Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek Booy lijkt aanstaande: ‘Ik wil mijn standpunt kenbaar maken’

Laatste update:

Het heeft er alle schijn van dat Go Ahead Eagles na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer. De kans is groot dat de huidige coach Foeke Booy het seizoen afmaakt in Deventer, maar dat de wegen daarna zullen scheiden. Go Ahead verloor afgelopen vrijdag nog van FC Dordrecht (2-1).

/

De achterstand van de hekkensluiter van de Eredivisie op Kowet bedraagt nu acht punten, terwijl het als zestiende geklasseerde Heracles Almelo slechts twee punten minder heeft dan de ploeg van Booy. De 52-jarige oefenmeester ging vrijdagnacht, na de nederlaag in Dordrecht, met zijn spelersgroep in gesprek. “We hebben op dat moment het vertrouwen in elkaar uitgesproken”, vertelt Booy aan Voetbal International.

De trainer lijkt het seizoen dan ook af te maken in De Adelaarshorst, waar alles de komende weken gericht is op handhaving. Toch wil Booy op korte termijn zijn zegje doen. “In december is me nog verteld dat de clubleiding achter me stond en recht in mijn gezicht is niet gezegd dat dit nu anders is. Wel zal ik waarschijnlijk volgende week met de clubleiding praten, ik wil mijn standpunt kenbaar maken.”

Denk je dat Foeke Booy weggaat bij Go Ahead Eagles?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik was nooit heel erg gecharmeerd van Booy maar moet zeggen dat hij het bij GAE toch erg naar behoren heeft gedaan. In zijn eerste seizoen waren de Eagles eigenlijk gedoemd te degraderen maar haalden ze een goede klassering en meer zit er ook niet echt in. Dus als hij er dit seizoen opnieuw inblijft heeft Booy het gewoon goed gedaan.

4 maart 2015 om 14:28

Booy heeft de laatste jaren inderdaad weinig grote prestaties neergezet, maar ik herinner me zijn periode bij Utrecht toch nog heel erg goed. Je kunt moeilijk ontkennen dat hij daar niet heeft laten zien wat hij kan. De periode 2002 tot +/- 2004 waren gouden jaren voor de Utrechters.

4 maart 2015 om 17:25

vind zelf dat booy 1ste jaar heeft geteerd op werk van ten hag
dit jaar draait het veel minder pure middelmaat wat er gekocht en gehuurd is

4 maart 2015 om 23:28

@jason77 spelers laten inderdaad meer niet dan wel zien wat ze kunnen. Maar er zijn ook geen middelen voor betere spelers. Als er meer geld word uitgegeven ontstaat er schuld.

Tja, vorig jaar uitstekend gepresteerd, maar dit seizoen lukt het hem niet om het benodigde heilige vuur over te brengen tussen de krijtlijnen waar het uiteindelijk moet gebeuren.
Absoluut dieptepunt (met alle respect) is vorige week tegen Dordrecht, waar Booij in de rust kenbaar maakt aan de spelersgroep om voor 1 punt te gaan spelen. Rijsdijk hield zich hier blijkbaar niet aan en wilde voor de winst, en werd vervolgens gewisseld ("hield zich niet aan de tactische afspraken". Dit tot groot genoegen van Dordrecht die in Rijsdijk de gevaarlijkste tegenstander zagen!

als hij weggaat.. heb ik het idee dat hij TD wordt bij Cambuur nergens op gebasseerd behalve dat hij uit leeuwarden komt en heel zn familie fanatiek cambuur supporter is en dat cambuur een TD zoekt

4 maart 2015 om 13:13

Dat zou heel goed kunnen inderdaad. Samen met Henkie de Jong de technische tandem vormen. Prima idee, wellicht kunnen ze van Cambuur een stabiele middenmotor maken.

4 maart 2015 om 14:47

Hij woont nog in houten vlakbij utrecht. Wie weet knalt hij weer binnen bij fc utrecht voor een functie

4 maart 2015 om 21:08

Tja, dat valt dan ook niet uit te sluiten. Al weet ik niet of ze bij Utrecht op hem zitten te wachten. Ten tijde van zijn vertrek waren er meer mensen tegen Booy dan voor.

4 maart 2015 om 15:16

Nou, ik hoop het niet. Ben absoluut geen fan van Foeke Booy. Heeft volgens mij ook niets meer met Leeuwarden. Behalve zijn familie dan. Vind het altijd veel gepraat en excuses. Nee, laat maar.

Ik denk dat Groenendijk een goede opvolger voor Booy zal zijn mocht Booy vertrekken. Groenendijk is ontslagen in Roemenië maar heeft met jong Ajax goed gepresteerd in de Jupiler league en aangezien er veel jonge voetballers bij de Eagles spelen denk ik dat Groenendijk het goed zal doen daar.

Vorig jaar heeft hij natuurlijk erg goed gepresteerd, maar dit jaar gaat het aanzienlijk minder. Booy begint dit seizoen steeds meer aparte keuzes te maken zoals spelers op andere plaatsen zetten (turuc en verhoek) en meestal pas wisselen als het veelste laat is. Verder mis ik de passie en het lef in het spel wat vorig jaar juist zo goed was. Als eagles zijnde is het niet realistisch om te verwachten dat je elke wedstrijd voetballend beter bent dan de tegenstander, maar dan kan je nog wel lef blijven tonen. De laatste weken lijkt eagles te bang om te voetballen en hopelijk zal dit snel verbeteren..

Niet een leuke club voor Faber?

is een leeuwarder, zal wel naar cambuur gaan als opvolger van marcel keizer als TD

Lekker weg laten gaan. Eigenwijze vent die weigert de tactiek aan te passen als het niet loopt. Ja in de 87e minuut alle 3 de aanvallers wisselen daar heb je dan nog wat aan.

"de achterstand van de hekkensluiter van de Eredivisie op Koewet bedraagt nu acht punten"

Misschien een stomme vraag maar wat is Koewet

4 maart 2015 om 14:29

De bijnaam van de Eagles.

4 maart 2015 om 14:40

GAE word in Deventer vaak ook Kowet genoemd. De Go-Ahead aanhang verbasterde rond 1910 de Engelse naam al snel naar een variant die makkelijk in de mond lag bij de veelal dialect sprekende Deventenaren.

4 maart 2015 om 16:10

Weer wat geleerd

Altijd een nare, norse man gevonden die Foeke. Ondanks mijn zwaar doorwegende mening heeft hij het desalniettemin prima gedaan bij Go Ahead, met een ploeg waarin vrijwel geen Eredivisie-ervaring zat.

Dit bericht kan de druk weleens zetten op het weekend. Geen goed nieuws voor PSV, dat met de week onzekerder wordt. Je zag het zondag al met de rare maniertjes die terugkeren als het niet loopt en ze nerveuzer worden. Go Ahead zal zijn kansen gaan krijgen en PSV lijkt het kwijt

Als Booy met Koewet komende wedstrijd een gelijkspel tegen PSV binnenhaalt is hij de held van Nederland. Toegegeven, de kans is niet zo groot, maar Ajax kwam daar ook goed weg dankzij een graspolletje of dankzij de keeper die bij de Amsterdammers onder contract staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren