Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wie pakt plek drie? De speelschema's van Ajax, AZ en FC Twente op een rij

Laatste update:

Met een voorsprong van liefst tien punten op naaste belager Feyenoord is koploper PSV hard op weg naar een 25ste landstitel. De strijd om plek drie tussen FC Twente, AZ en Ajax ligt echter nog volledig open. Deze positie geeft aan het einde van het seizoen recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

In 2024 vernieuwt UEFA de Europese clubtoernooien. In de groepsfase van de Champions League zijn er straks maar liefst acht speeldagen. Daardoor gaat ook de waarde van de tv-rechten omhoog. Sportmarketeer Chris Woerts liet eerder weten dat Ajax bij het bereiken van de groepsfase door de nieuwe opzet zo’n zeventig miljoen euro aan startgeld en coëfficiëntengeld kan ontvangen.

De Amsterdammers gaan na een uiterst teleurstellende seizoenstart vol voor plek drie in de Eredivisie, maar hebben flinke concurrentie van FC Twente en AZ. Er zijn momenteel nog veertien competitieduels te spelen. Ajax en AZ hebben momenteel beide 35 punten, terwijl FC Twente op 41 punten staat.

De strijd om plek 3


3. FC Twente 20 - 41 (39-21)
4. AZ 20 - 35 (40-21)
5. Ajax 20 - 35 (47-36)

Waar Ajax deze maand en wellicht ook in de komende maanden nog Europese verplichtingen heeft, kunnen AZ en FC Twente zich juist volledig focussen op de Eredivisie. Als Ajax later deze maand het tweeluik met FK Bodø/Glimt overleeft, stroomt het door naar de achtste finales van de Conference League.

Ajax wacht tot de interlandperiode in maart één grote kraker. Slechts drie dagen na de return in Noorwegen tegen Bodø/Glimt gaat de ploeg van trainer John van ‘t Schip op bezoek bij AZ. FC Twente heeft een relatief makkelijker programma tot de interlandbreak. Alleen de uitwedstrijd tegen PSV op 17 maart kan omschreven worden als een echte topper.

Na de interlandperiode speelt Ajax op papier nog twee lastige wedstrijden. Zo moet het op bezoek bij Feyenoord, terwijl het FC Twente ontvangt in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers eindigen de competitie met vier wedstrijden tegen vier ploegen die momenteel in het rechterrijtje staan. AZ en FC Twente treffen elkaar juist nog in de 32ste speelronde in De Grolsch Veste. Een speelronde later wacht Twente nog een lastige uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

Speelschema FC Twente


Excelsior (uit)
FC Utrecht (thuis)
Go Ahead Eagles (thuis)
Vitesse (uit)
Sparta (thuis)
PSV (uit)
Heracles (thuis)
sc Heerenveen (uit)
Fortuna Sittard (thuis)
Ajax (uit)
Almere City FC (thuis)
AZ (uit)
FC Volendam (thuis)
PEC Zwolle (uit)

Speelschema AZ


Almere City (uit)
Fortuna Sittard (uit)
Ajax (thuis)
Sparta Rotterdam (uit)
Excelsior (thuis)
FC Volendam (uit)
Vitesse (thuis)
Heracles Almelo (uit)
PSV (uit)
RKC Waalwijk (thuis)
NEC (uit)
FC Twente (thuis)
Go Ahead Eagles (uit)
FC Utrecht (thuis)

Speelschema Ajax


sc Heerenveen (uit)
FK Bodø/Glimt (thuis)
NEC (thuis)
AZ (uit)
FK Bodø/Glimt (uit)
FC Utrecht (thuis)
Fortuna Sittard (thuis)
Sparta (uit)
PEC Zwolle (uit)
Go Ahead Eagles (thuis)
Feyenoord (uit)
FC Twente (thuis)
Excelsior (thuis)
FC Volendam (uit)
Almere City FC(thuis)
Vitesse (uit)

*Mocht Ajax het uiteindelijk tot de finale van de Conference League schoppen, dan speelt het dit seizoen in totaal nog negen Europese duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn nog 14 wedstrijden te spelen beetje voorbarig om allerlei speelschema te gaan vergelijken. Als we nu bij de laatste 5 wedstrijden zitten snap ik het.

9 februari 2024 om 09:38

Echt hè, enige dat me dan wel opvalt, is dat Twente nog 3 keer een topper uitspeelt, tegen Ajax, AZ en PSV.

Dat is in vergelijking dan wel lastiger.

9 februari 2024 om 09:48

Mee eens Pietjuh6. Neem daarin mee dat spelers geblesseerd kunnen raken en dan maakt het speelschema niet uit. Ajax zonder Brobbey en Henderson is een kompleet ander Ajax. Nu komen spelers terug van blessures en dus heeft van het Schip dadelijk meer keuze dan eerst. Twente zonder Propper of AZ zonder Clasie. Dit speelschema is veel te vroeg.

9 februari 2024 om 10:22

Inderdaad. Ajax kan dit weekend zo maar verliezen in en tegen Heerenveen, waar ik de andere twee niet direct punten zie laten liggen. Dan ziet alles er al weer helemaal anders uit.
Het lijkt me veel te vroeg om hier op dit moment mee bezig te zijn.

9 februari 2024 om 10:36

Dat is wel een heel slecht hypothetisch scenario: wedstrijden tegen Heerenveen zijn traditioneel een walk in the park voor Ajax, zowel uit als thuis. Voor het laatste puntverlies in Heerenveen moeten we dik tien jaar terug naar 2013 toen het 3-3 werd: toen speelden Ziyech, De Roon en Van Aanholt nog bij Heerenveen. Bovendien heeft Heerenveen al 7 officiele duels op rij niet weten te winnen. De kans dat Ajax dit weekend puntverlies lijdt lijkt me echt nihil. Ik denk dat de kans nog groter is dat AZ zich verslikt in Almere eerlijk gezegd, al verwacht ik ook daar een (kleine) overwinning voor de Alkmaarders. Edit: en Twente moet uit naar Excelsior - van de afgelopen 5 duels op Woudenstein wonnen ze er geen enkele (4 maal gelijk, 1 maal verloren), dat is toch ook wel erg opvallend. Van de drie ploegen in de race voor plek 3/4 lijkt puntverlies voor Ajax me het minst waarschijnlijk dit weekend eerlijk gezegd.

9 februari 2024 om 10:37

Jij ziet Twente winnen uit bij Excelsior? Veel succes daar. Ik zie die eerder punten verliezen dan Ajax bij Heerenveen.

9 februari 2024 om 10:46

Als wij morgen overtuigend winnen bij Excelsior durf ik voor het eerst echt uit te spreken dat plek 3 kan. Slechts 6 van de 21 wedstrijden daar gewonnen, grootste zege 0-2, voor het laatst in 2012 en de laatste 4x gelijk. De traditionele zaadpot die het aanzien niet waard is en waar je 0-0 op kan zetten. Hopelijk winnen we daar lucky.

9 februari 2024 om 15:58

Ook de thuiswedstrijd tegen Excelsior was flink pittig, waar we dankzij een rode kaart weer in de wedstrijd konden komen. Ik zie ons daar idd nog niet zomaar winnen.

11 februari 2024 om 16:37

Denk het niet.

Ah ik zie dat Feyenoord met 5 punten voorsprong op Twente al volledig zeker is van die tweede plek en dus niet meer voor plek 3 in aanmerking komt? Vrij voorbarig Voetbalzone maar het zou kunnen.

9 februari 2024 om 10:28

Dat kan je net zo goed PSV bijvoegen die "maar" 10 punten van Feyenoord staan. Twente speelt nog 3 toppers die gaan Feyenoord echt niet meer inhalen en ze staan volgens mij 11 punten voor op Ajax..

9 februari 2024 om 10:51

Ik dnek inderdaad niet dat die 2e plek dit seizoen nog in gevaar gaat komen. Als Twente echt voor de 2e plek ging, zouden ze ook niet zo dolblij zijn met een gelijkspel in de Kuip.

9 februari 2024 om 16:00

Zonder Ugalde, Steijn en Van Wolfswinkel.. dan is een punt in de Kuip gewoon bijna een wonder te noemen. Misschien juist daarom aanleiding voor Feyenoord om achteruit te kijken. Als je dat al niet weet te winnen..

9 februari 2024 om 11:02

Hoewel ik inderdaad denk dat Feyenoord simpel 2e wordt: die andere 2 staan nog verder achter. Dan zou je een artikel over de strijd om plek 2 moeten maken tussen Feyenoord en Twente en een artikel over de strijd om plek 3 tussen Twente Az en Ajax

@VZ,

Volgens dit schema speelt Ajax nog elf competitiewedstrijden. Er missen er drie.

9 februari 2024 om 11:22

@tinus, is om het spannend te maken. Anders klopte het artikel niet Ajax staat over 11 competitiewedstrijden allang derde natuurlijk

Poeh, dat is wel lastige. Ik zou zeggen gezien de stand dat FC Twente favoriet is voor plek 3, 6 punten is nog wel een eind om in te lopen. Qua doelsaldo heeft Ajax ook nog 10 doelpunten in te halen. Achterin is het behoorlijk open huis (geweest?).

Twente heeft echter nog wel een paar lastige potjes en moeten nog naar Amsterdam. Speelronde 33 kan dus wel eens cruciaal zijn. Nog volop kansen voor Ajax dus.

Az uitvlakken kan echter ook nog niet hoewel die wel het lastigste programma hebben en de slechtste vorm. Daarentegen geen europese e/o bekerverplichtingen meer. Het kan dus nog alle kanten op.

Zo dat was mijn spraakmakend analyse. Weet iemand toevallig waar Prem is?

Het probleem is dat ze allemaal wel eens in normale (niet uitvorm niet invorm) doen van elke ploeg kennen verliezen

Persoonlijk vind ik het van belang dat Ajax niet het CL-ticket pakt.
Dit omdat PSV en Feyenoord (& Twente?) dan komend seizoen Europees meer geld kunnen ontvangen en weer wat kunnen inlopen (na de 100 miljoen voor o.a. Antony)

Tot voor kort dacht ik nog Ajax zich kon plaatsen voor het WK-club teams waarbij ze 50 miljoen startpremie krijgen. Nu even weer opgezocht en dat schijnen ze toch niet te kunnen, dus dat scheelt in ieder geval.

9 februari 2024 om 10:05

Ajax heeft letterlijk geen cent te makken op het moment. Hoe bedoel je, inlopen?

9 februari 2024 om 10:41

Waarschijnlijk inlopen op de totale begroting. De (spelers) begroting van Ajax ligt nog altijd flink boven die van Feyenoord & PSV. Zelfs dit jaar waar Feyenoord en PSV CL konden begroten is het verschil nog meer dan 30 mil.

9 februari 2024 om 11:20

Ja en daarom kunnen ze henderson binnen halen die 4,5 miljoen per jaar kost. Dat zijn lonen waar echt geen andere club bij in de buurt komt. Ajax heeft nog gigantisch veel eigen vermogen, die kunnen echt nog wel een jaartje zonder CL. Misschien dat ze een cashflow probleem hebben, maar dat is heel wat anders.

Ze moeten alledrie tegen nog bijna alle tegenstanders, dat is wel toevallig. Naja of niet aangezien ze nog 14 van de 17 tegenstanders treffen 🫠

Derde moet het doel zijn en zou gezien de omstandigheden een droom zijn. Met je beschermde status kun je dan tegenstanders loten die zeker niet onmogelijk zijn en kun je zeker met een eventueel CL startgeld weer langzaam bouwen aan iets moois. Toegegeven, 6 punten die qua doelsaldo er eigenlijk zowat 7 zijn gaat een heel erg lastig karwei worden. Wij hebben PSV 2x gehad, maar Twente Feyenoord 2x. Schema lijkt me ongeveer even lastig waar vooral de thuispot tegen Twente cruciaal wordt. AZ zal verwacht ik ook nog wel de vorm terugvinden en die krijgen beide directe concurrenten nog thuis. Met een 4e plek helaas geen CL maar ontloop je in ieder geval wel die klote Play-offs. Die zeer onnodige gelijke spelen tegen PEC en Almere voor de winterstop kunnen je wel eens lelijk gaan opbreken. Hopen op een mooie strijd waarin het geluk weer eens onze kant mag opvallen

Gewoon wedstrijd voor wedstrijd nemen en aan het einde wel zien waar je staat.
Ajax krijgt Feyenoord en Twente als opeenvolgende wedstrijden, dat is wel pittig.

We hebben nog bijna een halve competitie te spelen, maar als ik nu mijn geld zou moeten inzetten, zou ik dat op Twente doen. Niet omdat zij 6 punten voorstaan (dat werkt uiteraard wel mee), maar vooral omdat dit elftal toch wel vrij stabiel is.

Als Ajax heel blijft, zie ik ze wel plek 4 overnemen van AZ.

Koppen met ''wie pakt plek drie?'' om vervolgens alles uit Ajax-perspectief op papier te zetten. Jammer.

De traditionele lastige uitwedstrijden hebben we gelukkig al achter de rug, maar moeten helaas nog naar Ajax, AZ en Psv.. AZ is de laatste jaren gelukkig niet meer zo'n kansloze uitwedstrijd, in de wedstrijd bij Ajax verwacht ik een gelijkopgaande strijd en bij PSV acht ik echt helemaal kansloos. We gaan er altijd dik af in Eindhoven en gezien de kracht van PSV dit jaar verwacht ik het nu niet anders. Wordt spannend!

"een speelronde later wacht Twente een lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles".Of Twente moet eigenlijk AZ zijn in deze zin. Of er staat een fout in het speelschema bij zowel Twente als AZ.Overigens is plek 2 ook zeker niet uit zicht voor de clubs erachter. Feyenoord is absoluut niet in grootse vorm. Sommige wedstrijden, zoals de bekerwedstrijden tegen psv en az, weten ze zich goed op te laden en veel intensiteit te tonen. Echter zie ik de laatste competitiewedstrijden erg weinig beleving in het team en het spel. PSV wordt uiteraard kampioen, plek 2 is van groot belang voor Feyenoord met direct CL plaatsing. Helaas zie ik in het spel niet helemaal terug dat er weer een CL editie op het spel staat. En paar slechte wedstrijden, mogelijk een beetje pech, en het kan nog spannend worden. Voordeel is wel dat we nog 'maar' 2 toppers hebben. Waarvan 1 uitwedstrijd bij psv.

9 februari 2024 om 12:00

Mwah, Twente moet nog naar Ajax, PSV en AZ, die gaan daar weinig punten pakken met hun uitvorm. AZ is sowieso niet heel overtuigend (zelfs gewoon slecht al een maand of 2) en Ajax staat erg ver achter.

9 februari 2024 om 17:09



De uitvorm van Twente vormt juist een probleem tegen tegenstanders die onder de (sub)top staan. Tegen topploegen speelt dat minder. Je zag hoe ze met een zwaar gemankeerd team toch een punt haalden in de Kuip. En in de rust eigenlijk 2-0 voor hadden kunnen/moeten staan.
Het experiment uit tegen PSV voor de beker ging faliekant mis, dat zullen ze straks niet weer zo doen. En met Boadu hebben ze nu meer diepte en gevaar in de ploeg. Als Ajax die verdediging niet op orde krijgt zie ik Twente daar wel een paar scoren. Dan moeten de aanvallers van Ajax wel erg top zijn die dag.
Maar het zijn nog 14 wedstrijden dus deze vergelijking is veel te vroeg.

Vitesse speelt wel een hele belangrijke rol in de strijd om plek 3. Ze moeten nog tegen alle drie deze clubs.

Oh wacht, dat geldt ook voor almere, fortuna, excelsior, utrecht, go ahead, sparta en volendam.

9 februari 2024 om 10:29

Je zou haast zeggen dat we nog maar op de helft zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren