Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Talentscout - ‘Hongaarse Neymar’ scoort 234 keer in 173 wedstrijden

Laatste update:

Met pen en papier in de hand en tientallen scouts hijgend in de nek struint Voetbalzone wekelijks de internationale velden af. Wie zijn de sterren van de toekomst, welke talenten moeten absoluut in de gaten gehouden worden? Ons volgende doelwit: Kevin Csoboth, spits uit Hongarije.

Miklós Fehér
In januari is het twaalf jaar geleden dat Miklós Miki Fehér overleed. De aanvaller zakte, als gevolg van een aangeboren hartafwijking, tijdens een wedstrijd tussen Benfica en Vitória Guimarães in elkaar en blies zijn laatste adem in het ziekenhuis van Guimarães uit. De 25-voudig international zal echter nooit worden vergeten. Benfica onthulde in januari 2005 een bronzen buste in het stadion waar nog altijd veel supporters even komen kijken en ook in Hongarije blijft het voormalige toptalent geëerd, bewonderd en vooral gemist worden. Zelfs de nieuwste voetbalgeneratie blijft de naam van Fehér hoog houden.

Neymar
In Hongarije zijn scholen, trainingscomplexen, toernooien, straatnamen en zo meer naar Fehér vernoemd en sinds deze zomer is één voetballer min of meer in de voetsporen van Fehér getreden. Kevin Csoboth tekende onlangs een contract bij Benfica en is de tweede Hongaar sinds Fehér die uitkomt voor de club uit Lissabon. Toen hij zijn arbeidsovereenkomst bij De Arenden ondertekende, liet hij zich uiteraard fotograferen bij het standbeeld van zijn landgenoot en volgens onder anderen zaakwaarnemer Norbert Varga heeft Csoboth het in zich om zich net als Fehér in de basis te spelen bij Benfica.

“Kevin doet mij qua speelstijl een beetje denken aan Neymar. Ik zag hem in een competitiewedstrijd eens drie, vier man passeren om vervolgens te scoren. Nu hij tegen betere verdedigers gaat spelen, kan hij alleen maar beter worden. Ik vind het vooral knap dat Kevin in een sprint kan versnellen. Dat kan, om maar iemand te noemen, Balázs Dzsudzsák ook”, zei de 36-jarige Varga, die zelf uitkwam voor onder meer Wisla Kraków. In tegenstelling tot Neymar en Dzsudzsák is Csoboth echter een centrale aanvaller en op die positie scoort de international van Hongarije Onder-17 al jaren aan de lopende band.

Nuno Gomes
Csoboth scoorde vorig seizoen dertig keer in vijftien wedstrijden voor de Onder-16 van Ferencváros en maakte in totaal 234 doelpunten in 173 optredens als jeugdspeler. Ferencváros deelt normaal gesproken geen profcontracten uit aan vijftien- of zestienjarigen, maar voor Csoboth wenste men graag een uitzondering te maken. Csoboth bedankte echter voor de aanbieding en ging in augustus in op een voorstel van Benfica. “De voorwaarden zijn erg goed en ik denk dat Kevin goed in Lissabon kan aarden. Het belangrijkste is nu dat hij blijft leren en zich verder gaat ontwikkelen”, zei Csoboth sr.

“Het betekende veel voor ons dat Nuno Gomes (adviseur internationale zaken, red.) persoonlijk contact zocht. Dit is een geweldige uitdaging”, zei de vijftigjarige Robert Csoboth, die zelf als middenvelder voor onder meer Adelaide City en Pécsi MSC speelde. Hij vindt het moeilijk dat hij zijn zoon nu minder vaak zal zien. “We waren hierop voorbereid, want we wisten dat Kevin naar het buitenland wilde. Desondanks wordt het niet makkelijk. Toen ik uit het vliegtuig stapte, miste ik hem al. Ik ben ieder weekend bij hem geweest, heb al zijn wedstrijden gezien. En nu kan dat niet meer. Ik moet maar gaan vissen.”

Belangstelling
Csoboth kon niet alleen tussen Ferencváros en Benfica kiezen, want ook Red Bull Salzburg, Hertha BSC, AC Milan, West Ham United en FC Porto toonden belangstelling. Jeugdtrainer Vincze Ottó vindt het niet onverstandig dat Csoboth voor het buitenland heeft gekozen: “Hij wilde zichzelf ergens anders uittesten. Een Duitse club deed hem eveneens een aanbieding, maar hij heeft er goed over nagedacht en vervolgens voor Benfica gekozen. Steeds meer Hongaarse jeugdspelers kiezen voor het buitenland, omdat ze zich dan beter kunnen ontwikkelen dan in eigen land. Ik hoop dat Csoboth gaat slagen”, aldus Ottó. Het is nog onduidelijk bij welk team van Benfica Csoboth zich in eerste instantie aansluit.

Naam Kevin Csoboth
Geboortedatum 20/06/2000
Club Benfica
Positie Spits
Sterke punten Techniek, dribbel, doelgerichtheid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet eigenlijk niet of dit goed is of heel heel heel goed is voor iemand onder-16 als hij 18 ofzo was dan was hij al door barcelona,real,bayern etc gevolgd

Ken hem niet, maar de statistieken spreken voor zich. Met die statistieken lijkt het alsof hij al even meedraait, maar hij is slechts 16. Het zal dus nog wel even duren voordat hij zijn minuten in het eerste mag maken, alhoewel Renato Sanches vanaf zijn 17 zijn vaste plek in de basis had.

22 september 2016 om 13:10

Ja het is altijd afwachten. Bojan scoorde ook meer dan messi in de jeugdopleiding maar we weten allebij wie er nu de beste is

23 september 2016 om 09:25

Ja inderdaad Bojan! Nee grapje, ik begrijp je mening. Daarom is het beter dat Benfica hem nu haalt dan later. Goedkoper wordt hij niet met die statistieken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren