Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verstandig van PSV om tegen clubs met grote geldzak te zeggen ‘nu niet’’

Laatste update:

PSV behield zondag dankzij een 2-0 overwinning op FC Twente de koppositie in de Eredivisie en kan woensdag, als Feyenoord voor een inhaalduel naar Eindhoven komt, een voorsprong van vier punten nemen op achtervolger Ajax. Voor de ploeg van Phillip Cocu gloort de eerste landstitel sinds 2008.

/

De clubleiding is dan ook van plan om de selectie van Cocu intact te laten; aanvoerder Georginio Wijnaldum en aanvaller Memphis Depay zullen in januari niet verkocht worden, heeft technisch manager Marcel Brands laten weten. Een uitstekende beslissing, vindt René van de Kerkhof. “Depay en Wijnaldum zijn toch wel de topspelers van PSV op dit moment met Andrés Guardado”, vertelt de oud-international aan Omroep Brabant.

“Ze hebben allebei nog een contract tot 2018. Het is een verstandig besluit van PSV om tegen clubs met een grote geldzak te zeggen ‘nu niet, maar misschien in de zomer’”, meent Van de Kerkhof. Tweelingbroer Willy is momenteel vooral gecharmeerd van Guardado. “Hij is letterlijk en figuurlijk de aanvoerder van PSV”, doelt hij op de Mexicaanse middenvelder, die wordt gehuurd van Valencia.

Denk je dat PSV dit seizoen landskampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed ekeuze van PSV, wanneer zij Depay en Wijnaldum behouden is voor mij PSV titelkandidata nummer 1!

15 december 2014 om 10:52

Ja en als het weer niet liep was het een domme actie en hadden ze moeten door selecteren. Het is allemaal zo relatief.

15 december 2014 om 14:48

Zolang het goed loopt is het idd prima, volgend jaar gaan ze door selecteren en zullrn spelers als Ritzmaier en Hendrix meer speeltijd krijgen

Wat mij betreft verkopen ze Depay gewoon in de winterstop. PSV speelt al 2 maanden met 10 man. Buiten dat wordt hij alleen maar minder waard zo. Barst van het talent maar zelden zo'n domme voetballer gezien.

15 december 2014 om 10:15

Ja gek he? Dat een jongen van die leeftijd in een vorm dip zit?

15 december 2014 om 10:16

Zelden zo een dom commentaar gelezen. Hij is nog steeds van waarde, ook al is hij uit vorm. En dat is slechts een kwestie van tijd, voordat hij weer in vorm komt. En dan is hij van hele grote toegevoegde waarde.

En domme voetballer? Als hij zo dom is als jij zegt, dan ben jij vast nog veel dommer.

15 december 2014 om 10:22

@ bootsjonguh. Nee zeker niet gek, alleen wel gek dat hij aanvallend gewoon domme dingen blijft doen. En zoals Dullens schrijft, toont weinig inzet. Als hij namelijk harder zou werken (vrijlopen en omschakelen) zou hij vanzelf eerder in vorm raken.

@ Stua, wat voor waarde heeft hij dan op dit moment? Komt zijn man niet voorbij? Mist kans op kans, schiet uit onmogelijke hoeken, heeft enorm veel dom balverlies. Dus als jij zegt dat hij op dit moment van waarde is, zegt dat misschien wat over jou.

Wat betreft dat depay dom is.. Laat ik nu net jongens kennen die met hem in de jeugd van PSV hebben gevoetbald. En laat ik, weliswaar via familie, veel horen wat betreft de technische mensen binnen Psv. Depay is gewoon dom, sterker nog, heel dom. Een aantal jaren terug wilde hij ineens stoppen om rapper te worden. En als jij hem verder slim over vindt komen in interviews zegt dat hoe dom jij zelf bent.

15 december 2014 om 17:12

Je maakt jouw commentaar nog dommer...
Je wilt aantonen dat Depay dom is. Het enige wat je aantoont is dat je zelf, niet al te slim bent.
Jouw verhalen over Depay zijn uit je duim gezogen.

Bovendien, mocht het waar zijn, dat hij ooit een rap carrière had willen starten. Wat is daar dom aan? Is het dom om iets te willen doen, wat je leuk vind? Omdat je toevallig heel goed kan voetballen, mag je geen andere dromen hebben? Want dat is dom in jouw ogen. En dat jongen, is het domste wat ik vandaag heb meegekregen. Niet Depay is dom. Maar jij...

15 december 2014 om 10:17

Hij lijkt wat op Maxime Lestienne. Ook al zo'n one trick pony, Lestienne gaat ook niet door voor de meest snuggere jongen van de klas en werd ook overdreven opgehemeld. Hij was even the new hype in town. Belachelijke bedragen werden weggelachen. Hij was op een moment dicht bij de Belgische top, maar toen dat gebeurde werd het steeds minder, minder en minder.

Uiteindelijk is ie voor de helft van die belachelijke bedragen vertrokken naar wereldclub Al-Arabi, die hem verhuurd aan Genoa Cfc. Aldaar vernemen we weinig tot niks meer over hem.

Ik vind Depay nu wel beter dan Lestienne, maar ik zie Depay ook nooit belanden bij de top. Niet dat dit moet hoor.

15 december 2014 om 10:24

Hehe, eindelijk eentje die niet mee in de Depay polonaise loopt. Ben het helemaal met je eens. Depay mist een nuchter voetbalverstand. Doet alles op intuïtie. Als hij na gaat denken gaat het helemaal mis.

15 december 2014 om 10:29

Ik hoop dat zn hem houden, samen met Maher houden ze Ajax en Feyenoord in de titel race!

15 december 2014 om 10:33

Ik vind het een matige voetballer, een powerhouse on steroids, met te weinig techniek, te weinig overzicht.

En dat laatste zou kunnen suggereren dat ie niet echt voetbal-intelligent is.

In de ED is hij wel hét beertje, maar straks als ie naar de PL of BD zou gaan, dan zijn zijn tegenstanders nog meer beer dan hemzelf. Daar ga je het niet redden met kracht alleen.

Tuurlijk is Depay meer dan kracht, maar het is wél zijn voornaamste troef. De rest van zijn skills overstijgt niet het niveau van een modale voetballer.

Ik vind hem echt wel overhyped, da's ook niet goed voor die jongen. Als het dan wat minder gaat, zoals nu, dan spuwen ze je gelijk weer uit.

Maar goed, hij is nog jong, aan hem om mijn ongelijk te bewijzen en alsnog de Ronaldo 2.0 of zo te worden.

15 december 2014 om 11:07

Alsof in de PL iedereen zo technisch is, doe gauw normaal. Uitstekende voetballer voor de PL. Heeft gewoon een goede techniek, dat zie je aan z'n trap. Niet zijn beste statistiek, maar zeker genoeg voor de PL. Als je het tegen Frankrijk en Spanje kan laten zien, kan je dat ook in de PL. Hij probeert geforceerd belangrijk te zijn, dus gaat hij gewoon veel te ver door met z'n acties. Overzicht heeft hij als de beste trouwens en hij heeft een goede pass in huis. Daarnaast is hij inderdaad een powerhouse wat ook niet onbelangrijk is in de PL.

15 december 2014 om 11:19

Memphis7,

Overzicht als de beste? Ja, goed, ik vind van niet, jij wel. We gaan nu niet uren lullen tegen elkaar dat het wel / niet zo is.

Je zegt al zelf dat ie te ver doorgaat met zijn acties. En waar is dat een onderdeel van? Overzicht dus. Zien dat er andere beter staan dan je zelf, bal afgeven. Doh!

Neen, niet iedereen is een wondertje der techniek in de PL, maar hij komt wel wat te kort voor de top daar. Dat is geen schande. Lukaku bv. loopt ook niet over van techniek, maar kan wellicht ook niet mee aan de top. Daaronder is die wel verdienstelijk.

Uitstekende voetballer voor de PL? Hangt ervan af waar. Bij de top echt niet. En op dit moment bij de subtop ook niet. Maar daaronder is ook plek én neen da's geen schande.

Ja, I know, 2 keer goed spelen tegen een beter team en je kan overal altijd goed mee. Het is de maatstaf van vandaag.

15 december 2014 om 10:46

Hij is nog jong dan duurt het altijd wel even tot dat je weer in bloedvorm bent.
Ik vond hem trouwens best wel goed spelen tegen Twente maar hij kan natuurlijk beter dat weet iedereen.

Ik ben ontzettend blij dat zowel Memphis als Gini zijn gebleven. Memphis zit in een kleine vorm dip en daarom is het dan ook alleen maar beter dat hij nog niet naar Engeland is vertrokken; daar is hij nog niet klaar voor.
Heb wel het gevoel dat hij gisteren bij de wedstrijd tegen Twente een beetje gespaard werd voor de wedstrijd tegen Feyenoord komende woensdag. Hoop dan ook dat hij tegen Feyenoord weer zijn klasse kan laten zien.

15 december 2014 om 10:17

Je zag gister na die gemiste kopbal dat hij zo'n blik gaf: "waarom lukt t nou steeds net niet".

Hij is gewoon op zoek naar een doelpunt. Als die valt gaat 't misschien weer lopen (hoop ik).

15 december 2014 om 10:28

Gespaard? Door hem in de laatste minuut te wisselen?

Memphis zit in een vormdip, niets lukt momenteel en dat frustreert hem, waardoor er nog minder lukt. Als een paar dingen goed gaan dan is zo'n spiraal naar beneden zo doorbroken. Misschien moet Cocu de druk er een beetje afhalen door hem gewoon wat rust te geven, als hij daar tenminste zelf behoefte aan heeft.

15 december 2014 om 11:23

Als ik cocu was had ik ook josefzoon erin gedaan voor depay ipv narsingh. Die wel prima stond te voetballen en depay totaaaal niet .. Maarja cocu houdt volgens mij wel van standaard wissels , ongeacht de wedstrijd
Hendrix erin voor maher
Josefzoon/locadia voor narsingh

Mooi dat ze dit gewoon vol blijven houden. In de zomer is er waarschijnlijk geen houden aan. Maar tot die tijd niet verkopen is erg positief.
Je blijft met dezelfde selectie werken. Aankopen lijkt me ook overbodig, misschien wat back-up voor de back-positie, maar in principe niet.

Voor de ploeg van Philip Cocu gloort de eerste landstitel sinds 2008. Het is december!!

15 december 2014 om 10:25

Ja als je er vanuit gaat dat psv wint is het 4 punten, maar zelfs dan zijn er wel gekkere dingen gebeurd. Dus beetje voorbarig is het wel.

15 december 2014 om 11:18

Als je met de winterstop 4 punten ls staat heb je recht te hopen op een titel lijkt mij.
Dat die nog niet zeker is lijkt mij alleszins helder

15 december 2014 om 10:26

Wat is er vreemd aan. Ze doen het, met Ajax, toch uitstekend. Pas 3x puntverlies. Dan doe je het gewoon zeer goed. Zeker na zo'n matig jaar als vorig jaar.

15 december 2014 om 10:51

inderdaad vorig jaar hadden we nu pas 20 punten nu hebben we al bijna het dubbele dat is toch een vooruitgang.

Het volgende scenario is er nu gewoon op dit moment bij Psv:
-Memphis en/of Wijnaldum verkopen in de winterstop met als gevolg een verlaagde kans op de titel en het mislopen van zo'n 16 miljoen euro
-Memphis en/of Wijnaldum niet verkopen in de winterstop met als gevolg een verhoogde kans op de titel en het verkrijgen van zo'n 16 miljoen euro wanneer PSV zich dus plaatst in de CL

15 december 2014 om 10:39

En waarom zijn dat de enige 2 mogelijkheden?

Deze kunnen immers ook:

* Niet verkopen en geen titel en geen CL deelname. Om het gat te dichten moeten ze onder de marktprijs verkocht worden.

* Wel verkopen, waardoor de anderen bevrijd kunnen spelen en de titel binnenhalen. Kassa kassa in de winter, kassa kassa in de zomer.

15 december 2014 om 10:58

Dat gebeurd wel meer wanneer de beste vertrekt. Meestal speelt zo'n team dan in dienst van die 2. Als die dan wegvallen, dan kan de rest pas echt laten zien dat ze ook iets in hun mars hebben. Het team kan dan onvoorspelbaarder, minder stereotiep worden. Dat is bv. Anderlecht overkomen nadat Mbokani, Jova en Biglia vertrokken.

Maar het loopt natuurlijk niet altijd zo. Soms hangt een team te veel af van zijn sterkhouders. Die trekken de rest dan nét weer mee, laten hen beter voetballen dan ze eigenlijk echt kunnen. Als die dan vertrekken, dan stort het allemaal wat in elkaar. Beetje wat Zulte Waregem is overkomen.

15 december 2014 om 11:28

Om welk gat te dichten? PSV begroot geen CL, dus als ze geen kampioen worden en volgend jaar weer EL spelen dan is dat financieel geen probleem. Zelfs na dit seizoen is er geen noodzaak om Depay en Wijnaldum te verkopen, ongeacht de sportieve uitkomst.

Je kunt echter wel op je klompen aanvoelen dat deze jongens na dit seizoen weg zullen willen, zeker als PSV geen CL haalt. Ze zijn gewoon toe aan de volgende stap. Het zou me ook niets verbazen als er in de nieuwe contracten gewoon een lagere verkoopsom is afgesproken als ze dit seizoen afmaken.

En over 'bevrijd' spelen, het zou kunnen als een ploeg in dienst speelt van bepaalde spelers. En bij Depay is dat voor een deel wel zo. Voor Wijnaldum geldt dat zeker niet, die speelt in dienst van het elftal, niet andersom. Het is wel zo dat Maher beter speelde toen Wijnaldum geblesseerd was, maar als ik moet kiezen tussen een Wijnaldum in vorm of een Maher in vorm, dan doe maar Wijnaldum. 3x zo goed.

15 december 2014 om 11:38

Hoppa!,

PSV heeft nog schulden. Zou wel lekker zijn dat ze die via de CL sneller kunnen afbetalen. Immers die schulden, of je het nu wil of niet, die drukken wel op de begroting.

PSV heeft er alle belang bij om die CL te halen. Maar een must is het niet, ze doen het al zo lang zonder.

Titel halen of niet, het heeft wel een invloed op de marktwaarde van je spelers. Je kan deze winter, wanneer je in de positie bent om niet te 'moeten' verkopen, wellicht meer krijgen voor je spelers, dan na dit seizoen wanneer je een titel zou mislopen.

Da's een keuze die PSV in eer en geweten moet nemen.

En ach, het heeft ook te maken met de zak geld die ze zouden aanbieden. Als er straks - tijdens de winterstop - een club komt die pakweg 30 miljoen meebrengt voor Depay, dan pakken ze hem gelijk voor je in en doen er een mooie strik rond. Je krijgt dan nog wat stempeltjes voor je voordeelkaart.

15 december 2014 om 12:07

Ik zeg hiermee dat er verlaagde kans op de titel zeer mogelijk ontstaat, omdat de beste speler(s) dan weg zijn. Als de beste spelers blijven, is er normaal gesproken een betere kans op de titel in mijn opzicht. Wat u nu zegt, zijn eigenlijk, in mijn opzicht mindere, potentiële gevolgen op mijn reactie.

Dus kan PSV inderdaad ook geen kampioen worden met hun sterspelers en is er ook de optie dat ze kampioen worden zonder hun sterspelers. Echter schat ik de kans hoger in op een titel als ze hun spelers behouden.

Wat ze ook doen, het blijft altijd een risico. Stel, je verkoopt ze niet in de winterstop, maar een van de twee loopt een zware blessure op. Zo zijn er nog vele scenario's. Wijnaldum had beter wel kunnen vertrekken deze zomer, toen lag het WK nog vers in het geheugen. Nu moet hij nog maar zien of hij uberhaupt nog in de basis bij Oranje zal staan. Er zijn wel degelijk kapers op de kust voor hem. Hij begint ook te oud te worden om naar het buitenland te gaan, spelers onder de 25 zijn meer waard. Voor Depay geldt dit niet, maar ik zie hem nog niet bij een topclub terechtkomen.

16 december 2014 om 04:34

Wat een domme opmerking hij wordt te oud om naar het buitenland te gaan..gewoon lachwekkend. Spelers tegenwoordig gaan veel ste vroeg weg ipv eerst stabiel meerdere seizoenen tot de beste te behoren voordat ze weggaan als van bommel affelay cocu..

Ik lees nu van psv supporters dat depay een vorm dip heeft, kan me nog herrineren dat ze zeiden dat hij geen dip gaat krijgen zit in de bloei van zijn leven. Moet eerlijk zeggen sinds zijn blessure is die heel hard achteruit gegaan. Zou het dan een momemt zijn geweest? Hoop als supporter van 't nederlands elftal dat hij zijn vorm terug vind, maar als supporter van Ajax hoop ik dat niet. Want eigenlijk Depay op 60% moet makkelijk mee kunnen in NL met zijn potentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren