Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorgoed El Submarino Amarillo?

Laatste update:

Villarreal Club de Fútbol is nu elf seizoenen achtereenvolgend actief in La Liga de las Estrellas, de Primera División. Het hoogste niveau in Spanje bleek een brug te ver voor de club in het seizoen 1998/99, maar direct het jaar daarop werd promotie weer afgedwongen. Sindsdien heeft de ploeg zich gevestigd als El Submarino Amarillo, ofwel: the Yellow Submarine. De naam duidt op het knalgele thuistenue en tegelijkertijd op de status van eeuwige underdog, vanuit welke positie Villarreal voortdurend blijft verrassen, zowel in Spanje als in Europa.

/

Eigenlijk is de gele motor gaan draaien sinds 2003/04, vanaf welk seizoen de ploeg niet meer weg te denken is uit de subtop van Spanje en in Europa geroemd werd vanwege haar consistente optreden. Hoogtepunt tot dusver: in 2007/08 werd Villarreal tweede in de Primera División, met tien punten meer dan Barcelona en slechts acht punten minder dan kampioen Real Madrid.

Nu, enkele wedstrijden voor het einde van seizoen 2010/11, staat Villarreal weer op een plaats die uitzicht biedt op Champons League-voetbal en bovendien recht doet aan het vertoonde spel. De ploeg moet slechts de giganten Barça, Real Madrid en rivaal Valencia voorlaten. Na een stabiele tweede plek vanaf het begin van het seizoen is Villarreal een beetje afgezakt en lijkt de concentratie wat te verslappen, juist in wedstrijden waar het om gaat. Spijtig is het dat de ploeg dit seizoen juist veel laat liggen tegen de grotere clubs, terwijl ze juist bekend staat om haar stuntcapaciteiten. Zo werd er onlangs kansloos verloren van Valencia en maakte de ploeg ook geen indruk tegen Barça. Gelukkig moet Real Madrid nog naar El Madrigal, waar El Submarino Amarillo haar naam weer eens eer aan kan doen.

Met een klein brokje historie en actualiteit ben ik terug bij mijn titel. Want is dat predicaat van underdog nog wel zo reëel? Gaan we niet voorbij aan een serie unieke prestaties die niet de verklaring 'stunt' maar 'schitterende prestatie' verdienen? Een vergelijking is gauw gemaakt en wel zo tekenend. El Madrigal kan 25.000 supporters kwijt, wat grofweg de helft van de bevolking van het stadje Villarreal is. De achterban is zeer lokaal, gezien ook de clubs Castellón en natuurlijk Valencia in die regio veel fans hebben. Zet dat eens in contrast met de vier miljoen inwoners van de metropool Barcelona, beschikkend over het overweldigende Camp Nou dat circa 100.000 man kwijt kan. Madrid is zelfs groter dan Barcelona, al valt de capaciteit van het Estadio Santiago Bernabéu met haar ca. 80.000 ietwat 'tegen'.

Het moge duidelijk zijn dat inkomsten uit de verkoop van kaartjes, horeca, shirts en andere supportersartikelen net even wat meer cijfers voor de komma opleveren bij teams als Barça en Real Madrid. De sportieve resultaten liggen minder ver uit elkaar. Dit seizoen benadert het voetbal van Villarreal, in alle bescheidenheid, zelfs dat van het grote, ongenaakbare Catalaanse voorbeeld. Natuurlijk is de aanwezigheid van enorme talenten als Guiseppe Rossi en Nilmar van groot belang. De aanval swingt, zeker door de steun van het sterke middenveld met spelers als Santiago 'Santi' Cazorla, Cani, Ruben Soriano en routinier Marcos Senna. Alleen de verdediging, met een aantal oude bokken en sowieso een ietwat dunne spoeling, is en blijft een zorgenkindje.

The Yellow Submarine heeft nog kans op de derde plaats, ondanks de jammerlijke nederlaag van afgelopen zondag tegen Sevilla (3-2). Het zal moeilijk worden om volgend jaar weer zo sterk voor de dag te komen, zeker omdat naar verluidt Barça zelf achter Rossi aanzit. Ook Nilmar is een gewilde aanvaller. Toch heeft Villarreal bewezen steeds weer over veerkracht te beschikken. Het verloor in voorgaande seizoenen spelers als Andrés Palop, Juliano Belletti, Nihat Kahveci, David Albelda, Juan Róman Riquelme, Robert Pirès en - last but not least - Diego Forlán.

Met het geld van de transfers die haast onvermijdelijk lijken zal Villarreal hopelijk doorgaan met het investeren in haar jeugdopleiding, de jongelingen van Villarreal B spelen reeds twee jaar in de Segunda Division; maar ook iets doen aan haar regionale en landelijke aantrekkingskracht. Een nieuw stadion lijkt geen overbodige luxe, gezien El Madrigal uit 1923 stamt en gewoonweg te klein is voor een topclub in spé. Toch past juist de bescheidenheid ook bij Villarreal en moet ze zichzelf zeker niet opblazen met onmogelijke ambities. Misschien is het zo gek nog niet om de eeuwige underog te zijn en moet je als El Submarino Amarillo gewoon doorgaan met het winnen van de groteren der aarde. Een echte Europese prijs of het ultieme, kampioen worden van Spanje, is nog ver weg. Maar wie weet.. Villarreal zou zo maar eens het FC Twente van Spanje kunnen worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Ik vind Villareal en Valencia echt leuke ploegen, met een leuke speelstijl. Het is jammer dat het in Spanje zo scheef gaat met de verdeling van de tv-gelden en dat clubs als Real Madrid en Barçelona door hun historie al veel bekender zijn. Het wordt voor Villareal ontzettend moeilijk om zich daar tussen te wurmen. Ik denk dat Villareal behoefte heeft aan -je zegt het al- een grotere schare fans en een groter stadion. Verder denk ik dat internationaal succes wonderen zou doen.

Afijn, ik ben hier niet om mijn visie te delen over een club waar ik te weinig van weet. Je hebt me wat geleerd over de leuke onderzeeërtjes en dat heeft me deugd gedaan.

Volgens mij is het toch echt Bruno Soriano en niet Ruben Soriano. Verder staat Borja Valero nu toch al een tijd in de basis en niet Marcos Senna.

27 april 2011 om 10:52

Bovendien heeft de genoemde David Albelda (behalve twee uitleenbeurten dertien jaar geleden) nooit voor Villarreal gespeeld. Doelman Andres Palop speelde eind vorige eeuw slechts 2 seizoenen voor Villarreal. Ook snap ik niet helemaal waar 'de oude bokken in de verdediging' vandaan komen, daar waar ik Capdevila eerder een sterkhouder vindt dan een 'oude bok', en de jonge Musacchio (20 jaar) uit aan het groeien is tot een topverdediger. Daarnaast is de nu (wederom) geblesseerde Gonzalo Rodriguez (26 jaar) is qua spel nauwelijks een zorgenkindje te noemen.

Waar verder de verdedigers Angel (30), Oriol (24), Catala (25), Gaspar (20), Olivas (22) en Cicinho (30) heten, is het mij een raadsel waar je die oude bokken dan vandaan haalt. Ik ga er dan vanuit dat je Capdevila en Carlos Marchena (32) bedoelt, maar ik denk dat zij eerder van grote waarde zijn dan een zwak punt in de ploeg.

Ik vind het een leuk geschreven stuk, echter lijkt het alsof je je alleen hebt geconcentreerd op hetgeen je wil duidelijk maken (villarreal topclub in spé). Als het aan mij ligt had de nodige research m.b.t. de ploeg geen kwaad gekunt, want als clubexpert van Villarreal moet je me meer en andere dingen kunnen vertellen dan dat bijv. Andres Palop en David Albelda de sterkhouders waren, terwijl zij lang geleden slechts 2 seizoen bij Villarreal speelden..

27 april 2011 om 11:33

Ik heb wat namen genoemd die voor Villarreal gespeeld hebben om de aantrekkings- en aaanleveringskracht van de club te illustreren. Er staat nergens dat het persé sterkhouders zijn. Het zijn wel grote namen.

En ik vind Capdevilla, Marchena en Angel absoluut tegenvallen dit seizoen. Hoe anders dat te verklaren dan hun leeftijd? Zo oud zijn ze nog niet, maar ze zijn me te traag. Gonzalo Rodriquez doet het wel goed, Mussachio vind ik ok maar moet zich nog echt gaan bewijzen.. maar verder?

Je hebt gelijk dat het stuk geschreven is vanuit een gedachte, maar ik ken de club en haar spelers. Wanneer je mijn woorden een andere betekenis toedicht, haal je ze uit de context die ik zelf bedoelde. Bovendien is 1000 woorden te weinig om elke verdediger of elke speler specifiek te behandelen. Dat doe ik tezijnertijd, in andere columns.

Trouwens, verschil van mening daargelaten, ben ik erg blij met jullie kritieken. Ik hou er zeker rekening mee en zal voortaan duidelijker neerpennen wat ik bedoel. Bedankt voor de comments!

.

27 april 2011 om 11:22

Beetje jammer dat je moet vallen over een naamsverwisseling, maar natuurlijk moet het Bruno zijn. Marcos speelt nog steeds heel veel en ik vind hem beter dan Borja.

27 april 2011 om 18:27

Ben ik het absollut niet mee eens Borja Valero is een totaal andere speler dan Marcos Senna. Borja Valero is meer een spelverdeler die lijkt op Cani dan een stofzuiger. Daarnaast heeft hij zoveel potentie dat hij bij Barcalona makkelijk als back-up kan gaan dienen voor Xavi en Iniesta.

27 april 2011 om 19:03

Leuk dat jij hem zo anders inschat.. ik vind hem vaak te flegmatiek. En Senna afdoen als een stofzuiger vind ik wel een beetje kort door de bocht hoor Ok, hij wordt oud.. maar het is voor mij een type Van Bommel, met wat extra dingen als traptechniek en flair.

Borja naar Barça? Hmm.. denk niet dat hij beter is als Busquets of Mascherano, zeker niet beter als Keita.

27 april 2011 om 20:16

Senna speelde de afgelopen 17 duels maar 1 duel en daarin deed hij maar 23 minuten mee. Dus dat valt wel mee hoe vaak hij mee heeft gedaan. In totaal heeft Villarreal nu 53 wedstrijden gespeeld en daarin deed Senna 22 keer mee. Daar moet wel bij gezegd worden dat hij veel geblesseerd is gewest. Maar sinds het EK is hij toch echt een stuk minder dan daarvoor. Borja is in mijn ogen echt drie klassen beter op het moment en dat zal ook niet meer veranderen gezien de leeftijd van Senna. Die zal nooit meer terugkeren op het oude niveau.

27 april 2011 om 20:25

Ik denk dat hij vooral door de blessures minder in vorm is. Hij had zeker meer gespeeld als hij fit was geweest. Het zou me niets verbazen als hij stopt na dit seizoen. Overigens vind ik Borja geen zwakke speler, alleen niet de juiste man bij Villarreal op die positie.

28 april 2011 om 16:58

Marcos Senna is ook geen verkeerde speler maar wle iemand met een totaal andere speeltstijl dan Borja Valero. daarnaast is hij wel op leeftijd en is dat duidelijk te zien.

Als je een vergelijking doet kan je beter Cani met Borja Valero vergelijken.

28 april 2011 om 17:41

Dan heb ik toch liever Cani in m'n team dan Borja op dit moment Misschien verrast ie me vanavond! Wat wordt het? Ik denk dat de nul houden lastig zal zijn, maar hopelijk geen defensieve opstelling.

29 april 2011 om 19:06

@qsh0x

Senna is niet alleen veel geblesseerd, hij is nu ook al meer dan drie maanden geblesseerd. Bijna vier volgens mij dus ja. Wel was hij niet meer verzekerd van een basisplaats omdat hij veel pijntjes heeft en al 25 is.

Maar ik vind dat zo'n geweldenaar. Type Redondo met iets minder techniek. Kon geweldig passen, schieten als de beste, veel inzicht en een geweldige stofzuiger. Xavi werd eerste en Senna tweede op het EK, maar dat moesten ze omdraaien.

Ik ben het voor een groot deel eens met wat Xavi hierboven zegt. Iets meer achtergondkennis opdoen kan geen kwaad denk ik, omdat je als clubexpert ons van extra informatie moet kunnen voorzien. Zeg maar zoals Tony Christie al zong: ''show me the way to Amarillo.... Sha la la la la la la la la...''

En tja, als een andere club, dan de twee groten, kampioen van Spanje wordt dan kan dat best wel eens Villareal zijn. Ik krijg de indruk dat m.n. het financiele beleid en daarmee deels gepaard gaande het spelersbeleid wel snor zitten en dus perspectief biedt. Verder is het stuk leuk geschreven. Zeker voor een eerste keer!

Leuk stuk, aangezien ik niet zo'n kenner ben van het Spaanse voetbal heb ik ook wat geleerd. Ik had het wel leuker gevonden om een duidelijker standpunt of duidelijkere opinie te zien.

Enfin, vier sterren lijkt me verdiend.

Ik vond het een heel leuk stuk om te lezen, veel info over deze prachtige club dank daarvoor, een dingetje wat mij wel stoorde is dit Villareal komt niet uit Villareal, maar uit Vila-real dus met één L en een streepje er tussen, dit hoor je als clubexpert te weten, zeker als je dit stadje gebruikt om de verschillen qua inkomsten aan te geven.

28 april 2011 om 16:27

Dank voor je comment wandering, maar zowel Villarreal als Vila-real wordt gebruikt. Vooral omdat de naam overeenkomt met een plaatsje in Portugal is het juist Villarreal dat je het meest tegenkomt. Leek mij een detail?

29 april 2011 om 10:24

Die namen worden niet door elkaar gebruikt Bart. Als mensen Villarreal zeggen dan is dat gewoon omdat ze niet weten dat Villarreal uit het plaatsje Vila-real komt ;-)

29 april 2011 om 13:12

Is onzin. Die namen worden zeker wel door elkaar genoemd. Alleen de mensen uit de regio noemen de plaats Vila-real in de regel. In de rest van Spanje is het gebruikelijker de plaats gewoon Villarreal te noemen.

leuk stuk, mooi geschreven.

28 april 2011 om 16:28

1 ster? Nou, bedankt.

''de aanval swingt, zeker door de steun van het sterke middenveld met spelers als Santiago 'santi' Cazorla, Cani, Ruben Soriano en routinier Marcos Senna.''
- Ruben Soriano bestaat niet (het is Bruno Soriano) en Marcos Senna is al lang uit de basis gespeeld. Standaard middenveld is Marchena - Cazorla - Bruno Soriano - Borja Valero. Doordat Gonzalo geblesseerd raakte is Marchena een linie teruggezet en staat Cani nu weer in de basis.

''marcos speelt nog steeds heel veel''
- onzin.

''een nieuw stadion lijkt geen overbodige luxe''
- waarom? Ze krijgen het stadion nu al zelden vol. Ik was drie weken geleden nog bij de wedstrijd in El Madrigal tussen Villarreal en Barcelona en als er niet duizenden Barca-fans waren geweest, was het stadion nooit vol gekomen!

Villarreal vs Vila-real
Al sinds mensenheugenis werd het door de Spaanse overheid aangeduid als Villarreal de los Infantes, maar enkele jaren geleden is er vanuit lokale trots aangedrongen op een naamswijziging en heet het Vila-real. Bv. als je op het stationnetje daar aan komt hangt er tegenwoordig een groot rood bord met witte letters aan het station: Vila-real.

Je vroeg je nog af in de reacties welke opstelling het zou worden, dat had iedereen die Villarreal-fan is al lang kunnen weten (zie mijn bijdrage in het Vzf-forum), dus afgezien van de analyse op Capdevilla (die inderdaad te traag is geworden, zeker voor de teamstrategie van Villarreal, waarbij er een bijzondere plek is voor de opkomende backs), vind ik jouw stuk niet getuigen van veel kennis.

Met alle respect uiteraard, maar ik heb het afgelopen jaar (afgezien van mijn eigen stuk, nog een Vz-profiel gezien over Villarreal van Paul Audenaerd en een club-expert-stuk van Suurbier) en beiden waren gewoon duidelijk beter.

29 april 2011 om 10:47

Dankjewel voor je uitvoerige reactie. Ik neem de kritiek ter harte en zal niet ontkennen dat ik her en der steken heb laten vallen. Zoals eerder gezegd bedoelde ik Bruno en schreef ik Ruben, easy mistake. Senna is uit de basis gespeeld, maar ik wil hem er terug in mits hij fit is. Ik vind hem een echte leider, dat is Cazorla niet. Borja al helemaal niet. Wat hij conditioneel en qua leeftijd minder heeft, maakt ie qua overzicht, leiderschap en inzicht goed. Ben ik de enige fan van Marcos Senna?!

De gemiddelde bezetting van El M. is 17.000 ofzo, dus je hebt volkomen gelijk. In mijn stuk heb ik het echter over het aanwerven van een grotere supportersschare en een nieuw stadion vanwege het huidige bejaarde lijkt me noodzakelijk. Meer uitstraling zou meer fans kunnen trekken. Maar of een groter stadion helpt, tja, ik beaam je punt in zoverre.

Dank je voor je info over Vila-real. Ik was me er niet van bewust dat de naam nu zo eenzijdig als Vila-real wordt gebruikt, omdat je online bijv. zelden het onderscheid tegenkomt. Het lijkt me ook minder relevant als het over de club gaat, eerder verwarrend. In het vervolg zal ik spreken over Vila-real, voor de volledigheid.

Wat de opstelling betreft vroeg ik me af of Garrido met Nilmar zou starten. En met Rodriquez of Musacchio. Mussachio speelde belabberd, iedereen vind hem zo geweldig.. tja, als je dan ziet hoe hij gisteren elke keer Falcao laat lopen..

Ik ben blij met je aanvulling, je zet me op scherp, maar sommige van je punten zijn wel gebaseerd op je eigen mening. Die mag verschillen. Zo vind ik dat Catalá en Gaspar in plaats van opkomen eerst maar eens bezig moeten zijn met goed verdedigen, want gisteren was het net als de afgelopen weken, dramatisch. Diego Lopez werd als doelman volkomen in de steek gelaten tegen Valencia, Sevilla en nu weer Porto.

Wat heel veel mensen niet snappen (ook de media en daardoor de meeste mensen in Vila-real niet en dus neem ik je dat zeker niet kwalijk) is dat Vila-real in 4-2-2-2 speelt. Ik heb nog nooit de juiste opstelling gezien op TV of het nou competitie, copa del rey of Europa league was; zowel NOS als Sat1 als Sporza als de officiële beeld-feeds; maar ook de Spaanse pers (marca, lasprovincias, as.com) laten altijd een 4-4-2 zien op papier en soms zelfs met ruit. Dat is niet zo.

Vila-real speelt 4-2-2-2 met zeer bewegelijke middenveld. Op papier hebben ze hierdoor meer mogelijkheden tot driehoekjes en is het middenveld gerekter. Als je naar een wedstrijd gaat, dan zal het je mogelijk wel opvallen dat als je bij de cornervlag zit (waar ik toevallig bij zowel Twente - Villarreal als Leverkusen - Villarreal zat), je alleen maar Catalá en Mario voor je neus zal zien opduiken. In principe staan alle andere spelers namelijk in de as. Als verrassing/afwisselings-optie spelen vooral de 2 voorste middenvelders regelmatig ook naar de flanken toe om op die manier ook ruimte te maken voor Bruno / Marchena (nu dus Borja).

Dat is echt geen mening: dat is de spelopvatting van Villarreal, van het A-team, het B-team, het C-team en de hele jeugdopleiding. Daarin zit ook het unieke van Villarreal. Samen met Barcelona zijn ze één van de weinige clubs waarbij één formatie in bijna alle teams van de club gespeeld wordt. Vandaar ook dat bv. Villarreal (net als Barcelona) soms met 9 man uit de eigen jeugdopleiding op het veld staat.

Dus jij kan misschien vinden dat Catalá en Mario Gaspar ''eerst maar eens bezig moeten houden met goed verdedigen'', het is de opdracht van Garrido (en dus ook de spelopvatting van de club) dat deze spelers de gehele flank dienen te bestrijken. Het is in ieder geval niet een mening van mij.

29 april 2011 om 13:16

Ik weet van de spelwijze, maar ik schrok er gisteren van hoe naïef een dergelijke opstelling uit kan vallen tegen een sterkere tegenstander. Voor rust kwam Porto steeds over de flanken door, eigenlijk ga je met enig fortuin met 0-1 de kleedkamer in omdat Hulk en Falcao nog redelijk gedekt werden. Na de onterechte 1-1 stort de hele boel in elkaar. Ik vond ook kenmerkend dat Catalá en Gaspar gingen schoppen, omdat ze blijkbaar teveel moesten verdedigen en de aanval verkiezen. Conditioneel issue leek het bijna.

Dat ze dit systeem conditioneren vanuit de jeugd wist ik niet trouwens. Dank je voor de info.

Trouwens, vind je Marchena niet meer een verdediger? Ik zie hem veel liever wat verder naar achter. In plaats van Musacchio bijv.

Ik schrok gisteren gisteren ehct heel erg van Musacchio damn je kan echt zioen dat Gonzalo er neit was om hem te coachen. Marchena is ook over de top en met namen vond ik ook Gaspar en Catala gisteren neit best.

Aan de nadere knat moeten we natuurlijk ook erkennen dat FC Porto goede aanvaller heeft. Maar Villareal gaf te veel ruimte weg tussen de linies en dat was gewoon dodelijk, FC Porto deed dat minder en als Otamendi dan een foutje maakte werd dat weer hersteld door Rolando of andersom.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren