Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig bondsvoorzitter Rubiales direct bij aankomst op vliegveld gearresteerd

Laatste update:

Luis Rubiales is woensdag bij aankomst op het vliegveld van Madrid gearresteerd, zo wordt duidelijk door berichtgeving van diverse Spaanse media. De voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond krijgt volgens El País een dagvaarding om op korte termijn te getuigen in de rechtbank.

Op beelden die circuleren op X is te zien dat Rubiales door de Guardia Civil wordt meegenomen in een busje. De 46-jarige Rubiales, die arriveerde vanuit de Dominicaanse Republiek, wordt verdacht van miljoenenfraude. De bestuurder werd woensdag rond 11:00 uur Spaanse tijd gearresteerd.

Er is een onderzoek gestart naar een deal die Rubiales in 2019 sloot, toen hij nog de belangrijkste man was bij de voetbalbond van Spanje. De Spaanse Supercup werd destijds voor maar liefst 44 miljoen euro verkocht aan Saudi-Arabië. Sinds 2020 wordt deze wedstrijd in diverse Arabische stadions afgewerkt.

De Spaanse justitie heeft laten weten bewijzen te hebben dat Rubiales en zijn entourage miljoenen hebben verdiend aan de Arabische deal. Rubiales zou dat geld weer hebben geïnvesteerd in hotels op de Dominicaanse Republiek, om het verkregen geld zo wit te wassen. De voormalig bondsvoorzitter wordt ook lidmaatschap van een criminele organisatie in de schoenen geschoven.

Rubiales ontkent


Rubiales gaf onlangs op de Dominicaanse Republiek een interview aan Ana Pastor, een bekende Spaanse journaliste. In dat gesprek ontkende hij ook maar iets met miljoenenfraude te maken hebben. Rubiales benadrukte tevens dat hij zijn spaargeld heeft aangewend om in hotels te investeren.

Twee zaken


Er lopen nu dus twee zaken tegen Rubiales. Vorige week werd 2,5 jaar cel tegen hem geëist voor de veelbesproken zoen die Jennifer Hermoso kreeg nadat Spanje het WK Vrouwen had gewonnen. Rubiales zou daarnaast druk op haar hebben uitgeoefend om de aanklacht in te trekken.

De politie deed onlangs huiszoeking op het hoofdkantoor van de Spaanse voetbalbond RFEF en bij diverse mensen thuis. Ook de woning van Rubiales in Granada werd doorzocht, al was de bestuurder op dat moment niet thuis. Hij verbleef sinds eind februari op de Dominicaanse Republiek met de intentie om daar een huis te kopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kon je al bij voorbaat aanzien komen, het is van de zotte om een Spaans toernooi in Saoedi-Arabië. Ik hoop die Rubiales keihard wordt aangepakt als het waar is en de supercup weer terug komt naar Spanje. Je wilt een finale toch liever in een Bernabeu, Camp Nou, Sanchez Pizjuan of Mestalla

3 april 2024 om 16:41

Wel grappig dat ze pas na een deal met een land als Saoedi Arabië onderzocht worden op corruptie terwijl deze mensen al heel lang corrupt zijn. Voetbal is al tientallen jaren corrupt maar niemand gaf er een drol om. Ik hoop echt dat de bom barst en dan een van hen echt gaat praten. Ik ben namelijk benieuwd tot hoever de corruptie gaat en welke clubs er allemaal bij betrokken zijn.

2,5 jaar geist voor een verkeerde zoen? het is natuurlijk heel goor etc, maar 2,5 jaar?? dat vind ik wel heeel heftig voor een gore ongewenste zoen.

3 april 2024 om 17:09

Rubiales zou daarnaast druk op haar hebben uitgeoefend om de aanklacht in te trekken.
Het was dus niet alleen een zoen maar ook nog eens gebruik maken van de machtsverhouding. Daarnaast wordt het geeist, dat betekent heel wat anders dan dat hij het krijgt. Lezen is zo belangrijk

3 april 2024 om 17:16

In zijn bericht staat toch ook niet dat hij het al gekregen heeft? Ik vind 2,5 jaar voor die zoen ook ronduit belachelijk. En het feit dat het om het eist betekent dat ze op basis van wetten en expertise een inschatting hebben gemaakt voor wat het maximaal “haalbare” is in deze zaak. Dat hij daarna gebruik heeft gemaakt van de machtsverhouding is dan wel weer heel kwalijk. Ik zou persoonlijk een halfjaar-jaar al fors vinden maar prima wmb. Echt geen pretje om je hele zomer incl evt de kerst achter tralies te zitten. Dan laat hij dat voortaan echt wel.

3 april 2024 om 17:17

Als er bij mij een dergelijke straf boven het hoofd zou hangen voor een dergelijk klein voorval zou ik ook "druk" uitoefenen op het "slachtoffer". Dat lijkt me een menselijke reactie om onder deze overdreven straf uit te komen

3 april 2024 om 17:27

Nou Fr010frdam, die geeiste straf is dus juist zo hoog vanwege (!) het druk zetten. Zonder dat druk zetten was de strafeis lager geweest. Beetje alsof je ergens inbreekt en dan de bewoners bedreigt omdat je bang bent dat ze anders naar de politie gaan, en dan achteraf zegt dat het bedreigen gewoon een menselijke reactie is om een hoge straf te voorkomen, terwijl het bedreigen juist de straf verhoogt.

3 april 2024 om 17:53

Mwa, ik snap wat je zegt, maar bij inbreken kan ik verwachten dat ik een celstraf krijg. Bij de onhandige handeling van hem naar mijn mening niet. Hij is daar al voldoende voor gestraft

3 april 2024 om 18:23



3 april 2024 om 18:30

@doemijmaarhvv, Bedankt haha, heel ironisch dat z'n laatste zin 'lezen is zo belangrijk' is.

off:

HVV uit altijd lastig. altijd verhitte wedstijden gehad tegen jou club haha. (HVV uit den haag toch?

3 april 2024 om 17:09

Dat ben ik wel met je eens. En dan zie ik mezelf als trots woke. Ik weet niet wat ik wel een rechtvaardige straf zou vinden. 6 maanden? Wat ik dan meeneem is het feit dat de kus publiekelijk was en (en dit is heel belangrijk in de huidige aanklacht ook, en iets wat jij niet noemt) dat Rubiales daarna die speelster onder druk heeft gezet om een valse verklaring af te leggen. Dat maakt het wel weer wat erger. En dat is ook helemaal in lijn met het beeld van de andere aanklacht: dat van een corrupte, machtsgeile bestuurder die zichzelf onoverwinnelijk waant. Edit: ik zie dat Alexdividal me voor was met die toevoeging. Mensen gaan over deze geeiste straf vallen omdat ze het als doorgetrokken feminisme zien en een bedreiging voor de man etc etc. (ik zeg niet dat Undiadepartit dat zo ziet hoor), maar missen dan de belangrijke aanklacht voor het onder druk zetten.

Dat mogelijke witwassen moet je keihard aanpakken inderdaad. Maar een celstraf voor die zoen is echt van de zotte. Hij is al gestraft door niet meer voorzitter te zijn van de Spaanse bond. Een gevangenisstraf is gewoon te bizar. Zeker omdat hij zo'n straf echt niet zou krijgen als er geen druk was vanuit de media.

2,5 jaar cel voor die kus is ook wel compleet van de pot gerukt hoor 😂

Dat die deal met S-A aan alle kanten stonk dacht iedereen al sinds dag 1. Dat deze vent zo corrupt als de pest is heeft het ook alle schijn van. Als je de tuchtcommissie verteld een process op te houden omdat je een speler in een bepaalde wedstrijd in actie wil zien dan ben je de lijn voorbij en scheelt er duidelijk wat met je moraal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren