Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij speculeert over opvolger Bergwijn: ‘Misschien goeie speler voor Ajax'

Laatste update:

Mike Verweij schuift Arnaut Danjuma naar voren als mogelijke winteraanwinst van Ajax. De clubwatcher van De Telegraaf ziet in de vleugelaanvaller een geschikte vervanger van Steven Bergwijn, mocht laatstgenoemde de Amsterdamse club in de winterstop daadwerkelijk de rug toekeren.

"Die zit voornamelijk op de bank bij Everton", opent Valentijn Driessen vrijdag in Kick-off het item over Danjuma. "Misschien is dat ook wel een hele goede voor Ajax, als Bergwijn in de winter wél zou vertrekken. Hij is al een paar keer met Ajax in verband gebracht", vult Verweij aan.

"En Ajax heeft ook een keer de kans gehad om hem een keer te halen. En dat toen niet gedaan. Toen is hij naar België vertrokken", doelt Verweij op de overgang van Danjuma van NEC naar Club Brugge in 2018. "Dus misschien is het voor Ajax ook wel een goeie."

"Hij heeft bij het Nederlands elftal een keer echt goed gespeeld. Toen dacht je: Nou, die gaat doorbreken. Hij heeft het bij Villarreal een tijdje goed gedaan, maar is op een zijspoor beland. En nu bij Everton... Hij stond er gisteren (tegen Newcastle United, red.) niet in", is Driessen niet erg onder de indruk van de recente prestaties van Danjuma.

Danjuma debuteerde in 2018 in Oranje in de met 3-0 gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Datzelfde jaar volgde ook nog speeltijd in een oefeninterland tegen België. De 26-jarige buitenspeler kwam drie jaar later pas weer in actie voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateert van september 2022.

Niet terug naar Nederland
Afgelopen zomer zong de naam van Danjuma serieus rond in De Kuip. De aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan, stond niet onwelwillend tegenover een huurtransfer naar Feyenoord, maar vertrok uiteindelijk naar Everton.

In Liverpool is Danjuma niet meer dan een wisselspeler, terwijl de club financieel gezien momenteel grote problemen heeft. Mogelijk kan Feyenoord in januari een nieuwe poging wagen voor de contractspeler van Villarreal, die ook bij zijn Spaanse broodheer geen toekomst lijkt te hebben.

Vind jij Arnaut Danjuma een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Verweij geen goede hoofdscout voor Ajax? Al moet ik zeggen dat ik Danjuma wel een goede speler vind, zeker voor een topclub in NL.

8 december 2023 om 20:43

Ik vind Bergwijn beter dan Danjuma en Bergwijn is niet eens een sterkhouder voor ons op dit moment, ik zie niet in dat Danjuma dat wel zou gaan worden

Ja lijkt me een verstandig plan, een bankzitter van Tottenham, die niet voldoet, vervangen voor een bankzitter van Everton.

Das een creatieve naam zeg. Echt knap gevonden. Laatst ook al gehoord als 3e soits bij ons. Nu alleen nog ff linken aan Psv en dan zijn we rond.

8 december 2023 om 20:34

Een jaar of wat geleden spookte zijn naam al rond. Nu niet meer nodig ;-)

Speler heeft veel talent, ik heb alleen niet het gevoel dat hij het maximale uit z'n carrière heeft weten te halen. Moet Ajax zich hier aan branden?

Heeft hij een behoorlijke reputatie opgebouwd in het buitenland? Ik bedoel niet bij de topclubs natuurlijk
Volgens mij niet. Dan hoeft Ajax hem niet te proberen te halen. Hem verkopen met winst zit er dan zeker ook niet meer in

8 december 2023 om 21:34

Tot vorig seizoen verliep zijn carrière eigenlijk vlekkeloos. Op vroege leeftijd naar Brugge gegaan en steeds met geleidelijke stappen vooruit gegaan via Bournemouth (waar hij clubtopscorer was toen hij vertrok) naar het Villarreal wat de halve finale van de Champions League haalde en waar hij in de CL topscorer was dat seizoen.

Toen kreeg hij echter onmin met de opvolger van Emery en een domme keuze gemaakt om een halfjaar op de bank te zitten bij Spurs en het lijkt nu dus te stagneren in zijn carrière. In zijn huidige staat denk ik niet dat hij een directe aanwinst voor Ajax is, maar hij heeft zeer zeker wel een betere reputatie opgebouwd in het buitenland dan bijvoorbeeld een Bergwijn.

11 december 2023 om 16:32

Dank je wel voor de uitgebreide informatie

Danjuma is bankzitter bij Everton. Zijn carriã¨re gaat alleen maar achteruit als je zijn potentie zag in 2021/2022 toen die echt een goed seizoen had met Villarreal, met name in de CL. Nu gaat die van de ene bank naar de andere. Daar heeft Ajax op het moment niks aan als Bergwijn het al niet redt.

Misschien eens niet kopen. Eerst klaagt iedereen dat er teveel wordt gekocht, maar zodra er iemand weg gaat moet er een ander worden gekocht. Eigen jeugd eerst, pas als die er niet is wordt het tijd om rond te kijken.

8 december 2023 om 22:34

Nog meer eigen jeugd. Met alleen jonge talenten ga je het ook niet redden. De huidige selectie en zeker de basis is al belachelijk jong. Als je de basis opstelling pakt heeft Ajax in de hele geschiedenis van de eredivisie, nu dus bijna 70 jaar, de op 3 na jongste basis opstelling gemeten over een heel seizoen tot nu toe, en de afgelopen weken is de basis alleen maar jonger geworden.

Ervaring is ook gewoon een kwaliteit. Geen enkel team red het met alleen jonge talenten en dan zou je ene van de basis 2 spelers die ouder is dan 22 ook nog eens gaan vervangen door een volgende speler van 18. Klinkt leuk maar dat gaat niet werken.

Als je de geschiedenis van Ajax zelf er bij pakt dan hebben ze alleen top prestaties geleverd op de momenten dat ook de leeftijdsmix in de selectie goed was. Dat was zo onder Van Gaal in de jaren 90, dat was zo met de van der Vaart/sneijder generatie die op een haar na de halve finale van de CL misliep en dat was zo onder Ten Hag. Die teams hadden fantastische talenten uit de eigen jeugd, maar die talenten konden zich optrekken aan ervaren spelers en die hadden ervaren spelers om zich heen die het team op sleeptouw konden nemen. Als er nou iets is waar het aan ontbreekt in deze selectie dan is het een goede leeftijdsmix, en die ga je alleen herstellen door spelers aan te trekken. Als ze dat niet doen blijven ze nog jaren aanmodderen met genoeg kwaliteit om Europees voetbal te halen, maar lang niet genoeg om mee te doen om het kampioenschap.

Als Ajax en Bergwijn al in zouden stemmen met een eventuele transfer, zou ik lekker Forbs daar laten spelen en het geld aan een goede 6 uitgeven, als die tenminste te vinden is in de winterstop.

Hoop liever dat Bergwijn een hoger niveau kan aantikken na de winterstop en in de zomer rustig sleutelen aan het team.

9 december 2023 om 00:06

Ja precies. Lekker Forbs op z'n eigen plek laten spelen, en door laten groeien. Zit veel potentie in hem, maar moet vertrouwen op z'n plekkie hebben om ook bij Ajax zijn rendement te hebben. Dan een 6 of rechtsbuiten. Mansverk slechts 45 minuten ofso gespeeld, en Vos komt er denk ik ook wel, maar kan niet zonder een fatsoenlijk centraal duo. Met een nieuwe rechtsbuiten kun je als nodig is ook Berghuis op 10 gebruiken.

Kom op zeg, dan ga je weer 25-35 miljoen uitgeven aan een speler die niet het heeft kunnen redden op een niveau dat Ajax probeert na te streven. Je hebt al 15 miljoen uitgegeven aan Forbs. Paar jaar terug was hij lekker bezig, maar staat nu alweer 2 jaar stil en is ook niet een echte winger. Ook is hij overduidelijk een stuk beter in een 2 spitsen systeem.
Begrijp dat zij niet in Scandinavie op Woensdag avond scouten, maar wanneer komt er een keer iets origineels uit de monden van deze heren.

Het is maar goed dat Verweij geen TD is bij Ajax. Anders zouden we gewoon voor vast in het rechter rijtje bivakkeren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren