Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waterreus: ‘Hij heeft er ondertussen een circus van gemaakt bij Oranje’

Laatste update:

Ronald Waterreus stelt vraagtekens bij de rol van Frans Hoek als keeperstrainer van het Nederlands elftal. De voormalig doelman van onder meer PSV is van mening dat er geen logica zit in de keuze voor de keepers van Oranje in met name het afgelopen jaar. Voor de aankomende Nations League-duels zijn Jasper Cillessen, Tim Krul en Mark Flekken geselecteerd, al is nog niet duidelijk wie vrijdagavond onder de lat staat tegen de Belgen.

"En ondertussen heeft Frans Hoek er een circus van gemaakt", concludeert Waterreus in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "De reservekeeper van Ajax (Maarten Stekelenburg, red.) moest opeens weer bij de selectie. En als hij dan de eerste keeper van Ajax is en hij speelt de pannen van het dak, wordt hij niet geselecteerd. Daarna wordt Mark Flekken opgeroepen, maar toen het echt ergens om ging, mocht hij niet meedoen", aldus de verbaasde Waterreus, die zelf tot zeven interlands kwam in het Nederlands elftal.

Ronald Waterreus is niet gecharmeerd van de werkwijze van Frans Hoek bij Oranje.

Waterreus is duidelijk niet gecharmeerd van de werkwijze van Hoek bij Oranje. "Ik houd er niet zo van dat je jezelf belangrijker vindt dan de keepers. De man is even vergeten dat het om de keepers gaat en niet om de keeperstrainer. Nu valt het wel mee omdat er geen andere opties zijn, maar in die periode (in 2021, red.) was het echt lachwekkend." De voormalig sluitpost vindt tevens dat Flekken geen ontdekking is van Louis van Gaal en Hoek, want volgens hem had Patrick Lodewijks, voormalig keeperstrainer van Oranje onder Ronald Koeman, de keeper van SC Freiburg allang in de gaten. Die had Patrick honderd jaar geleden al gezien, alleen die loopt daar niet mee te koop."

"Patrick heeft volgens mij in de eerste cyclus van Ronald (Koeman, red.) een compleet plan gemaakt voor de keepers en de opleiding en dergelijke", haakt manager perszaken van PSV Thijs Slegers in. "Uiteindelijk gaat Koeman weg en was er voor Patrick blijkbaar geen plaats meer. En gaat dat plan dus ook niet meer door. Dan komt Koeman terug en dan denk ik: komt dat plan dan weer uit de la?", vraagt Slegers zich hardop af. Overigens keert Lodewijks per 1 januari 2023 terug bij Oranje, als onderdeel van de technische staf van Koeman.

Wie moet er bij Oranje onder de lat staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het probleem met de keepers is dat ze vaker geblesseerd zijn tijdens interlands dan fit. Cillessen, Bijlow, Steek - allemaal rommelend. Bijlow zou eerste keeper moeten zijn op kwaliteit maar sukkelt best vaak met dingen, de rest is lood om oud ijzer denk ik wat een keuze lastig maakt.

30 mei 2022 om 11:11

Het is ook wel een heel belangrijk signaal naar de Nederlandse clubs dat keepers tegenwoordig helemaal verkeerd worden opgeleid. Ze kunnen bijna allemaal redelijk voetballen, maar reflexen zijn vaak matig ontwikkeld, 1 op 1 zijn ze hooguit redelijk, reach is vaak ook erg gemiddeld en hoge ballen lijken wel een zwak punt tegenwoordig. Clubs moeten terug naar de basis. Laat ze eerst eens zorgen dat de keepers ballen tegen kunnen houden en mentale weerbaarheid kweken. Het voetbal zal er sowieso in moeten zitten, wil je dat ook ontwikkelen. Dan heb je een keer een doelman die alles naar voren schiet... Als hij de ballen tegenhoudt, hoeft dat geen heel groot probleem te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Unnerstall. Die kan totaal niet voetballen, maar hij houdt ze wel tegen. Dan ben je gelijk al 1 van de betere doelmannen in de Eredivisie.

30 mei 2022 om 12:38

Ook pure spitsen, waar zijn ze? Scouting en jeugdopleidingen leveren nauwelijks spitsen die doorgroeien naar NL eltal

30 mei 2022 om 13:13

Ze krijgen simpelweg geen kansen. Zo'n Dallinga is pas 21 jaar en schiet de ene na de andere erin. Weliswaar in de Keuken Kampioen Divisie, maar die jongen komt transfervrij over van FC Groningen.

In perspectief: Zo'n Strand Larsen schiet er 14 doelpunten in in 32 wedstrijden Eredivisie en krijgt alle lof. In een ploeg als Groningen moet zo'n Dallinga dat ook prima kunnen als je 'm een heel seizoen laat staan.

Maar je ziet het overal. Ze gokken liever op een speler uit het buitenland of een huurling waar je hooguit een seizoen iets aan hebt, dan dat ze zo'n jeugdige spits uit de opleiding een kans geven. Ik denk dus niet zozeer dat er iets mis is met de opleiding betreft spitsen, maar ze krijgen gewoon veel te weinig kansen en tegen de tijd dat ze kansen krijgen, zijn ze de 20 al flink gepasseerd en hebben ze jaren stilgestaan omdat ze niet op een relevant niveau speelden tot het al (te) laat was. Maar goed, dat is mijn mening.

Had natuurlijk ook gewoon Bijlow op moeten roepen als het ook daadwerkelijk echt ergens om ging. Beter voor die jongen nu om lekker op vakantie te gaan en je rust te pakken. Hoort in Qatar vanzelfsprekend gewoon op doel te staan

Snap ook niet dat bijlow er niet gewoon weer bijzit. Deed het gelijk weer supergoed tegen as roma. Krul kan er trouwens helemaal niks van. Flekken is een ok keeper, maar maximaal 3e man.

29 mei 2022 om 15:08

Daar heb je wel een goed punt idd. Dacht misschien handig om erbij te houden om ingespeeld te raken op een 3 mans achterhoede. Maar is geen heel groot probleem natuurlijk.

Stekelenburg de pannen van het dak? Kan werkelijk geen redding herinneren waar hij het verschil maakte. Enige wat hij liet zien was dat die niet meer echt van de grond kwam. Verder vind ik dat Waterreus een beetje interessant wilt doen en aan het zeuren is om het zeuren. Beetje een Jan Mulder verhaal is dit.

29 mei 2022 om 15:07

Het is bij Waterreus meer een persoonlijke vendetta inderdaad. Op Bijlow en Cillessen na hebben we nu eenmaal geen keepers die kwalitatief goed genoeg zijn voor Oranje.

29 mei 2022 om 15:54

Het valt me inderdaad wel vaker op dat Waterreus als hij aanschuift altijd afgeeft op Frans Hoek. Ik moet hem in deze wel gelijk geven dat je een veldspeler nog wel kan rouleren maar een keeper moet toch wel vastigheid geven, ik had Bijlow dus ook wél opgeroepen al was het maar voor de dynamiek met de groep.

29 mei 2022 om 15:18

Die “pannen van het dak”-opmerking ging over Pasveer. Dat staat hier volgens mij verkeerd.

29 mei 2022 om 15:40

Stekelenburg heeft de redactie van vz er bij gezet. Ik heb de podcast geluisterd en hij bedoelde volgens mij Pasveer.

Waterreus neem ik al enige tijd niet meer serieus. Ik kwam hem trouwens een keer tegen in een restaurant in Eindje, alwaar hij voor een fortuin aan Thais voedsel bestelde van ons belastinggeld!

29 mei 2022 om 15:16

Ik vroeg mij al af waarvoor die Waterreus belasting was die maandelijks wordt afgeschreven

29 mei 2022 om 21:36

Voor de context die nu misschien ontbreekt. Het is al een poosje geleden, uit de tijd dat Ronald iedere zondag zat te raaskallen bij Studio Voetbal (vandaar ons belastinggeld).

29 mei 2022 om 15:25

Als ik dat zou zien, zou ik hem ook niet serieus nemen. Wie denkt hij wel dat ie is? Onder het oog van sinjoor sjoerd Thai voedsel bestellen...

Ronald heeft natuurlijk wel een punt dat keepers een beetje gebruikt worden voor de Frans Hoek shuffle

29 mei 2022 om 15:43

@Sinjoor. Ik geloof er niks van. Wat een sterk verhaal. Waarom zou iemand in vredesnaam in een restaurant eten bestellen?

29 mei 2022 om 16:55

En je verwacht, na die klacht in je tweede zin, dat je zelf nog wel serieus wordt genomen?

Waarom krijgt deze matige analist met z’n Brian May coupé (vroeger dan) een podium? Het enige wat deze man doet is mensen afzeiken in het werk dat ze doen. Of onzinnige dingen benoemen. Echt zo jammer dat ik die kop van Waterreus nog op deze forum moet zien…

Wie zegt dag meneer Hoek zich beter voelt dan de doelmannen van Oranje en waarom zou je dit zo in de media aansnijden?

Als ik zo naar de selectie kijk denk ik dat het zo maar eens zou kunnen dat Van Gaal Timber een keer op het middenveld gaat proberen, naast Frenkie. Wat de keepers betreft moeten we maar zien wie er in november fit is en in vorm.

Je moet eerlijk concluderen dat het triest gesteld is met de keepers.. Bijlow zou bij GEEN enkele top 20 land (FIFA ranking) in de basis staan!!

29 mei 2022 om 17:08

@32candela
Je moet ook eerlijk concluderen dat het triest gesteld is met jouw kijk op het spelletje. Jij zou bij GEEN enkele top 20 voetbalsite meer commentaar moeten kunnen geven.

29 mei 2022 om 18:47

Hij heeft toch gelijk. Bijlow hoort bij lange na niet bij de 20 beste keepers van Europa.

Bijlow veel teveel het elftal ingepraat,heeft ook veel fouten wat je bv van Cillessen weer niet kunt zeggen,amper op een fout betrapt.bijlow speelt de of traptvde bal uit en komt zelden bij een medespelers.
En bij een zuchtje wind weer behoorlijk geblesseerd.
Ik denk dat van Gaal op het WK voor flekken kiest en dat is weer een logische keuze,ik vind hem beter dan Bijlow.

29 mei 2022 om 19:43

Cillessen 17 wedstrijden 29 tegen goals. Laatste jaren weinig gespeeld en vaak geblesseerd.
Na uittrap kan bal wel bij medespelers belanden maar als die hem direct verliest heb je er niks aan. Je ploeg moet de 2de bal winnen, daar heb je veel meer aan.
En Bijlow is nagenoeg niet te betrappen op fouten.

Onzin zeg. Bijlow moet rust hebben. Flekken eerste keeper

Domme gedoe van van Gaal over dat alleen spelers geselecteerd moeten worden die minuten maken bij hun club.

Die luxe positie hebben we simpelweg niet. Andere landen doen ook niet moeilijk of een goede speler nu wel of niet wekelijks in de basis staat.

Bijlow is weer fit en om eerlijk te zijn, de beste keuze voor de keepers positie in oranje.

Wedstrijdritme is overschat en helemaal voor keepers

Nederland heeft al jaren geen goede keepers meer. Of te oud, of te vaak geblesseerd of simpelweg niet goed genoeg. Die Flekken is leuk bedacht, maar is ook pure middelmaat. En Bijlow maakt ook te veel fouten.

Bijlow is weer fit en als hij in goede doen is blijft hij één van de betere doelmannen die we hebben. Ik vind Waterreus een arrogante vent maar met deze (kritiek)punten heeft hij gelijk.

Waarom zit Waterreus zo op Frans Hoek af te geven? Hij selecteerde die keepers toch niet? Daar is van Gaal voor. Kan mij niet voorstellen dat Hoek tegen van Gaal zegt welke 3 keepers hij moet selecteren. Dat verhaal dat van Gaal en Hoek Flekken zou hebben ondekt, slaat ook nergens op. Van Gaal zei in een interview vorig jaar dat hij nog nooit van Flekken had gehoord. Wie hem daarover getipt had, weet ik niet, zou Hoek kunnen zijn geweest. Maar goed, het is Waterreus, daar komt toch voor 99% onzin uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren