Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Ronald Koeman geeft basisformatie grotendeels prijs

Laatste update:

Ronald Koeman heeft min of meer prijsgegeven welke spelers maandag aan de aftrap staan in het oefenduel met IJsland. De bondscoach gaf op de afsluitende persconferentie aan dat de spelers die op de training een hesje droegen waarschijnlijk aan de aftrap staan. "Als je een beetje voetbalverstand hebt, kun je ongeveer zien wie er gaan spelen."

Onder meer Cody Gakpo, Memphis Depay, Frenkie de Jong, Stefan de Vrij, Tijjani Reijnders, Denzel Dumfries, Joey Veerman, Teun Koopmeiners en Nathan Aké droegen een hesje op de training. De Jong doet sowieso niet mee tegen IJsland, maar nam wel deel aan de groepstraining als neutrale speler.

Jerdy Schouten droeg eveneens een hesje, al is het iets minder aannemelijk dat hij aan de aftrap verschijnt gezien zijn basisplaats tegen Canada. De PSV'er deed bovendien de hele wedstrijd mee.

Bart Verbruggen staat hoe dan ook onder de lat bij Oranje. De doelman van Brighton & Hove Albion hield zijn doel schoon in de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0). Het is nog de vraag of Koeman opteert voor een defensie met vier of vijf verdedigers.

Wel lijkt het zeker dat Dumfries aan de aftrap zal staan. De rechtsback van Inter zal in de verdediging gesteund worden door Van Dijk, Aké en De Vrij. Als Koeman kiest voor een viermansverdediging, ligt het voor de hand dat Aké doorschuift naar de linksbackpositie.

Het middenveld stond vooraf al min of meer vast. Reijnders en Koopmeiners ontbraken wegens clubverplichtingen nog tegen Canada, maar zullen tegen IJsland vanaf de aftrap aan hun minuten komen. Joey Veerman, die tegen Canada vlak voor tijd inviel, completeert het middenveld.

In de aanval lijkt het erop dat Frimpong zijn plek verliest. De wingback maakte tegen Canada een uitstekende indruk op Koeman, die met Xavi Simons en Donyell Malen twee alternatieven heeft voor de rechtsbuitenpositie.

Aangezien Malen nog een half uur in actie kwam tegen Canada en Simons op de bank bleef zitten, wordt de creatieveling van RB Leipzig in de basis verwacht. Memphis staat in de spits, terwijl Gakpo vanaf de linkerkant zijn kunsten zal vertonen.

Zodoende lijken Verbruggen en Memphis de enige spelers te zijn die ten opzichte van het duel met Canada opnieuw aan de aftrap verschijnen. Het duel met IJsland begint maandagavond om 20:45 uur en is live te zien op NPO 1.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Koopmeiners, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koeman wilt verschillende spelers zien voor het EK, volgens mij heeft Koeman in een heel jaar nog geen 1 keer met een vaste basis elf gespeeld. Het is voor iedereen nog steeds een raadsel wat de basis opstelling is voor het EK.

9 juni 2024 om 16:11

Je leest steeds Koeman wil spelers zien maar wat is er te zien Koeman ken ze nu toch wel

10 juni 2024 om 12:02

Voor 1,2 miljoen per jaar zou je verwachten dat Koeman ook wel iets beter onderzoek zou doen naar zijn (mogelijke) selectiespelers. Dus goed in alle competities kijken wie je beste spelers zijn en op basis daarvan een taktiek bedenken hoe die met zn allen het beste renderen. Wat ik van Koeman zie lijkt het net alsof hij vanuit zijn eigen netwerk spelers selecteert en zo krijgen nieuwe spelers niet veel kans. En dan met dat gemuts met de opstelling en samenstelling krijg je toch het gevoel dat hij het eigenlijk nog steeds niet weet.

10 juni 2024 om 13:41

Met betrekking tot deze interlands was hij wel vrij duidelijk: Iedereen gaat spelen en een relevant aantal minuten maken om ritme op te doen.

Vooral met betrekking tot jongens als Zirkzee en Maatsen vind ik het vrij kwalijk dat hij die groep spelers slecht in beeld heeft. Als je kijkt welke spelers allemaal al hebben mogen spelen in de afgelopen pakweg 2 jaar, hadden die jongens allang genoeg minuten gemaakt moeten hebben. Vooral ook omdat we aan de linkerkant lang alleen Blind en Ake hadden en Memphis en uberhaupt centraal voorin relatief veel geblesseerd/blessures is/zijn geweest.

9 juni 2024 om 17:12

Ik denk dat het centrale duo wel Van Dijk en De Vrij samen worden. Dumfries was de rechtsback, maar met Frimpong die goed speelde, kan je beter met Geertruida spelen als rechtsback.

9 juni 2024 om 18:14

Ik hoop toch geen de vrij als je Ake en De ligt en eventueel zelfs vd Ven hebt. Ik hoop gewoon dat frimpong rechtsbuiten staat met dumfries der achter dan heb je al tegenstander echt een hele vervelende wedstrijd. Centraal hoop ik gewoon van Dijk en Ake/de Ligt. En dan links van de Ven dan sta je toch met de sterkste spelers op het veld? Middenveld reijnders de Jong veerman/koopmeiners en dan voorin naast frimpong gakpo en in de spits depay/malen. Maar koeman kennende word het weghorst blind wijnaldrum 😂

9 juni 2024 om 18:32

Mag toch hopen dat De Vrij niet basis staat dit EK. Je hebt met De Ligt, Van Dijk, Ake en VdVen 4 spelers die basis hebben gespeeld op het allerhoogste niveau en dan kom je aan met De Vrij die bij Inter vooral de bank heeft warmgehouden en in een 5mansdefensie heeft gespeeld. Frimpong speelde inderdaad goed, maar Xavi is van nature meer een rechtsbuiten. Als hij maandag goed speelt zou ik het ook niet raar vinden als hij basis staat op het EK met Dumfries erachter. Dumfries per slot van rekening altijd enorm belangrijk geweest bij Oranje en tikt daar altijd een hoger niveau aan dan bij z'n eigen club.

9 juni 2024 om 18:55

Wel mooi dat je de ligt noemt. De Vrij heeft meer competitie wedstrijden gespeeld dan de ligt dit jaar....

10 juni 2024 om 12:11

Ja maar de Vrij heeft vooral in onbelangrijke wedstrijden gespeeld en maakte ook geen beste indruk. Daarnaast is de Ligt overduidelijk beter op het moment.

10 juni 2024 om 13:03

Een centraal duo met Van Dijk en Ake is niet mogelijk. Staan beide dan LCV en het lijkt me niet dat je je captain van positie gaat wisselen.

9 juni 2024 om 19:32

Snap je. Dat heb ik dus ook!
Bovendien laat hij Simons en Gakpo nooit op hun favoriete positie spelen waardoor automatisme ver te zoeken is.

10 juni 2024 om 13:37

Hij heeft natuurlijk ook wel last gehad van spelers die geblesseerd waren of raakten. Met name op het middenveld moest hij daardoor veel rouleren.

Dat komt behoorlijk in de buurt van de 11 die ik zou opstellen. Ik zou vanuit het oogpunt van snelheid Micky van de Ven opstellen als linkscentrale verdediger, of op links en dan Ake naar het centrum. En verder Frimpong rechtsvoor.

Maar zonder Frenkie is dat precies het middenveld zoals ik het zou doen: Veerman en Reijnders met Koopmeiners ervoor. Hoewel Jerdy Schouten het prima deed in de oefenpot tegen Canada.

Alternatief is Gakpo op tien, Depay op links en Brobbey in de spits. Maar al met al komt dit in de buurt van hoe ik met Oranje zou spelen. Keurig.

9 juni 2024 om 16:06

Ik zou Schouten ten alle tijden opstellen. De klassieke voetballende 6 bij wie je altijd de bal kwijt kunt en die een oase van rust uitstraalt. Positionering is altijd sterk en zorgt ervoor dat de organisatie staat. Dan kan Frenkie juist zijn handelsmerk meer etaleren: al dribbelend linies doorbreken en een overtal situatie creeren op de helft van de tegenstander. Schouten dus een beetje in de Schone rol.Op 10 kies je dan tussen Reijnders, Koopmeiners of Simons. Die laatste wordt denk ik vooral als winger gezien door Koeman. Koopmeiners doet het uitstekend bij Atalanta, maar ik zou gaan voor Reijnders. Die is gewoon dynamischer en atletischer. Doet het daarnaast ook goed bij Milan uiteraard. Veerman is voor mij gewoon een goede/ideale wissel om erin te brengen. Wijnaldum ook wissel.Het is dan afhankelijk of er 532 of 433 gespeeld wordt. Frimpong in 532 als wingback en in een 433 moet je dan kiezen: Frimpong, Simons, Bergwijn of Malen. Smaken genoeg.

9 juni 2024 om 16:22

De Vrij —> De Ligt
Veerman —> De Jong (niet fit dan Schouten
Simons. —> Frimpong

9 juni 2024 om 16:25

Depay —> brobbey

9 juni 2024 om 16:39

Inderdaad Schouten met de punt naar achter, Frenkie en Reijnders ervoor. Dan heb je 3 spelers bij wie je de bal allemaal kwijt kunt. Reijnders en Frenkie kunnen daarnaast ook linies doorbreken

9 juni 2024 om 17:16

@Wk020

Ik zou Depay vanaf de 10 laten komen met de Jong en Reijnders.

Gakpo links, Brobbey spits (targetman) en Frinpong rechts.

10 juni 2024 om 14:52

@wk020 zou je niet juist je beste spelers, Ake, van Dijk en de Jong in hun kracht moeten laten spelen. Dat is in het geval van de Jong toch of met hem in de punt naar achteren of als een van de 2 achterste middenvelders als je met de punt naar voren speelt.
Hij komt het beste tot zijn recht als hij het veld voor zich heeft, de ruimte heeft voor zijn dribbels en het spel kan verdelen. Als een van de aanvallende middenvelders moet hij ineens in de 16 op gaan duiken en goals gaan maken, ik wil in het midden laten of hij dat kan of niet, hij doet het in ieder geval bijna nooit.

10 juni 2024 om 15:44

Waarom zou je niet met 4 middenvelders spelen en 2 diepe spitsen? Schouten, Frenkie, Reijnders, Koopmeiners. En dan Depay en Malen als diepe spits. Simons als wissel om iets te creëren. Zo heb je wel een sterk middenveld.

9 juni 2024 om 18:33

Linksback hangt er maar net vanaf tegen wie je speelt. Tegen Polen en Oostenrijk kan je daar prima met een wat langzamere maar passend betere back spelen. Tegen Mbappe stel je natuurlijk altijd VdVen op, is denk ik één van de weinigen die hem bij kan houden.

10 juni 2024 om 08:40

Dumfries en Frimpong gaat toch nooit samen?

10 juni 2024 om 15:02

Simons op rechts voor snap ik dus niet die moet je vrije rol geven zoals hij ook bij Leipzig speelt. Daar speelde hij immers de pannen van het dak

Je had nu met je vaste 11 moeten spelen waarmee je ook tegen Polen gaat spelen. Ik vind het vrij gaotisch overkomen wat Koeman allemaal doet.

9 juni 2024 om 15:48

Heel erg vreemd dat hij maar loopt te experimenteren. Het enige wat ik kan bedenken is dat dit gewoon zijn basis elftal word en dat is een team zonder complimentair middenveld

9 juni 2024 om 15:50

Inderdaad wie let er op het huis. Waar is de type Kante?

9 juni 2024 om 16:08

Schouten. Maar of hij hem basis maakt betwijfel ik.

9 juni 2024 om 16:15

Misschien is dit wel zijn vaste 11. Bovendien kan Koeman er weinig aan doen dat Koopmeiners en Reijenders niet eerder beschikbaar waren. Ik vind het vrij logisch en ook verstandig om iedereen speeltijd te gunnen.

9 juni 2024 om 17:26

Chaotisch

10 juni 2024 om 14:38

Ik vind het eigenlijk wel meevallen met de chaos.
Ik ben eigenlijk juist blij dat de bondscoach eindelijk een keer een oefen wedstrijd heeft gebruikt om eens wat dingen uit te proberen.
De manier van spelen kan met dit team heel erg overeen komen met de wedstrijd tegen Canada, dit is ook een 4-3-3 of 4-2-3-1 variant.
Komende wedstrijd staat er een elftal wat heel dicht tegen de basis voor de eerste EK wedstrijd aan zit. Wanneer de Jong fit is zal hij hier nog bij komen voor Veerman (of eventueel Koopmeiners) en misschien dat Geertruida of de Ligt gaat spelen ipv de Vrij, maar tenzij er iemand van deze groep er helemaal niets van bakt zullen de meesten ook tegen Polen gaan spelen. Ik denk niet dat er, mits iedereen fit blijft, tijdens de eerste wedstrijd meer dan 3 andere spelers mee gaan doen.

10 juni 2024 om 19:32

Als ik dit zo zie lijkt me dat dit gewoon de vaste 11 worden.

Ziet eruit als een prima opstelling. Straks nog Schouten voor Veerman en wellicht Frimpong voor Dumfries maar het is zeker te verantwoorden als Dunfries gewoon speelt. Stelt in het Oranje nooit teleur. En wellicht Van der Ven voor De Vrij.

9 juni 2024 om 15:58

Dan had hij Veerman naast Gravenberch moeten doen tegen Canada. Totaal onverantwoord wat hij aan het doen is. Op het EK kan het zomaar voorkomen dat het niet loopt en dan kan je er niks meer aan veranderen behalve te wisselen. Dat is dan te laat

9 juni 2024 om 16:17

Er waren 2 spelers niet beschikbaar en hij wil alle spelers minuten geven. Ik vind het helemaal niet onverantwoord maar juist verstandig.

9 juni 2024 om 17:15

Vind je? Ik vind dit een vrij matige opstelling. Naar mijn mening kan je echt niet om Frimpong heen en Memphis speelde geweldig met Brobbey als aanspeelpunt.

Ik zou spelen:

Verbrugggen
Geertruida - De Vrij - VvD - Ake
Schouten - Frenkie
Koopmeijners
Frimpong - Brobbey - Memphis

Je hebt niets aan Dumfries als opkomende back als Frimpong al steeds diep gaat aan die kant.

10 juni 2024 om 04:42

hoezo zou je gakpo en simons wissel zetten voor brobbey dat slaat nergens op. die is nog lang niet op dat niveau. gakpo en simons hadden betere g/a moyenne als brobbey en zij waren middenvelders/vleugels

10 juni 2024 om 08:37

Dat Memphis goed speelde, had weinig met Brobbey te maken als je het mij vraagt. Zou trouwens ook nog eerder Memphis, Gakpo of Malen in de spits zetten, dus voor mij is Brobbey 4e spits en Weghorst 5e.

10 juni 2024 om 11:07

Ik zou Gakpo ipv Brobbey doen en rest dacht ik ook zo...alhoewel Frenkie wellicht beter reserve kan blijven en Veerman of Reijnders erin kan daar

10 juni 2024 om 13:07

Ik ben ook niet per se fan van Brobbey, maar hij is wel een echte spits i.p.v. en Gakpo of Simons.

10 juni 2024 om 16:39

Omdat Gakpo een watje is en simons in oranje altijd ruk is. Mede door Koeman uiteraard. Brobbey is zeker minder, maar een echte spits en lastig te bespelen. Dat gesjok van Gakpo kennen de verdedigers inmiddels wel

11 juni 2024 om 07:54

@bundy, over gesjok gesproken... Wat was Gakpo gisteren matig zeg.

Eigenlijk best vreemd dat Ronald Koeman zo kort voor het EK nog steeds geen duidelijke ideale basiself heeft. Ik ben zelf wel nieuwsgierig naar een combinatie van Dumfries en Frimpong op de rechterflank, geen van beiden verdient het eigenlijk om op de bank te zitten.

9 juni 2024 om 16:56

Die basiself zal die wel al in zijn hoofd hebben. Alleen is het jammer dat we die niet morgenavond gelijk aan het werk zien.

Dumfries en Frimpong, ja, dat wordt een moeilijke keuze. Maar het is wel fijn weer eens een luxe keuze in Oranje te hebben.

10 juni 2024 om 14:45

Ik denk dat hij, net als bijna alle overige (bonds)coaches best al 7 of 8 basis spelers in zijn hoofd heeft zitten en dat de overige 3 of 4 afhankelijk zijn van de vorm of de tegenstander.

Mocht de Jong niet op tijd fit zijn is het heel goed mogelijk dat dit zelfs de basis wordt. het kan best dat en nog 1 of 2 andere spelers straks aan de aftrap staan, maar ik denk niet dat het een half ander elftal gaat worden

Het middenveld is totaal niet complimentair. Wie let op het huis? Alle 3 nummers 8 waarbij Koopmeiners dan afgelopen jaar meer als 10 speelde. Veerman als 6 heeft bij PSV gewerkt met een team dat ingespeeld is, maar je moet er toch niet aan denken dat hij op een 10 moet staan. Reijnders is ook het beste als 8 en kan je nu dus niet goed testen want hij zal Veerman veel moeten helpen terwijl hij samen met Schouten zijn eigen spel kan spelen. Frenkie (speelt ook het liefst als 8 maar kan als 6) of Schouten zijn onmisbaar in een 4-3-3

ik vond depay op 10 best wel aardig eigenlijk. In mijn hoofd spookt dan ook de opstelling:
En dit kan dan eventueel gewisseld worden met Van de Ven op linksback of linkscentraal
De Ligt misschien op de plek van De Vrij
Xavi Simons op 10 of rechts
En koopmeinders/schouten/veerman op de plek van Frenkie of Rijnders

Verbruggen
Dumpfries
De Vrij
Van dijk
Ake
Frenkie
Depay
Reijnders
Frimpong
Brobbey
Gakpo

Zo, dit iseen vrij aanvallende opstelling. NIet de controle van Schouten erbij. Maar goed, het is tegen Ijsland, dan zullen we zelf meer balbezit hebben.

Ik verwacht trouwens niet dat dit ook de opstelling tegen Polen zal zijn.

Ik zou het duo Gravenberch - Schouten nog een keer aan het werk willen zien. Ze waren complementair aan elkaar.

Reijnders en Veerman vind ik geen goede combinatie. Schouten en Frenkie zijn essentieel voor de opbouw omdat ze de bal kunnen vasthouden en kunnen wachten op aansluiting. Reijnders en Veerman zullen eerder voor de bal terug op de keeper kiezen, waardoor de opbouw minder soepel zal verlopen.

Het komt nu echt een beetje aan op de vorm van de dag. Als Gravenberch iedereen voorbij speelt op de training dan zou ik hem met Schouten altijd opstellen. Zal Frenkie op tijd fit zijn dan zullen hij en Reijnders wellicht het ideale duo zijn.

De nummer 10 positie is op dit moment dit goed bemand. Ik snap eigenlijk niet dat Koeman niet even Gakpo de kans geeft. Die heeft immers op elke positie dit seizoen gespeeld bij Liverpool en is een mutifunctionele speler geworden.

9 juni 2024 om 18:58

Gravenberch was dramatisch. Die gaat weinig spelen.

10 juni 2024 om 04:46

stel gewoon xavi op 10 op. die heeft de creativiteit en de snelheid en kan je gakpo ook op zijn beste positie op de linkervleugel opstellen. bij leipzig staat hij ook achter de spits dus hoezo zou hij het dan opeens niet meer kunnen bij nederlands elftal.maar koeman is een enorme angsthaas dus verbaasd me ook niks.

verbruggen
dumfries virgil ake vd ven
schouten reijnders
xavi
frimpong depay gakpo

en als frenkie fit genoeg is zet je hem erin voor schouten.

Het centrum van onze verdediging is denk ik niet snel genoeg. De backs kunnen dat opvangen maar zullen ook vaak mee opkomen, zeker met twee vleugelspelers die graag naar binnen trekken. VvD kan toch rcv spelen met op links ake en vd Ven.

Met FdJ er nog bij is dit echt wel een top team.

Nouja, prima toch. Hij wil zo wat iedereen aan het werk zien.
Dumfries krijgt wat minuten als back. Idem voor Aké.

Duo van Veerman - Reijnders lijkt mij eerder en dan Teun op 10. Of Teun speelt LCM omdat hij linksbenig is?

Simons op rechts is prima, die gaat dan meer naar binnen en dan kan Denzel er overheen denderen.
Memphis en Gakpo kunnen beetje stuivertje wisselen. Dan die spits, dan de ander.

Benieuwd naar vanavond. Leuk om de ontwikkelingen mee te maken.

Dit lijkt me dan min of meer de basis voor het ek. Zelf zou ik kiezen voor verbruggen; Denzel, de Ligt, Van Dijk en Van de Ven op links vanwege zijn snelheid. Middenveld: Frenkie, Reijnders en Koopmeiners en in de aanval: Malen, Memphis en Gakpo.

Hierbij is Frimpong voor mij een prima optie op rechtsback, maar Dumfries heeft meer ervaring in een 4-mans verdediging. Verder kan Aké uiteraard ook op links. Indien De Jong niet fit is lijkt Schouten mij de beste 6 die we hebben. Verdedigend goed en opbouwend uitstekend. Aanval lijkt mij een abc.

10 juni 2024 om 17:30

En daarbij denk ik dat wanneer je met Dumfries en frimpong samen 2 dezelfde renpaarden hebt die elkaar in de weg gaan lopen. Dan maar beter Malen of Simons die naar binnen trekken zodat het renpaard ruimte heeft

Wat maakt die opstelling nou uit, het volk wil alleen weten: “wat voor haarband zou Depay hebben?!?”. Sowieso dit jaar geen shirtje maar een bandje kopen.

Dit lijkt me de basisopstelling voor het hele EK. Gaat niet meer veel aan veranderen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren