Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrouwen is terug bij Ajacied: ‘Ik was te veel met meiden bezig’

Laatste update:

Mitchel Dijks moest in de zomer van 2014 vertrekken bij Ajax en op dat moment zag de 23-jarige linkerverdediger het even helemaal niet meer zitten. “Mijn zelfvertrouwen was helemaal weg”, aldus de back, die weer op weg werd geholpen door onder anderen prestatietrainer Joost Leenders.

/

“Jurgen Streppel vroeg of ik wel eens had gehoord van een mental coach, dat leek hem wel wat voor me. Ik ben vrij open, we doken meteen diep in mijn verleden. Ik was niet stabiel, veel met meiden bezig. Joost zei: ‘doe die telefoon eens een dag uit, ga eens met een vriend naar de bios’”, aldus Dijks in een interview met NRC Next.

Dijks geeft verder aan dat hij op een gegeven moment kon ‘verkrampen’ in wedstrijden: “Daar ben ik met Joost aan gaan werken, nu draag ik dat niet meer zo mee.” Dijks speelde tot dusverre 45 wedstrijden voor Ajax en kwam ook nog uit voor sc Heerenveen en Willem II.

Is Ajax het plafond voor Mitchell Dijks, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dat niet heel normaal als je tussen de 18 en 21 bent? Helemaal als je ook nog voetballer bent dan is het helemaal makkelijk.

11 april 2016 om 13:21

Haha ik ben hem een keer tegengekomen in Albufeira. Hij was er in de examenperiode toen hij 21/22 was ofso. Ik zie hem nog lopen op het strand met zijn ajax shirt en Nederlands eftal (jeugdteam?) broekje. En al die 16/17/18 jarige meiden erachteraan.

Dijks is ook zo'n speler die op het hoogste niveau bij een subtopper kan spelen in de Premier League. Maar dus niet veel hoger, daarvoor heeft hij denk ik te weinig kwaliteit.

9 april 2016 om 12:09

Ik denk dat het Duitse voetbal beter bij Dijks zal passen. Met een sterk fysiek en hard werken zou hij daar prima voor bijvoorbeeld Schalke of BMG kunnen spelen.

9 april 2016 om 12:38

Mee eens, ik zie hem wel goed meedraaien in de subtop van de bundesliga.

9 april 2016 om 13:04

Er wordt gepraat over dat hij de top nooit gaat halen. Hij is nog 23 en kan zich ontwikkelen... Dus afwachten

9 april 2016 om 18:04

Als iets duidelijk is geworden is dat hij zich de afgelopen jaren sterk ontwikkelt, als hij dat doorzet wordt hij met zijn snelheid en aanvallende impulsen een gewilde back en kan het hard gaan met hem.

Dijks heeft inderdaad een transformatie ondergaan. Van nonchalante losbandige speler naar een op en top presterende professional. Chapeau voor Dijks!

ik was teveel met meiden bezig?
Haha je kunt nooit met teveel meiden bezig zijn. Denk dat het meer een probleem tussen de oren was, een mental coach vind ik persoonlijk ook maar lachwekkend

9 april 2016 om 12:32

Als prof zijnde kan dat wel degelijk tegenwerken. Wanneer je te weinig focus hebt voor je carriere, ga je het gewoon niet redden. Het is heel normaal op die leeftijd, maar als prof moet je bepaalde dingen gewoon met mate doen.

Denk dat er genoeg meide zijn op die leeftijd die denken van hee een rijke man laten we daar maar is proberen. Ik bedoel die meide weten ook donders goed dat hij een prof voetballer is en veel geld verdiend. En voor een vrouw is niets zo makkelijk als verleiden naja..... bij sommige dames haha

9 april 2016 om 12:11

Dat zijn de golddiggers meiden, die kun je missen als kiespijn

9 april 2016 om 12:19

Haha maar als man is het toch wel erg verleidelijk hoor als vrouwen je proberen te verleiden. En dat zou jij toxh moeten weten als man haha ! Maar sommige meiden zijn daar gewoon heel geslepen in en kan me voorstellen dat je dan iets van focus verliest op het voetbal

9 april 2016 om 12:46

Als je een slimme man bent laat je je niet verleiden door een golddigger meid maar door een meid die echt om je geeft enzo .

Die jongen ontwikkelt zich prima. Zie in hem voor Oranje zeker net zoveel potentie als voor Willems, die weliswaar over een fantastisch talent beschikt maar waarschijnlijk altijd moeite zal blijven houden met de tactische discipline en verdedigende taken.

9 april 2016 om 12:59

Willems moet naar een grotere club waar ze hem hard aanpakken op zijn discipline en verdedigende taken. Als Willems zich doorontwikkeld is hij alleen de enige linksback die een basisplaats moet krijgen in Oranje.
De rest mag knokken om een reserveplek ( Blind, Dijks, Kongolo, Pieters, Van Aanholt, Ake, Haps).

Ik zie hem wel een zeer goeie back worden. Hij heeft zijn fysiek erg mee, er zijn tegenwoordig weinig backs met die lengte en kracht. Al zou het me niks verbazen dat hij met de jaren in het centrum komt te spelen om diezelfde redenen.

Heb altijd het gevoel dat Streppel toch echt wel het onderste uit zijn spelers haalt en daar ook genoeg tijd en moeite in steekt. Klasse coach en mooi dat Dijks heeft en blijft maken.

Toch heb ik het gevoel dat hij ook een laatbloeier is. Na zijn spectaculaire verbetering wordt hij geleidelijk nog steeds beter. Als hij ook nog eens na een spectaculaire doorbraak een goede pass of een goed schot krijgt kan hij zelfs nog een topper worden.

Hij is gewoon goed bezig. Ik vind het ook prima dat hij aan zichzelf ging werken met een mentalcoach. Het is altijd zo makkelijk om een topvoetballer af te kraken omdat hij hulp zoekt. Wie weet als meerdere (jonge) spelers dit zouden doen? De druk is immens, en je moet je wel staande weten te houden. Niet iedereen weet makkelijk om te gaan met negatieve invloeden. Ik vind Dijks dit seizoen echt stappen maken. Verdedigend is hij de beste linksback in de eredivisie. Aanvallend maakt hij nu ook stappen. Ik voorzie een leuke strijd in de komende jaren tussen Willems en Mitchell.

De revelatievan dit seizoen.doet het elke wedstrijd goed. Hij gaat nog ver komen, alleen nog goed trainen op kopduels, dan gaat hij bij hoekschoppen doelpunten maken.

Goede hardwerkende back. Verdedigend sterk met goede aanvallende impulsen. Hij heeft vlgs mij al iets van 5 assists gegeven. Zou met zijn lengte en kracht een goede koper kunnen zijn, maar daar moet hij nog aan werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren