Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Team van de Week: Feyenoord en PSV leveren twee spelers, FC Utrecht drie

Laatste update:

Speelronde 21 van de Eredivisie zit erop. Koploper PSV kende na een valse start weinig moeite met FC Volendam (1-5), terwijl sc Heerenveen een gevoelige tik uitdeelde aan Ajax (3-2). Feyenoord en FC Twente boekten vrij eenvoudige zeges, terwijl de aanval van FC Utrecht op stoom lijkt te komen. Dit zijn de uitblinkers van afgelopen weekend!

Bij PSV is Jerdy Schouten helemaal verlost van een luchtweginfectie. De middenvelder, die ook al meermaals zijn waarde als centrumverdediger heeft bewezen, nam in Volendam de belangrijke 1-2 voor zijn rekening. Belangrijker nog: met Schouten in de as renderen teamgenoten Ismael Saibari en Joey Veerman nog beter dan ze normaal al doen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Naast Schouten verschijnt ook Jordan Teze in het elftal. De rechtsback kreeg al vroeg in het duel een eigen doelpunt achter zijn naam, maar was daarna met een treffer en liefst twee assists van enorme waarde voor de koploper, die na de zege in Volendam weer een stap dichter bij de titel is.

Meerdere spitsen waren afgelopen speelronde op schot. David Min (RKC Waalwijk), Ricky van Wolfswinkel (FC Twente), Jizz Hornkamp (Heracles Almelo) en Sam Lammers (FC Utrecht) maakten twee treffers en maakten dus allemaal aanspraak op een uitverkiezing. De keuze is gevallen op Hornkamp, die voor de vierde wedstrijd op rij scoorde, en Lammers.

Uitgelicht:


Lammers wist sinds zijn tijdelijke komst van Rangers FC in de winterstop nog niet te scoren voor FC Utrecht, al liet de aanvaller wel zien belangrijk te zijn voor het spel van de ploeg. Dat Lammers bovendien meer is dan een een pure doelpuntenmaker, liet hij in de eerste helft tegen Fortuna Sittard zien met een zeer soepele steekpass op Taylor Booth, die beheerst afrondde. Lammers speelde een bedrijvige en sterke wedstrijd en rekende een kwartier voor het einde af met de doelpuntendroogte. Vanuit een onmogelijke hoek bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Ook Lammers’ teamgenoot Booth mag niet ontbreken. De Amerikaan maakte in de vorige speelronde een hattrick tegen FC Volendam en was ook zondag weer van grote waarde met een dubbelslag tegen Fortuna. Het zijn mooie tijden voor Booth én Utrecht. Met de zege is de club nu dertien Eredivisie-duels op rij ongeslagen. Dat betekende een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 1990/91, toen de Domstedelingen onder leiding stonden van Ab Fafié.

Het VZ Team van de Week: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle); Jordan Teze (PSV), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Robin Pröpper (FC Twente), Quilindschy Hartman (Feyenoord); Ryan Flamingo (FC Utrecht), Jerdy Schouten (PSV); Taylor Booth (FC Utrecht), Jizz Hornkamp (Heracles Almelo), Sam Lammers (FC Utrecht), Osame Sahraoui (sc Heerenveen).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tis echt te hopen dat Utrecht Flamingo gaat overnemen van Sassuolo, zou bij een PSV niet mistaan bijvoorbeeld.

12 februari 2024 om 12:40

Zekers, wat een klasse speler! Heeft iemand een idee hoeveel hij zou kosten?

12 februari 2024 om 13:14

Er is een optie tot koop in het huurcontract. Ik vermoed dat die waarde ergens tussen 2 en 3 miljoen ligt

12 februari 2024 om 13:14

Ze hebben sowieso een optie tot koop, die gaat ongetwijfeld gelicht worden. Geweldige speler die net zo goed achterin als op het middenveld speelt.

12 februari 2024 om 18:09

Vitesse had ook een optie tot koop die ze, geloof ik, ook hebben geprobeerd te lichten afgelopen zomer. Hoop voor Utrecht dat zij meer succes hebben.

13 februari 2024 om 00:26

Ik lees dat Sassuolo die optie tot koop vorig jaar heeft afgekocht. Ik snap niks meer van dat soort constructies, maar ik hoop er ze niet weer zo’n truc kunnen uithalen.

12 februari 2024 om 13:54

Hij was voor mij in de wedstrijd tegen PSV ook de man van de wedstrijd. In mijn ogen maakt hij het mogelijk dat Utrecht met zo veel druk vooruit kan voetballen. Hij heerst met zijn fysiek op het middenveld, maar kan daarnaast ook best wel iets met een bal.

12 februari 2024 om 22:24

Hoop het ook! Niet te hard roepen want topclubs lezen mee ;-)

Had op een bepaalde manier Hancko wel verwacht en Hartman iets minder.

12 februari 2024 om 13:19

Het punt met Hanck is: die verdient elke week een plek in dit elftal,dus op 1 of andere manier moet die nog beter spelen dan normaliter omdat het anders eentonig wordt

12 februari 2024 om 12:21

Haha, elke week weer hetzelfde liedje in deze topics. Misschien staat hij wel in het Ajaxshowtime van de week, moet je daar eens kijken.

12 februari 2024 om 18:24

Is te oud voor dit sterren team van de week

Schouten en Teze waren prima maar als ik er een moet uitkiezen die ons echt beter maakt: Saibari. Wat een speler gaat dat worden.

12 februari 2024 om 12:32

Inderdaad, Saibari brengt naast enige creativiteit heel veel explosiviteit en energie, ik ben verkocht. Saibari werd bij PSV, naast Veerman, node gemist de laatste weken, ik ben blij dat hij terug is van de Afrika Cup. Ik ben zeer benieuwd waar het plafond van Saibari ligt, volgens mij zit er nog steeds rek in.

12 februari 2024 om 12:56

Saibari is een enorm powerhouse. In de wedstrijden tegen ons (iig de competitiewedstrijd) zeer indrukwekkend.

Als ik naar dit team van de week kijk denk ik dat Ryan Flamingo de komende jaren een flinke stap omhoog kan maken. Ryan is pas net 21 (geboren 31-12-2002) en Utrecht heeft een koopoptie op hem als zijn huurperiode eind juni afloopt. Volgens transfermarkt is Flamingo momenteel 3 miljoen waard, ik denk dat dat over een jaar of twee een veelvoud kan zijn als hij zich zo door ontwikkelt. Verder valt mij Robin Pröpper op in dit team, niet voor de eerste keer meen ik. Robin is een prima centrale verdediger en is ook prima op zijn plek bij FC Twente, heel stabiel over een langere periode. Ik was trouwens altijd een groot fan van zijn oudere broer Davy in zijn periode bij PSV, wat een kilometervreter was dat.

12 februari 2024 om 12:31

Pröpper staat er bijna elke week erin. Is na zijn contract verlenging nog beter gaan spelen. Ik mis in dit elftal eigenlijk ook nog van Wolfswinkel. Speelde ook goed afgelopen weekend.

Best wel schandalig dat Saibari er niet in staat. Naast z'n goal en assist was hij weer eens ontzettend balvast en zo belangrijk.

12 februari 2024 om 12:51

Eerder schandalig dat v Amersfoort er niet bij staat. Ben vaak kritisch op hem maar 2 goals tegen ajax en enorm sterke pot gespeeld. Belachelijk.

12 februari 2024 om 14:58

Mis wel meer spelers, maar uiteindelijk hoef ik ook niet half PSV te zien, wat 1 helft goed speelde tegen de gedeeld hekkensluiter. Maar Saibari ipv Schouten had zeker gekund. Was ook even verbaasd over Teze, die toch die eigen goal maakte, maar een goal+assist maakte dat ruimschoots goed.

Heuuuj Propper daar hebben we hem weer! Hartman gun ik het van harte, had alleen zelf niet voor hem gekozen deze week .

12 februari 2024 om 12:40

Propper is niet meer weg te slaan uit het elftal van de week haha. Hij speelt zo stabiel en zet de hele verdediging neer zoals het hoort.

Leuk voor Sam Lammers. Hopelijk is er een manier waardoor hij langer bij Utrecht kan blijven. Eindelijk weer eens een goede match voor hem.

12 februari 2024 om 14:24

Ik hoop het ook. Hij is met zijn werk en positie spel heel belangrijk voor ons. Als Ome Frans nou ff 3 mil neerlegd kunnen we er hopelijk nog een jaartje van genieten

Hancko en Wiefer hadden ook wel goed gestaan in deze opstelling.

Zou mooi zijn als we Ajax oprollen over een paar weken.
Dan hoef ik niks meer te winnen dit jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren