Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse presenteert met Paul van der Kraan tijdelijke crisismanager

Laatste update:

Het noodlijdende Vitesse heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat Paul van der Kraan per 1 april begint als crisismanager bij de club. De bevestigt de club uit Arnhem via de officiële kanalen. De zeventigjarige Van der Kraan wacht een loodzware taak in de hoofdstad van Gelderland.

De Eredivisie-ploeg verkeert op het moment in zeer zwaar weer. Vrijwel alle geledingen in de betaald voetbal organisatie verkeren in kritieke toestand. Op voetballend, financieel en bestuurlijk vlak is het zeer onrustig en ook het verliezen van de proflicentie is nog altijd een reële uitkomst.

Van der Kraan gaat zich dus vanaf april volledig focussen op de rol van adviseur, met één hoofddoel: Vitesse uit het slop trekken. In eerste instantie blijft hij tot het einde van het seizoen zitten bij de Geel-Zwarten. Algemeen directeur Peter Rovers trekt juist op 1 april de deur van het GelreDome voor het laatst achter zich dicht. Naar een opvolger van hem is Vitesse nog op zoek.

Vitesse was eerder dicht bij een overname. De Amerikaan Coley Parry en de Common Group toonden interesse, maar die overname werd door de licentiecommissie van de KNVB afgekeurd, ondanks dat Parry al wel twaalf miljoen euro investeerde in de Arnhemse bvo. Ook wordt de club nog altijd onderzocht vanwege de voormalige Russische banden.

Zo wordt de betrokkenheid van de oligarch Roman Abramovich, die tegenwoordig op internationale sanctielijsten staat, onderzocht wegens mogelijke financiering en betrokkenheid bij de Gelderse club. Vitesse en Chelsea waren lange tijd partnerclubs.

Commissaris Peter van Bussel is blij dat Van der Kraan Vitesse gaat helpen. “Ik ben ontzettend blij dat Paul als adviseur in gaat stappen bij Vitesse, zijn kennis en ervaring zullen van grote waarde zijn. Op korte termijn hopen we ook een nieuwe algemeen directeur te presenteren.”

Na het vertrek van Karel Aalbers in 2000 rezen de schulden van Vitesse tot immense hoogte. Van der Kraan werd in 2004 aangesteld als algemeen directeur en wist met een reddingsactie de club boven water te houden, alvorens hij in 2012 na een conflict met Merab Jordania vertrok.

Vanwege zijn prestaties bij de club in die acht jaar werd hij in 2016 door Vitesse benoemd tot ‘Zilveren Vitessenaar’: een titel voor personen die zich op een onderscheidende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn dat clubmensen nu opstaan! We moeten samen uit deze benarde situatie komen.

21 maart 2024 om 20:35

Ja, maar voor behoud van de Eredivisie lijkt me dit te laat. Volgend seizoen vanuit de Eerste Divisie hopelijk snelle stappen zetten richting het hoogste niveau.

21 maart 2024 om 21:02

Ik denk dat je in eerste instantie vooral naar een stabiele huishouding moet. Dat zal ongetwijfeld ten koste gaan van de voetbaltak op korte termijn. Als Vitesse degradeert, is de schade echt gigantisch. Je hebt met een enorm miljoenentekort te maken en je zit nog met een wurglening van 15 miljoen euro bij die Parry. Bij gemeente Arnhem kunnen ze niet aankloppen voor een lening. Zelfs al zou Arnhem het willen, is er gewoon te weinig bezit om het niet als staatssteun te zien, helaas.

21 maart 2024 om 21:38

Dit heeft inderdaad natuurlijk niks met behoud van de Eredivisie te maken. Eerder met behoud van de club. De komende 5 tot 10 jaar zal het sportief nog wel rommelen, maar hopelijk kan et langzaam gebouwd worden aan een gezonder Vitesse waarbij de binding met de regio weer opbloeit.

Lijkt me toch wel fijn. Iemand in huis die eerder op dit vlak met bijltjes gehakt heeft. Hij zal vast dé oplossing niet in huis hebben en wel zijn waarde kunnen bewijzen.

Van Der Kraan heeft hier wel een gigantische opgave. De man is geweldig in bezuinigen, maar ik denk dat dit zelfs voor hem een te zware opgave is. De kans op degradatie is nog altijd behoorlijk groot en bij handhaving zal de club al moeten bezuinigen op een toch al behoorlijk matige selectie.

Bij een degradatie verlies je ook nog eens meerdere miljoenen aan inkomsten en als je al enigszins waarde in de selectie had, daalt die ook met zo'n 40 procent. Normaal heb je nog wel een reddingsboei, zoals een stadion of een gemeente die meedenkt in de vorm van een lening met rente, maar gemeente Arnhem doet al een tijd niet meer mee en dat stadion is meer een blok aan het been dan iets anders.

Welkom terug, Paul. Ik hoop van harte dat je er een gezonde situatie van weet te maken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren