Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'We komen niet alleen voor onszelf op, maar ook voor de andere clubs'

Laatste update:

FC Utrecht denkt nog na over vervolgstappen in de zaak rondom Michel Vorm. De Domstedelingen verkochten de keeper vier jaar geleden aan Swansea City en bedongen daarbij een doorverkooppercentage, maar werden slachtoffer van een deal met gesloten beurzen. Utrecht stapte naar de FIFA, maar is in het ongelijk gesteld door de wereldvoetbalbond.

/

Vorig jaar zomer vertrok naast Vorm ook Ben Davies van Swansea naar Tottenham, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. De transfer van Vorm ging voor nul euro de boeken in; Tottenham zou volgens Swansea alleen een geldbedrag hebben betaald voor Davies. Utrecht had daardoor niets aan het doorverkooppercentage van dertig procent en voelde zich behoorlijk geflikt door de middenmoter uit de Premier League.

De club stapte naar de FIFA, maar zonder het gewenste resultaat. Utrecht kan nu nog naar internationaal sporttribunaal CAS stappen en denkt daar serieus over na. "Iedereen kijkt mee met ons, en vanuit allerlei kanten hebben we zeer verbaasde reacties ontvangen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met Voetbal International.

"We laten het hier niet bij zitten, want we hebben recht op een bepaald bedrag", vindt Van Schaik. "De waarheid moet boven tafel komen. We komen niet alleen voor onszelf op, maar ook voor de andere Nederlandse clubs. Dit kan elke club namelijk overkomen."

FC Utrecht heeft pech; Swansea City heeft dit gewoon slim gedaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd. Wat overigens zeker is is dat Vorm beter nog een jaartje had kunnen wachten tot Lloris weg was.. Veel te goede keeper voor op de bank. Was ook populair in Swans.

19 juni 2015 om 09:57

Ja maar daar heeft hij met volle overgave voor gekozen! Hij kende de situatie en wilde zelf bij een 'topclub' spelen of op de bank zitten.
Slim staaltje boekhoudkundig werk van de Swans. Daar gaat Utrecht niets uithalen ben ik bang

Was dat toen niet hetzelfde verhaal met Moutinho en James die samen voor 70 miljoen naar Monaco gingen? Volgens is er toen op papier 69 miljoen betaald voor 1 van de spelers omdat porto voor de andere nog een doorverkooppercentage had richting sporting.

19 juni 2015 om 10:21

Ja klopt volgens mij heb je gelijk. Dat was ik alweer vergeten maar is inderdaad ook een voorbeeld van een 'slimme' deal.

Ze hebben ook groot gelijk, worden gewoon genaaid door swansea..

Als Swansea hiermee weg komt is het hek van de dam. Dan hebben doorverkooppercentages geen enkele zin meer. Bovendien stond Vorm gewoon voor een bepaald bedrag in de boeken bij Swansea, anders moeten ze maar dat percentage x de waarde maar aan Utrecht overmaken. Ik vraag me ook af wat de Britse belastingdienst hiervan vindt, want het lijkt me ook dat die hier geld zijn misgelopen.

19 juni 2015 om 08:13

Ze hebben alleen geen zin meer bij een ruildeal of package deal. Als het om een individu gaat wordt het lastig on dit soort trucjes te bedenken. Wel sneaky van Swansea.

19 juni 2015 om 08:30

Een ruil of packagedeal hoeft denk niet eens 2 spelers te bevatten.

Je zou ook een koffiejuffrouw of desnoods een zak ballen mee kunnen verkopen voor 3 miljoen.

Wat al vaker wordt gezegd hier: hek van de dam als deze uitspraak van de fifa blijft staan.

Hoop dat elke club dit meeneemt als ze met swansea gaan onderhandelen en alleen nog maar direct het hele bedrag van een transfer betaald willen krijgen. Daar hebben ze zichzelf ook mee in de vingers gesneden

19 juni 2015 om 08:19

Je zou eventueel een percentage van de geruilde speler kunnen krijgen, een vinger bijvoorbeeld. Nee maar zonder grap je overdrijft behoorlijk. Zoiets heet een maas en je kunt er niks aan doen. Zwart op wit is het correct totdat er een regel voor komt. Die komt er niet want zo kunnen ze de "grote" clubs niet beschermen die de financial fair play willen omzeilen. Vind het heel rot voor je(!) maar valt helaas niks aan te doen.

19 juni 2015 om 09:21

Voor mij persoonlijk maakt het niet uit hoor, ik ben voor Ajax. Maar het is een lullige naaistreek en uiteindelijk betekent het minder geld in de Eredivisie, en dat is jammer voor het Nederlandse voetbal en dus uiteindelijk nadelig voor mijn eigen clubje. En zoals fratelli al opmerkt, dit trucje zou je bij wijze van spreken ook met een netje ballen kunnen uitvoeren.

19 juni 2015 om 10:02

Volgens mij gaat er een heel nieuw wereld voor jullie open.

19 juni 2015 om 09:27

Volgende keer moeten ze gewoon de clausule anders opstellen waarbij er een spelersruil is de waarde van de speler wordt bepaald.

Als je legaal gelijk hebt moet je naar de Cas, CAS is het enige organisatie op aarde zowat dat niet corrupt is en het mooiste is dat ze boven de Fifa staan.

Ik kan je zo tig voorbeelden geven van landen en clubs die hun gelijk hebben gehaald bij de CAS waar ze de beslissingen van de Fifa en andere bonden hebben omgedraaid.

19 juni 2015 om 08:19

Graag wat voorbeelden, ik ben benieuwd.

19 juni 2015 om 22:04

Marokko dat de straf van de CAF aanvocht en heeft gewonnen, ze kregen een 3 jaar lange ban op de Afrika Cup en een geldboete van 10 miljoen.

Een Algerijnse club dat verbannen werd door de CAF voor het spelen voor de Champions League in Afrika voor 5 jaar, werd terug gedraaid door de Cas.

De Tunesische bond die gestraft zou worden voor de Afrika Cup 2017, straf is terug gedraaid door de Cas.

Een straf van Suarez die werd verminderd.

Ga naar tas-cas . org of je kan het ook gewoon googelen

19 juni 2015 om 09:24

Kom maar op met je voorbeelden Einstein.

19 juni 2015 om 10:08

Een voorbeeld waarbij een uitspraak van de Fifa is aangepast, is de laatste straf van Suarez. Die is door de CAS omgezet naar een mildere straf.

Ik vind dat de KNVB en desnoods de andere clubs (naar ratio) mee moeten betalen aan de juridische vervolgstappen. Dit raakt alle NL clubs die het vooral van opleiden en verkopen moeten hebben. En het is niet dat Utrecht dom gehandeld heeft of dat het een vage constructie is. Dus in mijn ogen schaad dit alle NL clubs en moet er solidair opgetreden worden. Kom op KNVB!

19 juni 2015 om 08:23

Ik zou er in dit geval ook geen bezwaar tegen hebben als de KNVB meebetaalt aan de juridische kosten. Deze zaak is in het belang van heel het voetbal en zeker voor een opleidingsland als nederland.

19 juni 2015 om 10:46

de knvb haha die geven alleen maar boetes aan utrecht en ze waren te lui om achter de club te gaan staan laat staan dat ze de club steunen

19 juni 2015 om 10:47

Nee zo werkt het niet
En als Utrecht dan zijn zin krijgt?
Krijgen dan alle clubs ook hun geld weer terug van Utrecht
Nee en vanaf nu kan je zulke dingen dus ondervangen in het verkoopcontract dat er vanaf nu gesloten worden met doorverkooppercentage
Gewoon in laten zetten dat er altijd een waarde bepaald moet worden van geruilde spelers en dat die marktconform moet zijn

20 juni 2015 om 11:38

welke andere clubs hebben hun geld dan niet gehad? de laatste die verkocht werd met zo een regeling was toornstra en dat was na de transfer van vorm ado heeft netjes zijn geld gehad zoals afgesproken en zoals het hoort

Told u. Ook het CAS zal zich in het voordeel vd Engelse clubs uitspreken. Leuk geprobeerd van Utrecht maar nu moeten ze hun verlies gewoon nemen

20 juni 2015 om 11:38

CAS heeft zich nog helemaal niet uitgesproken

Ik wil ook wel 30% van die IJlander

En Utrecht zou hetzelfde gedaan hebben in zo geval vaak.
Zo werken de doorverkooppercebtage vaak en hebben geen enkele zin. Ze gaan namelijk uit van de boekwaarde.
Utrecht had niet zo dom moeten zijn en gewoon een flink bedrag vragen. Ze kunnen nu wel flink gaan doen naar allerlei commissies maar je bereikt er niks mee. Het kost je alleen maar geld eerder dan het wat opleverd.

19 juni 2015 om 10:48

dat is gewoon dikke onzin toornstra had bvb een doorverkoop clausule en utrecht heeft netjes het geld aan ado betaald.
utrecht heeft gewoon recht op dit geld en je verhaal slaat kant nog wal

19 juni 2015 om 11:25

Utrecht heeft helemaal recht op niks want Utrecht had recht op geld bij verkoop wat niet is gebeurd dusja Utrecht is al maanden bezig met deze onzin maar je gaat het niet winnen ennogmaals, ze hebben recht op niks.

19 juni 2015 om 12:07

jij snapt er ook al niets van of je hebt een hekel aan utrecht anders kan ik je reactie niet verklaren

20 juni 2015 om 10:59

Doet Swansea het ook bij elke speler?

20 juni 2015 om 11:39

nee ze hebben de keeper die een topseizoen draaide en tweede keeper op het wk was voor niets weggegeven denk eens na

Tis minder fijn voor Utrecht, maar ik vind het eigenlijk wel geniaal gedaan.. officieel doen ze niets verkeerd, het is volgens de regels.

19 juni 2015 om 12:07

vind je dat ook als bvb eriksen een transfer maakt voor 0 euro

Stoppen met zeiken Utrecht, dit is gewoon het risico dat je neemt met bonussen. Dan vraag je een miljoen meer de volgende keer en laat je bonussen en al die andere troep vallen.

Dit ga je nergens winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren