Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Wie riep dat Henderson het allemaal even op zou lossen is zich rot geschrokken’

Laatste update:

De inbreng van Jordan Henderson bij Ajax kan Willem van Hanegem voorlopig nog niet bekoren. De 79-jarige analist denkt dat er te veel mis is bij de Amsterdammers voor één speler om op te lossen. Dat werd volgens hem duidelijk tegen sc Heerenveen, waar Ajax zondag met 3-2 ten onder ging. Van Hanegem zag daar wel een potentiële topper rondlopen aan Friese zijde.

Henderson speelde zondag zijn tweede wedstrijd voor Ajax, na gedebuteerd te hebben in de topper tegen PSV (1-1). De winteraanwinst werd na zijn vuurdoop van veel kanten bejubeld.

Zo prees Wesley Sneijder al zijn leidersrol en stipte Kenneth Perez het aantal gelopen kilometers van de Engelsman aan. Na het duel in het Abe Lenstra Stadion mag de vlag echter weer de kast in, vindt Van Hanegem.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"In september lag het open bij Ajax, in november, in december en in februari nog steeds", spuwt De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Heerenveen kon voor de pauze opbouwen als een trainingspartijtje."

Van Hanegem zag Henderson 'daar een beetje tussen peddelen'. "Begrijp me niet verkeerd, het was niet alleen zijn schuld. Maar in wedstrijden waarin Ajax ver naar voren wil, worden de ruimtes enorm groot, blijkbaar ook met Henderson."

"Al die mensen die over elkaar buitelden om te roepen dat Jordan Henderson dat allemaal wel even zou oplossen, die zullen zich rot zijn geschrokken", vat Van Hanegem het probleem bondig samen. De cijfers ondersteunen de uitspraken van de oud-middenvelder.

Met 39 tegengoals uit twintig competitieduels heeft Ajax de op vijf na meest gepasseerde defensie van de Eredivisie. Het heeft met nog veertien wedstrijden te gaan al één doelpunt meer tegen gekregen dan vorig jaar. Heerenveen is een van de clubs die het nog minder doet dan de Amsterdammers. De Friezen kregen er tot nu toe 42 tegen: slechts Vitesse (45), Heracles Almelo (50) en FC Volendam (52) doen het minder.

Sahraoui: rijp voor de Nederlandse top?
Van Hanegem sluit zijn betoog over Heerenveen – Ajax af met een positieve noot. Volgens hem verdienen Sven van Beek en met name Osame Sahraoui complimenten. "De beste man aan Friese kant was Sahraoui. Er waren topclubs die deze winter een buitenspeler wilden halen die makkelijk een man kan passeren en dat kan deze jongen. En hij is pas 22 jaar", tipt Van Hanegem de Nederlandse beau monde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Wat is het toch een Zuurpruim" reacties in 3...2....1....

Voorlopig drukt Jordan inderdaad zijn stempel nog niet. Wellicht komt het nog en gaan andere het licht zien. Ik denk zelf dat als je Taylor eruit haalt, je al een groot deel van de oplossing hebt

12 februari 2024 om 08:58

Het is ook een zuurpruim. Er is toch ook niemand die zegt dat Henderson het in z’n eentje gaat oplossen? Alleen dat hij het beter gaat doen dan Tahirovic. Beetje sneu ook om vorige week niks te zeggen, en nu na een nederlaag meteen met gestrekt been er in.

12 februari 2024 om 09:02

Het is nogal een kunst om het beter te doen dan Tahirovic. Het blijft gewoon een gatenkaas.

12 februari 2024 om 09:02

Natuurlijk waren die er wel. Ook zie je regelmatig dat er dan enorm overdreven wordt. Al het goede is meteen een gevolg van Henderson zijn aanwezigheid.

Werkt natuurlijk ook de andere kant op. Maar die extremen zijn er natuurlijk wel gewoon.

12 februari 2024 om 09:07

Er waren er hier genoeg die zeiden dat Hednerson zijn teamgenoten 20% beter ging maken en het wel even zou neerzetten. Dan ga je tegenreacties krijgen als het verdedigend weer een gatenkaas is. Ik heb ook mijn twijfels want je betaald die man een godsvermogen elke week.

12 februari 2024 om 09:10

Het grappige is dat Tahirovic net beter begon te spelen. Heb toevallig die wedstrijd tegen Heracles helemaal gekeken en vond Tahirovic samen met Brobbey ver boven de rest uitsteken. Hij was enorm betrokken in het positiespel en onderschepte ook gigantisch veel. Dat is wat je wil zien lijkt me.

12 februari 2024 om 09:23

Ruiz: potjandrie, ik dacht dat ik de enige was die Tahirovic wat beter vond gaan spelen maar zie hier!!

Hij pakte eenzelfde rol als Wieffer ook dikwijls doet. Veel onderscheppen en redelijk rap vooruit het spel voortzetten.

12 februari 2024 om 09:49

Taylor is dan ook de speler die moet vertrekken uit de basis, maar dan wordt toch Tahirovic geslachtofferd.

12 februari 2024 om 09:49

MessiBazoer je bent nu keihard aan het liegen. Meerdere mensen zeiden dat er met Henderson in de ploeg meer rust zou zijn en we veel beter zouden gaan spelen omdat hij ervaring heeft. Mensen deden alsof Henderson de God was die Ajax zou redden.

12 februari 2024 om 10:01

@deuitverkorene....waar liegt messibazoer volgens jou precies keihard over?

12 februari 2024 om 10:03

Hij was week in week uit de slechtste wat typ jij?
Dat hij het beter deed dan een dikke 2 goh lastig zeg.
Hij is terecht eruit. Dat Sutalo en Hato de 1 na de andere blunders maken tsja.
Al zet je prime Makalele op 6 je wordt alsnog afgestraft.
Ajax heeft behoefte aan een 6 (inmiddels binnen) een vleugel met een actie (moet worden gekocht) een goede back (moet worden gekocht) en een verdomd goeie CV (moet worden gekocht).
Dan pas kan men oordelen. Er is nog teveel zooi op het veld. Dat veranderd niet door 1 speler.

Aan de hand van Henderson kwam Ajax zelfs terug in de wedstrijd dmv goed coachen en zelfs passing.
Helaas werd het op het einde (terecht) niet beloond.
3-0 achterkomen tsja dan vraag je er zelf om.

12 februari 2024 om 10:05

Taylor speelt op een adere positie daarom staat hij er nog.
Helaas, want hij is de slechte binnen dit team. Heb je niks aan.
Zal bijna Fitz de kans geven zo van ach kan het erger

12 februari 2024 om 10:09

Je mag van zo'n speler meer verwachten dan van een Tahirovic.
Ervaring,salaris.

Vorige werk was het voor Henderson veel gemakkelijker in te vullen.
PSV dwong ajax ver terug waardoor ze vanzelf compact gingen spelen.
Nu tegen Heerenveen moet ajax het het spel zelf maken en dan zie je dat de linies weer mijlenver uit elkaar gaan.
Juist dan moet Henderson met zijn ervaring ervoor zorgen/coachen dat het niet gebeurt.
Dus ja vorige week was er geen aanleiding om kritiek te leveren omdat de linies grotendeels gesloten bleven.

12 februari 2024 om 10:39

Ja, in 2 weken zal hij het oplossen....

12 februari 2024 om 10:55

Maar wat ik mij afvraag, waarom is het zo'n zekerheidje dat Henderson de nieuwe 6 is bij Ajax? In zijn echte gloriedagen bij Liverpool was dat ook nooit zijn positie en als je zijn sterke punten door de datamachine haalt zijn het niet de kenmerken van een echte 6 waarin hij uitblinkt. Hij is veel meer een 8.

12 februari 2024 om 10:55

Die Henderson voeg helemaal niks toe . Mensen vergeten dat hij al 33 jaar is en het loopvermogen niet meer bezit, balletje breed en terug is niet moeilijk. Je heb gelijk dat Ajax met Henderson wel beter zou worden maar schijn bedriegd

12 februari 2024 om 11:02

Henderson afmaken op loopvermogen terwijl hij gisteren zo’n beetje alle gaten op het middenveld dichtliep die Taylor en Hlynsson lieten vallen. Daarnaast gaf hij 4 schitterende ballen naar voren waarvan uit een van die diepe ballen de bal op de lat werd geschoten.

Man man Crooswycker jij bent echt gewoon een trol, kan niet anders.

Trouwens heb dan op zijn minst de simpele feiten op orde. Ajax won niet van PSV maar speelde gelijk. Het feit dat je op die opmerking nog 4 duimpjes krijgt zegt ook wel weer genoeg over het niveau hier.

12 februari 2024 om 11:52

Hij loopt veel meer dan de rest hoor. Leeftijd zegt weinig net als galasek en guardado destijds.Hij staat op 6 voor het sturen van het team. Maar als taylor niet eens fatsoenlijk beweegt. Berghuis zeer nep speelt tsja hij is geen Harry Potter of zo hè. Hij kan niet zwaaien met z'n staf en de rest voert uit. We hebben het hier over professionele voetballers. Wie niet levert moet er simpelweg uit

12 februari 2024 om 14:50

Ik zeg toch de ballen die hij speelt kan me opoe ook . Voor dat geld wat hij verdient is dat te weinig wat willen zeg over ruimte is gewoon zo

12 februari 2024 om 14:52

Lopen is anders dan rennen

12 februari 2024 om 09:21

Dat van zuurpruim is alleen bij gebrek aan inhoudelijke weerlegging van zijn punt. Dat is namelijk onmogelijk. Ajax doet het zichzelf aan, niet doordat ze Henderson halen, maar juist door wat ze laten staan op het veld. Taylor met stip op 1; continu een middenvelder minder. Alle verdedigers behalve Hato en Gooijer, waarbij Satulo, Sosa en Gaaie natuurlijk echt never meer zouden moeten spelen. Maar goed, wat moet je als trainer met die realiteit... Je moet toch iémand naast Hato achterin zetten.. en natuurlijk spelen Bergwijn en Berghuis ook vaak als natte kranten, maar dat is niet waardoor je zo presteert. Met een solide verdediging maakt Brobbey je bijna zelf wel kampioen, maar hier is niet tegenop te scoren

12 februari 2024 om 09:39

Nou ja, je kunt Hato gezien zijn leeftijd weinig verwijten, maar hij wordt ook wel vaak ontzien. Die speelt echt niet zoveel beter dan Sutalo, maar vorige week speelde die jongen weer een goede wedstrijd en dan komt men weer superlatieven tekort, alsof die jongen het hele seizoen een geweldig niveau haalt. Dat is simpelweg niet het geval. Hato speelt ontzettend goed voor een jongen van 17 jaar, maar voor een centrale verdediger van Ajax is het onder de huidige omstandigheden (die overigens voor iedere centrale verdediger lastig zijn) lang niet altijd goed. Dat neemt ook niet weg dat je niet alles aan een gebrek aan kwaliteit kunt wijten. Ik denk je met deze bezetting zelfs als goede centrale verdediger als een amateur kunt lijken.

12 februari 2024 om 10:14

Ja eens. Maar het heeft ook met daadkracht te maken.
Als het slecht gaat, dan moet je inzet tonen, dan maar op duelkracht.

Sutalo, Sosa, maar ook Hato lopen alleen maar met de aanvaller mee. Alleen Gooyer probeert die bal ook echt af te pakken.

Hato heeft inzicht, techniek, goede positionering en stapt vaak op tijd in, maar 1 tegen 1 is ie best zwak.

12 februari 2024 om 10:15

@vtotheb,

Grappig dat je Hato en Gooijer als uitzondering bestempeld. Gooijer was gisteren verdedigend echt zwaar ondermaats en had echt veel meer moeten doen bij 2 van de 3 tegendoelpunten. Hato heft voor de zoveelste keer in zijn eentje buitenspel op waardoor er een doelpunt valt. De harde lijn van Sosa en Sutalo zou ook moeten gelden voor verdedigers uit de eigen opleiding. Alleen blijven we daar maar zaken door de vinders zien. Als Gaaei zo slap verdedigd had bij de 3-0 was hij volledig afgemaakt.

En dat is dan ook direct de inhoudelijke weerlegging op het punt van Willem. Henderson heeft in die rechter zone behoorlijk wat puin geruimd. Henderson had ook zijn slippertjes, maar heeft er alles aangedaan om tot een fatsoenlijk resultaat te komen. Dat een Forbes te lui is om met fatsoenlijk mee terug te gaan. Dat een Taylor te dom is om vooruit druk te zetten waardoor er achter hem gaten vallen en dat een technische staf pas ingrijpt in de rust om zaken om te zetten op de tactische vondst van Heerenveen (die zowat elke tegenstander succesvol toepast tegen Ajax), kan Henderson weinig aan doen. Hij krijgt de wanprestatie van gisteren mooi op z'n bordje geschoven, maar dat bijvoorbeeld Berghuis niet een fatsoenlijke voorzet heeft gegeven en totaal niet voor dreiging kan zorgen ligt toch niet aan Henderson? En zo zijn er nog tal van situaties geweest.

12 februari 2024 om 11:39

Geen speld tussen te krijgen. Thnx voor je stuk!

12 februari 2024 om 11:16

Heerenveen maakte de dienst uit. Niemand van Ajax kon iets uitzonderlijks doen. Daar hoor je weinig van. Heerenveen speelde gewoon solide. En de media kijkt te veel naar Henderson. Die jongen kan Ajax niet alleen redden. Daar hebben ze te veel middelmatig spelers voor.

12 februari 2024 om 11:27

Mwah Ajax speelde vooral tegen zichzelf hoor. Buiten 4 kansen om waarvan er 3 afgemaakt werden had Heerenveen eigenlijk vrij weinig te vertellen. Die 1-0 zou normaliter ook nooit kunnen vallen als je verdedigers gewoon tegelijkertijd stappen (echt enorme fout van Hato daar). Je komt notabene nog bijna gelijk op twee eigen doelpunten😂

Het is dat Ajax dramatisch was aan de bal en dramatisch in de afwerking anders hadden ze het na de 1-0 nog vrij simpel om kunnen omdraaien zoals tegen Heracles. Het is niet alsof je weggespeeld werd door Heerenveen zoals we tegen een paar andere ploegen wel zagen dit seizoen (GAE uit, Fortuna uit oa).

Verder met je eens over Henderson. Goede speler maar je staat nog steeds met te veel middelmaat op het veld.

Ik word zo ontiegelijk moe van al die oud voetballers, journalisten en analisten. Hij is geen spelmaker.Hij is gewoon een goede 6 of 8. Coaching is zijn sterkste punt. Heeft jarenlang bij een topclub gespeeld maar is nu niet meer van top niveau. Als je hem kent weet je precies wat je aan hem hebt. Is pas zijn 2e wedstrijd. Altijd dat gezeik. Ben niet eens voor Ajax, maar erger me kapot aan dat gezeik van die mensen elke keer. Zelfde gebeurde bij Brobbey en nu moet hij volgens vele in oranje. Zelfde geldt voor Wieffer bij mijn clubbie aan het begin van het seizoen, speelt nu goed moet in oranje. Man man man...MAND!!!

12 februari 2024 om 09:40

Haha. MAND is hier niet op z’n plaats. Geen woord te veel gezegd. Voetbal journalistiek is vaak meer sensatiezoekerij dan goed rapporteren en analyseren van het nieuws.
Dat bijvoorbeeld een Arno Vermeulen als specialist bij zijn eigen programma zit is toch idioot.

12 februari 2024 om 09:51

Je doet alsof mensen de kritiek op Brobbey aan het verzinnen waren, dat was niet zo. Hoe Brobbey gisteren speelde is een perfecte voorbeeld van hoe hij aan het begin van het seizoen speelde.

12 februari 2024 om 10:30

En wat is de toegevoegde waarde van je comment uitverkorene? Daar gaat zijn kritiek toch niet over?

12 februari 2024 om 11:05

Daar gaat zijn kritiek wel deels over. Brobbey scoorde in het begin van het seizoen gewoon niet, en dat is toch wel redelijk essentieel voor een spits. De kritiek die er toen kwam was ook gewoon terecht. Inmiddels speelt hij stukken beter en soort hij wel. Kritiek heeft plaats gemaakt voor lof en dat is ook terecht.

In het voetbal ben je nu eenmaal zo goed als je laatste wedstrijd. Deal with it

12 februari 2024 om 12:28

Deuitverkorene

Dit was helemaal geen perfect voorbeeld van hoe hij aan het begin van het seizoen speelde. Begin van het seizoen kwam Brobbey vaak juist wel in de gelegenheid maar verprutste hij elke kans die hij kreeg. Gisteren kreeg hij in totaal twee bruikbare ballen. Van de eerste maakte hij een prachtige potentiele assist die Hlynsson op de lat schoot, de tweede kopt hij 1 cm naast. Wat moet hij doen verder als niemand hem aanspeelt?

Geef Kaplan eens de kans. Hato naar linksback en dan Kaplan in het centrum. Hopen dat Branco snel terug is en hem naast Henderson posteren. Taylor even banken.

12 februari 2024 om 09:13

Ik vind Hato in niets een linksback, maar bijna iedereen is beter dan Sosa of Martha (wat natuurlijk in niets een linksback is). Dus Kaplan centraal en Hato naar de back vind ik wegens gebrek aan beter, en gezien het feit dat Hato centraal ook tegenvalt wel een goede optie.

12 februari 2024 om 09:17

Ik zie Hato liever centraal maar deze verdediging is extreem kwetsbaar en Kaplan doet het prima in de jeugd. Geef hem dan maar de kans ook. We krijgen elke pot minimaal twee goals tegen. Dan kun je niet blijven winnen. Twee goals tegen en dus puntverlies tegen Heerenveen, Almere en PEC. In die potten scoor je ook zelf steevast twee keer. Daar ligt het dus niet aan.

12 februari 2024 om 09:35

Deels eens, maar dan blijf je maar schuiven met poppetjes. Tot nog toe heeft geen enkel experiment of omzetting echt veel veranderd. Ja, onder Van 't Schip is het beter, maar dat komt ook vooral omdat Steijn het helemaal niet zag. Zelfs nu de linies veel korter op elkaar spelen, is die verdediging zo lek als een mandje. De ruimtes achterin zijn gewoon veel te groot en aan de bal is het te matig om ploegen op hun eigen helft te houden.

12 februari 2024 om 10:36

Ik dacht precies hetzelfde. Hato en Sutalo naast elkaar lukt gewoon niet en als Hato zo blijft schutteren als hij de laatste weken doet kun je hem beter weer even opschuiven nu je een andere talentvolle speler achter de hand hebt. Heb je hopelijk ook meer verdedigende kracht op de back positie en kan hij weer even rustig zijn vorm terugvinden. Centraal maakt hij nu gewoon te veel fouten. Sutalo is aan de bal echt niet goed maar die lost wel een hoop verdedigend geschutter op van Hato, Gooijer en het middenveld.

Ik denk dat Sutalo / Hato helaas misschien wel nooit gaan werken. Die zijn totaal niet complementair aan elkaar en zorgen juist dat de ander minder slecht gaat spelen..

12 februari 2024 om 10:56

En straks staat Branco er en is hij de gene dat er niets van bakt. Iedere keer is er een andere de sjaak. Het middenveld loopt niet en het ligt alleen aan Taylor? Dat is knap. Henderson stond gisteren net zo te schutteren en toptalent Hlynsson mist gewoon een ontzettend grote kans. Het is gewoon 1 groot drama bij Ajax. Brobbey zorgt er vaak voor dat het verschil toch nog net gemaakt wordt, maar die gaf gisteren ook niet helemaal thuis en dan loop je tegen puntverlies aan.

12 februari 2024 om 11:08

Henderson stond helemaal niet te schutteren. Dat is echt onzin. Dankzij hem stonden we niet met 5-0 achter na 20 minuten zat juist overal tussen zodat het geen open huis werd zoals tegen GAE. Hebben jullie uberhaupt gekeken of roepen jullie elkaar allemaal gewoon na?

Taylor en Hlynsson zijn sinds het uitvallen van vd Boomen en Vos de consistente factor waarom het middenveld niet loopt. Als je dat niet ziet… het ging met vd Boomen toen juist beter lopen daarom was het ook zo’n aderlating dat die toen geblesseerd raakte.

12 februari 2024 om 11:30Of '' wij '' praten elkaar allemaal ná of jij hebt gewoon geen kijk op het voetbal?

Henderson was gister zelf ook verantwoordelijk voor het fouten festijn. Constant kwam er een middenvelder van Heerenveen vrij door het niet doordekken van Henderson. Statisch in zijn zone, niet kort op de man.

Overigens waren Taylor en Henderson beide in de opbouw erg statisch. Balletje ophalen tussen de Cv's brengt dit Ajax niks.

Afsluitend: Wél te benoemen dat dit pas wedstrijd 2 is van hem en hij wedstrijdritme nog mist. Dus afschrijven is ook onzin natuurlijk!

12 februari 2024 om 11:41

Want ik ben de enige met deze mening? Het is vrij bijzonder dat de meeste Ajacieden een hele andere lezing hebben van zijn spel gisteren dan de fans van de rivalen. En het is nou niet alsof Ajax fans altijd wegblijven van kritiek op de eigen spelers.

Ik zag hem gewoon enorm veel dichtlopen vooral in de eerste helft. In de tweede helft was het allemaal misschien wat minder omdat hij opeens bijna in zijn eentje op het middenveld kwam te staan door de omzetting maar te zeggen dat Henderson liep te schutteren is echt zwaar overdreven als je het vergelijkt met zijn medespelers.

12 februari 2024 om 12:48

Je bent inderdaad een van de enige die hem zo bewierookt en op handen wilt dragen alleen omdat hij een zogenaamde status heeft.

Henderson heeft (wellicht (nog) niet) zijn loopvermogen waardoor hij al de hele wedstrijd steken liet vallen verdedigend. Hij is bijna overal te laat met doordekken. Overigens helpt zoals je zelf aangeeft zijn maatje Taylor totaal niet mee die vaak uit positie staat.

Ik ben trouwens de eerste die ook aangeeft dat o.a. een Lozano en een Lang totaal niet brengen wat je wel van ze had verwacht.

12 februari 2024 om 13:13

"je bent inderdaad een van de enige die hem zo bewierookt en op handen wilt dragen alleen omdat hij een zogenaamde status heeft."

Wat? Maar serieus man. Lees je uberhaupt wat ik schrijf of ga je me alleen maar woorden in de mond leggen moeilijk discussie aan te gaan met iemand die gewoon dingen uit zijn duim zuigt.

Henderson was te laat met doordekken? Hij stond in zijn eentje drie man af te stoppen op het middenveld in de tweede helft omdat Taylor nergens te bekennen was en Akpom alleen maar in de spits liep. Wat denk jij dan, dat Henderson 6 benen heeft? Of dat hij 8 meter breed is en in zijn eentje wel even het hele middenveld kan vertegenwoordigen. Volgens mij maak jij hem toch echt vooral groter dan hij is en ben ik gewoon realistisch dat ook een speler met zijn ervaring niet op kan tegen de gaten die Taylor en Hlynsson laten vallen.

12 februari 2024 om 13:30

Je praat jezelf gewoon tegen. In plaats van dat je het gehele team blamed ga je op iedereen af behalve Henderson. Gevalletje altijd andere de schuld geven.

Zelfde onzin als Veerman met zijn handen stond te zwaaien alsof iedereen bij PSV maar fouten bleef maken en hij niet in het begin van het seizoen. Nee, zo werkt het niet..

Nogmaals: Het gehele elftal inclusief je geliefde Henderson liet steken vallen. Daar waar hij tegen PSV voor mij inziens veel korter op de man dekte.

Daarnaast geef ik ook aan dat dit kan komen door gemiste wedstrijdritme / conditie. Aangezien hij niet veel heeft gespeeld in de laatste weken in de zandbak. Dus nergens ben ik verder negatief aangezien het gewoon al überhaupt uniek is dat hij in de eredivisie speelt wat ontzettend mooi is.

Maar je moet ophouden met iedereen aan te wijzen behalve Henderson. Dat gaat nergens over. Mensen geven hun mening op basis van wat ze gezien hebben. Je reageert op bijna 20 mensen dat ze het verkeerd zien.

12 februari 2024 om 13:45

En jij bent bizar aan het chargeren om je punt te maken. Henderson speelde beter tegen PSV, dat ben ik met je eens. Toch was hij gisteren de beste middenvelder, mede ook omdat de rest het af liet weten. Waarom is Henderson opeens 'mijn geliefde Henderson'. Mogen we als fans blij zijn dat een speler het beter doet dan de speler die hij vervangt of zijn we dan gelijk iemand 'op handen aan het dragen'. Wat een rare manier van discussieren heb jij zeg. Ik reageer op 20 mensen dat ze het verkeerd zien? Ik geef inhoudelijke argumenten op basis van de wedstrijd waar de meeste van mijn medefans het gewoon over eens zijn (en ik ben ook by far niet de enige die deze mening opschrijft in dit topic). Je draait het punt uberhaupt helemaal om. Velen hier doen alsof Henderson hoofdschuldig is aan het verlies gisteren, ik breng de nuance aan dat hij vergeleken met zijn medespelers het een stuk beter deed en dat het nergens op slaat om hem eruit te plukken als zwakke schakel terwijl hij en Brobbey (en misschien Akpom) als enige een 6je scoorden. Mager maar niks vergeleken met een hoop van de andere spelers. En dan zeg jij dit: "In plaats van dat je het gehele team blamed ga je op iedereen af behalve Henderson. Gevalletje altijd andere de schuld geven." nogmaals je legt me gewoon woorden in de mond.

Ik ben gewoon iets meer voorstander van nuance ipv dat geroeptoeter (ook nog eens voornamelijk door fans van de concurrenten) dat hij te weinig brengt na 2 wedstrijden waarin hij de eerste pot gewoon solide speelde.

12 februari 2024 om 14:01

Dus je vind dat ik chargeer om een punt te maken hoewel jij op 20 mensen reageert die een andere mening dan jou hebben? Fair enough!

Jij vind dat Henderson overlopen werd omdat andere middenvelders de oorzaak zijn. Mijn mening is dat hij gister net zo bar slecht was als die andere. Allebei een andere kijk op de wedstrijd.

Denk dat ik aardig positief ben geweest verder en Henderson ook zeker niet afschrijf toch? Ik geef o.a. aan dat het ook kan liggen aan wedstrijdritme.

12 februari 2024 om 14:11

Ik vind dat je mijn punten heel erg uit zijn verband rukt en snap niet waar het voor nodig is om dingen erin te gooien als "op de handen dragen." "je geliefde Henderson" "je bent de enige die hem zo bewierookt" en weet ik veel wat terwijl ik reageer in een topic waarin de meest overdreven zaken over Henderson worden geschreven en hij het falen van zijn medespelers ook nog eens op zijn conto krijgt geschreven.

Vergelijk even de wedstrijd van Ajax tegen GAE met deze tegen Heerenveen zou ik zeggen, als je niet ziet dat de aanwezigheid van Henderson weldegelijk ervoor zorgt dat je minder kansen tegenkrijgt dan weet ik het ook niet meer. Je gaat van compleet overlopen worden met 24 schoten tegen (waarvan 12 op doel) tegen de Eagles naar een moeizame pot waar je mede dankzij individuele fouten 3 goals tegen krijgt maar je verder eigenlijk nauwelijks iets weggeeft behalve een zeer makkelijk gegeven vrije trap.

Ik zeg nergens dat Henderson gisteren de pannen van het dak speelde. Ik geef alleen aan dat het totaal nergens op slaat om nu al te zeggen dat hij te weinig brengt. Je gaat niet van 0 naar 100 met 1 nieuwe speler. Hoeven we dus ook niet te doen alsof hij nu al een miskoop is toch zoals Willempie en veel leden hier nu al lijken te suggereren.

12 februari 2024 om 14:38

Henderson was goed maar toen het minder ging kwam het door andere? Zeldzaam. Heerenveen kwam af en toe voor de goal met een overtal en Henderson was toch echt de 6. Gek genoeg krijgt Taylor de volle lading en blijft Henderson buiten spel? Naja discussie maakt niet uit. Henderson is een topper maar Ajax loopt zowel tegen PSV als Heerenveen schade op.

12 februari 2024 om 14:58

Had je anders verwacht dan tegen Psv? Iedereen achte Ajax bij voorbaat kansloos. Ik zie het zelf als een punt gewonnen.

12 februari 2024 om 15:56

Sergioramoshm:

Henderson speelde solide tegen PSV en dat had een positieve invloed op het middenveld en de verdediging. Henderson speelde net als het hele team minder tegen Heerenveen maar kan moeilijk de schuld krijgen van overtal situaties wanneer hij als enige meeverdedigt vanuit het middenveld toch? Daarnaast vielen die extreme overtal situaties ook wel mee vergeleken met alle recente wedstrijden van Ajax, voor de mensen die alle wedstrijden van Ajax hebben gezien dit seizoen is het overduidelijk dat zijn aanwezigheid er in elk geval voor zorgt dat je niet meer elke 3 minuten tegen een 100 procent kans van een tegenstander aanloopt. Kijk even de tweede helft tegen GAE terug zou ik zeggen, elke lange bal van de Eagles was een 1 op 1 met Ramaj. Dat is er nu wel uit. Nu is de volgende stap om ervoor te zorgen dat de verdedigers niet telkens uit hun concentratie raken (fouten zoals die van Hato, Sosa en Gooijer die niet doordekt kunnen echt niet op dit niveau). En is het wachten op andere krachten voor het middenveld die terug komen van een blessure want het is een keertje klaar met Taylor, en Hlynsson gaat ook met de week slechter spelen.

Gaan we voortaan Luuk de Jong de schuld geven van tegengoals omdat die met zijn ervaring de andere spelers beter moet maken? Of stel je zet Schouten neer met twee broekies uit de jeugd voor hem die alles laten lopen. Is dat dan de schuld van Schouten of ligt dat dan toch aan die broekies die zich niet laten coachen? Is het straks Wieffer zijn schuld als Geertruida een bal in eigen doel kopt? Zo uit zijn verband getrokken voelt deze kritiek op Henderson voor mij. Jullie suggeren zelf allemaal dat de Ajacieden Henderson op een voetstuk plaatsen (zwaar overdreven als je de gemiddelde reactie hier leest) en gaan dan vervolgens keihard tegen dat zelfbenoemde voetstuk aantrappen na zijn tweede wedstrijd

Henderson is een degelijke speler die met zijn ervaring hopelijk het team beter gaat laten draaien, maar zoals gezegd: hij kan niet toveren.

Tja al had je Johan Cruijff met zo'n instelling ga je natuurlijk niet 3e worden. Niemand werkte echt voor elkaar. En ik kan niet geloven dat ik dit zeg, maar we miste Bergwijn wel. Forbs bracht niks, maar werd ook totaal verkeerd gebruikt. Is geen één keer diep gestuurd terwijl dat zijn kracht is. Henderson deed wat Henderson kan.

12 februari 2024 om 10:49

Er klopte gewoon weer weinig van het tactische plan en de veldbezetting, je gaat toch niet je enige diepgaande buitenspeler eruit halen net voordat de ruimtes groter worden en je middenveld dat overlopen wordt nog verder verzwakken door een hangende spits op 10 te zetten. Zoals hieronder gezegd: Henderson leek tegen het einde van de wedstrijd bijna de enige middenvelder te zijn die zowel het verdedigende werk op moest lossen en de ballen erin moest pompen. En dan nog wordt hij eruit geplukt als hoofdschuldige hier terwijl Taylor nergens te bekennen was, Berghuis alleen maar liep te kloten op rechtsbuiten. Hlynsson op links alles verspeelde en elke voorzet in de voeten van een verdediger van Heerenveen schoof en de backs meer in de 16 van Heerenveen waren dan op hun eigen plek. Of was het toeval dat Brobbey nauwelijks meer aan de bal kwam in de tweede helft?

We weten wat het probleem is: Taylor en Hlynsson. Het staat iets beter met Henderson ipv Tahirovic maar je hebt nog steeds een middenveld dat voor twee derde onzichtbaar is. Dan komen je aanvallers niet in het spel, schuiven de backs te ver op om te proberen iets te forceren voorin en komt je verdedigende linie tegen te veel aanvallers te staan bij gebrek aan backs achterin.

Henderson is een fijne toevoeging maar met alleen hem erbij los je niet opeens al je problemen op. Het staat iets stabieler maar zodra hij vastgezet wordt door de tegenpartij (zoals Heerenveen goed deed) heb je eigenlijk gelijk weer hetzelfde probleem.

Natuurlijk vind Willem het allemaal niks, Sjaak Swart is bij Ajax net zo'n mooi figuur. Beide heren kijken door gekleurde glazen, Henderson is niet het type speler die met zijn individuele kwaliteiten wedstrijden over de streep trekt maar met zijn ervaring alleen al is hij toch een mooie versterking.

Tja, wat verwacht je dan als je reëel bent.

Henderson brengt echt wel meer stabiliteit in de ploeg, maar is ook geen Messi die aanvallend de lijnen uitzet. Bovendien kun je ook niet verwachten dat een Taylor, Sutalo of Sosa ineens geweldenaren zijn. Hij zit er net twee wedstrijden en het zagen is alweer begonnen. Wat een onzin.

12 februari 2024 om 09:52

Ik zie die stabiliteit eerlijk gezegd niet. Het was gisteren eerlijk gezegd juist chaos.

12 februari 2024 om 10:26

Het viel gisteren best mee als je het vergelijkt met GAE uit bijvoorbeeld (dat was echt open huis). Heerenveen was dodelijk effectief (4 kansen, 3 goals) en Ajax gaf vooral op persoonlijke fouten twee goals weg. Als GAE net zo effectief was geweest als Heerenveen gisteren was je er toen echt met 8-0 afgegaan. Schoten daarnaast gisteren zelf nog een keer op de lat en Hlynsson verprutste zijn eigen rebound en zag zijn vrije trap (op een gevaarlijke plek) naast getikt worden. Sosa krulde nog een bal richting de kruising die vd Hart mooi pakte en Taylor schoot nog een keer op doel met zijn signature rollertje recht op de keeper. Vanaf minuut 15 had Ajax redelijk de controle terug, als je die goals (of in elk geval 1) wel maakt trek je de wedstrijd naar je toe maar als ie andersom valt wordt het natuurlijk een veel lastiger verhaal.

En dat je dan in de eerste minuut van de tweede helft de 3-0 om de oren krijgt is ook gewoon klote. Slappe instelling daar en Heerenveen zet de druk er even goed op. Ook daarna heeft Ajax eigenlijk alleen maar de bal gehad maar ze kregen het niet voor elkaar om aan te vallen omdat de helft van de spelers verstoppertje speelden. Mede door de vreemde omzetting van de coach om een tweede spits op 10 te zetten waardoor je opeens met nog maar twee middenvelders speelt waarvan er 1 totaal onzichtbaar is (zoals gewoonlijk). Je zag na die omzetting dat het wel leek alsof Henderson in zijn eentje op het middenveld stond. Het probleem van de eerste helft was juist dat de link tussen middenveld en aanval tekort schoot, dus dan gooi je er nog een aanvaller in en verzwak je je middenveld nog meer?

Het was geen Maurice Steijn open huis paniekvoetbal. Het stond over een groot deel van de wedstrijd best stabiel maar aan de bal was het niks. Alsof Henderson en Brobbey met zijn 2en dan toch maar de winst naar zich toe moeten trekken (die speelden als enigen wel oke, en Gooijer bij vlagen maar die stond verdedigend ook af en toe te schutteren).

Hato heeft echt een enorme vormdip en dat is wel klote voor de achterhoede. Ik ben ook geneigd te zeggen dat hij even naar links moet want hij kost je gewoon twee tegendoelpunten (gisteren en Heracles) en heel veel kansen tegen (GAE uit).

Tuurlijk was het een slechte wedstrijd van Ajax gisteren. Maar het bevestigde vooral wat we allemaal al weten. Met Taylor en Hlynsson ga je de oorlog niet winnen, die maken ook de vleugels lam. En om dat op te lossen komen je backs zo ver op dat het achterin levensgevaarlijk is. Henderson was alleen maar voor de verdediging te vinden om dat op te lossen maar dan heb je dus verder ook weinig aan hem in de opbouw.

Deze wedstrijd liet ook gewoon het gebrekkige tactische vermogen van Schip zien. Sympathieke man die op een mooi moment is ingestapt maar die wordt er tactisch gewoon uitgebluft door de van Wonderen en Rogier Meijers van deze wereld.

Laat vd Boomen maar snel terugkomen en ik zou bijna zeggen dat je Sosa op linksbuiten kan proberen zodat je Forbs later met meer ruimte in de tweede helft kan laten invallen on wat vertrouwen te tanken. Laatstgenoemde zit volgens mij helemaal stuk qua zelfvertrouwen en heb je, zeker in zijn huidige vorm, eigenlijk niet zo veel aan als de ruimtes kleiner zijn.

12 februari 2024 om 10:16

Het probleem voor Henderson is dat hij meer ziet dan dat hij kan uitvoeren op het moment. Drukzetten bijvoorbeeld, hij heeft jarenlang in een ploeg gespeeld dat het tot in de puntjes beheerst en speelt nu in een ploeg die als los zand aan elkaar zit. Wat je gisteren zag is dat Henderson het dan zelf gaat doen terwijl dat in zijn positie een slecht idee is en dan kan hij het niet belopen.

Ik moet Willem gelijk geven. Tot nu toe maakt Henderson zijn naam helemaal niet waar, hij straalt (nog) niets uit. Hij hoppelt wat mee en geeft af en toe een dieptebal. Kan alles nog komen, maar tot nu toe ziet het er zeer bleekjes uit.

12 februari 2024 om 10:26

Hij heeft 2 wedstrijden gespeeld waarvan 1 goede tegen psv waar je weldegelijk zijn meerwaarde zag en een mindere wedstrijd tegen Heerenveen waar de verdediging grossierde van persoonlijke fouten. Henderson is geen messi, snap jij uberhaupt wel waarvoor hij gehaald is?

12 februari 2024 om 10:58

De haat jegens Henderson hier begint echt bizarre vormen aan te nemen. Deze man heeft 2 wedstrijden gespeeld, 1 brengt hij de rust terug op het middenveld en speel je gelijk tegen de ongeslagen koploper. Gisteren was hij de enige middenvelder die niet kopje onder ging.

Wat hadden mensen verwacht, dat hij zijn eentje het niveau van zijn medespelers naar niveau Liverpool zou tillen?

Lachwekkend hoe er over hem gepraat wordt hier en hoeveel duimpjes die posts krijgen. Het laat andermaal zien hoe de extreme haat richting Ajax bij veel fans en zelfs columnisten het vermogen tot normaal kunnen redeneren compleet teniet doet.

12 februari 2024 om 12:59

Is echt een Gotze deja vu. Nu vind ik ook het meest ergerlijke dat de meeste ajacieden er realistisch, hooguit hoopvol, instaan, en dat die dan van andere clubsupporters telkens te horen krijgt dat álle ajacieden denken dat de heiland binnen is. En diezelfde treurneuzen gaan dan hun gram halen als Henderson niet die heiland blijkt... zo frustrerend.

12 februari 2024 om 15:11

.......... Dat komt automatisch met de blinde haat die mensen tegen ajax hebben. Dat kan je ook weer heel duidelijk zien met die bal wel of niet over de lijn. Blijft toch een treurig gezicht, zoveel haat. Weinig hier die praten over hun eigen club allemaal zijn ze hier om hun gal te spuwen over ajax.

Henderson zijn niveau is gewoon zoals het nu is, dat zag je ook wel van mijlenver aankomen. Toen Liverpool nog een matig team had, deed hij stilletjes mee. Toen Liverpool een wereldteam had en alles son, deed hij stilletjes mee. Nu bij Ajax doet hij hetzelfde, aansturen en stilletjes mee spelen. Praat veel, is makkelijk in de passing en stabiel aan de bal. Maar het is oneerlijk om te denken dat hij 5 spelers uitdribbelt, een geweldige 'De Bruyne' steekpass geeft of een bal van 30 meter de kruising in schiet. Wat betreft is het voor hem sneu dat hij in de media zo groot word gemaakt en als soort verlosser word gezien, want dat zit helemaal niet in zijn spel en dat heeft hij ook nooit gedaan. Hij loopt veel, stuurt aan, passt naar de goede kleur, onderschept af en toe een bal. Daar is hij goed in geworden, en daar zal op zijn oude dag ook niet veel meer bij komen.

12 februari 2024 om 10:29

Ja maar niemand verwacht dat ook van hem, het zijn die supporters van andere clubs die die woorden bij ajacieden in de mond leggen. Allemaal in de hoop dat hij drastisch gaat falen

12 februari 2024 om 11:15

Dit is een hele goede omschrijving van de kracht van Henderson en ik durf dan ook te stellen dat de meeste Ajax fans het helemaal eens zijn met je analyse. Het zijn dan ook vooral de PSV en Feyenoord fans die hier vanaf het begin roepen:

“Nou daar is hij hoor, de verlosser.”

En na de eerste verliespartij waar Henderson geen enkele blaam treft nu gelijk:

“Zo goed is hij toch ook weer niet he, jullie verlosser.”

Het is allemaal nogal ironisch hoe er over hem geschreven wordt hier. Voornamelijk heel veel self fulfilling prophecy van mensen die Ajax haten.

Een beetje Ajacied had allang gezien dat Henderson het probleem niet ging oplossen.
Die hebben allang gezien dat de 6 het probleem niet is, maar de 8 positie.
Zelfs Henderson verzuipt op het middenveld bij Ajax, dan klopt er toch helemaal niets van.
De nummer 6 verzuipt al bijna 2 seizoenen en de ruimtes zijn verschrikkelijk groot op het middenveld.
Enige speler die vrijwel alles heeft gespeeld vanaf toen op het middenveld is Taylor.

1+1=2 toch lijkt me?

12 februari 2024 om 09:52

Beiden posities waren het probleem. Geen nummer 6 met ervaring die alles neerzet. En geen nummer 8 die mee verdedigt of zijn kansen afmaakt.
Zodra van Boomen terug is heb je een goed middenveld met hem en Henderson.
Zou in ieder geval Taylor proberen te verkopen in de zomer. Hij heeft nu al genoeg kansen gehad en lijkt niet te leren van zijn fouten.

Ome Willem lult weer eens uit zn speknek. Als je niet zo wat een invloed Henderson nu al op het Ajax spel heeft dan snap je er maar weinig van. Hij is de enige die vanaf achteruit de bal voorin weet te krijgen. Gisteren de ene bal naar de andere zuiver naar voren gespeeld. Niemand dacht dat wij Messi in huis hebben gehaald die wekelijks de Eredivisie aan gort schiet hoor Willem. Goedkoop scoren van de media. Eerst hemelen ze zelf iemand op om vervolgens na 2 wedstrijden af te branden. Zo heb je als media altijd werk. Het geklungel van Sosa en Sutalo kan ook een Henderson niet goedmaken. Waarom hoor je niemand over die 2 andere middenvelders? Die liepen als 2 grijze muizen te spelen en waren alleen maar aan het pielen.. Enfin genoeg voetbalnieuws weer voor vandaag.

Henderson zelf is zich mogelijk ook wel 'rot geschrokken' van het niveau.

De transfer hoe tof ook, werd ook zo ontzettend gehypet hier...
Terwijl het altijd afwachten is, hoe zijn niveau nu is en daarnaast het is 'geen messi'12 februari 2024 om 11:47

De transfer werd voornamelijk gehypet door fans van de rivalen voor mijn gevoel. De meeste Ajax fans waren vanaf het begin af aan realistisch dat hij een fijne toevoeging is die leiderschap en ervaring met zich meebrengt maar dat de problemen veel groter zijn dan alleen de 6 positie. Neemt niet weg dat het beter staat maar een fiat panda wordt ook niet opeens een bmw wanneer je er een nieuwe motor in zet.

Zolang Ajax de samenstelling van het middenveld niet aanpast maakt het geen fluit uit wie je op 6 zet. Het is hopen dat Boomen of Mannsverk snel aan kan haken, zodat in elk geval die Taylor eruit kan. Die zorgt voor zoveel onbalans op het middenveld, das gewoon echt bijna knap.

12 februari 2024 om 09:32

Maar er valt weinig aan te passen. Het is qua spelopvatting om het even wie je opstelt. Je blijft die verdedigende disbalans behouden. Dat centrale duo is gewoon behoorlijk kwetsbaar en er zijn geen backs die ook maar enigszins kunnen verdedigen op een acceptabel niveau. Met een Van Den Boomen of Mannsverk wordt het aan de bal beter, maar in verdedigend opzicht verandert er weinig tot niets.

12 februari 2024 om 09:59

Je kunt ervoor kiezen om met 2 zessen te spelen. Henderson - Tahirovic, bijvoorbeeld. Taylor in deze vorm, is altijd te laat terug waardoor je telkens weer in de problemen komt.

Hoe kan Van Hanegem nou altijd 180 graden verschillen met zijn mening ten opzichte van de realiteit. Deze man is gewoon het toppunt van ellende.

Willem als je een nieuwe motor in een auto zet die total loss is gereden, dan is de kans groot dat die nog steeds niet rijdt.

12 februari 2024 om 09:24

Nu zal er wel weer gezegd worden dat ik niet objectief ben, maar ik vind zijn inbreng ook heel erg tegenvallen. Ik heb toch echt gelezen dat hij de leider van Liverpool was die met zijn coachende kwaliteiten het team bij elkaar hield. Er werden destijds al door een aantal hier vraagtekens bijgezet. Dit omdat het aansturen van van Dijk iets makkelijker is dan het aansturen van Sutalo en Hato.

Ajax was gisteren weer 1 grote gatenkaas dat wederom veel moeite had met de lopende mensen. Henderson had het te druk met zijn eigen positie / man dat hij nauwelijks tijd had om anderen aan te sturen. Je zag vooral dat hij sturing probeerde te geven in balbezit, maar als Heerenveen de bal had (een tegenstander waar ajax meestal vrij makkelijk van wint) zag het er weer niet uit.

12 februari 2024 om 11:58

Superfarmers: hoe kun je nou zeggen dat je zijn inbreng vind tegenvallen terwijl hij net 2 wedstrijden heeft gespeeld waarbij het 1 wedstrijd veel stabieler stond en ze nauwelijks kansen weggaven tegen notabene PSV en hij gisteren als enige niet kopje onder ging op het middenveld…

Hij kan moeilijk in zijn eentje de wedstrijd omdraaien als 8 van zijn teamgenoten door het ijs zakken. En zelfs gisteren stond het stabieler dan de laatste weken je geeft alleen 3 goals weg op bizarre individuele fouten. Het was helemaal geen gatenkaas. Heerenveen heeft 4 kansen gecreeerd waarvan 2 voort kwamen uit enorme blunders van Ajax verdedigers en 1 zeeer makkelijk gegeven vrije trap. Zet je dat af tegen GAE uit dan is dat alsnog een wereld van verschil in stabiliteit.

Wat verwacht jij dan van Henderson vraag ik me af? Misschien zijn jouw verwachting wel niet helemaal realistisch dan want ik zie juist de meeste Ajacieden gewoon nuchter aangeven dat hij in zijn eentje niet alle problemen op gaat lossen maar dat het wel fijn is om iemand te hebben die de vuile meters maakt en de tegenaanval er vaak uithaalt met een onderschepping. Dat deed hij gisteren ook gewoon.

12 februari 2024 om 12:34

@jtjevtt

Persoonlijk verwacht ik weinig van Henderson. Echter is het wel een hele dure speler waarvan toch gezegd werd dat hij DE leider van Liverpool was. Ook toen heb ik al aangegeven dat leider bij een goed lopend elftal totaal iets anders is dan leider zijn bij Ajax. Of je van Dijk achter je hebt staan is toch iets anders dan een wedstrijd spelen met Sutalo en Hato achter je.

Maar wat mogen we dan wel van hem verwachten ? Waarbij ik toch wel het gevoel heb dat tot voor zijn eerste wedstrijd hij als een soort mesias binnen kwam. Zoals gezegd ik heb toch heel vaak gelezen dat DE leider van de beste ploeg van de wereld binnen gehaald was. Dat klinkt toch als een hoog verwachtingspatroon vanuit veel ajax supporters.

12 februari 2024 om 12:49

"waarbij ik toch wel het gevoel heb dat tot voor zijn eerste wedstrijd hij als een soort mesias binnen kwam."

En hier gaat het dan ook gewoon mis lijkt me. Bijna alle Ajacieden hier waren gewoon realistisch dat Henderson geen Kevin de Bruyne is maar gewoon een degelijke speler die veel dichtloopt, coacht en een bak aan ervaring met zich meebrengt. In een piepjong team zonder ervaring is het fijn om hem erbij te hebben. Het waren toch echt vooral de fans van jouw club en van Feyenoord die constant met sarcastische opmerkingen strooiden over 'de verlosser' en 'het lek is boven' en 'de messias is binnen.'

Waarom moet het allemaal zo zwart/wit zijn vraag ik me af. Neem Feyenoord. Feyenoord speelt beter met Timber in de basis dan met Zerrouki, maar ook met Timber in de basis verspelen ze weleens punten. Is dat dan de schuld van Timber als ze niet winnen? Of mogen de fans van Feyenoord alsnog wel concluderen dat de ploeg beter speelt met hem dan zonder hem. We gaan niet alles winnen met Henderson, maar het staat vooralsnog wel stabieler met hem. Maar zoals ik hierboven ook al aangeef, een fiat panda wordt niet opeens een bmw als je een betere motor erin zet. Er is veel meer mis bij Ajax dan alleen de 6 positie. Toch is het een verademing om te zien dat er iemand op het veld staat die de spelers wel kan coachen. Het is niet goed, maar het is wel beter.

Gisteren ging er vooral op individueel niveau bizar veel mis mede dankzij de jeugdigheid van spelers als Hato, Gooijer, Taylor, Hlynsson en Forbs. Daar kan hopelijk Henderson de komende weken mee aan de slag gaan, maar om te zeggen dat dat na twee wedstrijden tegenvalt (waarbij de eerste wedstrijd misschien wel het meest stabiele middenveld dit hele seizoen was) vind ik zwaar overdreven.

En trouwens: hele dure speler valt ook wel mee. Hij was gratis en kost op salaris minder dan Forbs en Akpom doen op alleen hun transfersom. Voor een ervaren 6 is dat een schijntje in deze markt. PSV betaalde 15 miljoen voor een beoogde bankzitter op linksbuiten die totaal niet uit de verf komt (lozano) die ook als messias werd binnen gehaald. Dat is bijna twee keer zoveel als Henderson kost, en dan tel je zijn salaris nog niet eens mee.

Ik waardeer dat je er inhoudelijk over wil discussieren maar ik denk echt dat jouw verwachtingen van Henderson hoger zijn dan die van de meeste Ajacieden, en ik denk ook dat je onderschat wat hij op het moment al teweeg brengt op het veld. Zelfs gisteren tegen Heerenveen. Ajax moet echt van heel ver komen helaas.

12 februari 2024 om 14:14

jtjvtt

Dat ajax realistisch waren bij zijn komst leeft volgens mij alleen in de ogen van de Ajax supporters. Ik denk dat het merendeel van de supporters van de andere clubs hier een heel ander gevoel bij hebben. Hoe vaak wij wel niet gelezen hebben hoe goed deze aanvoerder van het beste team van de wereld wel niet is is niet te beschrijven.

Ten aanzien van het vergelijk met Lozano zit er nog wel 1 verschil. Volgens mij staat al ongeveer vast dat hij uiterlijk volgend jaar weer verkocht gaat worden (naar Amerika). Hij levert dan weer zijn geld op.

Ten aanzien van zijn coachende kwaliteiten zie ik het nog niet helemaal. Ja, in balbezit zie ik hem wel wijzen (volgens Kraay als een verkeersregelaar), echter in balbezit valt het nog steeds uit elkaar. Ajax heeft nog steeds heel veel moeite met lopende mensen. Nu besef ik dat dit moelijker te coachen is dan in balbezit. Want zeker gisteren was er geen tijd om het rustig neer te zetten als Heerenveen de bal had. Die deden dat (in tegenstelling tot psv) met een hoog tempo. Henderson is op zo'n moment al druk met zijn eigen taken, laat staan dat hij tijd heeft om te coachen. Ajax heeft volgens mij ook veel meer ervaren spelers nodig. Waarbij ik dan wel zou kiezen voor spelers die aan de bal ook meer brengen (een type Schouten).

12 februari 2024 om 16:44

"hoe vaak wij wel niet gelezen hebben hoe goed deze aanvoerder van het beste team van de wereld wel niet is is niet te beschrijven."

Ik zie dat gewoon echt niet, nu niet, toen niet. De Ajacieden ontkennen dat omdat zij ook de gasten zijn die dat zogenaamd zouden hebben gezegd. Lees maar even het topic met de aankondiging van Henderson terug zou ik zeggen. De meeste zijn gewoon realistisch en geven aan dat ze geen wonderen verwachten, maar dat ze het wel een mooie aankoop vinden. Ik lees daarin zelfs veelal terug dat er meer bij moet willen we voor plek 3 gaan..

Wat wel zo is is dat veel fans het gaaf vinden om zo'n jongen in een Ajax shirt te zien, net als met Gotze toen. Dat mag toch ook wel?

Het fijne is dat je straks veel meer opties hebt op het middenveld en dat we dan kunnen gaan zien hoe het gaat lopen. Ik ben persoonlijk erg benieuwd naar Henderson op 6 met vd Boomen op 8.

Verder helemaal met je eens dat Ajax meer ervaren spelers nodig heeft, dat is ook al gezegd door Kelvin de Lang, ze zijn nu al bezig met een plan voor de zomer.

12 februari 2024 om 17:09

Ik blijf een andere mening houden over hoe er, zeker in het begin, over Henderson gedacht werd. Maar dat mag gelukkig.

Het is zeker mooi dat spelers als Gotze en Henderson Nederland als optie zien en hier willen voetballen. Ondanks dat Gotze echt wel heeft laten zien een goede voetballer te zijn vind ik bijvoorbeeld dat een Schouten een veel grotere waarde heeft dan dat Gotze ooit gehad heeft. Dus een naam zegt zeker niet alles.

Maar ervaring alleen is natuurlijk niet voldoende. Sosa heeft op zich ervaring voldoende, maar is 1 van de spelers waar je het minst blij van wordt. Het moet ook nog bij de club / in het team passen.

12 februari 2024 om 09:43

180 graden? Dus Henderson is geweldig en Ajax is nu ijzersterk en onverslaanbaar of wat?😅

Heb persoonlijk weinig mensen dit zien roepen. Ik ben erg blij met Henderson, zijn komst is natuurlijk een stunt van jewelste. Maar geen seconde had ik het idee dat hiermee alle problemen opgelost zouden zijn of worden. Ten eerste speelt hij op het middenveld samen met Taylor die naast dat hij flink tekort komt zijn '6' ook structureel laat verzuipen en daardoor met extra werk op te zadelen en Hlynsson die eigenlijk nog te licht is. Naar mijn mening kun je daar een Rodri, Tchouameni of Kimmich neerzetten en ook dan zouden de problemen nog niet opgelost worden. Pas als er fatsoenlijke backs komen, een leider achterin en een gedisciplineerde 8 ga ik pas weer geloven dat de problemen opgelost worden.

PIjnlijk om te zien dat het allemaal te snel voor hem lijkt te gaan. Ook lastig natuurlijk voor hem om aan het onrealistische verwachtingspatroon te voldoen.

Kijk, knap staaltje journalistiek weer. Puur omdat Henderson voor Ajax begrippen een behoorlijke naam is gaan we hem op allemaal dingen afrekenen waar hij compleet niet voor gehaald is. En dat toch zeker ook al na 2 wedstrijden, knap hoor. Nee, Henderson wordt geen topscorer. Sterker nog, als hij er het restant van het seizoen 3 in legt is het al veel. Nee, hij gaat ook niet nog even 15 assists geven nadat hij 4 spelers er uit heeft gedribbeld en met een dubbele Rittberger de laatste man voorbij ging. Maar waar hij wel voor staat is meer controle op het middenveld. Tegen PSV zag Ajax er gewoon prima uit, tegen Heerenveen was het gewoon weer belabberd. Is dat onderdeel van "het proces"? Lijkt me wel ja. Het werkt ook niet mee dat je wederom compleet vleugellam bent, want van zowel Berghuis als Forbs kwam deze pot ook helemaal niets. En tsja, hoeveel woorden moeten er nog vuil gemaakt worden aan Taylor? Die jongen kan best voetballen. Maar of het nou aan hem zelf ligt of aan de coaches door wat ze van hem verwachten. Punt blijft dat Taylor gewoon een blok aan het been is van dit Ajax. Er komt geen combinatie, geen gevaarlijk schot, geen doelpunt uit. Die jongen voegt helaas echt helemaal niks toe. Dan heb ik nog liever dat er met 2 of zelfs 3 controleurs gespeeld gaat worden en dan maar alle ballen op Brobbey.

Maar goed, Willempie heeft het allemaal al weer gezien. Henderson is na 2 wedstrijden toch niet de reincarnatie van Johan Cruijff gebleken. Ben wel benieuwd of hij eerdaags ook nog wat te zeggen heeft over ene Ivanusec. Die werd me toch met een partij bombarie binnen gehaald.

12 februari 2024 om 09:21

Komt toch ook omdat hij gigantisch veel verdiend? Dan moet je ook laten zien dat je het waard bent. Misschien niet geheel terecht naar hem toe, maar dan kom je bij Ajax uit. Waarom zoveel geld uitgeven aan een speler. Dan moet je gewoon CL halen, wat nu ver weg is. Europees voetbal halen red je zonder Henderson ook wel.

12 februari 2024 om 13:00

Noem eens een ervaren 6 die je voor minder dan 9 miljoen op kan pikken Pablonino? Want dat is wat Henderson over 2 jaar kost op alleen salaris volgens bronnen dichtbij de club. Dat is minder dan Forbs, minder dan Akpom, minder dan Ueda, minder dan Lang, Lozano, Pepi, Schouten en ongeveer hetzelfde als Zerrouki en Ivanusec hebben gekost op alleen de transfersom (dan moet je het salaris er nog bij optellen).

Binnen de huidige markt is dat helemaal niet duur voor een speler met zijn ervaring en prijzenkast. Hij verdient dan ongeveer hetzelfde als Blind, Klaassen etc deden.

12 februari 2024 om 14:00

Salaris zit natuurlijk wel wat anders in mekaar dan transfersommen.bij de meeste van dit rijtje is de bedoeling dat zij nog geld gaan opleveren. En je kan een ervaren speler halen wat geld mag kosten, maar ik vind het een flinke duit geld. CL halen dit seizoen lijkt erg lastig, had je niet beter aankomende zomer op zoek kunnen gaan? Een Blind en Tadic kwamen op het eind 20 al naar Ajax, die hebben Ajax nog veel gebracht. Een Bergwijn die je al midden 20 uit de premier league haalt. Dat je die dik betaald, snap ik. Wat je dit half jaar aan Henderson uit geeft is toch weggegooid geld?

12 februari 2024 om 16:37

Pablo, je moet toch wat. Er is nog zicht op plek 3 en als je de keuze hebt om 9 miljoen te betalen voor 2 jaar Henderson met eventueel 3e plek en voorronde CL of die 9 miljoen in de kas houden en daarbij opzeker alle topwedstrijden verliezen en ook tegen de kleintjes punten blijven verspelen dan lijkt het me geen vreemde keuze toch?

Er is geen enkele individuele speler die dit Ajax opeens zo neerzet dat ze alles gaan winnen. Al zet je De Bruyne in dit team dan ga je het toch nog heel zwaar krijgen. Betekent niet dat een ervaren kracht op 6 niet een fijne toevoeging is met al die jonkies.In duels waarin Ajax de bal heeft zal het ondermaats blijven tegen teams die er onderuit durven voetballen. Taylor, Rensch, Sutalo, Sosa enz die vinden het ingewikkeld om mee te schakelen met de ruimte achter hen, daar gaat Henderson niet zo snel verandering in brengen.

In wedstrijden zoals tegen psv, misschien straks Feijenoord en Twente zullen die zwaktes minder aan bod komen, want dan kan Ajax leunen en met snelle jongens er uit komen. Als Ajax voorsprong heeft, idem dito. Als ze rondom de eigen 16 kunnen hangen dan is het defensief wel okã©, en dan het al helemaal dat Henderson er bij is.

12 februari 2024 om 09:30

Maar wanneer hangt Ajax rond de eigen 16? Dat heb ik ze eigenlijk alleen tegen Brighton zien doen. Tegen PSV deden ze het met vlagen, maar je ziet al snel weer die natuurlijke impulsen om te willen voetballen.

12 februari 2024 om 13:06

Met van den Boomen erbij en eventueel Tahirovic in een iets aanvallendere rol denk ik dat Ajax sowieso wel weer aan voetballen toe komt. Op het moment wordt je gewoon gesaboteerd door het onvermogen van Taylor en Hlynsson. Dat sijpelt door op alle plekken op het veld. Je vleugelspelers kunnen niet combineren als het middenveld alleen maar in de dekking loopt, je spits krijgt nauwelijks de bal, de backs moeten extreem hoog staan om te proberen aanvallend iets te forceren waardoor die achterin wegvallen bij balverlies, wat er weer voor zorgt dat Sutalo en Hato in hun eentje vaak tegen drie man komen te staan. Als je dan nog Akpom op 10 gaat zetten lukt het helemaal niet meer want dan valt er weer een gat van 20 meter tussen het middenveld en de voorste linie zoals je kon zien aan Henderson die in zijn eentje de longen uit zijn lijf moest rennen om het dicht te lopen op het middenveld en verder alleen de lange bal vooruit kon spelen omdat hij niet weg kon van zijn plek.

Het is een onmogelijke puzzel waarmee Mislintat ons heeft opgescheept en van 't Schip is tactisch niet sterk genoeg om daar echt een werkende oplossing voor te vinden buiten het traditionele Ajax spelletje om (wat dus niet werk met deze spelers).

12 februari 2024 om 14:57

En dus blijft het idd kwetsbaar, met en zonder Henderson

Dat Ajax ook achterin nog wat nodig had zag gewoon iedereen hoor, ze waren alleen eigenwijs en haalden niemand.

Laat Willem zich lekker druk maken over het Feyenoord na dit seizoen. Het beste Feyenoord van deze eeuw is uitgeschakeld in de groepsfase CL, is kansloos voor de titel en mag zich verheugen op de beker. Na dit seizoen zal een leegloop plaatsvinden en kun je net als Ajax weer helemaal opnieuw beginnen. Dus maak je niet druk om Ajax Willem, wij zitten op jou altijd negatieve blik op Ajax niet te wachten.

12 februari 2024 om 09:44

Toen we deze eeuw de UEFA cup wonnen waren we ook best wel goed hoor.

Ik denk dat de meesten wel snappen dat Henderson de ploeg weliswaar beter maakt, maar de problemen niet gaat oplossen. Alvarez was vorig jaar misschien wel de beste Ajacied en die kon de zwakheden van vorig seizoen al niet volledig oplossen. Het Ajax van dit seizoen is veel kwetsbaarder.

Je blijft zitten met een kwetsbaar centraal duo en backs die enkel kunnen aanvallen. Dan heb je op sommige posities ook nog kwaliteitsgebrek. Dan wordt het gewoon ontzettend moeilijk om de boel achterin dicht te houden.

Al die buitenspelers van Heerenveen en dat soort ploegen moeten volgens WvH naar een topclub.
Bij een topclub moet je elke week presteren en dat zie ik (nog) niet.

Echt niet om zout in de wonden te wijven maar van Hanegem heeft hier mbt spel van Ajax gewoon gelijk. Dat is niet verbeterd, allen robbery verbloemt veel en verdient een standbeeld. Off topic AZ was ook van een erbarmelijk niveau. Blijkbaar is het erg lastig om een ploeg die uit de rails is gelopen weer op de rit te zetten

Zolang Taylor op het middenveld blijft spelen, is er geen enkele 6 ter wereld die dit gaat oplossen.
Je kan die jongen gewoon niet wijs maken dat die moet meelopen met zijn man om de gaten te dichten.

Ik prefereer een Hlynsson op 10, en dan met Henderson en Tahirovic erachter. Tahirovic wordt nu op de bank gezet terwijl die jongen goed bezig was aan een vaste reeks.

Verder ben ik wel klaar met het geschuif op de back positie, Gooijer deed het prima, laat die lekker staan. Sosa eruit Hato naar links. Geef Kaplan maar eens de kans in het centrum met Sutalo.
Die jongen speelt prima bij jong, maar krijgt geen kansen, terwijl Sosa het gewoon niet is.

Ook forbs mag bij afwezigheid van Bergwijn wel banken, ik zie liever een Godts die het begin van het seizoen nog leuke dingen liet zien.

Hoop aankomende zomer toch echt dat wij wat spelers kunnen slijten en nieuwe kunnen aankopen, want dit tegen Heerenveen was echt ondermaats. Bewijst ook weer het tactische onkunde van Schippie.

Heerenveen deed niets anders dan in de thuiswedstrijd en je wordt weer overlopen aan alle kanten. Ik had verwacht dat Schippie hier wel van geleerd zou hebben.

Het jubelen was idd wat luid na vorige week, maar dat is deels ook hoop natuurlijk. Iedereen bij Ajax wil dat de echte ommekeer komt. Dat je die niet teweeg brengt met 1 speler is logisch. Henderson is daar sowieso niet het type speler voor. Die is meer de smeerolie van een team, maar als dat team er niks van kan heb je ook weinig aan die olie.

Na 2 wedstrijden al afkraken.
Ik hoor hem niet over Giminez die speelt al meer wedstrijden slecht.

Maar nu hoop ik voor al die analisten dat henderson er komende 3 wedstrijden toch steeds de winnende maakt. Ik weet dat hij niet zo een speler is maar dit zou de perfecte manier zijn om ze de mond te snoeren.

Hij is pas 2/3 weken mee aan het trainen als het nu al meteen was omgedraaid tot een super geoliede machine dan was de rest van de eredivisie echt wel slecht.

12 februari 2024 om 10:15

Van Hanegem heeft meerdere columns geschreven waarin het slechte spel van Gimenez werd aangestipt. Misschien eerst gaan lezen voordat je een oordeel velt die niet klopt.

Mensen beoordelen voetballers op hun naam lijkt het wel.
Ja zijn naam kwam voor bij Liverpool en ja met zijn naam won Liverpool de Champions league en de Premier League.
Maar wat als Salah Mane Allison om er maar een paar te noemen nooit bij Liverpool hadden gespeeld hadden ze dan met deze Naam ook al deze prijzen gewonnnen.??
Henderson is gewoon een doorsnee voetballer die de verbinding een beetje is tussen de achterste linie en het middenveld.
Balletje ophalen als de verdediging hem niet kwijt kan en het balletje naar de spelmaker passen of naar de de buitenkant. Meer doet Henderson niet.

Als je nu naar het 2de niveau van Engeland gaat zie je bij ieder team een Henderson lopen. Maar hier in Nederland is het zo dat Namen altijd stempels krijgen omdat ze bepaalde dingen behaald hebben.

12 februari 2024 om 10:35

Toch altijd grappig als mensen die een genuanceerd verhaal willen vertellen (of toch willen laten uitschijnen dat te doen) dan afsluiten met de grootst mogelijke overdrijving die er mogelijk is.

12 februari 2024 om 11:01

Henderson is in 2020 nog verkozen tot beste speler van de PL, maar zo'n speler loopt bij elk team in de 2e league rond ja?

Waar Van Het Schip zich zorgen om moet maken is de inzet. Tegen PSV waren de messen op zijn scherpst geslepen, tegen Heerenveen was daar niks meer van te zien. Nu heb je dat in het verleden wel vaker gezien bij Ajax en konden ze zich tegen kleinere tegenstanders prima voetballend naar de 3 punten spelen, maar in die positie bevinden ze zich nu niet. Als het voetballend niet loopt en niet klopt, moet je op een manier voetballen die ze niet zijn gewend bij Ajax. Namelijk op inzet en knokken voor elke meter. Juist Henderson had dit aan kunnen zwengelen, maar verzuimde dit. Ze hebben tegen Heerenveen niet een gele kaart gepakt! Nu weet ik niet of Van Het Schip de juiste man is die dit kan overbrengen.

Dat krijg je ervan als je een grote naam aantrekt. Mensen gaan vanuit afgunst onrealistische verwachtingen scheppen om vervolgens er tegenaan te kunnen schoppen.

Het is een beetje als dat Jan Modaal een Rolex klokje koopt en er een beetje mee loopt te pochen en aandacht krijgt. En vervolgens zijn jaloerse collega verwacht dat je er mee kan bellen, en dan er lacherig over doet dat het toch niet kan terwijl je er een fortuin aan heb uitbesteed.

Het is net als met Götze bij PSV een paar jaar geleden. Hij maakt het elftal beter maar hij gaat je geen kampioen maken. Het is per slot van rekening geen Messi, Ronaldo of Mbappé.

Henderson had bij Liverpool spelers om zich heen van wereldniveau, bij Ajax lopen er teveel die de kantjes er vanaf lopen. Wie dacht dat Henderson wel even de messias zou zijn, komt bedrogen uit. Die Henderson word ook teveel gehyped. Tot in den treurnis aan toe.

12 februari 2024 om 11:46

Door wie dan? Heb geen Ajacied zien zeggen dat Henderson het wel even ging oplossen. Vooral mensen die niet voor Ajax zijn komen met dergelijke beweringen. Heerlijk die leugens van veel mensen hier zeg.

12 februari 2024 om 12:46

Over het oplossen beweert hij toch ook niets? Het werd allemaal gezien als een grootse stunt deze transfer. Qua naam snap ik het, omdat ie leuk mee kon doen in de jaren van Klopp.

Maar wie bij Liverpool heeft gegeken afgelopen jaren, zag dat dit een prima speler is, maar niet meer dan dat. Gewoon zo eentje a la Wijnaldum, puur en alleen renderen met kwaliteit om je heen. Dit soort spelers zijn leuk voor in de breedte, maar zullen nooit een kar kunnen gaan trekken omdat ze het talent er niet voor hebben.

Laten we eerlijk zijn, Heerenveen speelde zijn beste wedstrijd dit seizoen. De verwachting van AJAX supporters die zelf de lat te hoog hebben geplaatst na het gelijkspel tegen een slecht PSV was te groot.
Bergwijn werd erg gemist en zijn vervanger tja ik denk dat zijn vorige club blij is dat ze hem konden slijten. Opstaan en verder Ajax.

12 februari 2024 om 11:30

Ik vond Heerenveen nog niet eens zo goed. Ik vond Ajax vooral heel erg zwak. Niet scherp genoeg, Plichtmatig en het tempo lag veel te laag. Wellicht ook door Heerenveen maar nee.. gewoon allemaal waren ze slecht bij Ajax. Echt zo van moeten we weer? 3e worden werd al een heils karwij maar ik denk nu zelfs dat 4e de max is

Altijd mooi zulke berichten. Helemaal niemand heeft gezegd dat Henderson het wel even ging oplossen. Lachwekkende media!

12 februari 2024 om 11:53

Voor dat geld mag je dat toch wel verwachten? Misschien niet naar hem toe, maar naar Ajax toe. Als je zoveel geld betaald dan moet je toch CL halen. Waarom haal je anders zo'n dure speler in de winter. EL of Conference zou zonder Henderson ook wel moeten lukken.

12 februari 2024 om 12:12

Hahaha cl halen was al een kansloze missie voordat hij kwam. Ajax heeft het dit seizoen gewoon niet. Volgend jaar lekker nog een keer proberen. Je kan gelukkig niet elk jaar kampioen worden zelfs niet als je het meeste geld hebt

12 februari 2024 om 12:19

Nee maar waarom haal je hem dan? Wellicht voor volgend jaar om het team op te bouwen maar dan had je van de zomer toch wel meer (goedkopere) opties gehad waarmee Ajax ook wel weer bij de 1ste 3 kan eindigen.

Ik heb Henderson tegen Heerenveen echt eens goed zitten bekijken.

En tuurlijk, hij coached erop los, maar buiten dat doet hij vrij weinig in mijn ogen. Voetballend maakt hij Ajax niet beter naar mijn mening.

Zo makkelijk en dom weer van De Kromme, die steeds meer tekenen laat zien van beginnende dementie. Niemand bij Ajax dacht of denkt dat Henderson direct zou zorgen voor stabiliteit, dat is onmogelijk, want je mist gewoon kwaliteit. Van Hanegem moet een keer ophouden met het suggereren van dingen om daar vervolgens later op terug te komen. Dat Van Hanegem niet de slimste persoon is, wisten we al, maar het begint nu echt zielig te worden.

De zwaarste pijn pijnpunten zijn bij Ajax toch wel de lb. En het middenveld wat totaal niet in belans is, denk dat het voor Ajax nu beter is om ff met twee controlleurs op het middenveld te gaan spelen, ipv 2 middenvelders die altijd diep staan (Taylor, hylsson) want zo is er voor Henderson ook geen eer aan te behalen, maar vraag me serieus af of de technische staf dat gaat inzien

Als er een man uitsprong bij Heerenveen, was dat wel Haye. Leek gebrand om zich te laten zien na het passeren van vorige week als basisklant. Sahraoui speelde verdienstelijk, maar was niet de beste. Genoten van Brouwers. Die gaat als de brandweer en heeft de mentaliteit van Joey vd Berg

Niemand beweerde dat hij het allemaal wel even zou oplossen. Gewoon een goede aankoop.

12 februari 2024 om 23:07

Maar waarom is het een goede aankoop ? Wat zijn zijn specifieke kwaliteiten waardoor het een goede aankoop is?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren