Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vier Serie A-duels uitgesteld vanwege uitbraak van Corona-virus

Laatste update:

Het aantal mensen dat in Italië besmet is geraakt met het Corona-virus stijgt snel. Inmiddels hebben meer dan zeventig mensen de besmettelijke ziekte opgelopen, terwijl eerder nog zestien gevallen werden gemeld. Ook zijn de eerste besmettingsgevallen gemeld bij Milaan en Turijn. Inmiddels zijn in Italië twee mensen door het virus overleden en heeft de uitbraak ervan ook gevolgen voor het zondagprogramma in de Serie A.

Italië wil de verdere verspreiding van het virus in het noorden van het land stoppen door enkele zwaar getroffen steden van de buitenwereld af te grendelen. Door deze maatregel kunnen tienduizenden mensen die in die gebieden wonen geen kant meer op. Dat heeft de Italiaanse regering zaterdagavond bekendgemaakt.

Minister-president Giuseppe Conte kondigde de noodmaatregel aan nadat het aantal ziektegevallen de afgelopen twee dagen opeens flink steeg. Alle sportieve evenementen in de regio's Lombardije en Veneto worden zondag afgelast. Internazionale - Sampdoria, Atalanta - Sassuolo en Hellas Verona - Cagliari zullen zodoende niet doorgaan. Ook het duel tussen Torino en Parma is zondag afgelast.

In de getroffen gebieden zijn scholen en horecagelegenheden voorlopig gesloten en zijn sportwedstrijden, kerkdiensten en carnavalsoptochten afgelast. Mensen wordt geadviseerd zo veel mogelijk binnen te blijven, mondkapjes te dragen als ze naar buiten gaan en bij griepsymptomen zo snel mogelijk een arts in te lichten.

Al bij de eerste ziektegevallen, nu drie weken geleden, riep de Italiaanse regering een sanitaire noodtoestand uit en legde al het vliegverkeer met China stil. Italië is goed voor het overgrote deel van het aantal geïnfecteerden in Europa. In Duitsland zijn zestien gevallen gemeld, in Frankrijk twaalf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met een incubatietijd van 2 tot 4 weken is het erg lastig dit griepvirus in de hand te houden. Hopen dat de Italiaanse autoriteiten er wat vat op kunne n krijgen, en natuurlijk gaat de volksgezondheid voor voetbal, begrijpelijk dat evenementen waar tot wel 60.000 man (Inter-Sampdoria) worden afgelast.

23 februari 2020 om 01:42

De incubatietijd van meerdere weken is op dit moment nog hypothetisch volgens de hoofdviroloog van de KU Leuven. Er zijn wel enkele gevallen gekend waar er pas na een lange periode ziekte voorviel maar dit zijn eerder uitzonderingen. Momenteel ligt de officiële incubatietijd nog op 5,2 dagen (al is dit nog steeds een gemiddelde).

Heel erg jammer dat het Coronavirus ook nu invloed heeft op het voetbal. Gelukkig was hier twee weken geleden geen sprake van toen ik de derby van Milaan bezocht. Ben wel benieuwd of de komende weken nog meer wedstrijden gaan worden afgelast.

Bevestigd toch ook dat dit virus serieus genomen moet worden. In de media wordt er niet al te veel paniek gezaaid (wat goed is), maar het gevolg is dat sommigen het toch onderschatten naar mijn idee. Het is namelijk echt geen griepvariant hoor. In Nederland ligt de sterftegraad bij griep op 0.002% terwijl in bij het Coronavirus de sterftegraad op (minimaal) 2% ligt. Dit is nog altijd een pak lager dan het SARS-virus (was rond de 10%), maar het is dan wel weer een stuk besmettelijker. Al bij al gewoon een goede beslissing van de Italiaanse autoriteiten, dit virus moet serieus genomen worden.

23 februari 2020 om 00:38

Daartegen staat dan wel weer dat het stertftegeval cijfer (2%) bijna alleen Chinezen zijn. Denk dat daar het sterftegeval voor een normale griep ook wat hoger ligt dan in NL omdat wij over het algemene betere gezondheidszorg hebben. Dus zou in NL naar mijn verwachting lager dan 2% zijn maar idd nog steeds vele malen hoger dan de griep die wij kennen!

23 februari 2020 om 00:49

Bwah ik zou de maatregelen die China nu onderneemt zeker niet onderschatten. Ze nemen echt draconische maatregelen (hele gebieden afzonderen, besmette mensen in volledige quarantaine zetten, hele ziekenhuizen bouwen in 10 dagen,...), en ik denk niet dat een westers land als Nederland het veel beter kan aanpakken dan daar nu gebeurt. Verder mogen we heel blij zijn dat het virus in China uitgebroken is, mocht het in een land als Bangladesh gebeuren zouden de gevolgen niet te overzien zijn (zeer grote bevolkingsdichtheid + slechte zorgomstandighen).

23 februari 2020 om 01:27

Die maatregelen hebben echter niet heel veel te maken met hoe de mensen tegen dit virus kunnen en hoe ze behandeld worden. Denk dat het bij ons daarom eerder mee zal vallen. Voor oudere en hele jonge mensen blijft het wel gevaarlijk

23 februari 2020 om 01:34

Daar heb je inderdaad een punt, maar we moeten ook niet denken dat China een derdewereldland is. In Italië zijn er van de 60 (tot nu toe) bekende mensen met een besmetting 2 gestorven, dat is ook gewoon 3%. Dus dat het allemaal wel zal meevallen durf ik betwijfelen (ik doel dan natuurlijk op een scenario waarin er een grootschalige uitbraak is, waar tot nu toe geen enkele reden voor is om aan te nemen dat zoiets zal voorvallen).

23 februari 2020 om 12:44

Jah dat er niet paniek gezaaid wordt is goed, maar de meeste doen er wel erg laconiek en lacherig over. Wat dan weer een beetje het andere uiterste is. Het zal je of iemand je kent maar overkomen zeg. Moet zeker in de gaten gehouden worden.

23 februari 2020 om 13:08

Inderdaad, velen doen alsof het een variatie is op de griep. Maar dat is dus absoluut niet zo. Jaarlijks krijgen ongeveer 820 000 mensen de griep en daarvan sterven er rond de 2000 (dat is wel het absolute maximum) dat is een mortaliteitsgraad van 0,2% (en dat is zoals gezegd al hoog ingeschat) Terwijl bij het Coronavirus er een mortaliteitsgraad is van (minstens 2%) wat dus uitkomt op 16 400 doden (in het geval van 820 000 besmette gevallen).

Erg man. Voor iedereen in Milaan moet het schrikken zijn. Veel spelers zullen nu ook gaan twijfelen of ze het hebben opgelopen. Geen fijn gevoel. Ik hoop dat het in toom wordt gehouden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren