Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig toptalent van Feyenoord keert terug op de Nederlandse velden

Laatste update:

Achraf El Bouchataoui heeft zich tot medio 2025 aan FC Eindhoven verbonden. De 23-jarige controleur trainde de afgelopen maanden al mee bij de Brabantse club en heeft deze week zijn handtekening gezet onder een contract, waardoor hij direct inzetbaar is in de Keuken Kampioen Divisie. El Bouchataoui stond in de lichting van onder meer Orkun Kökçü te boek als een groot talent bij Feyenoord.

Opmerkelijk genoeg gaat El Bouchataoui tot het einde van dit seizoen op amateurbasis spelen voor Eindhoven, zo valt te lezen op de clubwebsite. Volgend seizoen verandert die status, waarna de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie in de zomer van 2025 de optie heeft de verbintenis met een extra seizoen te verlengen.

Technisch manager Marc Scheepers is blij met de gemaakte deal. “Achraf heeft ons de afgelopen maanden laten zien dat hij voor ons een versterking kan zijn. Hij is zelf pas 23 jaar, maar heeft al wel ervaring door zijn tijd bij Feyenoord en RKC in de Eredivisie en bij Deinze in België. Daarom kan hij onze jonge talenten ook mee op sleeptouw nemen.”

Zelf is El Bouchataoui ook tevreden over het feit dat hij weer aan de slag kan. “Ik ben erg blij dat we eruit zijn gekomen. Ik train hier natuurlijk al een tijdje mee en zie mogelijkheden om met deze spelersgroep succesvol te zijn. Ik kan er meteen staan en heb zin om nu echt te beginnen!”

In Het Jan Louwers Stadion komt de controleur een bekende tegen, daar Ozan Kökçü een van de smaakmakers is bij de Blauw-Witten. El Bouchataoui kent Kökçü goed, daar hij jarenlang speelde met zijn jongere broertje Orkun in de jeugd van Feyenoord. Samen met Wouter Burger vormde het trio een gevreesd middenveld in de hoogste jeugdcompetities van Nederland.

El Bouchataoui speelde tussen 2006 en 2018 in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij het zelfs schopte tot de hoofdmacht. In 2021 gunde Dick Advocaat de voormalig jeugdinternational zijn basisdebuut tijdens een thuisduel met RKC Waalwijk (3-0 winst). In totaal kwam El Bouchataoui tot vijf duels in de hoofdmacht van Feyenoord, waarin hij niet betrokken was bij doelpunten. Tussendoor speelde hij nog op huurbasis voor FC Dordrecht en RKC.

In de zomer van 2022 nam Feyenoord definitief afscheid van El Bouchataoui, die voor meerdere seizoenen tekende bij Deinze. Op het tweede niveau van België kwam de rechtspoot er echter totaal niet aan te pas, waardoor hij zijn contract na dertien officiële wedstrijden en twee assists liet ontbinden. Na een mislukt seizoen in de Challenger Pro League hoopt El Bouchataoui zijn carrière bij Eindhoven nieuw leven in te blazen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

El Bouchataoui was naar mijn weten 'gewoon' een talent. Niets meer, niets minder. Dankzij de tekst krijg ik de indruk dat de reïncarnatie van Moeder Theresa bij FC Eindhoven gaat voetballen. Op amateurbasis.

Desalniettemin toont deze jongen karakter door maanden mee te trainen en zich op amateurbasis laten zien.

11 januari 2024 om 15:39

Vind het een beetje apart dat je die indruk krijgt van de tekst eerlijk gezegd. Ze noemen hem 1 keer toptalent in de titel, dus niet in de tekst, en benoemen 1 keer dat hij werd gezien als groot talent in de inleiding. Vervolgens komt er in de rest van het artikel niks terug over hoe groot zijn talent was en word er benoemd dat hij na 5 wedstrijden voor Feyenoord is uitgeleend aan Dordrecht en RKC en dat hij volledig mislukt is op het 2e niveau van België.

De tekst geeft mij niet bepaald de indruk dat dit een uitzonderlijke speler zou moeten zijn voor Eindhoven.

11 januari 2024 om 23:02

"Samen met Wouter Burger vormde het trio een gevreesd middenveld in de hoogste jeugdcompetities van Nederland."

Kunnen we stoppen met elke speler onder de 25 een "toptalent" te noemen? Dit is echt een 13 in een dozijn speler die ook nog eens op zijn 23e naar met alle respect FC Eindhoven gaat... Kom op zeg.

Pedri, Gavi, Odegaard, Vinicius etc. Dat waren toptalenten. Die zijn echter zeer zeldzaam en spelen niet op hun 23e op amateurbasis in de KKD.

11 januari 2024 om 15:21

Daarom staat het woordje voormalig ervoor!

11 januari 2024 om 16:17

Toptalent is veel eer. Een aardig talent is denk ik een betere omschrijving.

11 januari 2024 om 16:01

Voormalig klopt wel, het is alleen de vraag of toptalent klopt.

11 januari 2024 om 16:09

Met de kennis van nu zou je zeggen van niet, maar indertijd was dit wel het toptalent op Varkenoord.

Op zich een hele moiie voetballer en jammer dat ie het niet gered heeft.

Was in de jeugd echt wel een groot talent. Mocht tegelijkertijd met Kokcu ruiken aan het eerste en speelde ook regelmatig in de Jong-Oranje elftallen. Toen hij debuteerde onder Advocaat deed hij ook oprecht lekker mee en leek hij zijn belofte waar te gaan maken.
Intussen is zijn ontwikkeling gestagneerd en is Feyenoord enorm vooruit gegaan. Dat hij toch kiest voor een Nederlandse club in plaats van geld te gaan verdienen in een ver land siert hem wel.

11 januari 2024 om 16:11

Gestagneerd of gewoon achteruit gegaan?
Hij ziet er niet zo fit uit en als je bij Deinze niet mee kan komen dan moet je wel achteruit zijn gegaan

Maakte een vreemde keus op naar Deinze te gaan op het 2de niveau in België. Hoe kom je er bij .. slechte zaakwaarnemer waarschijnlijk. Hopelijk lukt het allemaal bij Eindhoven. Zo zonde om zo ver te komen en door foute keuzes nu voor één amateur contract te moeten spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren