Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe komt met opmerkelijk statement in aanloop naar Supercup-finale

Laatste update:

Fenerbahçe heeft het te maken besluit over het al dan niet terugtrekken uit de Turkse Süper Lig opgeschoven naar de volgende Algemene Ledenvergadering, zo luidt een statement van de club. De club overweegt zich terug te trekken uit de competitie naar aanleiding van rellen die plaatsvonden na afloop van de wedstrijd tegen Trabzonspor (2-3 overwinning) op 17 maart.

Fenerbahçe won op 17 maart door een laat doelpunt bij Trabzonspor (2-3). Vervolgens werden de spelers op het veld aangevallen door hooligans van de tegenpartij. De totale chaos op het veld werd uitgezonden op de Turkse televisie. Uit meerdere hoeken is onder meer te zien hoe de spelers van Fenerbahçe afstormden op een hooligan die als een van de eersten het veld had betreden. Andere spelers vluchtten juist snel weg.

Onder andere Jayden Oosterwolde zag er niet goed uit op de beelden. Een gewapende fan kwam het veld op gestormd en viel spelers van Fenerbahçe aan, waarna Oosterwolde een trap richting het hoofd van de man uitdeelde. Hierna kwamen veel meer supporters het veld op en vluchtten de spelers de kleedkamers in.

De maandag na deze wedstrijd kondigde Fenerbahçe aan dat het in een Algemene Ledenvergadering zou gaan overwegen of het zich, als gevolg van de hevige incidenten in het Turkse voetbal, wilde terugtrekken uit de Turkse competitie. Dat besluit is nu verder uitgesteld, zo stelt president Ali Koç. “We vegen deze optie van tafel tot aan de volgende ledenvergadering over drie maanden!”

Wel zijn er andere concrete zaken uit de vergadering gekomen. Fenerbahçe twijfelt namelijk ook of het de Turkse Supercup-finale van aanstaande zondag tegen Galatasaray wel wil spelen, of dat de beloftenploeg er naartoe wordt gestuurd. “Deze beslissing zal gemaakt worden via een stemming door de fans”, zo luidt het oordeel van de club.

De Supercup-finale werd eind december op het laatste moment afgeblazen vanwege onenigheid tussen de twee clubs en de Saudische autoriteiten in Riyad, waar de finale afgewerkt zou worden. Komende zondag staat de wedstrijd alsnog op het programma, alleen dan op neutraal terrein in het zuiden van Turkije.

Ook is Fenerbahçe er nog niet zeker van dat het volgend seizoen weer wil deelnemen aan het bekertoernooi. “Ook deze beslissing zal gemaakt worden via een stemming door de fans”, luidt het statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Spelen die pot en anders morgen ook niet voetballen! En dat zeg ik als FB-supporter.

Ik snap niet dat een club hun verantwoordelijkheid bij de supporters leggen. Ten eerste het is de Turkse voetbalbond die moet opstaan tegen dit soort getikte geweld. Daarnaast moet de Turkse regering, de regels kwa support aanpakken en net als in Engeland harde straffen hanteren. Want dit gaat een keer goed, goed fout als de bond en de regering niet de regels aanpakken.

Wat zou dan het punt zijn dat je maakt door je beloften te sturen? Heel vreemde statement.

Ze doen het puur omdat de super cup finale in augustus werd uitgesteld. Ze beweren dat de bond gala had bevoordeeld omdat zij nog geen transfers hadden haha. En nu willen ze dat het weer wordt uitgesteld. Wat een schandalige seizoen man

Tsja de maand mei komt er aan en fener weet wat dat betekend.... alvast voorsorteren..?

Vond het nogal wat overdreven om eerlijk te zijn. De statement over de wedstrijd tegen Trabzon vind ik terecht maar om alles wat in het nadeel heeft gespeeld erbij te betrekken.. hoevaak zijn ze wel niet gematst door dezelfde scheidsrechters..

En zijn verhaal over dat de TFF moet opstappen, dat hoeft hij echt niet te doen. Zat vorig jaar heel netjes naast Buyukeksi, geen woord gezegd destijds.

Kijk eens aan. Een statement voor de bühne. Ik zei toen al dat deze opmerkingen uit emoties zijn gemaakt.

Nu heeft de voorzitter spijt en toont hij uitstelgedrag. Wij weten allemaal wat er over drie maanden naar buiten gebracht gaat worden.

Dit is al de derde keer ofzo dat Ali Koc dreigt met het team uit de competitie te trekken om vervolgens niets te doen. Waren er echt mensen die geloofden dat hij dat wel zou doen?

Wat een schande voor het Turkse voetbal is die man geworden zeg. Een gefrustreerd rijk kindje die loopt te huilen en te schelden bij iedere tegenslag. Qua prestaties ook nog eens de slechtste Fenerbahce voorzitter ooit.

Ik vraag me trouwens af of hij veroordeeld zal worden voor het bedreigen van Erden Timur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren