Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Viergever en Schöne zijn te druk met hun eigen prestaties’

Laatste update:

Ajax ging donderdagavond met 2-1 onderuit tegen FC Kopenhagen en dat kwam volgens Wim Kieft niet doordat de Amsterdammers voetballend minder waren, maar wel doordat zij minder ervaring hadden. De analyticus wijst in zijn column voor De Telegraaf op de fouten die Donny van de Beek en Matthijs de Ligt maakten.

De oud-aanvaller neemt dat de negentienjarige Van de Beek en de zeventienjarige De Ligt niet kwalijk omdat iedere jonge voetballer wisselvallig speelt. “Toen Marco van Basten en ikzelf die leeftijd hadden, waren wij ook niet constant in onze prestaties”, aldus Kieft. Volgens hem is het grote probleem dat dergelijke fouten ‘niet worden gecorrigeerd door routiniers’.

“Spelers als Nick Viergever en Lasse Schöne, die twee tempo’s te laag speelt voor het internationale niveau, zijn zo druk met hun eigen prestatie dat ze die jonge jongens niet kunnen leiden. Laat staan dat ze voorzien waar het fout gaat of kan gaan en dit voorkomen”, schrijft de 54-jarige Kieft. Hij stelt vast dat jonge spelers coaching en leiding nodig hebben en als zij dat niet krijgen, dat een negatieve invloed heeft op hun ontwikkeling.

Ben jij het met Wim Kieft eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Nick Viergever niet zo goed spelen en Schone redelijk maar ook niet super. Maar alsnog heb ik wel in ze vertrouwen. Thuis wedstrijd moet Ajax wel kunnen winnen naar mij idee. Ik vond Ajax echt beter als Kopenhagen helaas op die 2 sullige goals na.

11 maart 2017 om 08:54

Ik vond Ajax helemaal niet beter. Er wordt leuk gevoetbald, maar er worden veel te weinig echte kansen gecreëerd. De betere kansen waren echt voor Kopenhagen hoor. Probleem is de buitenspelers. Die voetballen leuk, maar hebben geen enkel rendement. Hierdoor functioneert Dolberg niet optimaal en moet met name Klaassen voor de doelpunten zorgen.

Scherp opgemerkt van Kieft en ik betrap hem wel vaker op goede teksten.

Ajax heeft echt een paar veteranen die op internationaal niveau hebben/kunnen presteren nodig. Misschien van de zomer een paar ex-jongens (KJH, Wesley, Vermaelen) gaan polsen. Of andere jongens die een binding hebben met de Eredivisie zoals Lens, RvP etc.

Want jongens zoals Viergever en Schone kunnen alleen maar meevoetballen of internationaal niveau en niet de lijnen uitzetten.

11 maart 2017 om 09:26

En kopenhagen is natuurlijk van internationaal topnivo. Ajax is gewoon weer in de val gelopen. Lekker vooruit proberen te voetballen met 60% balbezit. Op deze manier blijven nederlandse clubs sowieso altijd tegen counters etc aanlopen. Vind wim kieft trouwen juist altijd maar onzin praten.

11 maart 2017 om 09:46

Wil jij dan vol op de verdediging gaan leunen als je je halve verdediging mist? Lijkt mij ook niet verstandig. Ajax begon slecht maar speelde prima. Beide teams waren gelijkwaardig en het had makkelijk 2-2 kunnen zijn wat gewoon een prima resultaat zou zijn geweest in een Europese uitwedstrijd tegen een club waar teams bijna niet tot scoren komen.

11 maart 2017 om 09:50

Oh man, goed dat jij geen trainer bent.. in de val lopen tegen kopenhagen door op balbezit te spelen?? Dat is juist de beste tactiek! Iedere voorzet is gevaarlijk bij hun. Dan moet je dus ver van de eigen goal spelen en zo veel mogelijk op balbezit. Want als zij balbezit krijgen woorden ze meteen gevaarlijk met de kopsterke spitsen.

11 maart 2017 om 10:31

@R. Drenthe

Het is helemaal niet scherp opgemerkt, maar complete onzin omdat Kieft daar helemaal niet over kan oordelen. Degene die dat in het geval van Viergever wel kunnen zijn Bosz en Sanchez en die laten een heel ander geluid horen. Viergever wordt juist centraal achterin neergezet omdat hij ervaren en communicatief vaardig is. Hij is volgens Bosz, Sanchez en zichzelf voortdurend in de weer met Sanchez en staat hem overal met raad en daad terzijde. De kritiek van Kieft op Schone en Viergever is nergens op gebaseerd omdat hij de kennis die daarvoor nodig is, ontbeert. Iemand die net zo een grote mond heeft, maar wel vaak bij wedstrijden en trainingen van Ajax aanwezig is, is Aad de Mos. Die heeft wel kennis van zaken en dus het recht om er iets over te zeggen. Kieft heeft dat recht ook, maar zijn commentaar is nauwelijks serieus te nemen.

Kieft sprak ongeveer anderhalf a twee jaar geleden nog de legendarische woorden voor tv: "waar zijn al die talenten van Ajax dan, ik zie ze niet". Ik, en velen met mij, dachten toen: "ja beste Wim, als je nooit bij Ajax gaat kijken, zal je ze ook nooit zien". Kieft liet zich laatstelijk ontvallen dat hij vond dat Ajax veel talent had, maar dat wisten de mensen als Aad de Mos twee jaar geleden ook al. Kieft roept maar wat, veel inhoud heeft het allemaal niet. Laatst had hij weer kritiek op Dolberg en pleitte er bij Bosz voor om hem te passeren ten faveure van Cassiera, er totaal geen rekening mee houdend dat Dolberg pas aan zijn eerste seizoen bezig is en amper 18 jaar oud is. Zo iemand kan ik met de beste wil van de wereld niet serieus nemen. Ik heb ook wel eens moeite met de teksten van Aad de Mos, maar die weet in ieder geval waar hij het over heeft en zijn mening is in ieder geval gebaseerd op zijn eigen waarnemingen omdat hij wel bereid is voldoende informatie in te winnen, voor hij een populaire tekst de media ingooit.

Dat Ajax een probleem heeft omdat de club over onvoldoend ervaring beschikt, is duidelijk en terecht opgemerkt. Maar om te beweren dat Schone en Viergever alleen maar met zichzelf bezig zijn is complete nonsens. Hun teamgenoten, die dagelijks met hen op het veld staan en hun traininger laten een heel ander geluid horen.

11 maart 2017 om 11:06

Sterke onderbouwing en ik kan me zeker vinden in je standpunt over het populistisch gezwets van Kieft. Maar ben jij van mening dat Viergever en Schone natuurlijke leiders zijn? Je ziet het voornamelijk Schone proberen met bemoedigende gebaren maar ze ontberen mijns inziens de dominantie om spelers op hun plek te zetten. En dat baseer ik niet op trainingen zoals de Mos maar enkel op de 20+ wedstrijden die ik dit seizoen gezien heb.

11 maart 2017 om 11:45

Ach iemand als bosz of sanchez gaan nooit hun eigen team afvallen dus wat hun zeggen zou ik ook niet al te serieus nemen. Feit is idd kopenhagen is geen Europese top. Nog niet eens subtop. Dan weet ajax dus waar ze nu staan
Als ze dus hogere ambities hebben zal je degene die nu alleen in Nederland leuk meedoen zoals vie4gever en de gehele linker en rechterflank moeten voorzien van een kwaliteitsinjectie

11 maart 2017 om 13:33

Kijk, jij snapt het. Twee aanmerkingen: Tete is goed genoeg voor de rechtsbackpositie en Sinkgraven boekt wel progressie dus blijft over die twee mooi-weer-voetballers. Laten we hopen dat Neres en Kluivert zich doorontwikkelen en vul dat aan met twee meer ervaren krachten. Eerste gedachtes zijn Boetius en Beerens. Kom maar op met de cynische reacties!

11 maart 2017 om 20:58

Stevie_g

Natuurlijk zijn Schone en Viergever geen natuurlijk leiders als Danny Blind en Frank Rijkaard. Maar dat soort spelers is inmiddels onhaalbaar en dus moet je het wel zien in perspectief. Als Ajax erin zou slagen om Sneijder terug te halen, zou dat een hele stap vooruit zijn. Maar zo lang dat niet het geval is, moet je gewoon blij zijn met types als Viergever en Schone.

11 maart 2017 om 21:06

@magicrd2

Ajax is ook van het niveau Kopenhagen. Dat wordt bepaald door de financiele en sportieve mogelijkheden. Als Ajax hogere ambities heeft, zal de begroting omhoog moeten. En dat zie ik eerlijk gezegd niet snel gebeuren. Ajax was ooit een Europese topploeg, maar daar is op dit moment niet veel meer van over. En dat heeft alles te maken met de financiele en sportieve mogelijkheden en onmogelijkheden.

11 maart 2017 om 10:22

In de oudere jeugd? Die is dan 19 ofzo. Als alternatief voor routine? Wat een geklets. Probleem is dat Schöne op een positie speelt waarbij hij heel vaak de bal krijgt en hij speelt ballen zelden op snelheid. Let maar eens op. Altijd keurig in de voeten, maar weinig versnelling daardoor. En wie blijft zeggen dat Viergever geschikt is voor Ajax is gek in zijn hoofd. Veel mensen roepen nu dat ie het niet slecht doet, maar dat komt omdat ie heel dramatisch begon ooit. Dat het nu iets beter is betekent niet dat ie geschikt voor Ajax is. Een bron van onrust die jongen. En dat irritante gewapper met zijn armen en wijzen waar de bal heen moet. Kieft heeft 100% gelijk hierover.

Weer makkelijk praten achteraf dit.. Al heeft hij natuurlijk wel gelijk, Schone en Viergever zijn geen leiders. Maar dit wisten we al vorig seizoen al, toch? Nigel de Jong maar eens polsen als die het tenminste nog niet verleerd is..

Die hele linker kant van Ajax kan (Europees) echt niet. Die tuinkabouter linksvoor, schooljongen linksachter en als kers op de taart een linkercentrumverdediger die een kop te klein is en niets kan met zn rechterbeen. Viergever kan nog linksback spelen bij gebrek aan beter, maar Riedewald moet gwn als cv spelen (hoewel hij en 4gever even lang zijn, heeft Riedewald meer kracht).
Dat Schone twee/drie tempo's te kort komt voor Europees niveau wisten we al, maar hij is niet de enige. Viergever als cv, Traore en Younes zijn spelers die europees niveau ook niet aan kunnen.

Is allemaal leuk watie zegt maar financieel e plaatje is waar het op neer komt!
Zulke spelers kan ajax niet betalen en zo ja zijn ze tegen gevallen!

Leuk zo schone in de eredivisie maar in Europa heb je er niks aan dan vind ik Feyenoord een beter en ervaren team hebben die dus beter zo kunnen presteren. Maar helaas zat de loting niet echt mee.

Ajax heeft simpelweg teveel net niet spelers. Schone is het ultieme voorbeeld. Een zeer leuke speler maar lang niet goed genoeg voor Ajax. Te traag in de omschakeling. Ziet het spelletje niet snel hetgeen hij ook niet met snelheid kan compenseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren