Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wie daarna deze WK-titel had voorspeld, zou voor gek zijn verklaard’

Laatste update:

Frankrijk won zondag de WK-finale door Kroatië met 4-2 te verslaan. De media in Europa zijn vooral enthousiast over de efficiëntie van les Bleus, terwijl de kranten in Frankrijk vooral veel vreugde uitstralen. De gehele ploeg van bondscoach Didier Deschamps wordt geprezen en met name toptalent Kylian Mbappé krijgt veel lof in eigen land.

Le Monde zegt dat Frankrijk van ver kwam en wijst naar de moeizame wedstrijd tegen Australië: “Deschamps stelde toen maar drie spelers van boven de 25 jaar op. De overwinning vroeg om een aanpassing van de formatie, waarna oudgedienden Olivier Giroud en Blaise Matuidi voor de balans moesten zorgen. Dat gebeurde, maar wie daarna deze wereldtitel had voorspeld, zou voor gek zijn verklaard.”

L’Équipe trekt een parallel tussen 1998, toen Frankrijk in eigen land wereldkampioen werd, en 2018. “Het woord 'wereldkampioen' vormt nu de verbinding tussen 1998 en 2018, jaartallen waarmee Frankrijk al pronkt tussen de grote landen in de voetbalgeschiedenis. Twee avonturen en heldendaden die op elkaar lijken. Het woord 'wereldkampioen' vertelt een langlopend Frans verhaal over de zoektocht naar verovering van Rusland en de magie van een jonge ploeg, het collectief én eeuwige roem.”

De Franse sportkrant spreekt van ‘onoverwinnelijkheid’ en ziet in Paul Pogba, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé de smaakmakers: “Individueel bleven sommige spelers zelfs onder hun gebruikelijke niveau, onder wie N'Golo Kanté. Maar als team zorgde Frankrijk voor een formidabele efficiëntie met Pogba, Griezmann en Mbappé als toppers. Ze bereikten in Moskou het hoogtepunt van hun status en talent.”

Ook Le Parisien is dolenthousiast: “Dit WK was een groot avontuur dat een tweede ster op het shirt opleverde en voor eeuwig in een adem wordt genoemd met onze eerste wereldtitel van Zinédine Zidane, Thierry Henry én Didier Deschamps in 1998.” Tot slot plaatst Le Figaro nog even een kritische noot, aangezien de finale een slechte wedstrijd betrof. Kanté krijgt als rapportcijfer een 3 en Hugo Lloris, Raphaël Varane en Benjamin Pavard een 4. Mbappé, Pogba (beiden 8) en Griezmann (9) voldeden wel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij dat het wk weer voorbij is, was toch wel een martelgang zo zonder oranje. Frankrijk met kop en schouders de sterkste met België als goede tweede. De rest was dikke pudding.

16 juli 2018 om 09:18

Vond jij Frankrijk significant sterker dan België? Vond ze zelf best gelijkwaardig.

16 juli 2018 om 09:20

Frankrijk was veel sterker, België kon ook geen echte vuist maken tegen Frankrijk behalve veel balbezit. Helaas win je daar geen wedstrijden mee.

16 juli 2018 om 09:24

Ik vond Frankrijk echt een kleine klasse beter. Dat team geeft een paar minuten gas en speelt de wedstrijd verder saai uit. Voor mij een teken van overmacht, geen onmacht.

16 juli 2018 om 09:24

Het was ook niet alsof Frankrijk veel creëerde, beetje een goal uit de lucht en toen goed gecounterd omdat België wel moest. Frankrijk was enorm solide en heeft het goed uitgespeeld, vind "veel sterker" echter wel wat geflatteerd.

16 juli 2018 om 09:47

Ik snap het niet.. Hoezo België 2e? Volgens mij werden ze weggespeeld tegen Brazilië en Japan!! Als Frankrijk op zijn Belgisch wint van Kroatië loopt iedereen te zeuren.... Vergeet niet ipv Kroatië had hier ook Denemarken of Rusland in de finale kunnen staan.

Meer dan verdiende titel voor Frankrijk dit. Het is geen voetbal waar ik warm van wordt, maar dat is heel persoonlijk. Uiteindelijk het meest stabiele team en erg effectief in het omzetten van hun kansen in doelpunten. Daar draait het uiteindelijk om. Je kunt dan wel net zoals Kroatië gisteren veel intenties tonen om aan te vallen, maar je moet dat dat dan wel goed uitspelen, anders wordt het erg lastig tegen dit Frankrijk. Gunde gisteren Kroatië meer de overwinning, maar kan goed leven met Frankrijk als winnaar.

Beetje jammer om al die selectieve verontwaardiging te zien betreffende het spel van Frankrijk. Zeker dezelfde die mensen die wél op de bune staan als Atletico een Europa League wint, of toen Oranje het zo goed deed op het WK 2014 met zeer verdedigend voetbal.

Nou ja Frankrijk was een van de 4 favorieten en uiteindelijk heeft een van de favorieten gewonnen. Ondanks hun jeugdige spelers was het tacktisch gewoon heel sterk, voor een neutrale toeschouwer was het niet altijd even leuk maar zo denken de spelers er niet zelf over denk ik . Ze waren erop gebrand na het verlies in de finale van 2016 en de de ploeg is een hecht team geworden, iedereen vocht voor elkaar en iedereen deed zijn werk. Daarnaast heb je enkele spelers zoals een Griezmann en Kylian die gewoon top waren. Was het onverdiend, nee ik denk het niet.

16 juli 2018 om 09:26

Onverdiend zeker niet, ze hebben gewoon weinig risico genomen en dat mag, met veel klasse in het team maar niet gebrand om de tegenstander altijd de eigen wil op te leggen. Met Mbappe als absoluut speerpunt van een solide machine. Was het een spannend en sexy elftal en manier van spelen, neen, waren ze de beste met hun manier van spelen, ja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren