Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse pakt in extremis drie hele belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Laatste update:

Vitesse heeft zondagmiddag drie hele belangrijke punten gepakt op bezoek bij Excelsior. In het Van Donge & De Roo Stadion waren de bezoekers met 1-2 te sterk voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Lance Duijvestijn vond het net namens de Rotterdammers. Paxten Aaronson en Nicolas Isimat-Mirin scoorden voor Vitesse.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg Excelsior een aantal kleine kansjes. Redouan El Yaakoubi kopte over en Couhaib Driouech schoot een bal recht in de handen van Eloy Room.

Vitesse liet na iets minder dan een kwartier spelen voor het eerst van zich horen. Anis Hadj Moussa slalomde drie Excelsior-verdedigers voorbij en haalde met links uit. Julian Baas gooide zich op het laatste moment echter voor het schot en verijdelde zo de kans.

In het restant van het eerste bedrijf kreeg Aaronson een grote kans uit een corner, maar hij kopte naast namens de Arnhemmers. Driouech probeerde het met een schot in de korte hoek, maar zag Room knap redding brengen, waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft werd het publiek in Rotterdam al na dertig seconden getrakteerd op een treffer. Arthur Zagré trok de bal strak voor het doel, waar Duijvestijn knap wist raak te schieten in de verre hoek: 1-0.

Lang hoefden de meegereisde fans niet te wachten op de gelijkmaker. Een aangeraakte voorzet viel in de zestien plots voor de voeten voor Aaronson, die van dichtbij kon binnenwerken: 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg Excelsior een aantal kansen, waarbij Room knap redding bracht op pogingen van Kenzo Goudmijn en Lazaros Lamprou. Ook onderschepte de doelman een lage voorzet in de zestien met zijn voeten, waarmee hij een zeker doelpunt van de thuisploeg voorkwam.

Vier minuten voor tijd wist Vitesse de wedstrijd dan alsnog naar zich toe te trekken. Een corner genomen door Hadj Moussa werd verkeerd ingeschat door doelman Stijn van Gassel, waarna Isimat-Mirin binnenwerkte: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een slechte wedstrijd maar wat een opluchting. 3 punten dichterbij en over 2 weken nog tegen RKC. Pffffff

25 februari 2024 om 14:16

Mooi dat uitgerekend isimit die bal binnenknikt. Mooi ook die supporter in z’n blote buik op de tribune xD. Het is jullie gegunt na alle ‘pech’ weken die jullie hebben gehad!

25 februari 2024 om 14:20

Voor de supporter waren de afgelopen weken erg frustrerend, maar pech... De Vitesse-fan kan er weliswaar niks aan doen, maar de clubleiding heef toch vooral deze ellende hun cluppie afgeroepen. Verder een belangrijke overwinning, waarmee de winnaar van het weekend lijkt te worden

25 februari 2024 om 14:48

We hebben get in dat opzicht voor t eerst in een hele lange tijd in eigen hand!!

Dit Vitesse is ook echt heel zwak. Ongekend hoeveel kansen Excelsior heeft laten liggen.
Kan mij niet voorstellen dat Vitesse nog veel punten pakt dit seizoen en hoop het eerlijk gezegd ook niet.

25 februari 2024 om 14:12

Ik hoop het eerlijk gezegd wel. Nieuwe weg inslaan en weer bouwen. Is toch een club met geschiedenis die het vaak de top nog wel lastig kon maken.

25 februari 2024 om 14:14

Het wanbeleid mag wel eens afgestraft worden. Met de billen bloot en weer opnieuw bouwen. Hebben ook een goede jeugd toch?

25 februari 2024 om 14:17

Ik zie liever Vitesse dan Almere, Excelsior of Volendam. Echt leuk. Een seizoen waarin de kampioen ongeslagen blijft. Dat is ook echt alleen mogelijk door de ongelofelijke zwakte van de competitie. Er zijn maar een paar ploegen goed genoeg om het PSV überhaupt moeilijk te maken. De rest is kanonnenvoer.

25 februari 2024 om 14:22

Ik hoop ook dat clubs als Groningen, Nac en Ado terugkomen. Die maken de competitie mooier dan Volendam en Excelsior.

25 februari 2024 om 14:23

Het is vooral mogelijk door de klasse van PSV Tinus..

25 februari 2024 om 14:26

In principe zijn er altijd maar een paar ploegen die het PSV moeilijk zouden moeten maken. Gelukkig wint PSV dit seizoen juist ook tegen de kleine broeders. Dat is nog wel eens anders geweest.

25 februari 2024 om 14:28

Daar geloof ik niks van. Helemaal de '' vooral '' niet. De sterkste ploegen die deze competitie had de afgelopen twintig jaren verloren ook, simpelweg doordat er betere tegenstanders in de competitie waren. Nu zitten we opgescheept met Almere, Volendam, RKC en PEC. Terwijl ploegen als Groningen, NAC, ADO en Willem 2 een divisie lager spelen.

Dit PSV verdient alle credits. Ze spelen een formidabel seizoen. Maar deze resultaten zijn ook wel deels te danken aan de zwakte van de competitie, mijns inziens.

25 februari 2024 om 14:34

Helemaal mee eens Tinus88. Geef mij maar een Eredivisie met NAC, Willem 2, Vitesse en RKC. Deze clubs hebben echt historie in de Eredivisie en het levert een paar goede derby's op.

25 februari 2024 om 14:39

Je zal wel weer als jaloerse Ajacied gezien worden maar je hebt wel degelijk een punt. In mijn ogen is het een combinatie van. Enerzijds is PSV bizar overtuigend, alles klopt daar dit seizoen en zelden zo'n verdiende kampioen gezien. Aan de andere kant gaat het niveau van de Eredivisie na een opleving wel weer zorgwekkend achteruit. PSV en Feyenoord zijn uitstekend, Twente draait nationaal een uitstekend seizoen, AZ en Ajax vallen gigantisch tegen maar hebben genoeg kwaliteit om in ieder geval de subtop te halen en Utrecht, NEC en de Eagles spelen goed voetbal. Voor de rest is het allemaal erg pover. Europees kun je eigenlijk maar met 2 ploegen aankomen momenteel. Onze nummer 3 had strafschoppen nodig tegen een stel Zweedse dravers en verloor kansloos 2 maal van Fenerbahce, AZ dat buiten Villa verliest van allemaal matige teams en Ajax dat met alle geluk van de wereld er nog in zit maar straks ook klaar is.

25 februari 2024 om 15:05

Toen mijn club wanbeleid voerde, hadden we ook niet op basis van onze historie erin moeten blijven. Qua historie en achterban horen clubs als Roda JC, NAC, Willem II, ADO Den Haag, FC Groningen en Vitesse in de Eredivisie. Maar als je zoals Vitesse (en alle clubs daarvoor die de deksel op de neus hebben gekregen) wanbeleid voert, dan moet je op de blaren zitten, als het zo ver is.

Almere City, RKC, Excelsior, FC Volendam en destijds FC Dordrecht en FC Emmen voer(d)en gewoon prima beleid en hebben meer dan recht op een plekje in de Eredivisie. Het is aan de clubs die in de Eredivisie 'horen' om te laten zien dat ze dat ook op het veld doen.

25 februari 2024 om 15:17

Utrecht speelt niet zo geweldig voetbal hoor, zijn vooral gewoon geweldig stabiel door Ron Jans. Eagles spelen inderdaad redelijk voetbal, maar missen uiteindelijk ook wel fors kwaliteit hoor.

Op papier de beste ploeg buiten de top-5 vind ik op dit moment N.e.c. denk ik, die hebben echt een heel complementair elftal en dat zie je bij vlagen ook. Als Ron Jans daar coach geworden was in plaats van bij Utrecht toen Rogier Meijer halverwege de eerste seizoenshelft ook niet zo heel stabiel in het trainersstoeltje zat daar hadden die misschien nog wel hoger gestaan.

Alles onder plek 9 is echter wel gigantisch slecht (sparta is plek 9 en zijn ook enorm teruggevallen dit seizoen, maar nog wel een fractie beter dan de rest) en de meeste van die ploegen zouden in de KKD niet eens zomaar kampioen worden denk ik. Het feit dat het wisselvallige Groningen uit de KKD zonder groots te spelen Fortuna niet onverdiend uit de beker gooit zegt wel genoeg over de onderste helft van de competitie denk ik.

Het gaat PSV dit seizoen zo makkelijk af omdat de kwaliteit hoog is en de selectie heel breed waardoor spelers elke wedstrijd hongerig zijn, maar jullie hebben mijns inziens niet ongelijk dat de oppermacht van PSV (en in mindere mate Feyenoord) echt wel voor een flink gedeelte door de slechte Eredivisie komt van dit seizoen.

25 februari 2024 om 15:27

Als je naar het aantal verliespartijen kijkt van de kampioenen in de afgelopen 10 jaar zitten deze allemaal op 2/3/4 verloren wedstrijden. Is het dan zo dat de Eredivisie toen zoveel beter was of dat PSV gewoon nu zoveel beter is.

25 februari 2024 om 16:29

Ik vind PSV zeker niet beter dan het Ajax van 18/19 en 21/22. Wel ligt hun ondergrens lager, en dat in combinatie met een zwakkere Eredivisie zorgt voor dit totale puntenaantal en dominantie. Erg knap hoor. Maar zie ze ook geen bovengrens halen waarin ze Europese top of zelfs subtop van de mat spelen.

25 februari 2024 om 17:42

@hendrik63: de eredivisie was toen beter en Psv doet het goed dit jaar. Overigens is het seizoen nog niet afgelopen

25 februari 2024 om 19:47

Wand beleid? De club moet verkocht worden door de oorlog in Oekraïne. Als de Russen niet waren binnen gevallen dan was er niets aan de hand geweest.

27 februari 2024 om 07:38

Dat is toch wanbeleid? Afhankelijk zijn van 1 iemand met geld en anders omvallen?

26 februari 2024 om 14:54

Achterin blijft het zwak, maar middenveld en aanval zijn nu een stuk beter dan voorheen.

Eindelijk valt het een keer goed en wordt er weer gescoord. Heracles uit 0-2 voor en toch 3-2 verloren. Vervolgens heel goed gespeeld tegen Volendam en slechts 1-1. Nu kon het beide kanten op en toch een winst.

Eindelijk keer kwartje goede kant opgevallen

En toch als ze komende week een pak slaag van Twente krijgen en de concurrentie pakt weer punten, kun je weer van voor af aan beginnen.

RKC en Excelsior lijken momenteel ook wel in de hoek te zitten waar de klappen vallen en moeten zich beide ook serieus zorgen gaan maken. Gaat een spannende strijd worden, waar ik Volendam als allerzwakste broeder nu echt wel zie afhaken.

25 februari 2024 om 14:21

Tegen Twente is natuurlijk een ingecalculeerde nederlaag, net als de pot tegen PSV in Eindhoven. Verder hebben ze Feyenoord al 2x gehad en de rest van de Eredivisie kun je op een goede dag nog best verrassen.

25 februari 2024 om 14:44

Vitesse speelt nu al 3 prima wedstrijden in de Eredivisie en ze scoren inmiddels weer. Ik hoop toch op een punt. Een groot probleem tegen Twente is dat het geen volle bak kan worden zoals tegen Volendam. Vitesse heeft Twente als risicowedstrijd gezet. Geen vrije verkoop dus. Daarbij zijn de tickets voor Oost 35 euro en voor West zelfs 45. Ik begrijp dat niet als er zoveel lege plekken zijn.

25 februari 2024 om 14:55

Het gaat er niet om of een nederlaag ingecalculeerd is of niet. Dat telt inmiddels niet meer. Elke wedstrijd zullen ze moeten leveren, ook omdat de rest punten kan blijven pakken tegen de concurrenten. Daarbij is een nederlaag mentaal ook iets anders dan een pak slaag, wat zomaar kan gebeuren tegen een Twente in vorm.

25 februari 2024 om 15:06

Maar jij ziet RKC volgende week punten pakken in Deventer? Of Volendam thuis tegen NEC? Dat schat ik ook vrij onhaalbaar in voor die ploegen. Zie geen van de ploegen onderin de rest van het seizoen nog veel punten pakken, Vitesse speelt nu al een paar wedstrijden op rij heel degelijk voetbal, die zie ik nog wel genoeg punten bijeen sprokkelen om volgend jaar weer eredivisie te mogen spelen.

25 februari 2024 om 17:15

Volendam en RKC acht ik komende week iets minder kansloos ja. Maar daar gaat het toch niet om? RKC staat niet waar Vitesse staat. Ze zullen nog altijd meer wedstrijden moeten winnen, dan dat de nummer 15 er gaat winnen. En dat wordt écht een hele kluif.

Vitesse duidelijk de meest gelukkig vandaag. Enigzins mazzel met de drie punten, wedstrijd was naar mijn gevoel volledig in balans. Room houdt Vitesse op de been.

Begin er toch naar te neigen dat Excelsior Dijkhuizen beter aan de kant kan zetten. Dit is wedstrijd nummer zoveel waarin je voorkomt en met lege handen staat terwijl het onnodig is. Ze hadden zo 15 punten meer kunnen hebben en dan was je veilig. Vorige week ook zo dramatisch verloren op Spangen.. daarvoor bij Almere. Zijn toch 9 punten

Vond Vitesse vandaag toch wel een aantal mooie momenten hebben waardoor ze met een paar simpele passjes gewoon balbezit hielden. Ook een aantal mooie acties, zowel individueel als met het team! Echt grote kansen creëerden we niet, maar vond het veldspel wel een stuk beter om naar te kijken dan zeg even een week of 3 terug. Toen waren passjes over 4 meter al te moeilijk om te geven.. Misschien was een gelijkspel terecht geweest, maar jongens, wat ben ik blij met deze 3 punten. Vooral nadat we onszelf niet hebben beloond vorige week tegen Volendam. Kom op Vitesse!

Lekker hoor. Vitesse heeft niet echt een gunfactor bij de meeste mensen, maar zelf hoop ik wel dat ze erin blijven. Volendam zie ik echter ook wel een punt of meer pakken vandaag tegen Heerenveen, daar verliest namelijk enkel Ajax van. Excelsior, RKC en Heracles gaan het nog erg lastig krijgen vermoed ik en zijn zeker nog niet van de onderste 2 af

25 februari 2024 om 15:26

Ik heb ook helemaal niks met Vitesse, maar ik hoop wel van harte dat ze in de Eredivisie blijven. Als zij daadwerkelijk degraderen naar de KKD zou het me niks verbazen als de hele club omvalt en dat is gewoon ontzettend zonde voor de Eredivisie. Vitesse is een veel en veel grotere club dan alles waar ze nu mee strijden voor de degradatieplekken en als de Eredivisie wil groeien zal het in de breedte sterk moeten blijven.

Uiteindelijk zouden ze dat toch ook wel moeten kunnen redden. Ik snap dat het mentaal enorm lastig is om zulk soort dingen om te draaien (zoals we vorig seizoen bij Groningen zagen), maar ze doen qua selectie toch nagenoeg niet onder voor RKC en Excelsior lijkt me.

Vitesse had toch echt wel de meeste aanspraak vind ik. Excelsior dat thuis 90% verdedigt is gewoon niet goed en ze verdienen dan ook niks.
Het was niet altijd even goed maar Vitesse had tenminste wel de drang naar voren en durfde te voetballen en krijgt loon naar werken.
Volgende week tegen RKC weer winnen en de wereld is weer helemaal bijgedraaid.

Dit begint gevaarlijk te worden voor Excelsior zo. Drieouch niet verkocht voor serieuze bedragen en ook nog eens degraderen zou een historische klap worden voor de Kralingers.

Heerlijk. Ik ben geen Vitesse fan, maar ik zou het doodzonde vinden, mocht die club degraderen. Ik hoop van harte dat dit helpt om de weg terug naar boven te vinden. Er zijn teveel "Eredivisie" clubs in de KKD terug te vinden, met een mooi stadion en grote achterban.

Men ziet toch veel liever Vitesse dan Almere of Volendam in de Eredivisie. Het blijft knap hoe een club zo geruïneerd kan worden door schimmige deals en met nog vreemdere figuren. Hoop dat Vitesse nu eindelijk eens een keer de bezem er goed door krijgt en door wat echte Vitessenaren wordt overgenomen en geholpen.

25 februari 2024 om 14:42

Helemaal mee eens. Qua statuur horen clubs als Vitesse, Groningen, NAC, Roda, Willem II en ADO allemaal in de Eredivisie. Al is of was het bij al deze clubs natuurlijk een zooitje qua wanbeleid en blijft dat zelden onbestraft. Toch kan ik niet liegen dat ik al deze clubs persoonlijk veel liever zie dan Excelsior, Heracles, RKC, Almere, PEC, Volendam etc met alle respect

25 februari 2024 om 15:21

Volledig eens met het lijstje wat je noemt. Roda en Willem II lijken in ieder geval alweer op de goede weg te zijn in de KKD.

Mooi dat ze hebben gewonnen, zonde dat ze eigenlijk 5 punten hebben laten liggen in de 2 duels met heracles en volendam.

Drie hele belangrijke punten, maar wat ging het weer moeizaam zeg. Deze zomer moeten er spelers bij, alleen de financiering is een groot vraagteken. Vooral achterin en aanvallend schort er nog wel het nodige aan, met onnodige fouten die te wijten zijn aan het gebrek aan ervaring. Maar ook de huurlingen die uiteraard gaan vertrekken en opgevangen moeten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren