Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We willen naar de top tien van Eredivisie en om de vijf jaar Europa in’

Laatste update:

Roda JC Kerkrade wil zo snel mogelijk weer terug naar de Eredivisie en staat daar met een huidige gedeelde eerste plaats in de Jupiler League ook uitstekend voor. Op de langere termijn willen de Limburgers een plekje veroveren in de top tien van de Eredivisie en eens in de vijf jaar Europees voetbal spelen. Dat zegt financieel manager Wim Collard in NRC.

/

Het bestuurslid zegt dat de degradatie van Roda de club helemaal niet slecht hoeft uit te komen: “Als we binnen twee jaar terug kunnen keren, was dat het beste wat Roda kon overkomen. We zijn financieel weer verstandig bezig, teruggekeerd naar onze kernwaarden, van de roze wolk afgehaald.”

Collard ziet PEC Zwolle en sc Heerenveen als voorbeeldclubs en is dan ook ambitieus: “Op de langere termijn willen we gewoon weer bij de top 10 in de Eredivisie gaan horen en eens in de vijf jaar Europa in.” Het Roda van trainer René Trost gaat vrijdagavond overigens op bezoek bij FC Emmen.

Denk jij dat Roda JC Kerkrade dit seizoen promoveert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahahaha. Dat willen ze opeens allemaal in de JL? Dan moet je eerst demouge en dat soort spelers lozen.

6 november 2014 om 15:43

Demouge is een belangrijke speler op het moment, maar is natuurlijk al erg oud. Die zal niet veel jaren meer voetballen. Dus mochten ze dit jaar weer promoveren, met de hulp van Demouge, dan zal er op korte termijn een nieuwe spits aangetrokken gaan worden die Roda dan helpt om de bovengenoemde doelstelling te behalen. Conclusie: op het moment is Demouge een prima spits voor Roda in de JL!

6 november 2014 om 18:35

Een degradatie naar de JL hoeft niet altijd slecht uit te pakken. Clubs gaan meer na denken over het te voeren beleid. De jeugd krijgt vaker de kans om zich te bewijzen ipv buitenlandse paniek aankopen.

6 november 2014 om 19:15

Dan moeten ze, wanneer Roda weer op het hoogste niveau speelt, om de 5 jaar bij de eerste 3 eindigen! Dat zie ik niet gebeuren met de financiële daadkracht die Roda heeft!

6 november 2014 om 19:20

Uhm... Wat? Volgens mij zijn er nog steeds play offs in ons land.

7 november 2014 om 00:32

Denk dat boeman doelt op het feit dat onze plek op de UEFA coëfficiënten lijst wel eens lager zou kunnen zijn wanneer Roda terugkeert en we minder toegangsbewijzen krijgen voor Europees voetbal..
On topic: gezonde ambities, en dat Roda dit kan hebben ze in het verleden wel bewezen.

Sorry hoor maar ik zie roda echt niet in europa spelen. Misschien een enkele keer als gelukje maar verder echt niet hoor. Hooguit middenmoter.

6 november 2014 om 15:35

Op lange termijn, heeeeeleee lange termijn

6 november 2014 om 15:36

Vergeet niet dat Roda jarenlang gewoon in de subtop heeft meegedraaid he. En ze hebben vaak genoeg Europees gespeeld en toen deden ze het een stuk beter dan de clubs nu. Kleine clubs werden regelrecht afgeslacht en zelfs Bordeaux werd gepakt. En als van de Luer nou die penalty erin had geschoten had ik misschien nog een geweldige avond gehad in Milaan 10 jaar terug.

Met goed beleid zonder gekke dingen en geen pech kun je veel uitrichten, of zei je 5 jaar terug dat PEC de beker zou winnen, EL zou spelen en goed zou meedraaien?!

6 november 2014 om 15:54

Je hebt volkomen gelijk, maar inmiddels heeft er een enorme nivellering plaats gevonden in de eredivisie.
Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar het zal afhangen van de financiele middelen en aan de opleiding van jeugdig talent.

6 november 2014 om 16:12

Door de nivellering is het financiele aspect juist veel minder belangrijker geworden want zelfs de matige spelers kosten tegenwoordig een zak met duiten.
Tegenwoordig is passie, aanvallend voetbal, slim beleid veel effectiever gebleken dan risico nemen. Dat zie je wel aan hoe makkelijk alle promovendi zich aanpassen door er met volle overgave voor te gaan. Willem2, Cambuur, Pec alle drie zijn ze heel slim geweest , geven weing geld uit in het eerste jaar en huren liever. Want mindere spelers met veel wil en passie brengen tegenwoordig meer dan goede spelers die op 85 spelen

6 november 2014 om 16:20

Voor de Nederlandse competitie is je verhaal helemaal waar, maar als je Europa in wilt ben ik bang dat ook de financien mee gaan spelen. Daarvoor is het niveau in Nederland al te veel gedaald.

6 november 2014 om 16:43

Nou ja in willen heeft niks ermee te maken met geld, wil je een beetje wat kunnen uitrichten dan moet je inderdaad kunnen investeren of kunnen opleiden. Opleiden was nooit het sterke punt van Roda natuurlijk, aangezien ome Nol ons altijd had voorzien van wat pareltjes en een zak met Euro's. Gelukkig is die opleiding langzaam aan een beetje aan het opkomen maar voordat we daar in de Eredivisie echt de vruchten van kan plukken ben je nog wel een hele tijd verder.

Moet zeggen dat ik sinds lange tijd wel vertrouwrn heb in de directie, die volgens mij geen gekke dingen gaan doen.

6 november 2014 om 18:12

@benji: maar dat was toen wel een andere tijd. De economie in (Zuid-)Limburg neemt al jaren af en er is voor Roda dus steeds minder sponsorgeld te halen.
Daarnaast heeft Roda ook jarenlang op te grote voet geleefd, waardoor er ook hoger gespeeld werd dan eigenlijk zou kunnen.

Vroeger was Zuid-Limburg een economisch machtige regio dankzij de mijnen. Daar heeft Roda enorm van geprofiteerd. Veel van die bedrijven zijn er nu niet meer of zijn vertrokken naar andere regio's/landen. Die sponsors zijn er gewoonweg niet meer en de bedragen die de bedrijven die overgebleven zijn kunnen betalen zijn ook wat minder dan vroeger. De kansen voor Roda zijn dus gewoon veel kleiner dan vroeger. Je noemt nu PEC bijvoorbeeld als voorbeeld, maar de economie rond Zwolle is beter dan die in Zuid-Limburg en daarbij is er rond Zwolle minder concurrentie (g.a.eagles is dichtstbijzijnde, maar moet het vooral hebben van de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer), terwijl de concurrentie in Zuid-Limburg moordend is (roda, Fortuna en Mvv, maar over de grens ook nog Standard Luik en nog een klein beetje Alemania Aachen). Zwolle heeft economisch gezien dus ook veel meer kansen dan Roda tegenwoordig.

Als je de mogelijkheden van de regio gaat bekijken, dan zou rechterrijtje Eredivisie al een hele prestatie zijn voor Roda. Roda heeft nu nog het voordeel dat het beetje aan bedrijvigheid dat in Zuid-Limburg zit nu vooral nog naar Roda trekt vanwege het structurele Eredivisieverblijf (m.u.v. dit seizoen dus), maar als Roda vaker Eerste Divisie gaat spelen, dan gaat dat alleen maar minder worden. Ik denk dus dat Roda eerder wat kleiner gaat worden dan groter dan nu, al zal dat wel langzaam aan gaan (net zoals ze al langzaam aan afgleden tot degradatiekandidaat in de Eredivisie).

6 november 2014 om 18:41

Met alle respect. Roda is een historisch beter team dan PEC, Willem ll of Cambuur.

dat kan alleen met FC Limburg

6 november 2014 om 15:50

Hou op man, dat is hier net alsof je clubs zoals Ajax Feyenoord en PSV wilt samenbundelen om een vuist te vormen in Europa.

6 november 2014 om 15:57

@ Brun00w typisch een reactie van iemand die totaal geen verstand heeft van de huidige situatie en hoe dit leeft in het zuiden. Zoals Forzazitterd al zegt, dit zal nooit werken. De supporters slaan elkaar buiten het stadion al de koppen in, stel je voor wat er gebeurd als die op één tribune zitten. Plus, ben ik van mening dat Fortuna en MVV niks toe te voegen hebben aan Roda. Ga eens naar een wedstrijd van Roda en vergelijk dat met een wedstrijd van die twee, wereld van verschil! Alleen al afgaande op de ranglijst

6 november 2014 om 18:14

Vandaar dat Roda begin dit seizoen half MVV heeft leeggeplukt ;-)

6 november 2014 om 18:38

Sittard en MVV zijn dan ook de mooiere clubs. Kan wel begrijpen dat die niks met Roda te maken willen hebben.

6 november 2014 om 16:16

Ja joh, dat is net zo realistisch als een FC Randstad. Doen we Feyenoord, Ajax, ADO en Utrecht ook bijelkaar.

6 november 2014 om 16:34

Zou niet verkeerd wezen, krijg je misschien eindelijk een goede Nederlandse club, sta je tenminste niet voor l#l zodra je een stap over ge grens zet.

6 november 2014 om 16:38

Ik maak me alleen wat zorgen over de supporters. Toch lullig als ze zichzelf in elkaar moeten gaan slaan.

6 november 2014 om 17:27

Ja, je zou zoiets maar in het buitenland doen. Dan blijven er niet veel mensen over. Fenerbahce en Galatasaray. AS Roma en Lazio Roma. En wat dacht je van City en United.

6 november 2014 om 18:07

City united is wel wat vriendelijker dan die andere 2 maar idd haha je houd er niet veel meer over.

6 november 2014 om 19:29

en wat dacht je van Londen.
Die hebben al helemaal veel clubs in de hoogste divisie.

6 november 2014 om 16:47

Wat een domme reactie, zou hetzelfde zijn als een fusie tussen gae en PEC, gaat nooit gebeuren

6 november 2014 om 18:18

Alleen PEC en GAE hebben los van elkaar wel bestaansrecht en staan ook matige economische regio's.

Roda, MVV en Fortuna hebben een twijfelachtige bestaansrecht naast elkaar en staan ook in een zwakke economische regio. Fortuna en MVV zijn al ver weggezakt tot de onderste regionen van de JL. Roda is al weggezakt naar degradatiekandidaat Eredivisie en ik voorzie dat die in de komende jaren (hoe lang dat precies gaat duren is de vraag) ook wegzakken tot hooguit een subtopper in de JL en wellicht ook wel rechterrijtje JL (afhankelijk van hoe erg die andere twee clubs de sponsors weg weten te kapen bij Roda zodra die structureler JL zal gaan spelen).

6 november 2014 om 19:01

Fortuna valt binnenkort om dus dan heb je MVV voor het Zuidwesten en Roda Midden en Zuid oost en VVV bovenin. Prima!

6 november 2014 om 19:30

toch zijn er een hoop prominente Limburgers voor een fusie.
Waaronder ook oud spelers en oud trainers.

Ambitieus zijn is hartstikke mooi, een voetbal club hoort dat ook te zijn. Maar het gaat oliedom overkomen als ze dit jaar dan niet promoveren. Vooralsnog is het moeilijk te zeggen wie er meer kans maak (nec,roda) op de titel van de Jupiler league. Stel je wordt nou net geen eerste, dan moet je naar die hel van een nacompetitie en die overleef je niet eventjes. Ik hoop dat Roda promoveert, ik vind het echt heel apart dat zij zo erg zijn afgezakt. Hetzelfde geldt ook een beetje voor Nec.

6 november 2014 om 15:40

Dat het gek is dat NEC en Roda ziijn afgezakt snap ik ook nog steeds niet. Met de selecties die ze hadden vorig jaar haddden ze beide gewoon erin moeten blijven, maar helaas.

Als je goed leest staat er dat ze niet perse hoeven te promoveren maar dat als ze binnen 2 jaar promoveren dat het het beste zou zijn voor de club

6 november 2014 om 17:29

Het afzakken van beide clubs zou je Karma kunnen noemen. Puur de bestraffing voor het wanbeleid. Ik bedoel kom op, welke club ontslaat een niet-presterende trainer om er één voor terug te halen die nog ooit iets als trainer heeft gepresteerd en geen ervaring heeft.
Nu ik het trouwens bedenk... Ajax, maar daar heeft die gok de eerste keer niks opgeleverd en de tweede keer door heel veel mazzel wel en staat er nu een redelijke trainer.

6 november 2014 om 18:34

Er is echter wel een verschil in de oorzaak van het wanbeleid. Bij Roda was dat vooral om de wegvallende sponsorgelden te compenseren en een rol te kunnen blijven spelen in de Eredivisie in de hoop dat de sponsors dat enerzijds terug kwamen en anderzijds niet verder weg zouden trekken. Dat lukte echter niet, omdat die sponsors niet meer terug kwamen, aangezien ze volledig weg zijn uit Zuid-Limburg of tegenwoordig veel kleiner zijn.

Bij NEC was dat juist om groter te worden en de concurrentie aan te gaan met grote rivaal Vitesse, die begin jaren '90 opeens voorbij kwam stormen en opeens de structurele nummer 4 in de Eredivisie werd (in de jaren '80 was NEC nog de grotere club). In de Stadsregio Arnhem-Nijmegen is genoeg economie voor twee Eredivisieclubs alleen niet voor twee subtoppers. NEC had de mogelijkheden om een goede middenmoter te zijn (en nog altijd zijn die middelen er), alleen men wilde vaste subtopper zijn en begon duurdere spelers aan te trekken (en deels ook de eigen jeugd te verwaarlozen) om dat waar te maken, zonder dat daar ook de inkomsten voor waren.

Ik denk dat uiteindelijk NEC wel weer terug zal keren als vaste Eredivisionist. Er is genoeg mogelijkheden daar voor twee Eredivisionisten.

Voor Roda wordt dat een lastiger verhaal. Die zullen vast dit seizoen of anders volgend seizoen wel weer promoveren, maar zullen denk ik blijven kwakkelen in de Eredivisie en waarschijnlijk uiteindelijk alsnog definitief de stap naar de JL moeten maken.

als middemoter kan je dus via de play offs Europa in

maar goed, tig clubs hebben die ambitie, , ze kunnen niet allemaal in de top 10 eindigen

Ik krijg het idee dat Roda weer leeft na een paar hele zwarte jaren in de clubgeschiedenis. Het team dat er nu staat, speelt vele malen beter dan het team van vorig jaar. De supporters zijn niet weggebleven na de degradatie (wat wel werd verwacht). Op het moment het beste team uit de JL, in het begin van de competitie was dit Nec, alleen lijken die nu wat scheurtjes te vertonen. En goh, waarom niet, stel je promoveert dit jaar en wordt een keertje 7e in de eredivisie en hebt dan geluk in de play offs... Dromen mag altijd. Op het moment zijn wij als Roda fans gewoon blij dat wij onze club terug hebben en ons weer kunnen identificeren met het team

6 november 2014 om 17:15

Supporters niet weggebleven? Tot nu toe zitten er gemiddeld zo'n 5000 minder als vorig jaar

Roda JC Kerkrade totaal in 2013/14 563.086 toeschouwers gemiddeld over 34 wedstrijden 16.561, nu zijn het er 11.345

Dan vind ik niet dat je kunt zeggen dat de toeschouwers niet zijn weggebleven.

Edit: Nog wel veruit de meeste toeschouwers in de eerstedivisie.

6 november 2014 om 17:31

Ga jij meer betalen om naar Achilles te kijken als je jarenlang voor minder naar Ajax en PSV hebt gekeken? Ik vind daarom 11000 een heel mooi aantal hoor want ik kan me voorstellen dat je in deze tijd dan liever die paar honderd euro op zak houdt dan dat je de helft van de wedstrijden naar wat matigr broodvoetballers loopt te kijken

6 november 2014 om 17:32

Nouja, denk dat bij iedere club tussen de 30-50% bezoekers zitten vanwege de prestatie. Bij Ajax zitten ze er ook niet alleen omdat het de club uit Amsterdam is, maar ook omdat ze een reële kans hebben die club kampioen te zien worden en wat leuke europese tegenstanders. Haal dat weg en de Arena stroomt leeg. Meer dan 10.000 supporters standaard in de JL vind ik daarom erg mooi en dan kan je gerust zeggen dat de supporters (niet de dagjes mensen) zijn gebleven.

6 november 2014 om 20:17

5000 minder? Vorig jaar zaten we over het hele seizoen in een net zo vol stadion. 11.500 gemiddeld is in de JL gigantisch veel. 7500 is begroot, dus dat is ook nog eens een kleine financiele meevaller.

Roda mag voor mij best terug naar de eredivisie. Alleen jammer dat je dan weer die Duitse spreekkoren moet aanhoren: oh was ist dass schön of bitte/danke.

6 november 2014 om 15:46

Een eigen identiteit hebben heet dat! Zijn weinig ploegen in NL die ook een echte eigen identiteit hebben. De mensen uit die regio voelen zich trouwens ook geen Nederlander. Dus laat hen lekker een Duitse identiteit hebben, ik vind dat een toevoeging aan het Nederlandse voetbal. Weer eens wat anders dan de Wolter Kroes muziek die ze bij elke andere club draaien

6 november 2014 om 16:17

Ik stel voor dat ze zich dan lekker aanlsuiten bij de Bundesliga.

6 november 2014 om 17:11

Grappig hoor. Hier in Heerlen voelen mensen zich toch echt een Nederlander, en laat nou absoluut gezien de meeste Rodasupporters uit Heerlen komen.

6 november 2014 om 17:30

Ach, ze hadden dat stuk nooit moeten bevrijden.

6 november 2014 om 17:31

Vind ik prima hoor. Betere competities, fanatiekere supporters en geen mensen met kortzichtige opmerkingen als de jouwe.

6 november 2014 om 17:36

Tsja op die manier kan je natuurlijk alles gaan verzinnen bij een club. PSV met de boeren, Fctwente in stijl van liverpool en Ajax supporters die zich identificeren met Joden en de daardoor veroorzaakte "haat" geluiden die door de Knvb worden gezien als antisemitisch terwijl ze anti-ajax zijn. Opvallend trouwens dat ze in Zeist minder moeite hebben als er richting Roda spreekkoren zijn over moffen (iets wat toch een vergelijkbare plek inneemt in de geschiedenis).

6 november 2014 om 18:11

De een club duits.. de andere allemaal engels. Ik zie het probleem niet.

6 november 2014 om 18:42

Behalve Twente die probeert een regelrechte kopie van Liverpool te worden en nac die vaak zeggen dat ze een Engelse sfeer hebben wie nog meer dan?

Ambitie hebben is alleen maar positief, maar of het realistisch is is een tweede.

Toen Roda degradeerde was het toch wel jammer ondanks ik niks met de club heb, maar meer omdat het gewoon een club is die structureel in de Eredivisie thuishoort.

Van mij mogen Roda en NEC terugkeren op het hoogste niveau, Dordrecht en Heracles mogen daarentegen een stapje terugdoen.

Het is in ieder geval ambitieus, maar om dit in de media te zeggen is denk ik niet heel handig..

Bij elke negatieve resultaat enzo krijg je dit natuurlijk naar je hoofd geslingerd. Dat levert alleen maar extra druk en stress op.

Ik zie Roda echt niet structureel mee doen in het linkerrijtje. Clubs als Groningen, Heerenveen, AZ en Vitesse hebben al moeite om een goede spelersgroep samen te stellen. Laat staan dat het Roda lukt. In die regio is de vijfer van sponsers en talenten al redelijk verzadigd. Ze hebben gewoon niet het budget en de uitstraling. PEC en Cambuur doen het nu bijvoorbeeld wel, maar dat is in grote mate te danken aan dat alles op de goede plek valt. Huurlingen, goede flow en energiek publiek. Voor een structurele plaats in het linkerrijtje is meer nodig lijkt me en iets belangrijks als het publiek kun je niet kopen.

Vind het wel humor dat tegenwoordig alle teams roepen dat ze mee willen doen in het linkerrijtje en Europees willen halen. Dream on..

6 november 2014 om 18:08

niet alleen tegenwoordig dat roepen clubs al 20 jaar, men heeft steeds ambities

Zorg gewoon dat er één grote club komt die mee kan doen voor een langere periode doormiddel van grotere budgetten en achterban (grote jeugdopleiding). Cambuur en Pec doen het nu erg goed maar op langer termijn is er geen zekerheid. Is natuurlijk niet erg maar dan moet je niet roepen dat je structureel in het linker rijtje wil eindigen.

Scherp verwoord: of je gaat voor Sporting Limburg of je moet tevreden zijn met het ene jaar eredivisie en het andere jaar jupilair.

Afgelopen 2 jaar de volgende clubs in top 10: ajax, feyenoord, psv, twente, vitesse, groningen, heerenveen, Ado, Az en utrecht. Succes er mee..

6 november 2014 om 16:59

Wat een onzin. 1 grote club. Ze kunnen beter mvv en fortuna opdoeken. Die hebben in mijn ogen geen bestaansrecht. Kom een keer naar het roda stadion en kijk eens wat er voor een stadion staat. Hoeveel supporters er komen en zijn bij roda. Kijk eens naar het verleden van roda.

Je kunt niet zomaar clubs bij elkaar voegen dat geeft altijd gezeik. Sommige sponsors hebben helemaal niks met roda of met mvv. En daarom moet roda gewoon als stand alone doorgaan.

Het is een prachtige club met een rijke historie. En dan zijn er hier mensen die zeggen dat roda geen uitstraling heeft.

Sjonge jonge. Juist een van de weinige clubs samen met heerenveen, groningen twente ajax fijenoord die juist WEL een echte eigen identiteit heeft

6 november 2014 om 17:42

Als je naar slechts twee jaar kijkt ben je wel erg kortzichtig toch. En Roda heeft al vaker bewezen niet onder te hoeven doen voor De laatste 5 clubs.

Wat betreft één grote club. Laten we in Utrecht gaan spelen en dan PSV-AJAX-FEYENOORD fuseren zodat we eindelijk een kansje hebben echt iets te beteken in Europa ipv ieder jaar voor spek&bonen mee te doen, met af en toe een leuke prestatie die compleet irrelevant is voor de rest van de competitie.

zie maar eerst dat je terugkomt op het hoogste niveau... rare uitspraken voor een JL club....

6 november 2014 om 17:40

niet veel raarder dan een Nederlandse club die uitspreekt in europa weer een rol te gaan spelen toch?

Dat wil elke club wel, maar ik denk dat dat Roda niet gaat lukken. Die zullen, mits ze dit seizoen promoveren, gewoon tussen plek 12-18 spelen.

6 november 2014 om 17:39

Ach ze hebben in ieder geval wel de ervaring van europees (goede) wedstrijden spelen.

6 november 2014 om 18:39

Hoeveel van die spelers spelen er nog bij Roda dan?
Volgens mij niemand meer. Die ervaring is dus allang weg.

Hahaha, zorg er nou eerst maar voor dat je promoveert, en praat dan verder over Europees voetbal.

Dit is zo'n beetje het toekomst perspectief van bijna iedere club die middenmoot eredivisie speelt.

Roda weet al jaren niet eens te voldoen aan die standaard, het spelen van middenmoot.
Ik vind het dus (te) erg ambitieus om daar nu al uitspraken over te doen.

Roda moet eerst maar weer eens zien te promoveren en een stabiele eredivisionist zien te worden voordat men mag gaan denken aan de eventuele vervolg ambities.

Kerkrade slaat nu een paar noodzakelijke stappen over en dat is niet geheel verstandig van de heren.

6 november 2014 om 17:28

"al jaren" gaat wel heel ver, de afgelopen twee seizoenen waren bar en bar slecht, met toch niet heel erg slecht materiaal. Daarvoor alleen in 2008/2009 een slecht jaar gehad, de andere jaren speelde Roda gewoon vrijwel elk jaar voor play-offs voor Europa. 10 van de laatste 15 seizoenen eindigde Roda in het linkerrijtje, voor de rest 10e, 13e, twee keer 16e en vorig seizoen 18e.
Waar het idee vandaan komt dat Roda al jaren slecht presteert is mij niet echt duidelijk.

En het is een ambitie, het zou niet gezond zijn als je als club zegt dat je ambitie is om jaar in, jaar uit in de middenmoot te spelen. Bovendien is het geen onrealistische doelstelling, de club is er groot genoeg voor, heeft een aardige achterban en het stadion kan ook nog wel een tijdje mee. Er wordt meer in de jeugd geïnvesteerd en het trainingscomplex wordt als het goed is ook geupdate.

Ambities hebben, prima. Alleen is dit waarschijnlijk niet realistisch. Een stabiele Eredivisieploeg waar wij ons kunnen blijven identificeren met zo nu een dan een uitschieter naar boven. Wonderen hoeven niet, zolang wij maar elke week naar onze club kunnen blijven gaan

De plannen hebben is één ding, maar het naar buiten toe uitspreken is iets anders.
Promoveren is nu het allerbelangrijkst. Natuurlijk kunnen ze intern wel werken aan noodzakelijke stappen om betere resultaten te halen, maar nu naar buiten toe uitspreken dat je Europees mee wil doen komt nogal knullig over.

Hoe een verhaal uit het verband getrokken kan worden hier. Dit is gewoon een plan voor de toekomst en geen raar doel. Als je het hele verhaal leest van Collard, dan verteld hij ook dat we natuurlijk binnen twee jaar moeten promoveren. Als we dat niet doen, dan wordt het een heel lastig verhaal. Ik snap best dat sommige dit een raar verhaal vinden, maar dat zijn mensen die alleen maar naar het feit kijken dat Roda Europees wilt spelen. Ze lezen dat ze dit eens in de 5 jaar willen bereiken, maar voornamelijk bij de eerste 10 willen eindigen. Al kan je niet leven op de historie van de club, ze spelen echter altijd in de middenmoot, kijk maar naar de eindstanden van Roda in alle jaren dat ze eredivisie spelen. Op de eeuwige ranglijst staan ze ook gewoon bij de top 10. Mensen die hier dus lacherig over doen, kennen de feiten niet. PEC Zwolle doet het momenteel naar behoren, maar deed Heracles dit ook niet een aantal jaren. Onderaan de streep blijken dit toch ploegen die het niet redden. Ploegen als FC Groningen, AZ en FC Twente zijn uitzondering hiervan. Dit komt wel mede door investeerders die achter de club staan.

Al met al dus geen rare uitspraken van Collard. Het zou pas raar zijn als zijn doelstelling is om lekker bovenin de Jupiler mee te draaien of om in de eredivisie om degradatie te strijden. Gekeken naar onze begroting van vorig seizoen, behoren we ook rond de 10e plek te spelen (voor degene die financiën als argument gebruiken). Verder is er eigenlijk niemand die echt een argument heeft waarom Roda niet in de top 10 thuishoort. Dat zegt naar mijn mening al genoeg.

Wat Collard dus ook al aangaf, het is nu eerst van belang te promoveren om deze plannen te kunnen bewerkstelligen. Gelukkig staan er nog genoeg supporters achter, maar deze situatie moet natuurlijk niet te lang duren. Daar is elke Roda supporter wel degelijk bewust van!

Persoonlijk denk ik dat een "come back" in de Eredivisie het hoogst haalbare is, aansluiting krijgen bij de top tien lijkt mij heel moeilijk te bewerkstelligen. Om de zoveel tijd Europees voetbal lijkt mij nog moeilijker, zelfs als ze het halen zie ik niet door dringen tot de poulsfase, tenzij die miljonair van hen er serieus instapt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren