Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘We hebben het gevierd, maar drie dagen later lagen we eruit tegen Oranje’

Laatste update:

Als een van de favorieten wordt Argentinië door de meeste kenners niet gezien op het WK van komende zomer, maar de Zuid-Amerikanen mogen altijd tot de kanshebbers worden gerekend. Bondscoach Alejandro Sabella heeft geleerd van de ervaringen die hij zestien jaar geleden opdeed.

/

Tijdens het WK van 1998 in Frankrijk was de 59-jarige oefenmeester bij het Argentijns elftal betrokken als assistent van keuzeheer Daniel Passarella. In de kwartfinale van dat toernooi bleek Nederland, na het werelddoelpunt van Dennis Bergkamp, te sterk voor de Argentijnen. “Ik zou er nu voor zorgen dat de spelers op bepaalde momenten hun energie bewaren”, vertelt Sabella aan de FIFA.

“Dat WK hadden we een probleem. Een dag nadat Nederland van Joegoslavië won, versloegen wij Engeland na penalty’s. De adrenaline stroomde door ons lichaam; Engeland was een oude rivaal en de ontknoping was bloedstollend. Het was geen eenvoudige overwinning en die hebben we dan ook echt goed gevierd. Maar drie dagen later speelden met een temperatuur van meer dan dertig graden tegen Nederland en lagen we eruit. Dus dit keer zou ik proberen de spelers zo veel mogelijk tot rust te manen, zodat ze snel weer fit zijn.”

Denk je dat Argentinië het goed gaat doen op het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 april 2014 om 12:19

Ja maar nu ff serieus. We hadden toen frank de boer en Jaap stam in het centrum. Davids, Seedorf, ronald de boer, cocu, Wim jonk op het middenveld. Voorin hadden we bergkamp overmars en kluivert....alleen van Persie en Robben zijn van dat kaliber nu....wordt helemaal niks dit WK!

16 april 2014 om 09:39


Over die halve finale, ik houd ook van dromen, maar leg het team van 98 naast dit team, dan zie je dan ze op elke positie een betere, op Robben na, speler hebben. Halve finale in Braziiliee gaat niet gebeuren.

16 april 2014 om 11:33

Dit stuk gaat niet over de halve finale tegen Brazilië maar over de kwart finale tegen Argentinië.

Dan te denken dat Bergkamp er al vanaf had moeten worden gestuurd :D. Toch wel één van de eerste toernooien die ik zeer bewust heb meegemaakt.

16 april 2014 om 11:50

Dat was de wedstrijd ervoor tegen yougoslavië.

16 april 2014 om 14:35

Nope, kijk de samenvattingen er maar op na, Bergkamp 'liep' wel heel erg bewust op een Argentijn

16 april 2014 om 15:19

Zelfs Overmars was beter dan Robben.

16 april 2014 om 18:23

@chrusaor, mijn reactie was gericht op een post die weggehaald is. Die poster suggereerde o.a. dat wij de halve finale zouden kunnen gaan halen, vandaar dat is zeg dat ik die halve finale in Brazilie niet zie gebeuren .

@arnoldvdh, Overmars was heel goed, maar Robben is zeker op rechts beter. Overmars stond als rechtsbenige speler meestal op links, daar kwam hij beter uit de verf, want daar kon hij naar binnen trekken en dan in de korte hoek scoren.

ik kan me goed herinneren de legendarische commentaar van jack Gelder nog steeds kippenvel als ik er naar luister

Als ik dat filmpje zie brr kippenvel.
Hopelijk maken we het dit jaar ook mee de spanning en geweldige sfeer al denk ik het niet ..

Het moment en de goal van Bergkamp
Bijna gelijkwaardig aan het doelpunt van van Basten in 1988 tegen Duitsland

16 april 2014 om 09:50

Qua schoonheid dan toch. We haalde er jammer genoeg geen titel mee binnen, al ben ik er zeker van dat Nederland het beter zou doen tegen die Fransen dan Brazilie deed.

16 april 2014 om 10:31

Qua schoonheid en moment van de wedstrijd.
De wedstrijd in 1988 tegen Duitsland was ook geen finale.
Oranje werd later tegen de Ussr pas europees kampioen

Weer zo'n resultaat als we dadelijk die Argentijnen treffen aub. We kunnen nooit vaak genoeg van ze winnen

Geniaal elftal was dat van '98. Ik denk de beste lichting die we gehad hebben (bergkamp, Kluivert, Overmars, Seedorf, Stam, Reiziger, Davids, van der Sar en zo vergeet ik er nog wel een paar). Dat team had het WK kunnen winnen, alleen waren het nemen van penalty's nooit onze sterkste kracht.

On: Ik schat Argentinië eerlijk gezegd ook niet zo hoog in. Maar dat komt mede door de vorige Wk's. Denk wel dat de Argentijnen tot op het bot gebrand zijn. Een WK winnen in het land van je aartsrivaal wilt iedereen (zelfde als bijvoorbeeld Nederland in Duitsland de WK of EK titel zou winnen).

16 april 2014 om 10:34

Lars
Ik denk dat de lichting van 1988-1992 beter was.
Hoewel er voor de finale van 1988 werd gezegd dat het team van 1974 het beste was ooit.

16 april 2014 om 11:39

Muah op elke posititie hadden wij in 98 een speler van een internationale topploeg.
Manu/barca/juve/glasgow/arsenal vooral :D. Zelfs wissels speelden allemaal bij goede ploegen, zoals Bogarde/bronckhorst/makaay/hooijdonck(?). Terwijl hoewel 88 de titel won 3/4de gewoon redelijk modaal was en leunde op Gullit/v Basten/rijkaard (het Milan trio).

Wat dat betreft denk ik dat 74 zelfs nog na 98 de betere lichting was in verhouding gezien.

16 april 2014 om 16:10

Zowel Van Basten als Gullit wonnen de gouden bal. In de lichting van 98 niemand. Verder veel Psvers die de EC 1 dat jaar wonnen. Daarnaast was dat voor het bosmanarrest en speelde veel internationals niet in het buitenland, want je mocht als club maar 3 buitenlanders opstellen. Daarom stelde het ned. clubvoetbal toen veel voor.

17 april 2014 om 14:33

Dat is appels met peren vergelijken.
In 1974 ging er bijna niemand naar het buitenland.
1974 was per speler absoluut de beste ploeg.

Maar drie dagen later speelden met een temperatuur van meer dan dertig graden tegen Nederland en lagen we eruit. ???

yeah right, alsof Argentinie daar last van had, het is daar altijd rond de 30 graden haha.

Argentinie heeft t zelfde probleem als Nederland, voorin dodelijk, middenveld redelijk, achterin en keeper slecht ! althans niemand van topniveau.
toch schat ik Argentinie hoger in als Nederland.
Nederland kan beter maar niet gaan naar t WK, je heb geluk als je de groepsrondes doorkomt

16 april 2014 om 10:11

yeah right, alsof Argentinie daar last van had, het is daar altijd rond de 30 graden haha.
--------------------------------------------------...
Nou, niet bepaald. Daar kennen ze ook gewoon winter en is er gewoon sprake van een gematigd klimaat. Alleen is het daar, net als bijvoorbeeld Zuid-Afrika, in onze zomermaanden erg koud en in onze wintermaanden heel aangenaam.

Daarnaast verschilt het enorm waar je in Argentinië zit. Zit je in het subtropische gedeelte of het natte en neerslag-gevoelige (bergachtig gedeelte)

16 april 2014 om 10:35

Ligt er aan waar in Argentienie

Die wedstrijd tegen Argentinië was fantastisch. Goed voetbal, een spannend wedstrijdverloop. Wat een lichting toen zeg. Ongeloofelijk. Echt in elke linie top. Eigenlijk ironisch, want deze lichting was kwalitatief gewoon beter dan de generatie Sneijder, Van der Vaart, Robben en Van Persie, terwijl díe generatie wel de WK-finale haalde. Achteraf gezien had dat Oranje dat WK qua kwaliteit gewoon wereldkampioen kunnen worden. Het was op papier eigenlijk ook beter dan wereldkampioen Frankrijk. Alleen mentaal ontbrak het er aan: het besef dat er gewonnen kon worden. Plus een stukje geluk. Tegen Brazilië ging het gelijk op, maar trok Oranje de wedstrijd tegen het einde nog vrij overtuigend naar zich toe met een verdiende gelijkmaker en werd het gewoon een loepzuivere strafschop ontnomen. En strafschoppen zat ons later natuurlijk gewoon wel vaker in de weg. Tevens hadden we die wedstrijd ook wat pech met schorsingen en blessures. Cocu werd bijvoorbeeld noodgedwongen linksback geposteerd, terwijl die juist heel goed had gefunctioneerd op het middenveld dat WK en gewoon een multifunctionele speler was. Maar ideaal was het niet en dat resulteerde ook in de 1-0 van Ronaldo. Desalniettemin had Oranje daar dus misschien toch een overwinning verdiend. Wat een selectie: Van der Sar, Reiziger, Stam, De Boer, Numan, Jonk, R. De Boer, Bergkamp, Kluivert, Seedorf, Cocu, Zenden, Ooijer, Overmars, Bogarde, Davids, Van Hooijdonk, Ed de Goey (ok...niet alles was geweldig), Van Bronckhorst, Winter, Hasselbaink, Hesp

16 april 2014 om 10:34

Dat was inderdaad een geweldige lichting. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij Oranje niet meer het gevoel heb dat ik toen had. Je wist toen dat Nederland van ieder land kon winnen en dat bracht voor zo'n WK toch een bepaalde opwinding met zich mee. Ik weet nog dat ik er toen al maandenlang naar uitkeek. Nu ben ik er eigenlijk nauwelijks mee bezig en zou ik het al heel mooi vinden wanneer ze de eerste ronde door zouden komen, wat ik trouwens niet verwacht.

16 april 2014 om 10:57

Mee eens. Heeft ook met de veranderende verhouding in het internationale voetbal te maken (onder anderen door geld) en het punt waarop het Nederlandse voetbal nu zit. We zijn eigenlijk druk bezig met het kweken van nieuwe lichtingen van hoge kwaliteit. Ik denk dat we in een overgangsfase zitten. Enkele toppers uit de afgelopen lichting kunnen misschien nog het absolute topniveau aan (robben, Van Persie) en van een groot deel van de nieuwe lichting is het gewoon nog sterk de vraag hoe ver ze het kunnen schoppen in hun carrière. Wat dat laatste betreft denk ik dat er bij een volgend EK of WK pas meer duidelijkheid is waar 'de nieuwe lichting' (De Vrij, Indi, Kongolo, Strootman, Van Ginkel, Depay etc.) staat en wat er op dat moment alweer aan nieuw talent in aankomst is. Van Gaal moet er nu maar het beste van maken, maar daarbij vind ik wel dat als er iemand is die het uiterste uit spelers kan halen het Van Gaal wel is. En dat is nu meer dan ooit nodig. En de jonge spelers kunnen zich geen betere bondscoach wensen, want er is geen betere coach met jong talent dan Van Gaal. Alleen vedettes als Sneijder kunnen het wel eens moeilijk krijgen bij hem.

16 april 2014 om 10:36

En dan vergeet je deze spelers nog die er toen ook bij waren:
- Valckx
- De Kock
- Vierklau
- Witschge
- V. Gastel
- Makaay
- Bosman
- J. Cruyff
- V. Hooijdonk

Hasselbaink was er toen niet bij .

16 april 2014 om 10:52

Hasselbaink stond in de eerste wedstrijd van dat WK tegen België in de basis omdat Bergkamp nog niet helemaal terug was van een blessure...niet dat dat uitmaakt. Maar gelijk heb je. Spelers als Van Gastel waren toen gewoon de top in de Eredivisie en hadden dan meestal nog 2 of 3 spelers voor zich voor ze überhaupt in aanmerking kwamen voor Oranje. Beetje vergelijkbaar met wat een land als België op dit moment heeft. Gewoon een hele goede lichting waar jaren op geteerd kon worden. Hopelijk zit dat er voor ons ook ooit nog in. Tijden zijn weliswaar veranderd. Veel van die jongens waren langer in Nederland gebleven en hadden met Ajax lange tijd wedstrijden op absoluut topniveau gespeeld in de Champions League bijvoorbeeld. Geld speelde toen al weliswaar een rol, maar nog niet zo veel als nu, waardoor Nederland talent kon behouden en op clubniveau dus ook internationaal zo nu en dan een interessante rol kon spelen. Een groot deel van de selectie uit die tijd was vandaag de dag misschien wel al op jonge leeftijd weg gekocht door het buitenland, hoewel je daarmee misschien ook het simpele feit dat je soms geluk moet hebben met zo'n lichting onderschat.

16 april 2014 om 11:11

Oh shit ja, hasselbaink was er wel bij! Kluivert kreeg die wedstrijd nog rood, haha. Je hebt gelijk, man.

Verder waren toen die andere spelers nog niet goed genoeg om een plek te bemachtigen in de basiself, maar toch de beteren. Verder heb je ook helemaal gelijk, tijden zijn verandert en de beste Nederlandse spelers in de Eredivisie worden vaak al snel gekocht door buitenlandse clubs.

Oh oh oh, al we toch in de 91e minuut die penalty gekregen hadden waar we recht op hadden.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren