Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrek Bergwijn bij Ajax lijkt van de baan door transfer Bryan Zaragoza

Laatste update:

Bayern München heeft zijn gewenste versterking op de vleugel zo goed als binnen. Fabrizio Romano meldt dat Bryan Zaragoza onderweg is naar Beieren. De Spanjaard zou in eerste instantie in de zomer overkomen van Granada, maar gezien de blessures van Kingsley Coman en Serge Gnabry komt het nu alsnog van een vervroegde transfer.

Dinsdag meldde ESPN dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn ook op het lijstje stond bij Bayern. Het was namelijk lang onzeker of Bayern zich deze winter al zou kunnen versterken met Zaragoza. Granada wilde hem eigenlijk niet voor de zomer laten gaan.

Eerder op woensdag meldde Romano dat Zaragoza per se deze winter al naar Bayern wil verkassen. Bayern en Granada kwamen in december vorig jaar een transfersom van naar verluidt vijftien miljoen euro overeen voor een zomers vertrek van Zaragoza. Nu Bayern eerder zaken wil doen, gaat de club een extra 'compensatiebedrag' overmaken naar de club uit LaLiga.

Eerder berichtten verschillende media dat Bayern het niet zag zitten om meer dan de al afgesproken transfersom op tafel te leggen. Bovendien zouden de Duitsers de Spanjaard zien als een toekomstproject, waardoor het erop leek dat Bayern naar alternatieven zou zoeken. Toch ging Bayern het gesprek aan met Granada.

"We zijn in gesprek of het mogelijk is om hem eerder naar München te halen", verklaarde technisch directeur Christoph Freund. "Er zijn altijd drie partijen bij betrokken. We zullen moeten zien wat er de komende dagen gebeurt."

Zo kwam de club uit bij Bergwijn. Diens zaakwaarnemer Nathan van Kooperen bevestigde de interesse van de Duitse grootmacht in Nederlandse en Duitse media, maar verklaarde daarbij ook dat een vertrek van de Ajacied uit de Johan Cruijff ArenA nog verre van zeker was. Nu lijkt het zo goed als zeker dat de vleugelspeler het seizoen afmaakt in de Eredivisie.

Niet Bergwijn, maar Zaragoza gaat de huidige nummer twee van de Bundesliga dus versterken. De 22-jarige Spanjaard pakt donderdagochtend het vliegtuig van Málaga naar Duitsland en zal die dag ook direct meetrainen bij Bayern. Granada heeft de vervanger van Zaragoza overigens al binnen. Facundo Pellistri wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Manchester United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is jammer, maar dan hoef ik hem niet op de fiets naar Beieren te brengen

1 februari 2024 om 02:37

Daar gaat je nasi, of was jij dat niet?

1 februari 2024 om 08:39

Hahah dat was ik

Gelukkig maar! Ik vind Bergwijn een meer dan prima speler voor Ajax momenteel

1 februari 2024 om 04:52

Ik snap het wel. Maar ook weer niet. Stel Ajax verkoopt Bergwijn. Hoe is dat nadelig voor Feyenoord? Bergwijn heeft prima stats. Als Ajax serieus de derde plek wil halen, moet je Bergwijn houden. Forbs of Godts gaan het niet beter doen. De aanval van Ajax is prima op dreef. Je gaat geen vervanger vinden. Nu zal Bergwijn blijven en met zijn aanvallende kwaliteiten van waarde kunnen zijn voor die felbegeerde derde plek, en kan hij in de zomer een transfer maken. Voor Ajax beter dat hij blijft. Mensen onderschatten Bergwijn wat mij betreft, ook mede ajacieden trouwens, die zijn het bijna allemaal met je eens.

1 februari 2024 om 07:27

Serieuze vraag, maar wat onderschatten Ajacieden dan aan hem? Ik zie het ècht niet...stats zijn dan vertekenend, want net als Tadic en Memphis neemt hij de penalties altijd, dus neem dat even niet in beschouwing dan aub

2 februari 2024 om 16:22

OK, ik zou meteen zijn stats zeggen, maar dat mag dus niet Toch even serieus: een penalty moet je ook wel maken, dat zaggen we bij Brobbey. Maar goed, wat ik bedoel met onderschatten: is dat ajacieden denken dat we erop vooruit gaan als Bergwijn weg gaat. Maar de concurrentie is echt niet beter en waarschijnlijk slechter: Forbs en Godts gaan niet ineens brengen van Bergwijn brengt. Dus voor de derde plek onderschatten mijn mede ajacieden het belang van het behouden van Bergwijn. Denk ik he. En ik ben niet eens echt Bergwijn fan, zou hem in de zomer sowieso verkopen, als je rustig een vervanger kan halen.

Men ging er toch niet vanuit dat hij serieus in beeld was.

1 februari 2024 om 06:30

Precies. Natuurlijk is dit een broodje aap. Er zijn jongere spelers die.al beter zijn alleen al in de Eredivisie. Dat ziet Bayern ook. Of ze dachten voor 5 miljoen te kunnen shoppen, maar ik denk niet dat Ajax hiermee akkoord was gegaan.

1 februari 2024 om 07:47

Mv010. Dit soort reacties las ik ook in de beginfase dat Henderson en Ajax met elkaar in verband gebracht werden

1 februari 2024 om 09:26

Maar Henderson is voor Ajax een toptransfer op papier (praktijk moet nog uitwijzen), terwijl Bergwijn een tijdelijk noodverbandje is voor Bayern.

Bergwijn heeft in Oranje nog wat leuke dingen laten zien als bankzitter in zijn Spurs tijd. Maar die gast wordt elk seizoen steeds breder wat ten kostte gaat van zijn kwaliteit als voetballer. Moet je eens Bergwijn terugkijken in zijn PSV tijd. Wat een klasbak. Dan had niemand raar opgekeken dat Bayern interesse had.

Het feit dat 90% van de Ajacieden hopen dat een club Bergwijn overneeemt, zegt toch genoeg?

Die Zaragoza is echt een clone van Ribéry. We zitten voorin zo goed gebakken zeg met Coman Gnabry Sane en nu Zaragoza. Musiala en Tel kunnen ook eventueel op de vleugels. Ik vind dat we Diomande nog moeten halen, Ruben Neves en Wirtz. Dan zijn we klaar.

En dan zul je net zien dat hij in een goed draaiend geoliede machine als Bayern de sterren van de hemel speelt. Maar goed ik hoop dat ze hem niet nemen.

Het was ook te mooi om waar te zijn... Onze minste aanvoerder en linksbuiten sinds decennia, terwijl het onze record aankoop is...

Jammer, had dat toch wel de meest daadkrachtige selectieversterking gevonden in Amsterdam...

Bergwijn heeft geen voetbal IQ, iemand met zoveel snelheid, die dan elke bal in de voet gaat vragen, is voor mij geen stuiver waard. Ajax is kapot gegaan, vooral door Bergwijn.

1 februari 2024 om 09:22

Is Bergwijn nog snel?

Jammer. Als hij er maar aan kan wennen dat niet hij maar Henderson de nieuwe leider van Ajax is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren