Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse vernedert FC Groningen en boekt vierde thuiszege op rij

Laatste update:
/

Vitesse is zondag tot de vierde overwinning op rij gekomen in Arnhem, dit seizoen. Nadat eerder Roda JC, SC Cambuur en De Graafschap sneuvelden op bezoek bij Vitesse verloor nu FC Groningen. Dominic Solanke en Kevin Diks, Valeri Qazaisvhili schoten hun team naar een riante 3-0 voorsprong en daarna zorgden Nathan en Abiola Dauda nog voor een onverwacht fose uitslag. FC Groningen raakte alleen tweemaal de lat (5-0).

Het eerste kwartier in Gelredome was voor FC Groningen: Vitesse liet niet gek veel zien. Marvelous Nakamba schoot een keer naast en FC Groningen kreeg een prima kans, maar Albert Rusnák schoot hoog over. Mimoun Mahi, die er dit seizoen al vier maakte als invaller en nu eindelijk weer een basisplaats kreeg van Erwin van de Looi, schoot via de lat over en gaf de tweede waarschuwing af namens zijn team. De eerste kans voor Vitesse was niet besteed aan Qazaishvili, die op Sergio Padt stuitte.

/

Mogelijkheid nummer twee ging er wel in: Dominic Solanke maakte zijn tweede van dit seizoen door de rebound te benutten, nadat Nakamba keeper Padt niet wist te passeren. Lewis Baker raakte voor rust nog eens de buitenkant van de paal, terwijl Michael de Leeuw aan de overzijde op de lat kopte na een hoeschop van Bryan Linssen. In de tweede helft duurde het een minuut of zeven voor er weer serieus leven in de brouwerij kwam, waarbij Mahi vanuit de draai op Eloy Room schoot.

Vitesse overleefde dus weer een aanval en sloeg niet veel later zelf opnieuw toe. Diks schoot van afstand raak na een pass van Guram Kashia, al werd de bal onderweg nog wel iets van richting veranderd. Peter Bosz zag vanaf de tribune hoe zijn team op rozen zat en kon weer in de handen klappen toen het vlot daarna 3-0 werd. Qazaishvili strafte een fout van Johan Kappelhof af en gooide de wedstrijd in het slot voor Vitesse. Zelf raakte de Georgiër daarna nog de paal, maar Nathan en Dauda waren wél trefzeker. In de laatste zes minuten bepaalden zij de eindstand op 5-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je een wedstrijd weggeven. Wat een kloteinstelling in de tweede helft, in plaats van zelf voor de overwinning te vechten geef je alles weg.

Ik hoef Kappelhof en Reijnen voorlopig niet meer in de basis te zien, bah wat slecht.

Genoeg is genoeg. Deze trainer die het elftal (en in het specifiek de verdediging) al meer dan twee seizoenen op rij niet scherp krijgt en er lang niet het maximale uit weet te halen, is het niet waard om deze club te coachen. Van de Looi out. Het is toch verschrikkelijk dat je thuis 10 punten haalt uit 4 wedstrijden, maar uit 0 uit 4, zelfs niet weet te scoren en er 11 om je oren krijgt? Snel op zoek naar een nieuwe trainer, met deze trainer maken we nooit die stap die we allen zo graag willen maken met deze selectie.

4 oktober 2015 om 16:56

Onzin, deze trainer presteert gewoon erg goed. Deze wedstrijd heeft gewoon te maken met de zware pot in Portugal, dat zijn de spelers niet gewend en dat zorgt ervoor dat je in de 2de helft constant achter de feiten aanloopt. Heeft niks met de trainer te maken

4 oktober 2015 om 17:01

Deze trainer presteert goed? Als je alleen teletekst in de gaten houdt misschien. De beker winnen en Europees voetbal daar gelaten, hebben we sinds zijn aanstelling weinig goede wedstrijden gezien afgezonderd van een paar thuiswedstrijden (o.a. countervoetbal wat uiterst effectief was met Zivkovic en Kostic). Uitwedstrijden zijn in de afgelopen twee seizoenen een garantie voor nederlagen, blamages en onnodig puntverlies. De defensie staat weer eens dramatisch slecht (niet voor het eerst dit seizoen), en Van de Looi weigert om weer in te grijpen. Begint wedstrijd na wedstrijd met dezelfde spelers en instelling terwijl het tot nu toe gewoon niet blijkt te werken. Deze trainer haalt echt niet alles uit het materiaal waarmee hij werkt. Ik denk dat een Jans nu bij PEC of Stegeman bij Heracles bijvoorbeeld echt God zou danken als hij zo'n selectie tot zijn beschikking had gehad. Van de Looi echter weet er weer eens niks mee te doen.

4 oktober 2015 om 17:24

De pot tegen Braga kan nooit zwaar geweest zijn, aangezien daar dezelfde zwakke instelling aanwezig was als vandaag. Met als dieptepunt ons centrale duo, mijn god wat zijn die twee slecht. Zet dan Maduro met Lindgren centraal zodra hij weer fit is, want dit kan echt niet.

Het wordt tijd dat Van de Looi gaat laten zien uit welk hout hij gesneden is, hard ingrijpen is nu wel op z'n plek. Dit is met zo'n selectie gewoon schandalig, dat je Europees speelt is geen excuus.

4 oktober 2015 om 17:09

ruilen met streppel

Heerlijke wedstrijd gezien, geweldig spel van beide kanten met ontzettend veel mooie kansen. De score is op zich wel terecht alleen had FC Groningen nog 2 a 3 doelpunten verdiend.

Helaas gaan we weer naar interlandweekend, maar ik kijk nu al uit naar de volgende Vitesse-wedstrijden als ze zo spelen!

Schande schande schande.... 4 verdedigers .... Nou Ijsselmeervogels verdedigen nog beter.
Ieder eredivisie team heeft een spits die scoort.
Maar wij.... FC Schandalig .... Geeft niks nada noppes dit seizoen.

Maduro met zijn grote mond, we worden bij eerste 5.
Nou Hedwiges .... Grote stervoetballer , 5e van onderen als zo doorgaat

Er is maar één groot probleem bij Groningen en dat is van de Looi. Is misschien de meest succesvolle trainer bij Groningen ooit met de play-offs en de beker maar heeft dat 100% te danken aan beesten als Botteghin, Chery en Kostic. Nu hij het met iets mindere spelers moet doen valt hij door de mand met het proberen om het spelen van hetzelfde voetbal. Zakt in terwijl hij veel te veel vertrouwen geeft aan de zwakste schakel Kappelhof. De Leeuw die niet scoort. Rusnak die niet in vorm is. Onlogische wissels, zowel donderdag als vandaag. Weet niet meer wat hij wil, is gewoon een ongroningse trainer met de onjuiste mentaliteit en daardoor zie ik in deze situaties liever een Dick Lukkien ofzo aan het roer.

Wat speelt Nakamba goed zeg! Hij doet mij met zijn verdedigende kwaliteiten en ongelooflijke inzet denken aan Annan. Klasbak!

4 oktober 2015 om 16:45

Idd,man of the match.

4 oktober 2015 om 16:46

Die speelde een fantastische wedstrijd, fel op de bal, overal aanwezig, ruimt de fouten van anderen uit de weg en die gozer blijft maar rennen...

4 oktober 2015 om 17:16

Nakamba geweldig ja. Weer een eigen speler van Vitesse die het ver kan gaan schoppen.

Wacht eens even... ik citeer:

'peter Bosz zag vanaf de tribune hoe zijn team op rozen zat en kon weer in de handen klappen toen het vlot daarna 3-0 werd'

Bosz zat gewoon op de bank hoor? Proces is nog niet voorbij dus hij mag nog gewoon in de dug-out gaan zitten

Erg pijnlijk dit maar het geluk zat niet aan onze zijde vandaag. Bij vlagen speelden we best wel goed en hebben we onder andere twee keer de lat geraakt. Vitesse speelde een goede wedstrijd en bij ons zag je duidelijk nog dat we een Europese wedstrijd in de benen hadden. Onze verdediging maakte weer veel fouten vandaag waar Vitesse goed van profiteerde. Reijnen, Kappelhof en Hateboer zijn allen matige verdedigers die ons stelselmatig punten kosten. Ik hoop dat Lindgren snel weer fit is en dat hij met Larsen in het centrum mag staan. Ik baal van deze nederlaag maar ik ben ervan overtuigd dat we aan het eind van het seizoen staan waar we horen te staan, en dat is bij de beste 7.

Afgetroefd op basis van overtuiging en spelopvatting.
Het is zo frustrerend om te zien dat je voetballend gezien aardig mee kan komen en leuke dingen kan laten zien. Echter, wie nooit schiet, kan niet scoren. Dan heb je deze wedstrijd een klein beetje pech dat 3 pogingen uiteenspatten op de lat, maar er worden zovaak verkeerde keuzes gemaakt in de voorste linie. Het spel tot en met de zestien meter is gewoonweg meer dan aardig te noemen, daarna wordt er te weinig met de mogelijkheden tot het creëren van gevaar gedaan. Ik mis heel veel overtuiging in 90 % van de acties.
Daarbij komt natuurlijk het dramatische verdedigen. Het altijd maar laten schieten van de tegenstander wat je deze wedstrijden 4 tegengoals 'oplevert'. Ik hoop dat Erwin daar toch eindelijk iets aan gaat doen. Daarnaast moet hij ook Reijnen heel snel weer op de bank zetten en Larsen de kans geven naast Lindgren als hij weer fit is. Burnet in plaats van Tezzy Tamata en de Leeuw mag ook wel een aantal wedstrijden banken. Het lijkt me duidelijk dat Michael niet in vorm in en als hij geen doelpunten maakt dan heb je helemaal niks aan hem. Ik vind dat Hoesen moet spelen, want hij maakt dan wel geen doelpunten, maar laat anderen wel beter functioneren.

Gelukkig komt er een interland weekend aan en heeft Erwin genoeg tijd om mij te bellen voor verdere instructies.

Padt
Hateboer
Larsen
Lindgren
Burnet
Tibbling
Maduro
Linsen
Rusnak
Mahi
Hoesen
4 oktober 2015 om 17:02

Ze mogen van mij wel een bezem door de selectie halen.
Spelers als Kappelhof, Reijnen, Hiarej, De Leeuw, Islamovic mogen weg vind ik. Voegen vrij wel niks meer toe en verdienen allemaal redelijk wat.

En dan is proberen met deze elftal.

Padt
Payne
Larsen
Lindgren
Burnet
Tibbling
Maduro
Linssen
Drost
Mahi
Hoesen
4 oktober 2015 om 17:03

Precies zoals ik ook zou gaan spelen, met Tamata misschien voor Burnet, al presteert die de laatste paar wedstrijden ook niet al te best. Gelukje dat je nu een interlandperiode hebt. Net als Heerenveen kunnen wij daar goed gebruik van maken. Het liefst zie ik deze trainer gewoon vertrekken, maar dat gaat vast en zeker niet gebeuren met zijn krediet opgebouwd uit de prestaties van de afgelopen twee seizoenen. Toch jammer, verwend worden we thuis al niet, en uitwedstrijden zijn gewoon lachwekkend te noemen. Veel clubs moeten toch al in hun lachen inhouden als ze weten dat Groningen op bezoek gaat komen. Bijna een garantie op (3) punten.

Exit vd Looi. Dit kan zo niet langer. Hij heeft de beschikking over de beste selectie in jaren en krijgt er geen voetbal in. Dan ben je niet geschikt: aju!

Vitesse heeft gewoon lekker gespeeld en groningen afgetroeft maar aan de ene kant hebben de mensen die zeggen dat van de looi slecht is gelijk maar ja bosz zat aan de tribune ik ben wel verbaasd

5 oktober 2015 om 07:24

Jij hebt dus helemaal niets van de wedstrijd gezien als je denkt dat bosz op de tribune zat

Maduro die zegt dat Groningen aan het eind van dit seizoen 5de kan worden? Yeah right...

4 oktober 2015 om 19:02

Hij bedoelde het zou wel eens 5-0 kunnen worden tegen vitesse

4 oktober 2015 om 19:25

Haha idd als Groningen 34 thuiswedstrijden zou spelen wel ja... Haha maar hij is door de Griekse zon zeker vergeten dat ze ook af en toe uit moeten!

Wat is die Nakamba goed zeg,wat heeft Vitesse daar 'n geweldige speler aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren