Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse gaat tekeer tegen PEC ondanks vroege rode kaart Alexander Büttner

Laatste update:

Vitesse heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van de eerdere nederlaag van FC Utrecht bij FC Emmen (2-0). Het team van Leonid Slutsky zegevierde in eigen huis over PEC Zwolle, ondanks een rode kaart voor Alexander Büttner in de 27e minuut, en neemt de zesde plaats in de Eredivisie nu op doelsaldo over van de Domstedelingen: 4-1. Bryan Linssen was belangrijk met een hattrick aan identieke treffers; drie keer een kopbal uit een corner.

Vitesse had slechts negen minuten nodig om aan de leiding te gaan. Linssen kopte de bal binnen uit een hoekschop van Martin Ödegaard en zette het team van Slutsky op 1-0. De toeschouwers in GelreDome zagen een minuut later bijna de 2-0 op het scorebord verschijnen. Na een goede aanval kwam de bal via Ödegaard terecht bij Vyacheslav Karavaev, die het leer in het zijnet mikte.

PEC kreeg de eerste kans na een minuut of negentien: Gustavo Hamer mikte de bal een paar meter naast het doel van Remko Pasveer. Het bleek een voorbode op de gelijkmaker te zijn. Lennart Thy draaide om zijn as en schoot de bal in een keer in de verre hoek: 1-1. Vijf minuten later volgde een tweede domper voor Vitesse. Een charge van Büttner op Younes Namli, met gestrekt been op kniehoogte, werd met geel bestraft door Björn Kuipers, maar op advies van VAR Clay Ruperti kreeg de back een rode kaart.

Ondanks de ondertalsituatie nam Vitesse vlak na rust wederom de leiding. De 2-1 had veel weg van de openingstreffer: wederom kopte Linssen raak uit een corner. PEC probeerde de achterstand weg te poetsen, maar had pech dat een kopbal van Vito van Crooij naast ging. Daarvoor was het aan een ingreep van Hamer in extremis te danken dat Linssen niet een misstap van Kenneth Paal verzilverde.

Stam bracht twintig minuten voor tijd Clint Leemans en Stanley Elbers in voor Hamer en Van Crooij, in de hoop nog minimaal een punt aan het duel in Arnhem over te houden. De Zwollenaren kregen met een man meer echter nog twee tegentreffers om de oren. Leemans leek met zijn voet in het veld te blijven steken, waarna Vitesse er razendsnel uitkwam en via Mohammed Dauda op 3-1 kwam. Linssen completeerde daarna zijn hattrick in stijl, met een rake kopbal na een corner. PEC blijft twaalfde op de ranglijst en is officieel nog altijd niet veilig.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een team spirit toont mijn cluppie deze wedstrijd. Echt gestreden als mannen heerlijk om te zien echt genieten. Maar wat is die butnner oliedom zeg, je moet punten gaan halen voor europees voetbal en dan zon stomme overtreding deze gozer heeft complete kortsluiting in de hersenen die moet je gewoon in n inrichting stoppen. Op die plek zon domme overtrediml maken wat bezielt je. On: heerlijk om de brian linssen te zien die we graag willen zien wat een t(k)opper!!mensen fijne pasen mijne is heerlijk begonnen

20 april 2019 om 21:52

Onze hattrick hero heb ik de hele wedstrijd niet gezien, maar maakt niks uit. Ik had dit niet verwacht in de 2e helft! Büttner lekker 4 wedstrijden er uit zetten, wat een ontzettende domme actie idd. Op naar de Arena!

20 april 2019 om 21:56

Ja bizar die buttner. Ik zit nu te luisteren na van de werf die zegt we hebben t gedaan voor alex. En ik kan t niet goed zien wat buttner doet. Pfff

20 april 2019 om 23:54

Echt jammer, want vind/vond 'm altijd echt een goeie voetballer (voornamelijk aanvallend gezien).. die kortsluitingen nekken hem heel erg in z'n ontwikkeling en continuïteit van z'n niveau.

21 april 2019 om 09:09

Ja ik snap het ook niet wat bezielt jr op zon moment

Knap hoor met 10 man toch met 4-1 winnen. Slutsky is als coach en persoonlijkheid een aanwinst voor de eredivisie. Jammer dat er zo weinig Vitesse supporters op voetbalzone zitten, maar gefeliciteerd met deze knappe zege.
En pec, de club die thuis van psv had moeten winnen (zelfs volgens de psv spelers zelf) en het Ajax 2 keer heel lastig heeft gemaakt. Helaas ver terug gezakt.

20 april 2019 om 21:49

Dan heb je alleen die wedstrijden gezien spelen het hele seizoen al matig

20 april 2019 om 22:19

Klopt inderdaad bijna, alleen tegen Ajax, Feijenoord en PSV. Wist niet dat het zo erg was.

20 april 2019 om 21:54

Mogen blij zijn met nog een seizoen eredivisie... Schandalige vertoning weer!

21 april 2019 om 01:46

Er zitten er genoeg, alleen de meeste reageren niet of nauwelijks (meer) hier. Zelf reageer ik ook nog zelden hier dankzij die irritante advertenties steeds en het mod-beleid.

Eerlijk is eerlijk, dit had ik niet verwacht na die stumpert actie van alexander.... klasse en complimenten. Zou mooi zijn als we iedere week op deze inzet konden rekenen!

Gun het Slutsky ook heel erg. Prachtige kerel. Linssen en Odegaard begrijpen elkaar wel.

Stam maakt er net zoals Reading weer een rommeltje van. Daar heeft hij in de laatste 25 wedstrijden 1x gewonnen. (zoek het maar op!) . Door zijn overkomen lijkt hij in eerste instantie sterk over te komen, een lange termijn motivator is hij niet!

20 april 2019 om 23:59

We hebben/hadden 'm nodig voor de korte termijn, zelfs dat maakt ie spannend..

21 april 2019 om 01:45

Past prima bij Feyenoord dus...

Die jongen mag van mij niet meer voetballen sloeg nergens op en hij had namli zijn voetbal carriere kunnen kosten

Buttner niet meer mee laten doen, wat een stomme nutteloze overtreding die wederom nergens op sloeg! Die man moet je niet eens meer contract aanbieden en laten vertrekken! Wat een idioot!

21 april 2019 om 17:47

Precies! Wat een smet op deze wedstrijd. Oliedom!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren