Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vertrek niet aan de orde bij Ajax: ‘Ik voetbal hier komend seizoen ook nog’

Donderdag, 8 juni 2023 om 13:18Bart DHanis • Laatste update: 13:18

Steven Berghuis heeft mentaal een zwaar jaar achter de rug, zo vertelt hij in een interview met Ajax Life. Toch zegt de buitenspeler annex aanvallende middenvelder geen spijt te hebben van zijn pikante overstap van Feyenoord naar Ajax. Berghuis denkt er dan ook niet aan om te vertrekken bij Ajax en gaat ervan uit dat hij volgend seizoen 'gewoon' bij Ajax speelt. In het interview doet hij tevens uit de doeken op welke positie hij het liefst speelt.

“Het was mentaal een zwaar jaar”, blikt Berghuis terug op het afgelopen seizoen. Ajax eindigde als derde achter concurrenten Feyenoord en PSV en zag ook hoe de Eindhovenaren er met de TOTO KNVB Beker vandoor gingen. “We waren niet complementair aan elkaar en de puzzelstukjes vielen niet op hun plaats. Uiteindelijk had het kwartje op een aantal cruciale momenten alsnog onze kant op kunnen vallen, maar in zijn totaliteit waren we gewoon niet stabiel genoeg.”

Ondanks het mindere seizoen geeft de 31-jarige spelmaker aan het nog altijd naar zijn zin te hebben in Amsterdam. “Vorig jaar was het echt genieten. Elke dag weer. Ik werd gestimuleerd door mensen om me heen die ook het hoogste wilden bereiken met elkaar.” In het seizoen 2021/22 won Ajax zowel de TOTO KNVB Beker als de landstitel. “Dit jaar was het helaas iets minder, maar van mijn overstap heb ik geen moment spijt. Komend seizoen verwacht ik sowieso bij Ajax te voetballen.”

Berghuis kan zowel op rechtsvoor, als op het middenveld uit de voeten. In het interview zegt hij echter het liefst op het middenveld te spelen. “Dat zit hem vooral in de combinatie met spelers om me heen. Mijn kwaliteiten liggen bij het tussen de linies spelen en slim voetballen. Ik wil graag de verbinding zijn tussen middenveld en aanval. Ik had een goede wisselwerking met Antony, nu heb ik dat met Mohammed Kudus.”


Poll

Waar zie jij Steven Berghuis het liefst?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door laak)

Ik heb het vaker gelezen. Berghuis gewoon op 10 als spelmaker. Heeft ook goede afstandschoten in huis.

8 juni 2023 om 13:30

Logisch dat hij voor dat salaris blijft!

8 juni 2023 om 16:27

Voor een salaris van 4 miljoen per jaar hoeft hij ook nergens anders heen denk ik en veel meer gaat ie nergens krijgen. En dan heeft ie nog een 2 jarig contract dacht ik. Die zit voorlopig wel goed.

8 juni 2023 om 14:24

Dat zou in de meeste wedstrijden wel kunnen, maar thuis tegen Feyenoord werd die overlopen en wist die zich geen raad met de druk van Feyenoord. In grote wedstrijden zal het een risico zijn.

8 juni 2023 om 14:47

Het ligt er denk ik ook aan wie er verder op dat middenveld staat. Het ligt vaak nooit aan 1 speler als die wordt overlopen

8 juni 2023 om 15:36

Denk dat Berghuis net als Klaassen ernstig rekening moet houden met 12/13e man. Zijn beide spelers met specifieke kwaliteiten, maar ook gebreken. Onvoldoende loopvermogen, power en oog voor verdedigen. Alvarez vertrekt, als van der Boomen het startsignaal is met een soort Schone/de Jong blok bij Ajax. Dan moet er flink veel gelopen worden door de rest. Ziyech, Neres en van de Beek maakte echt flink meters en schakelde constant om tussen verdedigen en aanvallen. Heeft Berghuis echt moeite mee. En uit het interview van Mislintat wordt wel duidelijk dat hij niet van plan is om veel concessies te doen op zijn visie van voetbal voor Ajax en fe trainer er een goed team van maakt dat overpresteert. Dat kun je niet te veel consessies doen op de spelers, iets wat afgelopen seizoen enorm is gedaan. Schuiven om iedereen tevreden te houden.

8 juni 2023 om 16:37

Kan dat helemaal niet op hoog niveau.
Is gewoon een rechtsbuiten meer niet.

Snap niet dat Kudus op zijn plek stond en Steven rechts voor. Kudus is echt een middenvelder die lekker bal vast is. Iets wat we nodig hadden.

8 juni 2023 om 13:26

Maar berghuis is niet meer goed op rechts. Dan moet je hem dus op 8 of 10 zetten. Op 8 kan hij goed samen spelen met kudus. Dan had je met Alvarez iemand die het verdedigende werk kon doen. Heel complementair

8 juni 2023 om 13:36

Vind vooral het middenveld van Ajax ondermaats. Zodra je iemand in speelt, is het meteen tikkie terug. Mo heeft de kwaliteit om wat meer met risico te spelen. Net zoals Frenkie dat kon.

8 juni 2023 om 13:52

Het middenveld dat opgesteld werd was idd ondermaats. Had je gekozen voor een middenveld met Kudus, berghuis en Alvarez dan had je dat probleem niet gehad.

8 juni 2023 om 17:22

Sorry maar op basis van wat zou Kudus het zo goed doen? Ik was echt fan van Kudus maar vind dat hij zich te weinig ontwikkeld heeft bij Ajax. Zijn dribbel en kracht is indrukwekkend maar echt alles eromheen is matig. Hij heeft ook echt totaal geen inzicht en kan hem zelden betrappen op een geniale pass. Ook vertraagd hij het spel ontzettend. Snel wegdoen voor 30m en zoeken naar beter.

8 juni 2023 om 13:35

Kudus is niet de verbindingsspeler die we nodig hebben op het middenveld. Dat is het probleem. Hij is balvast, zeker. Maar in de voortzetting van het spel komt hij tekort alsmede door een te trage balbehandeling en gebrek aan overzicht. Daarom vond ik het ook een goede zet om het rechtsbuiten te zetten in een vrije rol. Daar kan zijn creativiteit benut worden. Op het middenveld bij een club die hoog baltempo aanhoudt heb je iemand nodig die het spel kan verstellen. Kudus kan dat helaas niet, Berghuis wel.

8 juni 2023 om 13:45

Dat is het helemaal. Kudus is helemaal niet goed op 10 bij ons. Echt een blind paard op die positie. Begrijp niet dat mensen nog steeds Kudus liever op 10 willen zien. Juist in de vrije rol op rechts is hij van enorme meerwaarde zoals je stelt, waar Berghuis juist begon te verzuipen. Maar ja, we kunnen het wel over Kudus hebben. Ik gok dat Kudus echt niet meer bij ons speelt als het nieuwe seizoen gaat beginnen. Ben heel erg benieuwd wie we op rechtsbuiten naast Conceicao gaan zetten.

8 juni 2023 om 13:48

Daar ben ik het niet mee eens, hij kan het wel en ziet het ook maar doet het gewoon niet. Als je goed op hem let dan zie je dat hij gewoon zovaak mogelijk de bal wilt raken, zijn prioriteiten zijn dus voetballen voor FC Kudus inplaats van voor Ajax.

Ik heb hem toch wel vaak betrapt op dat hij de bal mee kan geven aan een teamgenoot maar liever zelf worstelt met zijn directe tegenstander. Dat kost dan weer energie en als die dan terug moet lopen laat die dat natuurlijk schieten. Het is gewoon een ontzettend matig mentaliteit dat die man heeft, Ten Hag bankt je niet voor niets jaren.

Ik denk met een betere en snellere rechtsbuiten dat Berghuis ook beter zal worden.
Al hoop ik dat Ziyech ook terug komt we zouden dan ook met de punt naar achter kunnen spelen met Berghuis en Ziyech op middenveld met een snellere rechtsbuiten en het liefst dat Steven word vervangen voor Godts op termijn of een aankoop.

8 juni 2023 om 14:43

Kijk eens zijn wedstrijden op 10/8 terug onder Ten Hag. Die waren gewoon goed, dus daar kan hij zeker spelen. Is geen rechtsbuiten, speler voor de as.

8 juni 2023 om 17:24

Prima toch? Ook op rechts is het allemaal niet zo denderend. Ja hij heeft wat doelpunten gemaakt maar het is geen buitenspeler. Het is een middenvelder maar zijn handelingssnelheid is te traag. Dribbelt leuk en maakt met power een hoop goed. Nee ben er niet rouwig om als hij vertrekt. Zie liever een echte buitenspeler zijn kans krijgen.

8 juni 2023 om 13:44

@GunnerFan. Dat jij Kudus balvast vind is opmerkelijk te noemen. Want ik zie het toch heel anders. Sinds dat Kudus in de basis kwam te staan klopte er helemaal niks van het positie spel. Ja hij heeft een paar mooie doelpunten gemaakt en hij heeft een geweldige techniek. Maar de dynamiek van het elftal viel wel met zijn komst. Nu wil ik niet zeggen dat hij een slechte speler is maar iedereen is blijkbaar ook vergeten dat hij onder Ten hagh ook niet speelde omdat hij niet stabiel genoeg was voor het elftal. Sinds zijn blessure speelt hij elke wedstrijd voor zichzelf en niet voor het team.
Daarom zie ik hem ook liever voor een leuk bedrag vertrekken. Want het is helaas geen goede combinatie gebleken

8 juni 2023 om 14:32

Ik denk dat Kudus het nergens gaat redden op het middenveld in de top. Daarvoor mist hij overzicht is hij te individualistisch en legt hij te veel risico in zijn spel. Mooi om te zien zijn dribbels, maar als hij de bal verliest, en dat komt ook vaak genoeg voor, heb je meteen een probleem en sowieso is mee terug verdedigen niet zijn sterkste kant.
Hij heeft een prima actie en is doelgericht, met zijn sterke en zwakke punten kun je hem dan denk ik beter op rechtsbuiten zetten.
Hij was voor hij naar Ajax kwam overigens ook gewoon een aanvaller, vooral spits of rechtsbuiten, die eventueel ook op 10 kon spelen. Alleen door de overige spelers die Ajax daar al had onder ten Hag moest hij zich op die plek gaan richten en kennelijk ziet hij zich daar zelf (nu) ook liever.

9 juni 2023 om 02:51

Misschien omdat kudus totaal geen overzicht heeft en dat moet je hebben op het middenveld.

Tuurlijk blijft hij, is 31, geen enkele noemswaardige club gaat hem nu nog halen en zal zelf ook huiverig zijn na mislukte buitenlandse avonturen

8 juni 2023 om 13:42

Inderdaad, welke club in het buitenland zou Berghuis willen hebben? Daar is hij te traag voor. Bij Ajax zit hij momenteel mooi op zijn plek, lekker daar laten. Volgend jaar nog basis, daarna afbouwen.

8 juni 2023 om 13:56

Ik vind het altijd zo grappig dat men hier doet alsof in Nederland het traagste voetbal van de hele wereld wordt gespeeld en dus spelers als Berghuis alleen nog bij Ajax kan spelen. Diezelfde Berghuis speelde een Dortmund niet heel lang geleden totaal van de mat. Natuurlijk kan hij nog wel naar het buitenland alleen niet naar noemenswaardige topclubs van het formaat van Ajax, maar Ajax is qua aanzien, grootte en filosofie een gigantische club dus wat mij betreft mag het even iets minder denigrerend.

8 juni 2023 om 14:12

Berghuis op rechtsbuiten in het buitenland zie ik simpelweg niet gebeuren. Hij heeft geen goede actie en weinig snelheid. Op 10 vind ik hem ook niet goed genoeg voor een topcompetitie. Het is leuk dat je een wedstrijd aanhaalt van bijna 2 jaar geleden maar letterlijk elke speler speelde goed die wedstrijd. Het gaat hier om het individu en niet om hoe goed het team speelde. Daarnaast heeft hij een vrij fors salaris. Als Berghuis genoegen zou nemen met een club uit de middenmoot dan wellicht maar gezien de leeftijd is dat ook onwaarschijnlijk. Waarom zou hij een club als Ajax verlaten om ergens onderin te gaan spelen in een betere competitie..

8 juni 2023 om 15:09

Haha alsof berghuis in zijn eentje Dortmund van de mat speelde. Jij kan altijd zo heerlijk overdrijven myvision

8 juni 2023 om 13:47

Plus het feit dat geen club dat salaris van 4mio nu nog gaat aanbieden

8 juni 2023 om 13:48

En hij verdient een vermogen bij ajax. Geen enkele andere club gaat dat betalen.

8 juni 2023 om 14:10

"Mislukte buitenlandse avonturen" is natuurlijk gigantisch overdreven. Hij heeft welgeteld 1 seizoen in het buitenland gevoetbald. Dat was inderdaad geen onverdeeld succes, maar dat is wel vaker het geval bij jonge jongens in hun eerste seizoen in een ander land. Ik denk dat redelijk wat middenmoters en subtoppers uit m.n. Spanje, Duitsland en Italië heel blij zouden zijn met Berghuis. Vraag is natuurlijk wel of zij hem net zo veel willen betalen als Ajax.

8 juni 2023 om 14:42

En niemand gaat 'm 4,5 miljoen per jaar geven. Dus ik snap het wel.

Was toch een van de betere van Ajax dit seizoen.

Logische keuze ook dat je op je 31e bij Ajax blijft en nog kan meestrijden om een titel.

8 juni 2023 om 15:33

Nou, dat zegt veel over de rest moet ik zeggen. Evenals Tadic effectief met assists en goals maar in het veldspel speelde hij hem net zo vaak terug waardoor de druk op de verdedigers kwam te liggen. Heeft zeker ook goede wedstrijden gespeeld maar niet al te veel.

8 juni 2023 om 16:04

Zeker, dat zegt een hoop.

Maar in een goeddraaiend elftal gaat ook hij nog beter spelen. Gewoon een prima speler om erbij te hebben.

8 juni 2023 om 17:36

Mee eens.

Dit doet mijn deugd om te horen dat hij bij ajax blijft.
Had een prima start is later terug gezakt maar ja welke speler niet

8 juni 2023 om 14:04

Precies, welke speler niet; oftewel het ligt aan de trainers van afgelopen seizoen. Mooi dat het je deugd doet, maar wanneer er een trainer komt die weer een beetje in de Ajaxgedachte gaat voetballen dan weten we ook dat een Berghuis fantastisch uit de verf kan komen. Leedvermaak is leuk hoor, maar verwacht niet dat afgelopen seizoen de nieuwe standaard van Ajax is.

8 juni 2023 om 15:15

Myvison kent mijn clubvoorkeur.... En de discussies die we voeren zijn met respect en soms plagerig.

maar myvision ik kan daar nog niks zinnigs op zeggen.. Voorlopig is het extern nog vrij mak op alle fronten. Er zal toch wat moeten gebeuren om iets neer te zetten. Ben zeer benieuwd wat er gaat komen en welke trainer het wordt.
Berghuis heeft aangetoond maar dat wisten we vanuit Feyenoord al een goede voetballer te zijn.. Zijn agressie raakt die helaas niet kwijt.

8 juni 2023 om 16:17

Dit kan alles kan ik louter onderstrepen Bliek.

PSV won toch de KNVB beker in het seizoen 21/22? Verder is Berghuis een uitstekende voetballer voor in de Eredivisie, maar niet meer dan dat, ook na een opleving in de CL-groepsfase van 21/22. Wil Ajax Europees weer aanhaken zullen ze een betere middenvelder/rechtsbuiten aan moeten trekken, want Berghuis is inmiddels ook “al” 31.

Aha, waar hebben we dit eerder gehoord van Berghuis? Toen Hans Kraaij in zijn Feyenoord tijd meermaals aan hem vroeg of dit nog een transfer ging maken waarbij meneer een paar keer duidelijk vertelde geen binnenlandse transfer meer te maken. Maar inderdaad voor het salaris van Berghuis wat toch zeker op zijn minst 3 miljoen netto per jaar zou ik ook niet uit Amsterdam vertrekken wetende dat het buitenland ook niet echt meer op je zit te wachten.

8 juni 2023 om 14:02

3 miljoen netto? Dan zou hij voor meer dan 6 miljoen op de loonlijst staan. Denk het niet.

8 juni 2023 om 14:17

Zijn jaarsalaris is 4 miljoen bruto, dus om en nabij 2 miljoen netto. Ook niet verkeerd natuurlijk.

Je kunt het ook van de andere kant bekijken. Je kunt je afvragen of de toplanden op hem zitten te wachten en in Nederland is er geen enkele club waar hij het salaris krijgt dat hij maandelijks bij Ajax overgemaakt ziet worden.

Ik ben benieuwd of hij volgend jaar zijn niveau weer aan kan tikken. Want ook hij speelde afgelopen seizoen toch regelmatig onder zijn niveau.

8 juni 2023 om 14:05

Maar Berghuis geeft toch ook geen reden hierboven? Denk dat de dingen die jij noemt allemaal meewegen.
Daarnaast is hij zeker een van de 10 beste spelers in de eredivisie dus een win win situatie lijkt me.

8 juni 2023 om 14:23

Bijna elke speler wil zo hoog mogelijk spelen. Berghuis zal weten dat hij de top in het buitenland niet zal halen. Als je financieel bij Ajax meer dan goed zit, dan is het op veel gebieden een meer dan logische keuze.

8 juni 2023 om 15:37

Dan zitten jij, ik en waarschijnlijk Berghuis zelf op 1 lijn.

Ook niets mis mee toch als je niveau top eredivisie is. Lekker geld verdienen, vrienden en familie dichtbij en toch op een prima niveau voetballen en bij de betere horen.

Berghuis speelde een prima eerste helft van het seizoen en een dramatisch tweede helft van het seizoen waarin hij ook nog geblesseerd raakte. Indien hij zijn nivo van de eerste helft weer gaat halen, zie ik hem graag blijven. Dan zou hij naar mijn mening in een vrije rol op 10 moeten. Dan heb je ook een kopsterke spits nodig die ook kan kaatsen. Enerzijds kan Berghuis een bal op maat neerleggen op het hoofd van die spits, anderzijds heeft hij een prima schot. Op rechtsbuiten heb je weer een snelle behendige buitenspeler met een actie nodig die de back bezighoudt waardoor er voor de 10 ook meer ruimte onstaat. Vooralsnog verwacht ik eerst de presentatie van de trainer en daarna het vertrek van Alvarez. Dan gaan we zien wat er verder gaat gebeuren.

Kijk dat is nog eens goed nieuws.
Was al bang dat hij naar Feyenoord wilde komen om kampioen te worden en CL te spelen.

8 juni 2023 om 15:02

Op rechts kunnen we nog wel iemand gebruiken, maar op 10 heb ik liever Szymanski.
Die loopt veel meer meters en past beter in ons systeem

8 juni 2023 om 20:42

Ik weet niet hoe weinig hij altijd bij Feyenoord liep maar hij maakt bij Ajax vaak ongelooflijk veel meters.

Zelfde geldt voor Bergwijn, ik weet niet zo goed hoe die spelers een naam krijgen dat ze weinig meters maken.

Psv is toch de bekerwinnaar van 21/22?

Jammer. Zijn salaris is veel te hoog voor wat ie brengt. Als we Guler kunnen halen hoort het einde verhaal te zijn voor Berghuis.

8 juni 2023 om 20:45

Ik ken Guler niet maar als hij op zijn 18e dusdanig beter is als Berghuis dat het einde verhaal Berghuis is dan is het toch wel een bizar megatalent.

Wetende wat de beloftes van Berghuis waard zijn is hij in augustus PSV'er

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

62 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 9 1 0 0
2022/2023 Ajax 29 9 5 0
2021/2022 Ajax 33 8 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren