Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Wij hadden graag net zoveel rust gehad als Barcelona nu krijgt’

Vrijdag, 15 november 2019 om 07:55Robin Bruggeman

Real Madrid en Barcelona hadden elkaar eigenlijk op 26 oktober al moeten treffen in het Camp Nou voor de eerste Clásico van het seizoen, maar vanwege de onrust in Catalonië is dat duel verplaatst naar woensdag 18 december. Barcelona neemt het de zaterdag voor die kraker ’s middags al op tegen Real Sociedad, terwijl Real Madrid op zondagavond om 21.00 uur nog tegen Valencia aan moet treden.

Nacho Fernández, verdediger van de Koninklijke, geeft vrijdag in gesprek met Marca aan dat hij dit graag anders had gezien: “Ieder elftal had graag net zoveel rust gehad als de rivaal. Maar we hebben ook een goede staf en ik weet zeker dat we zo goed mogelijk voorbereid aan de wedstrijd zullen beginnen.”

Zidane: 'We hebben meer dan genoeg kwaliteit in huis'

“Daarbij komt nog eens dat wij die wedstrijd heel graag willen spelen, we zijn niet op zoek naar excuses. We hadden graag net zoveel rust gehad, maar we willen ook winnen”, gaat hij verder. Nacho krijgt bijval van Sergio Ramos, die er eveneens van baalt dat Real 29 uur minder heeft om zich voor te bereiden dan Barcelona: “Het is jammer dat El Clásico niet op de oorspronkelijke datum werd gespeeld, omdat beide ploegen dan evenveel rust hadden gekregen.”

“De enigen die nu benadeeld worden zijn wij. De mogelijkheid dat de wedstrijd nog een keer wordt verplaatst bestaat nog steeds en ik hoop dat dat het geval zal zijn. Als dat niet mogelijk is, zullen we het duel ingaan met dezelfde mentaliteit als altijd en dat is dat we willen winnen.” Barcelona en Real Madrid gaan momenteel met allebei 25 punten gedeeld aan kop in LaLiga. Achtervolgers Atlético Madrid en Sevilla volgen op een punt achterstand.


Poll

Vind jij dat Real Madrid te weinig tijd krijgt om zich voor te bereiden op El Clásico?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door msn10)

Wat een schande. 27 uur minder voorbereidingstijd voor de Classico is teveel. En dan was de vorige Clasico afgelast vanwege ‘de onrust in Catalonië’. Als er dan een club nadeel zou moeten ondervinden van dat krappe schema zou dat Barca moeten zijn. Real Madrid wordt hier onterecht de dupe van. En dan spelen ze ook nog een tegen Valencia op zondagavond.

15 november 2019 om 08:38

Het woord schande wordt veel te veel rond gegooid. Dit is verre van een schande, het is jammer voor madrid dat ze minder voorbereid tijd hebben. Real madrid was echter zelf ook akkoord over de nieuwe speeldatum. Dan hadden ze dit probleem aan moeten zien komen en niet akkoord gegaan over de nieuwe speeldatum

15 november 2019 om 08:44

Je hebt het over Valencia en Barcelona heeft het denk ik zwaarder. Uit bij sociedad is altijd pittig.

15 november 2019 om 09:48

Hou toch op zeg, zometeen gaan we nog zeuren als een ploeg de ene week op vrijdag speelt, de andere op zondag en dat ze dan de week daarop zaterdag tegen elkaar spelen. Er is ook zoiets als CL en Copa die altijd doordeweeks zijn en daarbij zijn dit profs. Zielig gedoe is het, zeggen dat het niets uitmaakt en dat ze er vol voor zullen gaan, maar toch zeuren.

15 november 2019 om 09:50

Wat een zielig gezever over 1 dag rust. Dit zijn keiharde profs, en dan mag het niks uitmaken. Zie de USA in bijvoorbeeld ijshockey. Spelen in 1 week regelmatig 3 uitwedstrijden waar men ook nog voor moet vliegen en die gaan er ook gewon tegenaan. Maar voetballers zijn de meest vertroetelde en luiste sporters waar het woord “excuses” voor in de mond ligt. Als ze de wedstrijd op donderdag hadden gespeeld, dan was er weer een excuus als ze zondagmiddag weer moesten spelen. Trouwens, de spelers en clubs zijn wel akkoord gegaan om het bekertoernooi van Spanje in het midden oosten te spelen. Dan maakt geld alles weer goed natuurlijk.

15 november 2019 om 15:42

Gast 29u langer kunnen rusten voel je wel op zo’n hoog niveau. En Real kan en zal dan geen een keer “hard” kunnen trainen.. aangezien ze maandag (een dag na de wedstrijd) licht moeten trainen (herstel). Dinsdag ook niet (een dag voor de wedstrijd traint geen ene ploeg intensief en er moet ook gereisd worden). Dit is super gunstig voor Barca.. als het andersom was geweest had ik ook hetzelfde gezegd. Het hoort gewoon goed verdeeld te worden! Dit is klinklare onzin wat ze doen.

En het indekken is begonnen voor het geval er verloren wordt. Dit wist je toch ook al op het moment van de verplaatsing? Had toen gemekkerd

15 november 2019 om 08:43

Wauw we hebben het zelfde getypt je was me net iets voor. Dat is precies wat ik bedoel kom op man je hebt het over de beste spelers van de wereld die dit gewend zijn om de 3 dagen een potje ballen. Dat zulke spelers in de verdediging gaan vind ik echt zo bang overkomen.

27 uur rond het gewoon naar een extra dagje meer rust. Natuurlijk is dat lekker al je zo een drukke programma hebt maar het wil helemaal niks zeggen. Mensen gaan dit straks als excuus gebruiken terwijl het ook voordeliger kan uitpakken. Het gebeurt vaker dat een club minder voorbereidingstijd heeft dan een ander dus is niks nieuws. Ik ben het er ook mee eens dat het niet hoort maar mensen blijf gewoon normaal doen. We hebben het hier over de top van de top dat moeten ze gewoon aankunnen.

15 november 2019 om 09:50

Vind dat altijd zo een zever. Het gaat er hier toch niet om dat het fysiek niet aankunnen? Dat geven ze ook niet aan?

Zoals je het al zelf zegt gaat het hier over de top van de top. Beide ploegen zijn top van de top. Dan wordt het vaak beslist op details. En als de ene ploeg meer rust krijgt dan de andere ploeg kan dit het verschil uitmaken tussen winnen en verliezen. Is toch niet meer dan logisch?

16 november 2019 om 18:51

Hoevaak wint een team dat minder rust heeft dan de ander, kom op man even serieus dit kan je niet goed gaan praten. Er is niks aan de hand een dagje meer rust wauw. En wat nou als ik zeg het gaat om de vorm van de dag? Stel real is die dag beter in vorm? Wint Barcelona krijg je te horen ja dagje extra rust verliest Barcelona ja een schande met een extra dag rust, het is nooit goed. Ik zeg het is de top van de top betekent niet gelijk dat dit niet mag of kan. Ik probeer duidelijk te maken dat zulke clubs dit vaker meemaken toch elk jaar dat ze een tijd krijgen om de 3 dagen voetballen dus waar gaat dit over.

Dit gaat Real Madrid wel winnen denk ik. Ze zitten allebei in een mindere fase , maar de koninklijken zijn in iets betere doen vind ik (o.b.v. de laatste wedstrijden).

15 november 2019 om 08:46

Ja real is de laatste tijd juist goed vind ik en Barcelona thuis gaat real niet winnen. Ik ben er zeker van overtuigd dat Barcelona met minimaal 2 goals verschil gaat winnen

15 november 2019 om 08:49

Naah, Real droogt ze af met een 1-3 denk ik of meer. Maar ja wedstrijd is pas over een maand, tegen die tijd kan er veel veranderen

15 november 2019 om 08:57

Ja als jij dat denkt is je goed recht gozer. Ik hoop op een mooie wedstrijd met veel spanning altijd leuk.

15 november 2019 om 11:20

Goed verhaal, lekker kort en goede argumenten... Aan je naam te zien niet heel erg verwonderlijk dat je denkt dat ze gaan winnen.

27 uur is niet heel ernstig, maar het gaat hier om het principe... Barcelona wilt niet spelen op de oorspronkelijke datum, vervolgens is Real Madrid daar de dupe van.

15 november 2019 om 09:37

Real Madrid wilde dat ook niet.

Volgens mij is jullie clubleiding zelf akkoord gegaan met deze nieuwe datum, ga dan ook naar hun toe i.p.v. de pers. Nu lijkt het alsof je jezelf alvast wilt indekken voor een eventueel verlies.

het scheelt natuurlijk wel degelijk qua fitheid, maar kom op het zijn allemaal topsporters. ze moeten dit gewoon aankunnen, en hun trainingsschema hier op aanpassen!maar het gelul over het feit dat de clubleiding hiermee akkoord is gegaan en dat de spelers dus niet moeten zeuren slaat nergens op.ik ga er van uit dat de spelers dit toentertijd wel hebben aangegeven, maar er was niet veel anders mogelijk. en nu worden de spelers ernaar gevraagd, en dan mogen ze toch gewoon antwoord geven.er tegen aan en vol erop!!

Ongelooflijk hoeveel mensen hier gewoon willen lezen wat ze willen lezen. Nergens klaagt een speler dat het fysiek te zwaar is. Daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat zulke duels vaak beslist wordt op basis van details. En als de ene ploeg meer tijd heeft om te rusten dan een andere ploeg, zeker op dat niveau, dan is dit vaak een detail die beslissend kan zijn. Toen Ajax ver raakte in de CL heeft de Nederlandse voetbalbond ook sommige wedstrijden verplaatst. En was dit omdat Ajax het fysiek niet aankon? Nee! Dit was om ze meer kans te geven om te rusten en voor te bereiden waardoor de kans op presteren groter werd.

Shit happens, laten we niet nu al excuses zoeken. Dit is de grootste kans op het kampioenschap in jaren. Nee ik verwacht het niet, omdat Barcelona dankzij messi vaak stabiel blijft (geniet er nog maar even van). Als we dit kunnen winnen maken we een grote stap.

Real Madrid heeft er ook voordeel aan gehad. Ze zaten namelijk in enorme vormdip toen. Een hele grote vormdip. En daar lijken ze nu zo goed als over heen te zijn.

Er is een artikel op site van Marca (madrid krant). Ze hebben de laatste 20 classico's bekeken.er was 10 keer een verschil van een dag of meer in voorbereidingstijd. In die 10 keer was het 6 in voordeel van Madrid en 4 keer voor Barca. Dus het is zeker niet zo dat Barca structureel wordt bevoordeeld. In oorspronkelijk schema zou Barca ook weer een dag minder hebben. woensdagavond CL en zaterdagochtend classico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4289 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
JoseluAanvaller145
RodrygoAanvaller145
KepaKeeper100
T. CourtoisKeeper00
A. LuninKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

10 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren