Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

West Ham United is 'Go Ahead van Engeland' en gaat Europa in

Laatste update:

West Ham United deed in de eerste seizoenshelft opvallend lang mee in de subtop van de Premier League, maar kon dit niet volhouden en eindigde uiteindelijk als twaalfde. Toch gaan the Hammers Europa in: West Ham is als tweede gefinisht in de Fair Play-ranking, achter Liverpool. De ploeg van Brendan Rodgers had zich echter al gekwalificeerd voor Europees voetbal en dus mag ook West Ham de Europa League in.

De Europese voetbalbond gaf drie landen een extra Europees ticket wegens de sportieve prestaties, te weten Ierland, Engeland en Nederland. Namens Nederland gaat Go Ahead Eagles ondanks de degradatie naar de Jupiler League Europa in en het Engelse plaatsbewijs gaat dus naar West Ham. De momenteel hoofdtrainerloze Londenaren (het aflopende contract van Sam Allardyce wordt niet verlengd) stromen, net als Go Ahead, al in de eerste voorronde van de Europa League in.

De Engelse ploegen die zich nu hebben gekwalificeerd voor de Europa League zijn Tottenham Hotspur, Liverpool en West Ham. Het laatste ticket gaat naar Aston Villa of naar Southampton; wanneer Villa de FA Cup wint, gaat de ploeg van Tim Sherwood Europa in, maar als Arsenal komend weekend op Wembley de sterkste is, dan mogen Ronald Koeman en co juichen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me toch dat West Ham meer te zoeken heeft in de EL dan de Eagles, aangezien West Ham volgend jaar ook gewoon premier league speelt.

26 mei 2015 om 15:28

Nooit geweten dat een middenmoot Premier League ploeg meer te zoeken heeft in Europa dan een Jupiler League team, thanks. Kom op man, zelfs Stevie Wonder kan dat nog zien.

26 mei 2015 om 15:56

Voor de mensen die Stevie Wonder niet kennen, hij is blind

Met vriendelijke groet,

Captain Obvious

Nee ja Go Ahead Europa in, je schaamt je kapot als land. Engeland zal t zelfde hebben met West Ham al zijn die natuurlijk stukke beter. Ik blijf het raar vinden met dat fair play gedoe. Als je als degradant ook zo hoog staat bij fair play dat geeft ook vragen. Ik zeg niet dat je mensen een doodschop moet geven maar de noodrem af en toe, tijdtrekken, scherp duels in gaan ... Fair play is niet echt iets dat ik associeer met degradatiewedstrijden.

26 mei 2015 om 16:00

Dank voor de toevoeging!

Eens met je post verder, moet je toch niet aan denken..

26 mei 2015 om 15:29

Zelfs al speelde west ham in de league 1 met een blinde eenbenige linksback en ten rouwelaar op doel.

Zelfs in dat geval zou ik west ham liever Europa in hebben dan GAE.

On: prachtig toch dat west ham erin mag, vind het een hele mooie club en hadden ook mooie shirts, die van volgend jaar vind ik niks, grotendeels vanwege het feit dat ik Umbro een lelijk merk vind.


Ben benieuwd hoe ver ze komen, zal toch wel de groepsfase moeten doorkomen ..

26 mei 2015 om 15:37

ik neem aan dat west ham absoluut geen zin heeft om al zo vroeg aan het seizoen te moeten beginnen en europa league te moeten spelen, dus ik denk dat ze hun best niet gaan doen en hopen om er zo snel mogelijk uit te vliegen.

26 mei 2015 om 17:38

Is een verhaal met twee kanten. De eerste rondes stellen niks voor. Financieel niet aantrekkelijk en sportief evenmin. Maar hoe verder men komt, hoe interessanter. En geheel onrealistisch is het niet dat WHU het tot de groepsfase schopt. Dan wordt het opeens toch interessant natuurlijk!

nou, zijn we met Liverpool toch nog ergens eerste geworden..... Leuk voor de Hammers, hebben toch een prima seizoen gehad

26 mei 2015 om 16:28

Fantastisch voor de club West Ham United. Ook al moet het via de Fair Play. Ik gun het ze zo erg en de hoop dat Alexander Song zal blijven is nu ook groots!

Niet gek dat Liverpool boven aanstaat in dit klassement, tonen geen agressie in de wedstrijden en hebben dit seizoen vele tegenstanders zowel bovenin als onderin de punten cadeau gegeven. Toch nog ergens eerste mee. Klasse prestatie Rodgers!

26 mei 2015 om 15:40

El pistolerrooo

26 mei 2015 om 15:41

Met Suarez hebben ze Champions League behaald. Daarnaast is dit niet een 'prijs' voor een topclub, maar wel voor middenmoters en degradanten.

Ben ik de enige die denkt dat de Uefa gewoon met ons aan het dollen is?

Toch leuk voor west ham. Namens Ierland doet een universiteitsteam mee namelijk ucd.

26 mei 2015 om 15:59

Is dat het team met Belhout en Cannon?

26 mei 2015 om 16:07

Dat klopt.

West Ham is bij vlagen een topteam. Dodelijke aanval met Sahko en Valencia. Denk dat ze best wel eens de poulefase kunnen halen. Ligt er wel aan of ze dan hun best doen ofniet!

Als we dan toch ingaan op dat GAE niks te zoeken heeft in de europa league. Denken jullie dat een random ploeg uit Ierland dat wel heeft hahaha.

26 mei 2015 om 15:54

Namens Ierland doet een universiteitsteam mee.

26 mei 2015 om 16:06

Nou dat bedoel ik, iedereen maakt de eagles wel belachelijk. Maar zoiets is ook van de gekke natuurlijk.

26 mei 2015 om 16:13

Ga toch wel lachen als dat universiteitsteam verder komt dan de Eagles. Kom op het kan beide gewoon niet.

26 mei 2015 om 19:02

Dat universiteitsteam speelt daar anders gewoon op het hoogste niveau (anders kunnen ze dat ticket ook niet krijgen), dus dat zou er toch wel iets van moeten kunnen.

26 mei 2015 om 19:16

Nee spelen niet in de ierse premier league. Ze zijn vorig jaar gedegradeerd. Ierse competitie loopt van maart tot met november.

Go Ahead Eagles kan in 1ste en 2de voorronde Europa League niet tegen West Ham United spelen, want ze hebben dan beiden een geplaatste status.
En wat grappig is, is dat in Ierland ook een 2de divisie club (ucd) Europa League in gaat via fair-play klassement.

Waarom hebben Nederland, Ierland en Engeland deze tickets 'wegens de sportieve prestaties' gewonnen? Nederland en vooral Ierland heeft toch niks gepresteerd in de Champions League of Europa League?

Leuk voor de West Ham! Ben er een keer geweest, en het is een fantastische sfeer daar in het stadion. Te vergelijken met Celtic en ook Liverpool. En er is redelijk wat geld, dus hebben ze ook nog een goede kans op het halen van de groepsfase.

26 mei 2015 om 17:00

Niet sportieve prestaties, juist vanwege sportiviteit. Groot verschil.

27 mei 2015 om 14:38

Oh zo, maar dan hadden ze het woord 'prestaties' weg moeten laten. Het is namelijk geen prestatie vind ik.

Ongeloofelijk blij met dit nieuws, wat een geweldige prestatie West Ham word altijd als de harde ploeg gezien maar we hebben het goed gedaan. Ik denk zeker dat we kans maken op poulefases.

Ik begrijp VZ echt, in het artikel wordt gemeld dat ze als 12e zijn geëindigd maar naast het artikel staan ze als 11e vermeld.
Leuk voor West Ham dat ze Europa ingaan, jammer dat ze volgend seizoen nog niet naar hun nieuwe stadion zijn verhuisd daar dat zeker helemaal vol zou zitten tijdens de wedstrijden in Europa.

26 mei 2015 om 16:44

Viel me ook op. Ze zijn overigens 12e geworden. Maar het blijft een prachtclub.

26 mei 2015 om 19:29

Wat rechts altijd staat is niet echt up to date. Dat klopt zeg maar nooit.

Ik vind het dus best wel kut hoe het hele fairplay systeem werkt. Ten eerste geef je extra plekken aan landen als beloning voor het sportieve spel. Maar hoe is het Europees voetbal van GAE een beloning voor Nederland?! Het is eerder een straf dan een beloning, aangezien ze er natuurlijk in de eerste ronde al uit zullen vliegen. Laat landen/competities lekker zelf een team uitkiezen.

26 mei 2015 om 17:26

GAE gaat de eerste ronde gemakkelijk door.
Tegenstander zal waarschijnlijk een club uit Andorra of San Marino worden oid. Die kunnen echt niks.

26 mei 2015 om 19:10

Oke, dan overleven ze de eerste ronde om vervolgens eruit geknikkert te worden haha. Mijn punt was meer dat je er toch veel meer aan hebt als je de Eredivisieclubs zelf een waardig team te kiezen om Nederland te vertegenwoordigen?

Nu is het zo dat je wel een extra Uefa Cup plek hebt bemachtigd, maar als die clubs er snel uitvliegen is het mooi klote. Dat komt dan ook weer omdat die coëfficientenlijst zo machtig ingewikkeld in elkaar zit.

26 mei 2015 om 19:14

Er zitten toch nog een paar vrij pittige clubs in de 1e voorronde hoor: Brondby, Aberdeen, Rosenborg, Göteborg, Hajduk Split, Rode Ster Belgrado, FC Sheriff, Ferencvaros , MTK (hongarije) en natuurlijk dus West Ham United. Daarnaast zitten daar ook de nummers 2 en 3 van zowel Polen als Bulgarije nog bij.

De vraag is alleen of GAE die clubs kan loten, of dat de coëfficiënten die de club heeft genoeg zijn om geplaatst te zijn en die clubs te ontlopen (elke club krijgt namelijk ook coëfficiënten door de competitiecoëfficiënten, dus ook Gae).

Prachtig nieuws. Al vind ik (met name) de defensie van WHU meestal ogen als een stel houthakkers. Blijkbaar doen ze het toch op de goede manier, want anders sta je niet zo hoog in desbetreffend klassement. Moet zeggen dat ik deze lijsten nooit goed in de gaten houd, dus is een verrassing dat WHU zo hoog stond en mag voetballen in Europa. Zo wordt de mooie eerste seizoenshelft alsnog beloond! En ik kan weer een paar extra reisjes naar Londen boeken!

26 mei 2015 om 18:08

Nou.. ik denk persoonlijk dat het meer komt doordat de aanval er meer inlegt haha. Valencia en Sakho zijn beiden zeer goede spelers. Ze hebben door het seizoen heen hun dipjes gehad, maar over het hele seizoen scoren ze toch een dikke voldoende. Het middenveld heeft aan Song en Kouyate twee sterkhouders. Adrian heeft ook vaak aangetoond dat hij prachtige reddingen kan verrichten. Qua motoriek ben ik het zeker met je eens dat de verdediging meer houthakkers zijn. Collins en Tomkins zijn echt om te huilen qua behendigheid. Demel gaat nog enigzins, maar ook niet geweldig.

26 mei 2015 om 21:13

Haha Demel gaat nog wel, die mag vertrekken aankomende transferperiode wat is hij slecht zeg en noem je hem behendig. Het is een beest maar heeft helemaal geen techniek en is dan absoluut niet behendig. Ik weet niet of je wedstrijden kijkt maar Jenkinson speelt altijd en we gaan zeker een nieuwe rechtsback halen als Jenkinson niet komt.

Is het ook al bekend wel team uit Ierland de fair play heeft gewonnen?

26 mei 2015 om 21:11

Ucd, een club uit Dublin.
Komen uit op het tweede niveau, net zoals GAE nu.

Rare vergelijking, de Hammers krijgen een nieuwe trainer en gaan flink investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren