Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vinícius Júnior hoort weer apengeluiden en haalt keihard uit naar racisten

Laatste update:

Vinícius Júnior spreekt zich op oudjaarsdag via Twitter uit over het racisme in de voetballerij. De aanvaller van Real Madrid baalt ervan dat hij nog steeds racistisch wordt bejegend en dat LaLiga daar in zijn ogen niets aan doet. Op beelden die de ronde doen op de sociale media is te zien en te horen dat de Braziliaan vrijdag na zijn wissel tegen Real Valladolid (0-2 zege) te maken krijgt met racisme vanaf de tribunes.

Op de beelden is te zien hoe Vinícius de nodige racistische verwensingen naar zijn hoofd krijgt van de Valladolid-aanhang bij het passeren van het doel van ploeggenoot Thibaut Courtois. De aanvaller van Real wordt in het Spaans uitgemaakt voor 'aap' en er zijn ook apengeluiden hoorbaar. Vinícius baalt hier zo van dat hij een voorwerp dat uit het publiek wordt gegooid uit woede wegschopt. Daarna vervolgt hij zijn weg richting de kleedkamer van De Koninklijke.

Vinícius komt een dag na het voorval tijdens de uitwedstrijd van Real met een statement op de sociale media. "Racisten blijven de stadions bezoeken en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken", zo opent de verontwaardigde Braziliaan. "En LaLiga blijft maar niks doen... Maar ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Madrid vieren. Uiteindelijk is het MIJN schuld", eindigt de Real-speler op een enigszins cryptische noot.

Het is niet de eerste keer dat Vinícius in Spanje te maken krijgt met racisme. Voorafgaand aan de stadsderby met Atlético Madrid in september was dit namelijk ook al het geval. In aanloop naar de clash in het Wanda Metropolitano was te horen dat enkele honderden aanhangers van Atlético 'Vinícius, je bent een aap, je bent een aap' zongen. Volgens diverse lokale media waren er destijds ook apengeluiden en verwensingen richting de 22-jarige Braziliaan te horen tijdens de derby.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt schandalig gewoon, vorige keer ook tegen atleti. Dit moet je keihard uitbannen zoals ze in Engeland doen. Keihard aanpakken! Doe je dat niet wordt het alleen maar erger maar geef je eigenlijk ook aan van ahh hier is niets mis mee!

31 december 2022 om 17:00

Dat krijg je met een laffe bond zoals die in Spanje die het allemaal gewoon laten gebeuren. Tegen Atleti was het echt misselijkmakend en leek het even het hele stadion te zijn en die werden er niet eens op aangesproken door de bond.

Heel raar. In Spanje, aldus de fans van de tegenpartij, zeggen dat Vini provoceert, dat het zijn schuld is. Dit gebeurd niet op het WK noch in de CL, maar wel in de zgn "beste competitie ter wereld". In Engeland zou dit echt keihard aangepakt worden waar Tebas (La Liga) echt niks doet (of iig niet genoeg doet).
Nog een reden waarom Tebas (en zijn maten) moeten oprotten.

31 december 2022 om 17:15

Meest bizarre is dat men nog probeert recht te praten door te zeggen dat het aan Vinicius ligt. Alsof racistisch zijn dan een logisch gevolg is.

31 december 2022 om 17:21

Precies, het is lachwekkend.

31 december 2022 om 17:44

Dan ben ik benieuwd welke provocatie dan de aanleiding is om iemand racistisch te bejegenen. Kan me er weinig bij voorstellen.

Ik vind het vooral ongelooflijk dat we anno 2022 nog steeds niet in staat zijn om die geluiden te koppelen aan individuen, en die individuen dan een vriendelijke doch keiharde trap onder hun hol te geven, permanent de stadions uit. Dat zou je toch moeten kunnen organiseren.

Vind het trouwens wel raar dat Vinicius nog iets zegt over de "grootste club van de wereld". Meestal als er echt racisme speelt, zoals hier, dan is het slachtoffer totaal niet bezig met status of sport, maar gaat et zuiver over het racisme. Vinicius wil er blijkbaar toch nog een ander punt mee maken, wat in mijn ogen alleen maar afleidt van de kern.

Gebeurd helaas heel vaak bij Vinicius. Zo ongelofelijk stom weer en La Liga mag er wel is een keer wat aan doen. Doe desnoods een paar wedstrijden zonder publiek. Echt gênant om weer racisten te zien tijdens de wedstrijd.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren