Volendam verslikt zich in tiental, Emmen profiteert dankbaar op Vijverberg

FC Volendam heeft zaterdag dure punten laten liggen in de Jupiler League. De nummer vier van de ranglijst speelde in het eigen Kras Stadion lange tijd met een man meer tegen FC Oss, maar gaven in de slotminuut een zege uit handen. Het als vijfde geklasseerde FC Emmen profiteerde dankbaar en verkleint het verschil met Volendam tot een punt, met dank aan een overwinning op De Graafschap.

/

FC Volendam - FC Oss 2-2
Volendam heeft niet optimaal geprofiteerd van de nederlagen die koploper NEC en runner-up Roda JC Kerkrade vrijdag leden; het andere Oranje liet zelf ook punten liggen tegen Oss, dat na ruim een kwartier via Dennis Janssen op 0-1 was gekomen. De gasten moesten enkele minuten later echter met tien man verder, omdat Lorenzo Piqué met een rode kaart werd bestraft na een overtreding op Brandley Kuwas. De penalty die hiermee gepaard ging, werd benut door Kevin Brands. Op slag van rust was het Kuwas die de Volendammers op voorsprong zette: 2-1. Dat leek voldoende voor de overwinning, maar het tiental uit Oss kwam in de laatste minuut toch nog terug en nam met dank aan de goal van Justin Mathieu een niet meer verwacht punt mee.

/

De Graafschap - FC Emmen 1-2
Emmen leek op bezoek bij De Graafschap weinig last te hebben van de onrust van afgelopen week en ging bij rust comfortabel aan de leiding in Doetinchem: na een klein half uur werd het via Cas Peters 0-1, kort voor rust maakte Niek Vossebelt er 0-2. Na de pauze kwamen de gasten zelfs met een man meer op het veld te staan, toen keeper Hidde Jurjus van de Superboeren hands maakte en met rood van het veld gestuurd werd. Emmen kreeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar het tiental van trainer Jan Vreman toonde veerkracht en kwam via Vincent Vermeij terug tot 1-2. De thuisploeg was in het laatste kwartier

Welke ploeg eindigt dit seizoen hoger in de Jupiler League?