Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vilhena behoedt Jong Oranje voor nederlaag tegen sterker Frankrijk

Laatste update:

De Nederlandse beloften hebben een verdienstelijk gelijkspel uit het vuur gespeeld in een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De ploeg van Albert Stuivenberg kwam op achterstand door een treffer van Paul-Georges Ntep, maar Tonny Trindade de Vilhena herstelde na een uur het evenwicht in Toulouse. Oranje speelt op 28 mei tegen Schotland de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2015 in Tsjechië. Hierna speelt Oranje nog driemaal thuis: tegen Luxemburg (3 juni), Georgië (4 september) en Slowakije (8 september).

/

Kwalificatie voor het EK kan Oranje al bijna niet meer mislopen, want na vier speelronden heeft men pas twee punten verspeeld. Stuivenberg en consorten doen het dus prima, maar wachten na de remise tegen Frankrijk alweer drie wedstrijden op een overwinning, want tegen Slowakije (2-2) werd donderdag gelijkgespeeld en in oktober was Jong Oostenrijk met 0-3 te sterk. In Stade Ernest-Wallon waren les Bleuets maandag de betere partij en in de eerste tien minuten moest doelman Mickey van der Hart al tweemaal optreden bij grote kansen voor Anthony Martial, een zeventienjarige spits van AS Monaco.

Oranje was in de eerste helft ook één keer serieus gevaarlijk: Vilhena schoot na een voorzet van Adam Maher echter recht op doelman Alphonse Aréola. Beide partijen durfden in de eerste helft nog niet veel risico te nemen, maar in de voorlaatste minuten kwam Frankrijk op voorsprong. Na een razendsnelle omschakeling schoot Ntep, een linksbuiten van AJ Auxerre, de bal in de verre hoek. Oranje zocht na rust nadrukkelijker de aanval, maar veel meer dan een gevaarlijke vrije trap van Quincy Promes leverde dat aanvankelijk niet op. Na een uur kwamen de gasten enigszins uit het niets toch op gelijke hoogte: Vilhena tikte een voorzet van Promes binnen.

/

Frankrijk, dat in de EK-kwalificatiereeks tot dusver alle vijf wedstrijden won, nam de regie na de 1-1 over en kreeg kansen genoeg om Warner Hahn, die Van der Hart in de rust verving, te verschalken. De keeper van FC Dordrecht moest zich strekken op een poging van Jordan Ferri, Maher haalde bij een hoekschop de bal van de lijn en Hahn voorkwam met een knappe ingreep dat invaller Sébastien Haller kon scoren. Het vriendschappelijke treffen tussen Oranje en de ploeg van Willy Sagnol, oud-rechtsback van onder meer Bayern München, bleef hierdoor op een gelijkspel steken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo jammer dat Vilhena bij Feyenoord veel minder aanvallend speelt. Ik vind Vilhena bij Jong Oranje veel beter. Hopelijk ziet en beseft Koeman dat uiteindelijk ook want Vilhena kan gewoon hartstikke goed voetballen maar dat komt er bij ons door zijn verdedigende rol niet uit.

18 november 2013 om 21:39

Komt het misschien niet dat Vilhena bij jong oranje meer vrijuit mag spelen? Ik volg jong oranje niet zo,dus het kan zo maar zijn dat ik er gigantisch naast zit.

18 november 2013 om 21:43

Vilhena mag bij Jong Oranje inderdaad wat meer aanvallend spelen en daar liggen zijn kwaliteiten. Verdedigend vind ik Vilhena namelijk niet zo vroeg, veel balverlies en laat regelmatig zijn mannetje lopen maar aanvallend ligt juist zijn kwaliteiten.

Ik hoop dat Koeman Clasie als enige controleur gaat gebruiken en Vilhena wat aanvallender laat spelen. Ik denk dat ie dan veel beslissender zal zijn dmv goals en assists.

18 november 2013 om 22:17

Ja, we krijgen al zo weinig tegendoelpunten. Laten we anders een verdediger weglaten zodat de sterk spelende te Vrede ook mee kan spelen.

18 november 2013 om 22:30

Hoe verder Vilhena van het doel afstaat, hoe beter het is. Of heb jij zijn verdedigende acties niet gezien? Tegen Slowakije en AZ werd ie er ff snel voorbij gespeeld. Vilhena is verdedigend gewoon matig. Je kan dan nog beter Immers wat meer verdedigend laten spelen.

19 november 2013 om 00:15

Omdat te vrede 2 potjes goed gespeeld heeft gelijk oproepen voor jong oranje je lijkt van Gaal wel

18 november 2013 om 21:42

Je weet toch wel dat je een middenvelder niet moet beoordelen op zijn doelpunten maar op zijn veldspel en aandeel in de opbouw. Het enige goede wat hij deed was zijn crosspasses maar voorderest vond ik hem matigjes. Zeker beter dan de andere middenvelders maar hij drukte zijn stempel niet.

18 november 2013 om 21:52

Het gaat er mij om dat je de kwaliteiten van spelers goed gebruikt. Ik vind dat de kwaliteiten van Vilhena aanvallend is, verdedigend vind ik Vilhena matig. Ik denk dat Vilhena - Maher heel goed kunnen presteren en samen spelen als Maher op zijn normale niveau zou zijn.

Natuurlijk moet je een middenvelder niet beoordelen op alleen maar doelpunten maar wel het veldspel en rendement. Vilhena zou veel vaker 1 van de 2 buitenspelers weg kunnen sturen met een pass als ie wat meer aanvallend speelt. Hij kan ook regelmatig scoren zoals vandaag. Kortom: Ik vind Vilhena veel gevaarlijker en nuttiger voor het elftal als ie aanvallender speelt.

Bij Feyenoord speelt ie wat meer verdedigend en dan is zijn rol heel anders. Hij komt minder voor de goal of in de 16 en moet vaker verdedigende taken uitvoeren alleen daar is ie niet goed in. De 2-2 tegen Slowakije was zijn fout en de 1-1 van AZ ook.

18 november 2013 om 21:56

Stop nou toch eens over Immers!
Je snapt er gewoon helemaal geen fuck van!

18 november 2013 om 22:08

Schijt aan de media wij staam achter je lexie

18 november 2013 om 22:08

Precies kappen over Immers...

18 november 2013 om 22:14

Inderdaad, stop ermee.

On: weet iemand toevallig waarom Hahn op de bank zat?
Hij zit och normaal in basis?

18 november 2013 om 22:17

Jongens, hij zegt toch niet zoveel verkeerd? Ik vind ook dat Immers een beetje in de weg staat van Vilhena.

En wees nou eens eerlijk. Vinden jullie echt dat Immers goed genoeg is voor de basis van het eerste elftal van Feyenoord? Niet om hem af te zeiken hoor (merk dat deze kwestie erg gevoelig ligt in Rotterdam), maar ik vind dat hij het niveau gewoonweg niet heeft en nooit heeft gehad.

@fc.rdam: Hahn stond er de tweede helft in. Keepte echt sterk!

18 november 2013 om 22:18

Frtorres heeft natuurlijk wel een punt. Immers speelt de laatste 2 a 3 wedstrijden behoorlijk tot goed,daarvoor speelde hij als een natte krant. En waarom zou hij geen kritiek op Immers mogen hebben? Omdat andere hem steunen,wil nog niet zeggen dat andere dat ook moeten doen.

18 november 2013 om 22:24

@scf_zuid

Of jij snapt er weinig van? Want iedereen met ook maar een grammetje voetbalverstand ziet in dat Vilhena 10000x de voetballer is die Immers ooit zal worden.

18 november 2013 om 22:49

Vilhena gaat veel beter worden dan Immers ja..
Maar is dat nu nog lang niet aan de orde. Hij moet nog gigantisch veel leren. Zonder Immers zakt Feyenoord terug naar het rechterrijtje. Alle teams kunnen Immers gebruiken.

18 november 2013 om 22:51

Haha alle teams kunnen Immers gebruiken? Kruip nog dieper in zijn hol zou ik zeggen. Immers voegt voetballend echt 0,0 toe aan een team, hij is dus helemaal geen aanwinst voor alle ploegen.

18 november 2013 om 23:17

Scf_zuid

Denk jij echt dat ze bv bij een Ajax of PSV Immers kunnen gebruiken?

18 november 2013 om 23:25

Zeker bij Ajax nu Siem in de spits staat.
Met jochies als Duarte, Serrero en Schone ga je de slag op het middenveld niet winnen. Het ontbreekt juist aan zo'n type speler bij Ajax.

19 november 2013 om 00:08

Grapjurk. Zelfs Duarte heeft al meer laten zien als Immers.

19 november 2013 om 12:01

Hij zegt niks verkeerds! Voor het team zou het andersom moeten zijn. Waarom moet Vilhena in dienst van Immers spelen wat tot balverlies zorgt. Immers mag best spelen, maar laat hem ruilen met Vilhena. Immers kan dan nog steeds in de 16 komen om de kansen te missen en verder kan hij zijn kwaliteiten gebruiken om druk te zetten en over het veld heen te vliegen.

Geen onaardige wedstrijd, schat ze wel redelijk hoog in voor het WK

18 november 2013 om 21:31

EK bedoel ik

Vilhena is wel lekker in vorm hoor!Weer twee goals deze interlands en speelde prima vond alleen dat maher er uit moet en Vilhena dan op 10 moet want maher speelt gewoon in en in triest...

Voor mij waren ayoub en ake de spelers van de match de eerste helft waren beide landen matig gelukkig was de tweede helft beter. Ik heb die ake niet zo vaak heb ik hem niet zien spelen maar ik ben wel overtuigd van dat die jongen een bovengemiddeld talent is ik hoop trouwens dat hij zich verder ontwikkeld op de 6 positie.

Met Ayoub en Aké hebben we in de toekomst 2 uitstekende vervangers van Nigel de Jong.
Beide zijn aan de bal ook sterk. Hahn keepte ook een uitstekende helft, Promes heeft veel dreiging, 1 van de minpuntjes was toch weer Adam Maher, die erbij loopt als een vedette. Hupperts heeft het niveau ook nog niet echt, maar dat was ook wel een beetje te verwachten.

Promes redt Jong Oranje kan beter de titel zijn. wat speelt hij lekker de laatste weken. Ayoub en Ake zijn ook echte mannen!

Vilhena scoorde wel, maar juist bij hem had ik met name de eerste helft een kritisch noot, hij verloor wel 3 keer de bal op een gevaarlijke plek waaruit de fransen 2 kansen kregen. Kortom echt geweldig was het niet.

Ben wel erg blij met de vele talenten van het NL elftal, er komt echt een lichting talentvolle spelers aan. Alleen moeten er een aantal de stap naar de absolute top gaan zetten, subtop komen er sowieso een aantal bij terecht!

Denswil, Ake, Vilhena, Boetius en Klaassen vind ik de grootste talenten. Kongolo, Hahn, Ayoub, van der Hart en Promes vielen mij erg positief op. Maher laat het te weinig zien de laatste tijd, maar schrijf ik zeker niet af.

We misten nog een handvol talenten en daarnaast zijn er veel jonge spelers bij het NL elftal.

18 november 2013 om 21:59

Ben het grotendeels met je eens, toch snap ik niet wat veel (mede)ajacieden in klaassen zien. Vind ik toch een vrij beperkte speler, bij Ajax absoluut geen waardige opvolger van Eriksen.

18 november 2013 om 22:01

Ik vind het een geweldig talent, heeft een terugslag gehad met een blessure maar is erg compleet en is meer een type de Jong, maar dan technisch nog wat vaardiger. Bovendien is hij tweebenig.

18 november 2013 om 22:12

We gaan het zien dit seizoen

18 november 2013 om 22:36

Jij vindt iedereen die bij Ajax onder contract staat een geweldig talent. Gelukkig is het slechts een mening en geen feit.

18 november 2013 om 23:26

Ik ben dan ook zeer content met de ontwikkelingen bij Ajax. Bovendien sta ik ten opzichte van de vele zuurpruimen hier wat positiever in het leven. Ik ben optimistisch en snap weinig van alle kritiek en gezeur over het NL voetbal, oranje en bv. jong oranje.

En al helemaal gezeur over Ajax is voor mij onbegrijpelijk, het is revolutionair wat er gebeurd in Amsterdam. Zoveel oud topspeler en een lading aan talenten.

Maar ook Psv, Feyenoord, Twente (erg sterke ontwikkeling doorgemaakt) en andere NL clubs leiden veel jonge talenten op en geven de voorkeur aan talenten.

Die nummer 17 kan er echt he-le-maal niks van. Ik heb me kapot geergerd aan die speler en ik wil hem ook nooit meer zien. Klaassen irriteerde mij lichtelijk aangezien hij tegen twee beren moest spelen en toch wilt hij duels uitvechten ipv als valse spits spelen. Maher mag geen aanvoerder zijn. Daar is hij te uitvorm voor. Ake mag nooit als linksback opgesteld worden. Zo een technische jongen en dan dump je hem op een linksback positie dat elke voetballer kan. Op CV, CVM of CM die Ake.

18 november 2013 om 21:49

en wie is die nr 17?

18 november 2013 om 21:56

Henk Dijkhuizen. Rechtsback van Roda JC

Hoe speelde van der hoorn ??

18 november 2013 om 21:56

Prima. Geen fouten en een aantal duels gewonnen, zeker niet geweldig een solide 6,5 zou ik zeggen.

18 november 2013 om 21:59

Gelukkig heb wel medelijden met die jongen , was en ben nog altijd fan van hem

Ayoub kan nog voor Marokko kiezen dus wees daar nou maar niet zo zeker zijn inderdaad een heerlijke speler hoop dat hij en Ziyech voor Marokko kiezen.

18 november 2013 om 21:58

Dat hoop ik niet, geweldige talenten.

18 november 2013 om 22:02

Hangt er een beetje van af hoe goed ze worden. Meestal kiezen de Marokkaanse jongens, na een lang twijfelproces, wel voor Nederland als ze een mogelijkheid zien om het grote Oranje te halen (affelay, Maher).

Wat een rare kop VZ vervang die van sterker frankrijk in smeriger.

In de eerste helft was nederland de beste en lopen ze tegen een counter aan met een houdbaar schot waar onze keeper gewoon een klassieke fout maakt.
In de tweede helft was nederland weer beter en kwamen ze terecht op 1-1 de enige problemen die ze hadden kwamen door domme persoonlijke fouten achterin waarin ze niet snel genoeg de makkelijke oplossing pakte en de bal in de voeten van de fransen speelden die echt met 9 man de wedstrijd hadden moeten eindigen zulke smerige overtredingen werden gemaakt.

overigens VZ bedankt voor de stream die was top

Warner Hahn speelt niet lang meer in de Jupiler League, geweldenaar!

Ayoub en Ziyech....mijn hemel wat een techniek en spelinzicht hebben die twee zeg, niet normaal.

Frankrijk was iets beter ze hadden meer drang naar voren en niet de behoefte om veel balbezit te hebben, oogden daarom ook meer dreigender maar ook oranje had een aardige tijd de controle en hebben uiteindelijk terecht gelijkgespeeld.

Ayoub is een leuke speler, die kan goed voetballen makkelijk wegdraaien heeft een goeie pass etc, maar moet beseffen dat hij ook te rustig kan zijn en dat de tempo soms omhoog mag, want als je op die positie balbezit verliest door te lang met de bal te blijven is dat vaak fataal.

Ake vond ik ook een prima wedstrijd spelen zou hem eigenlijk graag zien doorschuiven naar het middenveld is sterk snel en heeft techniek als je Vilhena dan op de plek van Maher zet en Ake doorschuift staan we wat sterker.

Promes was voorin de enige die een aardige wedstrijd heeft gespeeld, de rest kwam er niet aan te pas en vooral in de tweede helft toen hij van links kwam was hij zeer dreigend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren