Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende Nederlandse topverdediger op komst? ‘Tientallen miljoenen geboden’

Laatste update:

Fenerbahçe-verdediger Jayden Oosterwolde ligt goed in de markt, zo luidt de berichtgeving vanuit Turkije. Clubs uit de Premier League én Serie A volgen de 22-jarige Zwollenaar op de voet. Volgens het Turkse Tele1 heeft Fener zelfs al tweemaal een fors miljoenenbod ontvangen.

Journalist Baris Yurduseven van TRT Spor bevestigt dat nieuws. Volgens de Turkse nieuwtjesjager hebben clubs uit Engeland en Italië zich deze week gemeld bij de clubleiding van Fenerbahçe.

Een onbekende Serie A-club heeft 15 miljoen euro over voor de diensten van Oosterwolde, terwijl een niet nader genoemde Premier League-club zelfs bereid is om 20 miljoen euro neer te tellen voor het jeugdproduct van FC Twente.

Transfermarkt taxeert de marktwaarde van Oosterwolde momenteel op 7 miljoen euro. In Istanbul ligt de centrale verdediger annex linksback nog tot medio 2027 vast. Fenerbahçe maakte in januari 2023 zelf 6 miljoen euro over aan Parma voor de diensten van Oosterwolde.

Sinds dit seizoen is Oosterwolde een vaste waarde bij Fenerbahçe. Trainer Ismail Kartal heeft behoorlijk veel vertrouwen in de Zwollenaar. Onder de gelouterde Turkse oefenmeester begon Oosterwolde als linksback, maar sinds eind oktober wordt hij voornamelijk als centrumverdediger gebruikt.

In gesprek met Voetbalzone liets Oosterwolde vorig jaar weten wat zijn favoriete competitie is. “Waar ik over vijf jaar sta? Dan wil ik in de Premier League en het Nederlands elftal spelen! Als kind keek ik altijd naar het Engelse voetbal, het is gewoon de beste competitie van de wereld.”

Hoewel de concurrentie achterin hevig is, hoopt Oosterwolde nog altijd op een interlandcarrière met Oranje. “Ik voel me gewoon een Nederlander, dus een eindtoernooi spelen met Oranje blijft een droom. Ik ben vaak benaderd door Suriname en Indonesië, maar dat is wellicht iets voor later.”

Is Jayden Oosterwolde klaar voor de volgende stap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijven hopen,zijn betere verdedigers die voor Oranje uit kunnen komen.

Uit welke jeugdopleiding komt deze jongen?

18 januari 2024 om 12:18

Volgens mij FC Twente

18 januari 2024 om 12:19

Twente

Hier was ik al bang voor. Enorme ontwikkeling bij Fener en zei het al eerder kandidaat voor Oranje als hij zo door gaat.

18 januari 2024 om 12:23

Hij heeft wel sterke concurrentie van Hartman, Maatsen en Malacia.

18 januari 2024 om 12:28

En dan ook nog bjorn meijer waarvan ik verwacht dat die ook een stap gaat maken na dit seizoen

18 januari 2024 om 12:33

Hij speelt sinds oktober centraal in een viermansdefensie. Kadioglu staat daar linksback. Ik denk dus eigenlijk dat deze interesse voor hem als cv is. Dat maakt de situatie voor hem met een Ake, Hato, Botman, Struijck, en ik mis er vast nog 1 of 2, zeker niet beter. We gaan zien of hij tegen de concurrentie op kan boksen!

18 januari 2024 om 12:54

Je vergeet er inderdaad één, en voor zijn blessure dit seizoen misschien wel de best presterende van allemaal; Micky van de Ven

De concurrentie bij Oranje centraal achterin is echt bizar. Als je bedenkt dat we zoveel top cv's hebben denk je als linkspoot centraal achterin nog wel kans te maken omdat er over het algemeen meer rechtsbenige cv's zijn, kom je daar ook nog eens al deze namen tegen.

Als hij zich doorontwikkelt kan hij echt wel een paar interlands gaan spelen met Oranje aangezien er altijd blessures zijn, maar de ene generatie topverdedigers (Van Dijk, De Vrij) zit nog half op hun top en de volgende generatie komt er al aan.

18 januari 2024 om 15:28

De ligt vergeet je ook

18 januari 2024 om 13:07

Alleen maar goed voor Oranje. Weten de spelers ook dat ze hun best moeten doen. En hebben we bij Oranje altijd genoeg spelers die de leegte kunnen vullen. Als er iemand wegvalt.

Deze jongen kom tekort voor de linksback positie. Door zijn lengte heeft hij niet lijkt hij beetje houterig met kappen en draaien. Dus aanvallend komt hij voor een moderne back tegenwoordig tekort. In de turkse competitie valt hij op door zijn lengte en fysiek. Maar dat is zeker niet genoeg voor de topcompetities en nederlands elftal mag ie over dromen.

18 januari 2024 om 12:37

Hij speelt de laatste pak 'm beet 10+ potten als CV. Niet als back.

18 januari 2024 om 12:54

als back kan je prima functioneren zonder kappen en draaien, zelfs als aanvallende back.
Als je kan lopen, eentweetjes aan kan gaan en de bal bij een voorzet niet constant het stadion uit ramt ben je al heel ver

Deze jongen was bij Twente echt goed lb cv. Voor dit soort spelers is de prijs te hoog bij een binnenlandse transfer als ajax psv of fey komt. Dus die gaan naar her buitenland. Middenmoot PL en hij speelt over twee jaar bij een echte grote club in de PL.

18 januari 2024 om 13:03

Hij had (na zijn blessure) de slag om een basisplek verloren van Smal en koos daarom voor een vertrek. Ik ben nog niet zo overtuigd van zijn kwaliteiten.

18 januari 2024 om 13:06

Smal is een leuke speler maar op zijn piek. Deze gozer heeft veel meer potentie en is verdedigend echt sterker. Daarom speelt hij ook daar en is er interesse. Lijkt erg op onze vriend Botman.

18 januari 2024 om 13:40

Ja, maar ik snap niet waar jij die potentie dan ziet. Zie weinig van Fener maar wat ik zie, geeft mij niet het idee dat hij zoveel beter kan.

18 januari 2024 om 13:45

Ik vond hem voor de blessure echt wel veel belovend (is nu makkelijk praten). Had zeker wel zijn momentjes, maar had een goede fysiek en goede aanvallende instelling.

18 januari 2024 om 18:33

Paar wedstrijdjes gezien vanwege tadic maar die potentie zag ik bij hem in de eredivisie. Topclubs scouten goed maar binnenlandse transfers zijn belachelijk duur als top drie zijnde. Anders had iemand hem opgepikt. Maar bij az en twente willen ze de hoofdprijs.

18 januari 2024 om 17:06

Mwa, misschien heeft hij zich goed ontwikkeld, maar bij FC Twente was het niet veel. Hij begon wel goed en hield dat een paar maanden vol, maar heeft daarna eigenlijk nooit meer indruk gemaakt. Hij was ook nog wel jong overigens. Wel zag je dat er potentie in zat, maar hoe goed hij nu is, dat weet ik niet.

Mooi om te zien dat jonge spelers zich in het buitenland gewoon goed ontwikkelen.
Hij speelt nu voornamelijk als LCV, maar kan bij nood ook o pde LB spelen...

Als hij daar de BPL gaat, komt hij wellicht ook meer in zicht van Koeman inderdaad.

Al heeft hij enorme concurrentie.

LCV kan je al Blind, Hato, Struijk, Aké, Van de Ven, Botman opstellen. Dan krijg je deze gozer er ook nog bij. Veel opties dus

Als LB hebben we momenteel Hartman wel als nummer 1 gok ik. Maatsen, mits die gaat spelen, is ook interessant bij Dortmund en verder heb je nog Malacia bij United, mits die een keer fit is en gaat spelen en verder nog Meijer van Brugge die het uitstekend doet.

Je had ook nog Mitchell Bakker, maar geen idee hoe hij het doet bij Atalanta. Dus geen idee of die wel een optie is.

18 januari 2024 om 13:00

Bakker valt vooralsnog tegen bij Atalanta dacht ik hier laatst een keer op deze website te lezen. Malacia schiet echt tekort denk ik; die gaat ook niet meer in de basis komen bij United. De eerste wedstrijd was het verfrissend om naar te kijken omdat hij zoveel energie in de wedstrijd legde, maar hij komt voetballend en positioneel gewoon tekort. Als die twee dingen wegvallen moet je een goed fysiek hebben en ondanks zijn bewonderenswaardige fitheid en conditie is hij wel echt klein, zelfs voor een linksback en dat breekt je dan op.

Maatsen en Hartman gaan het uitmaken voor de linksbackpositie, al ben ik zelf nog steeds fervent voorstander van een inschuivende/hangende linksback en een hele offensieve rechtsback Frimpong/dumfries waardoor je een verkapte 4-3-3 kan spelen zonder verdedigend veel in te boeten omdat ik denk dat het middenveld en vooral de flankspelers op die manier veel beter tot hun recht komen.

Vergeet overigens je eigen speler niet Timber begon bij Arsenal ook op linksback en kan wanneer geopteerd wordt voor het systeem wat ik net noem ook een geduchte concurrent, zelfs op die positie zijn

18 januari 2024 om 13:15

Ja, Malacia heb ik ook geen hoge pet van op (defensief goed staan & voetballend).

Ik gok ook dat nu Hartman & Maatsen het gaan uitmaken, al denk ik dat een Meijer ook erg sterk is hoor.

Timber zou LB kunnen, mits fit. En dan vooral als defensieve back inderdaad, zodat Denzel of Frimpong naar voren kunnen ja.

Maar dan kan je daar net zo goed Aké neerzetten hoor en een van de Ven naast Van Dijk en de Vrij.

Er zijn defensief zoveel opties, dat komt wel goed.

Eigenlijk heb je overal wel goede keuzes in mijn ogen. Kwaliteit voldoende. Ervaring misschien niet. Koeman moet er gewoon een echt team van maken, dan kan je iedereen verslaan!

Verbruggen
De Vrij
Van Dijk
Van de Ven
Frimpong/Dum
Reijnders
Frenk
Aké
Simons
Malen
Zirkzee
18 januari 2024 om 14:53

Malen en Zirkzee maar geen Gakpo? Depay is ook weer op de weg terug. Ake is zeker geen wing-back. Al met al blij dat jij de opstelling niet maakt voor het Nederlands elftal. Dit zal hem wel worden indien iedereen fit is.

Verbruggen
Dumfries
van Dijk
Ake
Blind
de Jong
Simons
Reijnders
Malen
Depay
Gakpo

Moest de afgelopen maanden uit noodzaak als centrale verdediger spelen, waarbij het aan het begin wat moeizaam ging, maar je ziet nu toch echt dat hij daar steeds comfortabeler wordt. Of hij de top gaat halen kan ik nog niet zeggen ( nog te onrustig en wild aan de bal), maar zijn ontwikkeling tot nu toe is mooi om te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren