Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Villas-Boas duikt op bij Ajax - Fortuna: ‘Loting tegen Ajax zou mooi zijn’

Laatste update:

André Villas-Boas was maandag als keynote speaker te gast op een bijeenkomst van de KNVB voor coaches en technisch directeuren. De voormalig trainer van onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur vertelde onder meer over de redenen achter het succes van clubs uit zijn thuisland Portugal in internationale toernooien. Een dag later merkt hij tegenover FOX Sports ook op dat het Nederlandse voetbal weer in de lift zit en daar is Villas-Boas blij mee.

Later dit jaar zal het Nederlands elftal in Portugal een gooi doen naar het winnen van de Nations League. De prestaties van Oranje zijn sterk verbeterd ten opzichte van de afgelopen jaren. "Het mondiale voetbal heeft de beste teams nodig op een WK. Landen als Nederland, Italië, Duitsland, Portugal en Brazilië zijn nodig om het voetbal op hoog niveau te houden", vindt de momenteel clubloze AVB. "Hoewel het WK in Rusland beter was georganiseerd dan elk ander WK, was het niveau armzalig. Wat we nodig hebben, is dat de toplanden het tegen elkaar opnemen, zoals vroeger."

Op clubniveau houdt Ajax de eer van Nederland dit seizoen hoog. De ploeg van Erik ten Hag heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League en weet vrijdag wie de tegenstander wordt in die ronde. Velen zien Porto, de club waar Villas-Boas een verleden bij heeft als trainer, als ideale opponent. Zelf vindt hij het 'moeilijk te zeggen' of Porto inderdaad de beste tegenstander zou zijn voor Ajax. "Het is heel moeilijk om in het stadion van Porto te spelen. Het zijn twee grote, historische clubs. Het zou dus een mooie, historische confrontatie zijn tussen twee grote Europese clubs", weet hij.

"Ik ben natuurlijk een Porto-fan, dus dan hoop ik dat Porto wint. Maar het is leuker om Ajax te treffen dan de ploegen met het grote geld in de Champions League", vindt de 41-jarige oefenmeester, die in 2017 voor het laatst werkzaam was bij Shanghai SIPG. Het winnen van de Champions League wordt 'erg moeilijk' voor Ajax. "Je zou dan dromen van een uitzondering, zoals het verslaan van Real Madrid was. Die ploeg dominerde de laatste jaren in de Champions League. Je kunt er pas van dromen als je in de halve finale staat. Soms zijn er wel verrassingen in de Champions League, maar er zijn nog genoeg grootmachten over. Denk aan Barcelona, Atlético Madrid en Bayern München."

Omdat Villas-Boas in Nederland was, besloot hij zondag naar de wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard (4-0) te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Zijn aandacht ging in het bijzonder uit naar twee spelers: Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Villas-Boas hoopt dat de talenten hun belofte zullen waarmaken. "Zij zijn de spelers over wie iedereen het heeft. Spelers van 21 en 19 jaar die er al heel volwassen uitzien, net zoals we dat vroeger vaak gezien hebben. Hopelijk is dit ook een voorbode voor wat de toekomst gaat brengen."

Is FC Porto de best mogelijke tegenstander voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doe maar liever pas Ajax Porto in de finale. Veel leuker toch

12 maart 2019 om 22:05

Liever helemaal geen Porto...

12 maart 2019 om 22:48

Precies. Porto wordt zwaar onderschat. Porto is niet de ploeg waar Ajax fijn tegen kan voetballen, veel te stug. Doe mij maar United of Tottenham

Als je kijkt naar vorm is Tottenham nu de te kloppen ploeg, die zou ik het liefst loten. Hun sterkste punt nu is Kane en ik heb wel vertrouwen in de Ligt wat dat betreft. Eriksen loopt op zn laatste benen omdat ze geen fatsoenlijke vervanger voor hem hebben en ook Son is moe.

12 maart 2019 om 21:47

Ja Tottenham of ManU lijken met de teams waar je een kansje tegen kan maken. Juve, Barca, liverpool en city liever niet.

12 maart 2019 om 21:50

Liverpool moet het nog maar redden, zie Bayern ze eruit knikkeren

12 maart 2019 om 22:15

Dit Man U is heel anders dan dat van de EL finale, dat Mourinho team leunde op bomen en fysieke kracht met Lukaku, Fellaini en Pogba als belangrijkste mannen. Nu onder Solskjaer spelen ze aanvallender, leuker maar ook naiever voetbal. Pogba is nog steeds belangrijk maar ze leunen nu ook op jongens als Rashford, Shaw en Lindelof, dat ligt Ajax beter.

12 maart 2019 om 21:59

@lucasandersen
'de te kloppen ploeg' betekent dat ze juist een van de sterkste ploegen zijn. Maar je hebt wel gelijk asl je bedoelt dat Tottenham in een mindere vorm verkeert. Tottenham zou ik eigenlijk liever niet willen loten, want die spelen straks in hun nieuwe stadion waarschijnlijk. Dat zal ze wel een boost geven.

12 maart 2019 om 22:13

Ja, ik heb het verkeerd neergezet haha. Ik bedoel dat ze de ploeg zijn die het best te kloppen zijn nu. Het is afwachten wat dat nieuwe stadion gaat doen. Bij Ajax was het niet bepaald een boost, de eerste jaren in de Arena. Bij West Ham ook niet. Maar bij Juve en Bayern wel dus t kan twee kanten op.

12 maart 2019 om 22:01

De te kloppen ploeg betekent dat het de te verwachten winnaar is. Gezien de afgelopen weken zie ik Tottenham niet heel ver komen.

12 maart 2019 om 22:37

Ik vind Tottenham geen leuke ploeg.

Krijg je Kane die wat aanvoelt als Luuk de Jong met wat lucky goals (enkel is hij 1000 keer beter in alles natuurlijk), heb je ook nog Dele Alli, Eriksen, ... Succes dan maar. Ik zie ze serieus zo 3 keer scoren met alle gemak van de wereld.

13 maart 2019 om 00:10

Inderdaad. Wellicht loopt het in de competitie momenteel wat minder maar het walste wel even met twe vingers in de neus over Dortmund heen. Echt geen schijn van kans hadden die en van Dortmund kun je doorgaans zeggen dat ze een voetballende ploeg zijn of in ieder geval die filosofie hanteren. Dus wat is wijsheid? Het word hoe dan ook lastig.

Zie dat een hoop mensen hopen op United, maar ik geloof niet dat Ajax door zal gaan. Wellicht zal ajax het beste voetbal hebben, maar een aantal snelle counters van United en het is gedaan.
Ook Porto wordt het niet, zeer slimme ploeg met een geweldig fysieke spits. Dat middenveld is ook niet mis overigens.
De enige ploeg waar ik Ajax echt tegen zie doorbekeren is Tottenham, loopt voor geen meter bij die ploeg en hadden het al lastig met PSV.

Even over Avb, die zie ik steeds vaker worden ingevlogen als expert of op de tribune bij wedstrijden in Rusland, Engeland en nu eredivisie.
Deze man is toch hopeloos geflopt na zijn snelle hype na een sterk seizoen Porto (met ook hele sterke spelers)

Los van het feit dat er heeeeel veel geld voor hem is betaald toen door abramovic heeft deze kerel na Porto toch haast geen ploeg meer aan het ballen gekregen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren