Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse krijgt angstgegner in twee minuten op de knieën

Laatste update:

Vitesse is vrijdagavond opgeklommen naar de vijfde plek in de Eredivisie. Het team van Henk Fraser speelde geen sterke eerste helft bij ADO Den Haag, maar scoorde binnen twee minuten tweemaal en kwam vervolgens zelden in de problemen: 0-2. ADO blijft daardoor vijftiende staan en moet hopen dat het komend weekend niet onder de rode streep belandt.

/

Vitesse won slechts een van de acht voorgaande Eredivisie-wedstrijden in Den Haag, maar de slechte vorm van ADO gaf reden tot optimisme. De ploeg van Zeljko Petrovic wacht nog op de eerste overwinning van het kalenderjaar. Mede door de teleurstellende prestaties liet ADO zich niet onbetuigd op de transfermarkt; aanwinsten Guyon Fernandez, Nasser El Khayati en Randy Wolters debuteerden direct in de basis. Wolters en Fernandez speelden een hoofdrol bij de eerste kans voor de thuisploeg. De buitenspeler mocht tot driemaal toe een voorzet geven op de spits, die naast het doel van Eloy Room kopte.

Gaandeweg de eerste helft kwam Vitesse wat vaker op de vijandelijke helft. Echte kansen leverde het niet op, totdat de Arnhemmers in een tijdsbestek van twee minuten plots tweemaal toesloegen. Na een klein halfuur was het eerst de beurt aan Adnane Tighadouini. Ricky van Wolfswinkel legde de bal klaar en Tighadouini passeerde doelman Ernestas Setkus met een schuiver in de verre hoek. Ook bij de 0-2 was Van Wolfswinkel belangrijk. Hij stond buitenspel en liet de bal bewust lopen voor Kelvin Leerdam, die vervolgens weer Van Wolfswinkel bediende. Het was voor de spits een koud kunstje om zijn tiende van het seizoen binnen te tikken.

/

Daarmee passeerde Van Wolfswinkel zijn ploeggenoot Lewis Baker op de lijst van clubtopscorers. Het waren pas de eerste twee doelpogingen van Vitesse, maar ze waren genoeg voor een 0-2 ruststand. Na rust was Vitesse de betere ploeg en kreeg zeeën van ruimte van het zoekende ADO. Het leek wachten de derde treffer. Setkus moest een kopbal van Leerdam keren en Tighadouini schoot naast. Namens ADO probeerde Wolters het eens, maar ook zonder succes. Ook een kopbal van invaller Mike Havenaar sorteerde niet het gewenste effect. Kort voor tijd voorkwam Van Wolfswinkel dat Ruben Schaken kon binnenkoppen, nadat Room volledig mistastte.

Eindigt Vitesse in de top vijf?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vitesse komt m de eerste helft op voorsprong na een geweldige trap van Tighadouini. mooi combinerend spel van de aanvalslinie. En dat met 10 tegen 11. Vervolgens komt Vitesse op 0-2 na slim laten lopen van van Wolfswinkel het was in mijn ogen geen buitenspel, want hij liet de bal lopen en vervolgens kreeg hij de bal wanneer hij achter de bal stond. Beugelsdijk is toch pijnlijk om te zien, hij is vaak te laat en te slordig voor mijn ogen geen ED niveau. En hij speelde te vaak de lange bal terwijl weliswaar is
Fernandez 1,84 maar Kashia en van der Werff zijn 1,85 en 1,86, dan denk ik man man man geef nou eens een simpele inspeelpass. En ook deed hij een keer een poging met buitenkant voet.... De wissel Fernandez voor Havenaar was een goede wissel, is 1,94 en kon eventueel als er een goede voorzet kwam de bal erin koppen. Dit was hã£â¨t moment dat Beugelsdijk de lange bal kon spelen maar hij hanteerde ineens alleen inspeelpassen. Slim van Fraser om Miagza erin te laten brengen om die lange Havenaar te verdedigen. Al met al een zeer zwak ADO en een zakelijk Vitesse dat verdiend won. Tegen Go Ahead moet ADO niet voor het Haags kwartier gaan, maar voor Haags negentig minuten.

Geen beste wedstrijd maar wel mooi de 3 punten! Nu lekker rustig de wedstrijden van de concurrenten kijken dit weekend, kan nog leuk worden voor ons aangezien ze allemaal een moeilijk pot voor de boeg hebben!

Geen groots Vitesse maar wel een belangrijke overwinning gezien er zeker concurrenten punten gaan verliezen dit weekend.

Nice wat betreft de overwinning. Wel ben ik van mening dat dit buitenspel was. Waarom, de pass was van Rashica op van Wolfswinkel bedoeld. Vandaar buitenspel. Gaat de bal vanuit Rashica rechtstreeks naar Leerdam toe dan zou het geen buitenspel zijn. Verders keurig uitgespeeld.

3 februari 2017 om 22:15

Persoon die in een buitenspel positie staat die even in het spel betrokken is zonder de bal te raken is in mijn ogen wel buitenspel.

Kan iemand vertellen wanneer de speler in buitenspel staat? Zeker is wanneer iemand de bal raakt in een buitenspel positie maar ook als iemand even betrokken is zonder de bal te raken?

3 februari 2017 om 22:28

Deze situatie doet me denken toen de regel net werd ingevoerd. Een van de eerste doorspeel momenten was toen met Ruud van Nistelrooy in het nederlands elftal volgens mij.

3 februari 2017 om 22:52

Het is pas buitenspel als de gene waar de pass voor bedoeld was de bal aanraakt , in dit geval was de bal voor Ricky , Leerdam pakt de bal dus was het geen. Buitenspel

3 februari 2017 om 23:08

Ben ik het niet mee eens. Wanneer de pass daadwerkelijk voor Ricky bedoeld is en hij vervolgens in de baan van de pass loopt, is het mijn inziens hinderlijk buitenspel.

4 februari 2017 om 06:30

Mee eens... maar weet niet precies wat de regels is? Gaat het om de bal raken of toch niet?

Zakelijke ovetwinning! Volgende week Willem II moet logischerwijs weer 3 punten betekenen.

Dat centrale verdedigers duo van Ado verdedigt net iets te Rustaaagh. Want een drama die twee. Tommie is een mooie kerel maar meer van het niveau JL

Dus van Wolfswinkel staat buitenspel maar raakt de bal niet en scoort daarna. Dus had de grensrechter deze goal moeten afkeuren. Van Wolfswinkel haalt profijt uit zijn buitenspelpositie. Ook bewoog hij in eerste instantie naar de bal toe. Kale ...

Verder moet ik toch zeggen dat we goed begonnen, die goal van Tighoudini zag ik ook totaal niet aankomen. Maar weer zo dramatisch verdedigd, hoe kan hij ZO vrij staan.
Na die 0-2 is het gedaan en dat wisten ze bij Vitesse ook..

3 februari 2017 om 23:08

Nee hoor, het schijnt dat van Wolfswinkel de verdedigers moet hinderen om buitenspel te staan. Ik wist het ook niet,maar dat werd net verteld. Ook de baas van de scheidsrechters heeft aangegeven dat het een geldig doelpunt was. Rare regel,maar de scheidsrechter heeft het dus goed gezien. Regel sinds dit seizoen.

3 februari 2017 om 23:10

Je uitleg klopt niet, maar je uitkomst wel. Dat hij buitenspel staat en daarna scoort maakt niets uit, maar hij neemt wel deel aan het spel.

3 februari 2017 om 23:49

Het is een ingewikkelde regel, feit blijft dat het geen buitenspel was. Terechte goal dus.

Prima resultaat voor Vitesse. Zonder zelf groots te spelen win je vanavond toch de wedstrijd en die drie punten zijn meer dan welkom. Zeker als je daarbij het programma van de concurrentie ziet en tot de snelle conclusie komt dat je hoe dan ook concurrenten punten zal zien verspelen.

Niet in de baan van de bal en de bal niet aangeraakt, dus geen buitenspel. Verdedigers moeten dus anders gaan spelen. Korter bij hun man blijven ook als ze gaan stappen voor buitenspel. Wat nu vaak gebeurt dat er snel een paar meter blind naar voren wordt gestapt, is dus niet meer van deze tijd in het voetballen.
Uiteindelijk loont korter dekken altijd. Ook als een grensrechter of scheidsrechter een fout maakt en niet voor buitenspel vlagt of fluit, kun je dan altijd nog wat corrigeren.

Die tweede goal stond Van Wolfswinkel toch hinderlijk buitenspel? Vond ik tenminste.

Ik snap het niet. ADO begon dit seizoen zo goed. Wat is er nu aan de hand?

4 februari 2017 om 10:45

Van alles en nog wat, het is werkelijk waar om van te janken. Tot 0-1 was er eigenlijk niets aan de hand en voetbalden we samen een wedstrijd. Na die 0-1 en 0-2 is het meteen afgelopen en zie je al vertrouwen wegzakken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren