Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende tegenslag Senegal: bondscoach Cissé moet nieuwe back oproepen

Laatste update:

Bondscoach Aliou Cissé van Senegal heeft opnieuw een domper moeten incasseren. Het papierwerk van linksback Ismail Jacobs is niet op tijd in orde, waardoor RSC Anderlecht-verdediger Moussa N'Diaye bij de selectie is gehaald. Eerder werd bekend dat steraanvaller Sadio Mané het WK in Qatar vanwege een blessure aan zich voorbij moet laten gaan.

Jacobs is kind van een Senegalese vader en Duitse moeder en geboren in Keulen. Als negenvoudig international van Duitsland haalde bondscoach Cissé de linksback van AS Monaco in september voor het eerst bij de selectie van Senegal voor de oefeninterlands tegen Bolivia (0-2 winst) en Iran (1-1). In beide vriendschappelijke duels kwam Jacobs in actie. Het papierwerk omtrent de overstap van de 23-jarige verdediger is echter niet op tijd in orde, waardoor hij maandag tegen het Nederlands elftal ontbreekt vanwege ‘administratieve redenen’.

Cissé heeft direct geschakeld door N'Diaye aan zijn WK-selectie toe te voegen. De twintigjarige linksback, die nog nooit een interland voor Senegal speelde, neemt de plek in van de geblesseerde Mané, voor wie in eerste instantie geen vervanger werd opgeroepen. N'Diaye kwam dit seizoen bij Anderlecht tot nog toe tot dertien officiële duels, waarin hij goed was voor twee assists.

Afgelopen donderdag werd bekend dat Senegal het op het WK in Qatar moet stellen zonder Mané. De Senegalees is te geblesseerd om aanwezig te zijn op het toernooi, zo meldde de Senegalese voetbalfederatie. De sterspeler kampt met een beenblessure en leek het WK aanvankelijk nog te halen, maar door zijn naam moest uiteindelijk toch een streep worden gezet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Negenvoudig jeugdinternational dan toch, neem ik aan? Ligt de grens niet bij drie gespeeld wedstrijden onder een bepaalde leeftijd? Of is dat onlangs weer gewijzigd?

20 november 2022 om 15:17

Al lang niet meer. Gaat om officiële wedstrijden tegenwoordig en onder een bepaalde leeftijd kun je vaak alsnog switchen als je niet vaak genoeg bent opgeroepen. Het gaat in dit geval echter gewoon om onder 21.

Fode Ballo-Toure is hun linksback dacht ik?

20 november 2022 om 12:48

Yes klopt. Jacobs zou de tweede keuze zijn op de linksback

20 november 2022 om 13:07

Fode staat ook vaak centraal

20 november 2022 om 13:41

Vind Fode ook beter dan Jacobs.

Prima back die ze hebben opgeroepen die Ndiaye, doet het uitstekend bij zijn debuutseizoen op het eerste niveau in Europa. Heeft trouwens de jeugdopleiding van Barca doorlopen, en ook doorliep hij de opleidingsprogramma van Aspire, die gericht was op het produceren van spelers voor dit WK. Waar dus al die Qatari 12 jaar hebben gevoetbald.

20 november 2022 om 16:29

Die jongen is tegen Genk in de 1ste helft gewisseld omdat hij sterren zag en voorbij werd gelopen...

Huh hoe kan je oefenwedstrijden spelen voor een land waar je het papierwerk nog niet voor in orde hebt? Zullen we anders voor de lol eens wat talentvolle creatieve Brazilianen oproepen voor de Nations League wedstrijden?

20 november 2022 om 18:39

Nations League wedstrijden zijn geen oefenwedstrijden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren