord en PSV omzeilen het verbod van de KNVB, omdat ze niet zijn vormgegeven als een stichting, maar als een vereniging. "Wij scouten zo jong mogelijk", vertelt Ajax-scout Jan van der Lee. "Niet alleen D-, E- en F-pupillen behoren tot de doelgroep, ook de mini’s van vijf en zes jaar."

Volgens Van der Lee kan men bij kinderen van vijf à zes jaar oud wel degelijk zien of ze profvoetballer kúnnen worden. "Maar vervolgens kan er van alles gebeuren", legt de scout uit aan De Pers. "Hoe zit het met zijn mentaliteit? Wat is zijn ambitie? Dát is lastig te beoordelen." Hij is geen voorstander van het onderbrengen van F- en E-pupillen uit zijn regio in de jeugdopleiding. "Kinderen moet je gewoon niet te snel verpoten. Laat ze in hun eigen omgeving opgroeien en één keer in de week in Amsterdam meetrainen. Later kunnen ze dan definitief de overstap maken."

"Genoeg spelers die heel goed zijn als ze klein zijn", geeft meesterscout Piet de Visser aan. "Maar het is allemaal zo speels. Er zijn zó veel onzekerheden. Hoe groeien ze? Waar liggen later hun interesses?" Voetbaltrainer en inspanningsfysioloog Raymond Verheijen waarschuwt voor ontwrichte gezinnen: "Omdat papa zijn zoon door het hele land reed. Maar moest zijn zusje naar muziekles, dan kon dat niet. Een kind moet zich eerst ontwikkelen als mens, dán pas als voetballer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht dat een BVO niet verder dan 35 KM uit zijn omgeving talenten mocht halen onder een bepaalde leeftijd. Dacht dat daar al richtlijnen voor waren vanuit de Knvb. Persoonlijk vindt ik de E al vroeg zat, vanaf de D pupillen kan je wat meer. En als ik moet geloven dat er nagenoeg tovernaars als trainers lopen bij Bvo's maakt die paar jaar toch ook niets meer uit. Laat die kinderen kind zijn.

Verder zal ik mijn jongste zoon van 8 maanden de volgende keer meenemen naar Ajax, kijken of ze er al wat mee kunnen,..............

21 september 2011 om 07:57

Tuurlijk een loffelijk streven "laat kinderen kind zijn" en ik zou het ook willen.maar helaas zullen we er mee moeten leven. Het probleem is dat er toch altijd club's of erger nog spelersmakelaars zijn die zich hier niet aan houden.

Misschien is het dan maar beter om ook de "goede"personen/clubs toe te laten. Anders geef je de "foute"alle vrijheid. Het is eigelijk een soort van regulering.

21 september 2011 om 09:43

@tipptopp hoezo moet je er mee leren leven. Er zijn nog ouders zat die het niet willen!

21 september 2011 om 09:51

Tuurlijk zijn er mensen die het niet willen. Maar helaas verandert dat niets aan de praktijk. Ook een ouder die het niet wil wordt er mee geconfronteerd.

Het is daarna natuurlijk wel aan die ouders om er op in te gaan of het af te houden.

21 september 2011 om 14:59

Je kan mij veel vertellen, maar een kind van 7 jaar of jonger is nog niet interessant voor een zaakwaarnemer, hoe smerig deze mensen soms ook zijn, maar dat is te vroeg.

Het gaat mij meer om het kind zijn in de vorm van niet zo vaak trainen, laat ze bij hun vriendjes voetballen, laat ze in hun eigen omgeving. op zijn vroegst een jaar of 10 buiten de stad waar de BVO zit halen is vroeg zat.

Ik ken mensen bij mij op de club waarvan de kinderen idd gescout zijn voor Feyenoord, ze hebben de scouts vriendelijk bedankt en gezegd dat ze maar terug moeten komen als hij in de C of B zit.

Persoonlijk zou ik mijn kind niet laten scouten als bij in de F of E zitten, ik ken zat verhalen van ouders die idd hun hele leven op de kop moeten zetten voor die paar procent kans dat hun kind een prof voetballer word.

Het is denk ik een moeilijk verhaal, maar het probleem is denk, zoals ze hierboven staat, dat ze bang zijn een talant te missen, dus halen ze zoveel mogelijk talentjes in de hoop dat er een paar bij zitten dit het halen.......en de rest?? die zullen aan het einde balen dat ze die keus hebben gemaakt en dat hun hele jeugd naar klote is gegaan.

ik denk eerlijk gezegd, dat als jij goed genoeg je echt wel een keer de kans krijgt, dus blijf lekker tot de C of de B.

21 september 2011 om 08:30

Kan mij grotendeels vinden in jou tekst. Als je goed genoeg bent dan kom je er vanzelf ook wel. Wat je de dan alleen kan afvragen hadden die extra trainingsjaren op hoger niveau je niet nog net een stapje verder kunnen brengen? Altijd moeilijk te zeggen.

Alleen wat je zegt over ouders die hun hele leven op de kop moeten zetten klopt vaak niet. Het zijn vaak juist de ouders die hun leven op de kop willen zetten om hun kind zo hoog te zien voetballen en wie weet wat er nog meer over een aantal jaar. Voor veel kinderen op die leeftijd hoeft het helemaal niet. F,e,d-tjes, Die willen vaak gewoon lekker in hun eigen team blijven spelen.

21 september 2011 om 08:32

ik denk dat het wel een goede oplossing is, zoals hierboven staat, om de jongste (naar mijn mening minimaal tot de D) 1 of 2 keer per week te trainen bij een BVO in de omgeving. Dus niet eentje uit de buurt van amsterdam naar PSV maar naar ajax. Hiermee krijgen deze jongens een goede training die ze bij hun amateurclub minder zullen krijgen maar blijven ze wel in hun eigen omgeving en spelen ze nog wedstrijden voor hun eigen club

21 september 2011 om 11:41

Persoonlijk weet ik als ouder van een jong voetballertje van 6 dat ouders niet de scouts vragen maar dat deze naar toernooitjes gaan en daar de kinderen bekijken. Van de zomer waren er bij een mini-pupillen toernooi in Alphen aan de rijn ook scouts van Feyenoord bezig. Als ouder ben zelf dan nog degene die ja of nee zegt,

FC Utrecht doet dat via een speciale organisatie netter, deze scouten ook al jong maar laten de meeste jongens inderdaad lekker bij de eigen club voetballen maar zij komen geregeld kijken en vragen aan de hoofdtrainer.jeugdcoördinator of deze de vorderingen willen doorgeven. Als de kinderen dan oud genoeg zijn kunnen ze zelf ook de beslissing maken en daarnaast merk je als club welke kinderen er echt blijven voetballen en welke er ook lol gaan maken in hun leven.

Maar toch blijft het een feit dat je als ouders zelf verantwoordelijk bent, en als je kind echt een heel groot talent is blijven ze die voetballertjes wel volgen en als ze dan wat ouder zijn kun ze alsnog over.

21 september 2011 om 12:21

Nee idd, scouts komen naar de ouders en/of trainer toe en niet andersom, anders zou het geen scouten zijn.
Heb zelf ook twee kinderen lopen die goed kunnen voetballen, mochten de scouts langs komen kunnen ze na een kop koffie onverichte zaken naar huis.

Ben echt van mening dat spelen bij je vriendjes beter is voor het kind, dat ze daarna mee trainen bij een bvo en zo de voorderingen bijhouden vind ik ook goed.
Zelf ben ik ook al een hele tijd jeugdtrainer, heb vele kinderen zien komen en gaan, veel kinderen die goed tot heel goed konden voetballen zag je gewoon niet meer terug op het moment dat ze in de pubertijd kwamen.......een lastig geval, maar als kinderen het talent hebben en ze blijven het spelletje leuk vinden komt alles wel goed.

Als wij ouders maar niet teveel opkijken tegen al die prof clubs, want de ammateurs doen het tegenwoordig ook goed met de jeugd (meestal dan)

21 september 2011 om 16:02

Haha...dat heb ik al zo vaak gehoord.
Tot het moment dat ze echt gevraagd worden,dan is er vrijwel geen ouder die nee zegt.
Lekker makkelijk praten voor diegenen die weten dat hun kind toch nooit gevraagd zal worden.

22 september 2011 om 14:13

Henk, doe niet zo dom, zoals ik al zeg zijn er bij mij op de club al een aantal ouders die nee hebben gezegd.

Daar komt bij dat ik hier gewoon een hele sterke mening over heb, als de jeugdopleiding op de amateur club goed is wil ik gewoon dat me kind blijft tot minimaal C.

Er zijn genoeg kinderen die weg worden gehaald bij amateurs op de leeftijd van 6 to 10 jaar, die gewoon in een grote vergaarbak komen en er is maar 10 procent van die het ook echt gaat halen.......als jij niet weet hoe mijn situatie is en waar ik vandaan komt kan je beter niets zeggen.....in mijn ogen sta je nl verschrikkelijk voor gek ;

Wat gebeurt er met een kind dat wel meetraint, maar niet bij Ajax komt?? Dat zijn grote teleurstellingen op heel jonge leeftijd!!
Ik weet niet of dat altijd nu zo goed is.
Ik snap het wel om als club te blijven bestaan tegenover de superclubs als Real en Man City, moet je je wapenen en meer opleidingsinstituut worden.
Maar ik ben er meer voor de grote clubs wat meer aan banden te leggen, om zo de jonge kinderen jong en onbevangen te laten opgroeien

cynisch* Dat is toch prachtige voor die kinderen! Het zou helemaal naar zijn als ze een profcarrière zouden mislopen omdat die domme scouts te laat kwamen kijken. Het is fijn om je jeugd door te brengen met voetballertjes die in een net zo beperkte levensomgeving gaan vertoeven als jij straks. Brr... voetballen op straat *cynisch

Ben het roerend eens met de stelling dat zo'n voetballer zich eerst als mens moet ontwikkelen en voetbaltalent komt echt wel bovendrijven. Mja, deze big business stelt zo zijn prioriteiten.

Come on... Dit gaat wel te ver.. Laat die kinderen nog kind zijn en genieten van het spelletje in plaats van continu druk zetten op het presteren. Dat komt nog wel als ze later oud worden en een keuze gaan maken voor zichzelf.

21 september 2011 om 10:37

Ik geef je 100% gelijk, maar helaas denken de clubs niet zo. Die interesseert het alleen in de media, hoe het met ´de men´s´ achter de sporter gaat. Intern weet iedereen, dat het pure angst is, om dat ene talentje te verliezen aan een mogelijke concurrent. Schandelijk gedrag als je het mij vraagt. Ik vind ook dat een BVO pas vanaf de D teams mag laten spelen en trainen. Al besef ik dat dat er nooit doorheen zal komen.

Helemaal gelijk dat je al op jonge leeftijd kan zien of een kind eventueel potentie heeft. De vraag is echter of dat wel wenselijk is. Aan de andere kant is de leeftijd 6 tot 9 het belangrijkst in techniek ontwikkeling dus op die leeftijd moet je eigenlijk training krijgen van de beste en die zitten natuurlijk niet bij Swift FC maar bij Ajax, Feyenoord etc.

Het blijft moeilijk om dan al te kijken of ze later ver gaan schoppen maar, Als kinderen van 5 of 6 veel verder zijn als hun leeftijdgenootjes op die leeftijd qua inzicht, overzicht etc. Lijkt het geen onverstandige zet om ze dan op te leiden.

Tja als ze toch dicht in de buurt wonen dan is het ook geen probleem lijkt me. Volgens mij worden die jochies ook niks opgelegd hoor. Ga maar gewoon voetballen en speel over naar iemand die vrij staat en anders probeer er eerst 6 voorbij te gaan. Kan me echt niet voorstellen dat je op zo'n jonge leeftijd al helemaal lam word geluld door tactisch geneuzel.

Daarnaast weten de ouders neem ik aan wat goed is voor hun kind.

Is dit niet vermoeiend voor die kinderen van 5 en 6 jaar? Ik bedoel op zo een jonge leeftijd ga je al naar Ajax.. Je moet ook nog eens naar school gaan. Deze kinderen moeten toch ook op tijd naar bed gaan? Nou zullen de training natuurlijk wel vroeg zijn denk ik. De ouders moeten dan wel even goed na gaan denken wat voor beslissing ze gaan nemen.

Ik gun het ze van harte hoor, maar je moet het ook van een andere kant bekijken. Ik gun iedereen wel om bij zo een grote club te gaan voetballen!

Schandalig, misschien zelf wel misdadig ! Kleiner kinderen uit hun leefomgeving wegtrekken !
En dan vinden we het met zijn allen gek dat die voetballers zo'n raar gedrag vertonen.

het lijkt me neit dat je op een jaar of 5 al kan zien of iemand genoeg talent heeft om een prof te worden. Misschien heb je dan wel een uitblinker en je kan hem beter opeliden, maar in de C´s bijvoorbeeld zie je toch al wat beter of een speler genoeg techniek, snelheid, kracht en fysiek goed genoeg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren