Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse verliest van RKC Waalwijk en blijft onder de gevreesde streep staan

Laatste update:

Vitesse is nog dieper in de problemen gekomen. De ploeg van trainer Edward Sturing verloor het 'zespuntenduel' met RKC Waalwijk met 3-1. David Min zette de Waalwijkers al snel op voorspong. Na rust zorgde Paxten Aaronson voor de gelijkmaker, waarna de Arnhemmers gingen drukken. De treffer viel echter aan de andere kant via Reuven Niemeijer. Michiel Kramer schoot in blessuretijd in een leeg doel raak. Nummer zestien RKC komt op gelijke hoogte met Excelsior, beide ploegen hebben 21 punten. Vitesse staat op zestien punten. Met nog negen duels te gaan dreigt degradatie een feit te worden.

De openingsfase was voor RKC, dat tot tweemaal toe in de buurt kwam van Vitesse-doelman Eloy Room. Allereerst zag Niemeijer zijn schot gekraakt worden, vlak daarna raakte Min de bal niet vol genoeg. Kacper Kozlowski probeerde het vanaf randje zestien namens Vitesse, maar het schot van de Pool vloog hoog over.

RKC bleef de bovenliggende partij in die fase, al wist het de score niet te openen. Zo schoot Chris Lokesa vanaf een meter of vijftien in de handen van Room en was het een klein wonder dat Min de score vlak daarna niet opende.

Even later kreeg Julian Lelieveld aan de rechterkant van het veld veel te veel tijd en ruimte van Mica Pinto om voor te geven. De Luxemburger greep simpelweg niet in en zag de voorzet van Lelieveld op het hoofd van Min belanden. De spits kopte raak in de verre hoek en tekende zo voor de voorsprong en zijn vierde treffer van het seizoen: 1-0.

Amine Boutrah had de gelijkmaker op zijn schoen, maar slaagde er niet in om Vaessen te passeren. Boutrah schoot tegen de uitgekomen goalie aan. Vitesse drong aan en hoopte dat een kiezelhard schot van Mexx Meerdink binnen zou vallen. De huurling van AZ zag zijn schot richting de korte hoek echter gekeerd worden door Vaessen. De bal viel maar niet goed voor Vitesse. Zo ging een voorzet van Aaronson aan alles en iedereen voorbij.

Tien minuten na rust was de gelijkmaker alsnog daar. Ramon Hendriks slalomde langs RKC'ers en gaf af op Kozlowski, die een subtiel balletje in huis had op Aaronson. De Amerikaan liet de bal een keer stuiteren en rondde af in de verre hoek achter de kansloze Vaessen: 1-1. Aaronson, een van de uitblinkers op het veld, was vlak daarna ook dicht bij de 1-2. Zijn schot vloog dit keer niet in de verre hoek, maar naast.

Het bleek een dure misser te zijn. Hendriks, die nog zo belangrijk was bij de gelijkmaker, tastte mis bij een diepe bal. Niemeijer kon de bal daardoor in alle vrijheid aannemen in de zestien en rondde kalmpjes af door de benen van Room: 2-1. Vitesse zette alles op alles, maar ook met invaller Marco van Ginkel viel de bal maar niet goed voor de geplaagde Arnhemmers.

In de slotfase leidde balverlies een counter in voor RKC. Omdat Room mee naar voren was getrokken, kon Kramer de bal in een leeg doel deponeren: 3-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Na een opleving de afgelopen weken nu toch echt wel het einde. De laatste reddingsboei niet gepakt en zeer matig gespeeld. Ik begrijp echt niet hoe je jezelf niet kunt oppeppen voor zo'n belangrijke pot. Alles geven is wat je moet doen, en je geeft nog geen 30%. Het is over en uit voor ons.

Wat een wederom dramatische wedstrijd van Vitesse. Degradatie is imo wel een feit nu. Echt, wat speelt dit team zonder enige inzet man. Frustrerend om week in week uit naar te kijken.

Deze deed pijn, de 2-1 kwam totaal uit lucht vallen en Hendriks zat weer eens mis.. Ik vrees dat dit niet meer te redden valt.

Het zit Vitesse ook niet mee. Speelden ook vanavond bij vlagen goed voetbal. Verdedigend blijft het wel kwetsbaar. Te veel onnodige tegendoelpunten.

9 maart 2024 om 23:04

Ik weet niet waar jij naar hebt zitten kijken, maar goed voetbal bij vlagen? Dit was een wanvertoning man. Totaal geen inzet en wil om te winnen.

9 maart 2024 om 23:26

Die nr5 van Vitesse probeerde de voorzet, waaruit de 1-0 viel, met zijn reet te blokken! Wat een idiote actie was dat dan? Zogenaamd professioneel je handjes op de rug doen maar dan niet je benen gebruiken om die voorzet eruit te halen. Kost je gewoon een doelpunt tegen.
En dan betaal je zo een gast een paar ton per jaar….. echt om te janken wat een.niveau.

9 maart 2024 om 23:42

Eerst Boutrah die zich simpel weg laat zetten, daarna Pinto (nr 5) die letterlijk niks doet om de voorzet er uit te halen en vervolgens Isimat die ook niet het onderste uit de kan haalt. Zo kun je niet winnen met zulke gasten

Lekker RKC een belangrijke stap gezet vanavond.

10 maart 2024 om 01:14

Ja gelukkig wel hebt toch veel liever een rkc dan vitesse. Hopelijk degraderen en gaan ze failliet

10 maart 2024 om 05:34

Leer eens fatsoenlijk schrijven. En dan liever degraderen, dan failliet.

10 maart 2024 om 02:26

Even een offtopic vraag: ben jij een Waalwijker die ook voor Ajax is? Zo ja, voor wie ben je wanneer ze tegen elkaar spelen? Ikzelf ben voor Cambuur en Ajax maar wanneer ze tegen elkaar spelen hoop ik dat Cambuur wint. Ik kom uit Leeuwarden maar vanwege de familie altijd met Ajax opgegroeid.

10 maart 2024 om 06:16

En als Ajax dicht tegen het kampioenschap aan zit en ze moeten tegen Cambuur?

10 maart 2024 om 07:50

Ik ben voor Ajax. Maar vanwege mij partner ook voor RKC jaren een seizoenkaart van RKC gehad.

Dat ziet er wel heel triest uit voor vitesse.
Helemaal na de laaste weken toen het spel en de strijd er weer terug in leek te komen.
Zou echt zonde zij als vitesse degradeert, vrees het ergste met deze nederlaag tegen je directe concurrent.

Ik weet niet precies waar ik moet beginnen. Volendam nog 3 punten van Vitesse los en RKC en Excelsior 5 punten. Er zit echt geen kwaliteit in dat elftal, vooral aanvallend is het niets. Die Meerdink heeft werkelijk nog enkele bijdrage weten te leveren en vooral staan wachten op een perfecte pass. Hadj Moussa met een belachelijke actie, die leid tot de 3-1

Vitesse gaat degraderen, dat staat inmiddels wel vast. De vraag is eerder: Wat nu? Geen eigenaar, de KNVB die de situatie nauwlettend volgt en een team dat het beter doet op de zaterdagochtend tegen VV Duno. Daarnaast is de concurrentie in de KKD ook moorderend en zijn er veel centne nodig voor versterkingen om uberhaupt mee te dingen.

9 maart 2024 om 23:21

Laat ze uberhaupt eerst de financiele problemen aanpakken en dit team heeft echt niet minder qua kwaliteit dan volendam alleen ze strijden voor geen meter en laten ook niet zien dat ze in de ed willen blijven. Soms is een stap terug en dan weer naar voren beter.

Ja als Vitesse zo het veld op komt kan je ook alleen maar degraderen. De verdediging is echt zo matig. Voorin is het wel beter geworden na de winterstop maar doelpunten blijven uit. Tegen directe tegenstanders in de onderste regione hebben ze maar 4 punten gepakt terwijl ze misschien wel 12 a 15 punten hadden kunnen pakken.
Maar nee, het doek gaat gewoon langzaam vallen tot aan de 34e wedstrijd.

De teloorgang van een subtopper/middenmotor. Zonde. Ze hebben er bestuurlijk natuurlijk een zooitje van gemaakt, wat een chaos. De trouwe fans verdienen beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren