Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse gaat in beroep, maar werkt ook aan plan B: ‘Vertrek 19 spelers dreigt’

Laatste update:

Vitesse wil na het afketsen van de overnamedeal van Coley Parry alsnog verder in zee gaan met de Amerikaanse zakenman, zo meldt De Gelderlander donderdagochtend. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft 'Plan B' in werking gezet: Parry krijgt een minderheidsbelang van 24,9 procent en ziet daarmee af van een volledige overname. Ondanks het bekijken van een alternatief plan met Parry gaat Vitesse wél in beroep tegen de uitspraak van de KNVB.

Woensdag bracht de Nederlandse voetbalbond naar buiten dat de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal de overname van Vitesse door de Common Group geblokkeerd heeft. Daags na het nieuws maakt algemeen directeur Peter Rovers op een persconferentie bekend dat de club tegen die uitspraak in beroep gaat.

Desondanks kijkt Vitesse ook naar alternatief plan. "In de opzet met een minderheidsbelang zit wel een optie", zo schrijft het regionale medium. "Door uitgifte van meerdere aandelenpakketten van datzelfde percentage kan Parry met bevriende zakenlui via een omweg ook een meerderheidsbelang in Vitesse verkrijgen. Tot bijna 100 procent."

Ondertussen stapelen de problemen in Arnhem zich op. Vitesse verkeert door alle perikelen rond de overname, een proces van de lange adem, in financieel ontzettend zwaar weer.

Met het oog op volgend seizoen moet er naar verluidt een bedrag van 7 miljoen euro worden bezuinigd. Algemeen directeur Rovers kijkt met dat gegeven in het achterhoofd rond 'op de werkvloer' en er zal gesneden moeten worden in de spelerssalarissen.

"Aflopende contracten worden deze zomer in principe niet verlengd", zo weet De Gelderlander. Dat zou betekenen dat Vitesse na dit seizoen afscheid neemt van maar liefst negentien spelers (inclusief acht huurlingen), waaronder Davy Pröpper en aanvoerder Marco van Ginkel.

Daarnaast is het feit dat de club momenteel onderin de Eredivisie bivakkeert geen onbelangrijk gegeven. Vitesse staat momenteel laatste met 12 punten uit 21 wedstrijden en een achterstand van 6 punten op de 16e plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname van de play-offs om promotie en degradatie. Het gat met de volledig veilige plekken bedraagt 9 punten. In geval van degradatie moet Vitesse de totale begroting terugbrengen met minimaal 12 miljoen euro.

Bovendien kent de rodelantaarndrager problemen met de bank. Huisbank ING dreigt met ingang van 1 april de rekening van Vitesse op te zeggen vanwege de relatie met de Russische oligarch Valeri Oyf, die nog altijd officieel eigenaar van de club is. "De voetbalclub stelt nu alles in het werk om de aandelen over te nemen. Zonder bankrekening kan de Eredivisionist niet bestaan", besluit De Gelderlander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tering naar de nering zetten heet dit… had dit alleen niet al veel eerder moeten gebeuren?

Het lijkt hier ook alsof de gelderlander voor het eerst iets minder de persvoorlichter rol speelt en wat objectiever commentaar levert. Dat is ook voor het eerst. Ik mis namelijk vanuit een regio krant eens een kritisch bericht over realistische oplossingen… gister nog grote woorden als ontsteltenis etc, alsof we in de politiek zitten. Kom nu eens met realistische scenarios en vraag eens door.

Heel goed, alle dure en overbodige spelers die toch niet renderen (isimat, Domgjoni etc.) er uit en helemaal opnieuw beginnen. Dan maar een paar jaar in de KKD overleven (of voor altijd), als we maar kunnen blijven bestaan.

Dit had alleen veel en veel eerder al moeten gebeuren.

15 februari 2024 om 11:38

Arcus niet vergeten, non-EU salaris en levert ook niet in verhouding. Salarishuis Vitesse is nogal royaal als je kijkt wat ervoor wordt geleverd dus zo'n flinke reset is wel nodig.

15 februari 2024 om 12:44

Oh god, die hebben we ook nog ja. Die mag met zijn salaris al helemaal wegwezen. Lekker met jonge jongens gaan voetballen (egbring, van Zwam) en de jeugdopleiding gaan benutten. Ga je ook zien dat het veel meer trekt in de omgeving als er lokale jongens gaan voetballen.

De tijd van Janssen, Hofs etc., dat soort vechtertjes, die heb je nodig (in welke divisie dan ook).

15 februari 2024 om 16:55

Arcus levert zelfs niet in verhouding als zijn Salaris 0 euro was. Laat staan de verhouding ten opzichte van een non-EU salaris

Waarom zouden de KNVB en Integis een structuur als dit wel gaan goedkeuren omdat het uiteindelijk tot hetzelfde zal leiden? Is het juist niet het goede moment om echt te saneren en zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van een suikeroom?

15 februari 2024 om 09:20

Ooit gehoord van mazen in de wet? Als het belang onder de 25% blijft komt er geen licentiecommissie aan te pas, dat kun je bij wijze van meteen bij de notaris regelen. Maar ik zou de persconferentie van Vitesse even afwachten.

15 februari 2024 om 10:03

De bedoeling is toch dat hij uiteindelijk wel op 100 procent komt te staan? Dan kan je wel elke keer een stukje doen, maar zo dom zal de KNVB en Integis toch niet zijn?

15 februari 2024 om 10:20

Als Perry op deze manier indirect een meerderheidsbelang krijgt in Vitesse, dan is dat 100% legaal. Hoe krom dat ook is. Maar het is de bedoeling dat naast Perry ook Arnhemse ondernemers en vermogenden een vinger in de pap krijgen bij Vitesse. Hoeveel dit belang dit is en wat dit allemaal betekent is nog onduidelijk.

15 februari 2024 om 10:26

Als het onduidelijk is, waarom zit de licentiecommissie dan fout? Dan hebben ze het toch bij het juiste eind om het af te keuren in deze vorm?

15 februari 2024 om 10:28

Kort gezegd perry 23,5 andere investeerders 23,5.
Waarbij achter de schermen Perry die mensen het geld geeft om die 23,5 in te kopen.

15 februari 2024 om 10:37

Ik snap niet wat je bedoeld Sta plaate. Ik zeg hierboven toch niet dat de licentiecommissie fout zit?

15 februari 2024 om 10:41

Dat is een beetje de Manchester City manier. Die sjeik mag vanwege de FFP regels een X bedrag uitgeven. Om onder deze limiet uit te komen heeft ie onder water bedrijven geld gegeven die via sponsoring de kas van Manchester City spekken. Overal in het voetbal en bedrijfsleven worden mazen in de wet gevonden en gebruikt.

15 februari 2024 om 11:13

Toch heeft 4Ever4Ajax wel een punt. Dit is de zoveelste vage constructie en het is maar de vraag hoeveel zin dit gaat hebben. Zonder een flinke sanering en een dosis geluk wordt overleven op de lange termijn sowieso een uitdaging. Het wordt tijd dat Vitesse (het bestuur) naar de lange termijn kijkt.

15 februari 2024 om 11:31

Laat Vitesse dit nou niet steeds doen. Degradeer na de KKD, zet de tering naar de nering. Probeer gezond te worden en blijf bestaan.

Die Amerikanen komen er straks ook achter dat Vitesse op deze manier een bodemloze put is. Trekken de stekker eruit en Vitesse is failliet.

En geloof me dat wil je niet. Heb het meegemaakt met mijn cluppie en mis het nog elke dag.

15 februari 2024 om 11:39

@Sirius: De hele voetbal wereld valt of staat met vage constructies vage geldstromen, schuldenlasten, etc, daar is Vitesse niet uniek in. Wacht nou ff de persconferentie af voordat je conclusies trekt 😉 Ik snap dat je als Twente supporter huiverig bent, dat ben ik ook… Vitesse zal het vertrouwen van de achterban weer voor zich moeten winnen aangezien het in het verleden al zo vaak mis is gegaan. Weet je, ik had mij er al bij neergelegd dat we zouden ophouden met bestaan. Het gevoel van eigen schuld dikke bult overheerst bij mij. Al kun je er als supporter zijnde niks aan doen, je staat erbij en kijkt er naar. Daar weet ook jij alles van.

15 februari 2024 om 11:40

Volgens mij willen die Amerikanen sowieso saneren, als ze met de recente jaarcijfers niet doorhebben dat het zonder saneren een hopeloos project is dan zijn ze sowieso blind.

15 februari 2024 om 10:16

Ik vind het überhaupt bijzonder dat een sportbond kan bepalen wie er wel of geen aandeelhouder binnen een bedrijf is. Er zijn genoeg instanties die bedrijven en geldstormen controleren namelijk.

15 februari 2024 om 10:29

Volgens mij huurt de KNVB specialisten in. Alleen het nadeel was ferquentheid. Deze mensen werken gemiddeld 1 dag per week of minder eraan.
althans dat hoor ik van de Vitessenaren.

15 februari 2024 om 10:55

Het punt dat ik probeer te maken is niet zo zeer de inzet van capaciteit maar de behoefte van de KNVB om te oordelen of iemand belang in een bedrijf mag nemen an sich. Daar heb je gewoon andere financiële instituten voor.

De Gelderlander vergeet alleen 1 belangrijke voorwaarde te vermelden: In dit plan zit de voorwaarde dat er ook genoeg ruimte is voor Arnhemse invloed (vermogenden, bedrijfsleven,etc.) Niet alles gaat naar Parry en zijn vriendjes. Daarnaast eerst maar de persconferentie afwachten vanmiddag en horen wat Vitesse zelf te melden heeft, voordat er weer allerlei wild west verhalen de wereld in worden geslingerd.

15 februari 2024 om 09:31

Hoe denken jij en mede Vitesse supporters over weer een nieuwe eigenaar? Als je ziet wat voor enorme puinhoop het eigenlijk al jaren is, en je mag hopen dat de beerput volledig open is nu, maar dan zou je als supporter toch liever zien dat de club nu zelf iets gaat op bouwen? Die Perry wil natuurlijk geld verdienen en de touwtjes in handen krijgen, dus het is wachten tot het wederom fout gaat op die manier. Maar wat je ook terecht zegt, vanmiddag komt er van uit Vitesse zelf meer duidelijkheid maar als voetbal liefhebber, hoop ik dat Vitesse eindelijk eens zelf iets gaat opbouwen. Zo'n constructie als dit klinkt mooi, maar je weet nu al dat in de praktijk deze meneer zich duidelijker gaat mengen met het beleid dan eventuele andere investeerders, tikkende tijdbom dus (wederom).

15 februari 2024 om 09:45

Ik ben als Vitesse supporter blij dat we überhaupt nog bestaansrecht hebben met dit plan. We hadden geen andere keus dan dit, op eigen kracht kon niet. Voor de rest weet ik niet alle ins en outs van het plan, dus afwachten maar.

15 februari 2024 om 09:57

Zelf opbouwen is de grote droom, maar is helaas niet haalbaar gebleken. Het feit dat deze overname zo lang heeft geduurd, zegt natuurlijk ook wel iets over de gang van zaken van Parry en Rovers. Ja, de KNVB is niet happig geweest op het oplossen van het probleem, maar bij ons zijn er ook héél veel fouten gemaakt in dit proces. Ben benieuwd naar de persconferentie vandaag, maar misschien is dit weer een verkapte vorm van een slechte weekmemo (en we hebben echt copy-paste weekmemo's gezien).

Wat Ernhemsjung zegt is het belangrijkst: we moeten blijven bestaan. Welke divisie dat is, maakt niet uit. En er moet een bestuur komen die echt aan het voortbestaan van de club denkt i.p.v. onmogelijke doelen realiseren.

15 februari 2024 om 10:05

Hahaha ja communicatie valt een hoop in te verbeteren bij Vitesse, zal mij niks verbazen dat het onderzoek mede door gebrekkige communicatie vanuit Vitesse zoveel vertraging heeft opgeleverd. Je hebt het over bestuur en voortbestaan van de club… de club moet het vertrouwen met de achterban herstellen, daar zit denk ik nog de grootste uitdaging. Hoe kunnen we onze club weer gaan vertrouwen? Het is al zo vaak mis gegaan…

15 februari 2024 om 10:26

Ik ben heel benieuwd naar de reacties/acties op de tribune komende zondag. Neem aan dat Zuid ook wel van zich gaat laten horen (hopelijk op een kritische manier zonder ongeregeldheden).

15 februari 2024 om 09:53

Gezien de situatie heeft Vitesse niet zoveel te eisen. Die 15 miljoen van Parry heeft ze in zijn handen gedreven.

Doet me denken aan die gekke Mexicaan bij Roda ook.

Ik begrijp de titel van dit artikel niet. Plan B is namelijk helemaal niet in werking getreden. Vitesse zal naar verwachting in beroep gaan tegen de uitspraak van de commissie. De commissie heeft namelijk in een persoonlijk gesprek met Parry en Vitesse aangegeven over voldoende informatie te beschikken. Nu wordt aangegeven dat ze over onvoldoende informatie beschikken. Daarnaast wordt getwijfeld of Parry beschikt over voldoende financiële middelen, maar er is een bankgarantie afgegeven. Een bankgarantie kan natuurlijk alleen op het moment dat er voldoende financiële middelen zijn.

Ik zie dat veel mensen op voetbalzone denken dat Vitesse failliet is zodra de overname niet doorgaat, omdat Vitesse dan 12 miljoen moet terugbetalen met 10% rente. Deze lening wordt omgezet in aandelen. Dus Vitesse hoeft niets terug te betalen. Daarbij is 10% redelijk normaal, de handelsrente is volgens mij 12%.

Is het trouwens niet een keer een idee om andere juristen te nemen? Vitesse verliest alle juridische kwesties.

15 februari 2024 om 10:22

Als Vitesse alle juridische kwesties verliest, waarom reageer je dan met je 1e alineas?

Dat is namelijk de redenering van diezelfde juristen. Het hoger beroep staat gewoon zwak, op welke documenten gaan ze zich beroepen? De documenten die ze afgelopen anderhalf jaar niet konden aanleveren?

Misschien is Parry ontvankelijk verklaard, maar inhoudelijk wel afgewezen.

15 februari 2024 om 10:39

Juist maak je mijn punt. Als alle documentatie klopt en er zijn wel voldoende financiële middelen, dan is het bewijs toch slecht gepresenteerd? Of dan is het toch onvoldoende overtuigend aangetoond. Het lijkt mij dat hier winst te behalen is.

Daarbij zijn er in bepaalde contracten geen degradatie clausules opgenomen, zoals bijvoorbeeld bij de overeenkomst met Gelredome. Dit lijkt mij niet juist.

15 februari 2024 om 12:07

Ze hebben 1,5 jaar de tijd gehad om het wettig en overtuigend te bewijzen. Waarom zouden ze dat nu in X-weken wel kunnen?

Dit klinkt eerder als misleiding naar de supporters. 'Kijk het is de grote boze KNVB die niet wilt.'

15 februari 2024 om 10:24

Een bankgarantie zegt overigens niets over de herkomst van het geld. Dus dat lost niet veel op.

Parry is namelijk niet in staat gebleken om de club in zn eentje te kopen, zoals de eigenaar van ADO.

15 februari 2024 om 10:39

Inderdaad niet over de herkomst, maar dat is nu geen kwestie.

15 februari 2024 om 10:27

Vitesse heeft helemaal geen hoger beroep nodig met Plan Arnhem. Als ze wel in beroep gaan is dat alleen maar om tijd te rekken om plan Arnhem uit te gaan voeren. De KNVB staat nu buitenspel.

15 februari 2024 om 10:41

Wat mij betreft zetten ze vol in op de overname en niet op Plan Arnhem. De plannen van Parry spreken mij wel aan.

15 februari 2024 om 10:47

Wat spreekt jou daaraan precies aan dan? Ik ben juist blij te horen dat de regio misschien wat meer invloed kan gaan krijgen in de club. Als dat betekent dat we een flinke jas uit moeten doen, dan is dat maar zo, maar dan krijgen we misschien weer een club om trots op te zijn. Ja ik heb ook staan juichen in de Kuip toen we de beker pakten en heb ook Europese uitwedstrijden meegepakt, man wat een feest, dat nemen ze ons niet meer af. Maar heb altijd wel gemengde gevoelens gehad hierbij. Vooral als je dan weer de jaarcijfers voorbij hoorde komen. Ik wil ook wel elk weekend een feest geven voor 100 man, maar mij portemonnee laat dat helaas niet toe…

15 februari 2024 om 10:59

Parry wil dat er eigen kapitaal op het veld komt en dat er langere spelerscontracten worden aangeboden. Vitesse heeft namelijk de afgelopen jaren prima spelers gehad, maar amper euro's aan de verkoop overgehouden. Spelers hadden namelijk aflopende contracten of ze waren gehuurd.

Parry wil meer supportersgroepen betrekken bij de club. Er moeten nieuwe clubs worden opgericht en de huidige moeten worden uitgebreid. Het is namelijk voor de sponsoring etc niet goed dat het stadion niet vol zit. Amerikanen staan er om bekend om bepaalde constructies op te richten waardoor er meer mensen naar het stadion komen.

Er komt een internationaal voetbalnetwerk. Dus spelers kunnen bij bepaalde clubs rijpen en dan vervolgens doorstromen naar Vitesse. Vitesse heeft er nu al profijt van.

En zo zijn er nog wel meer punten te benoemen.

15 februari 2024 om 11:29

Maar dat is toch pure naïviteit? Zelfs in de beste jaren vielen de supportersaantallen tegen. Je bent hier tevens in Nederland, waar voetbal al op volle toeren draait. Het is geen Amerika waar je supporters kunt werven omdat alles daar nog redelijk 'nieuw' is. Daarbij pakt Vitesse sowieso nauwelijks omzet. Het overgrote deel gaat naar de eigenaar van het stadion.

15 februari 2024 om 11:36

'eigen kapitaal en langere spelerscontracten' - Vooral met dat laatste zal toch echt het denk ik wel lastig gaan worden om jaar in, jaar uit een sluitende begroting te krijgen. Vitesse heeft inderdaad hele slechte zaken gedaan met bijvoorbeeld Bazoer, maar wanneer je dergelijke spelers voor bijv. vijf jaar aan je club wil binden moet daar ook salaris of een gelimiteerde afkoopsom tegenoverstaan. En dus blijf je afhankelijk van een externe partij, die onder aan de streep, nul binding heeft met Vitesse en Arnhem.

'niet goed dat het stadion niet vol zit' - Er wordt wel eens gelachen om de supportersaantallen, maar volgens mij heeft Vitesse een prima vaste kern van fans (pak 'm beet 12.000 man) en dit breidt zich bij succes uit en wordt bij mindere prestaties weer wat minder (zoals iedere club successupporters kent). Volgens mij is het grootste probleem de enorme capaciteit van het Gelredome. Deze krijg je misschien net een paar keer per jaar uitverkocht als Vitesse jaar in, jaar uit mee zou strijden om het kampioenschap. Daar gaan supporterstrips uit het buitenland en nieuwe supportersgroepen echt geen zoden aan de dijk zetten, denk ik.

'internationaal voetbalnetwerk' - Ze hebben nu die ene buitenspeler gehuurd en die maakt een goede indruk, maar Patro Eisden en Leyton Orient is wel andere koek dan de City Football Group. Het lijkt er ook nog niet op dat zij flink de vruchten pakken van de overnames.

Het is al met al een lastig parket waar Vitesse in zit en het is ook heel lastig om daar op eigen kracht uit te komen. Zeker als het doemscenario uitkomt en je én afdaalt naar de KKD én de algehele overname niet doorgaat en dus 'plan B' in werking wordt gezet.

15 februari 2024 om 11:16

Ook zonder die lening wordt overleven een heel lastig verhaal. Enkel al zonder degradatie is de kans op een miljoenentekort groot en degradatie is erg waarschijnlijk. Wil je de omzet en kosten gelijk krijgen, moet je sowieso ernstig saneren. Erger dan een gemiddelde degradant dat moet.

Daar word straks afscheid genomen van de ooit zo ambitieuze club.
Zie zo dat mannetje nog staan die met een iets tè enthousiast hoofd verkondigd dat Vitesse binnen 5 jaar CL zou spelen er er een grootse gouden toekomst aan zat te komen.
Helaas zie je maar weer dat als je je ziel verkoopt voor snelle centen je vaak van de welbekende koude kermis thuis komt.
Met een degradatie in het vooruitzicht en de verkoop van bijna je gehele a-selectie wens ik de supporters alvast sterkte de komende jaren, want je ziet aan Ado en Groningen hoe moeilijk het is om terug te keren op korte termijn.

15 februari 2024 om 15:28

Weet je wie dat mannetje was Tinus? Dat was Maasbert Schouten, scheidend voorzitter van Vitesse. Die kreeg een dag voor hij die uitspraak maakte het vriendelijke verzoek om op te zouten, omdat Merab Jordania de boel had overgenomen. Die uitspraak was puur een vergeldingsactie omdat hij aan de kant werd gezet. Niemand met een functie binnen Vitesse of mensen om de club heen heeft ooit geroepen dat we zomaar even kampioen zouden worden of de Champions League zouden halen. Er is altijd gezegd dat vitesse voor Europees voetbal moet gaan, dat was ook realistisch en dat is ons ook meerdere keren gelukt. Echter blijft de uitspraak van de heer Schouten ons achtervolgen. Echte Arnhemmers blazen niet zo hoog van de toren, we zitten hier niet in Amsterdam. Bedankt voor je sterkte wensen, ik zie degradatie en opnieuw beginnen als een uitkomst. Tuurlijk, we hebben de (verboden) vruchten geplukt van de afgelopen decennia, beker gewonnen met een waar volksfeest tot gevolg, Europese uitwedstrijden meegemaakt. Nu moeten we op de blaren zitten, het zij zo, ik zal er niet minder om slapen of minder van mijn cluppie houden. Het is wat het is 💛🖤

Salary Sport stelt:

"vitesse total wage bill for 2023 is: £4,179,240 per year"

Dus als je 7 miljoen euro moet bezuinigen maar het totale salaris van de selectie ligt onder de 5 miljoen euro, dan word thet wel grappig. Dan moeten de spelers contributie gaan betalen.

Het moge duidelijk zijn, de Titanic is aan het zinken maar het orkest speelt gewoon door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren