Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Marokko: zo gaat Regragui op jacht naar Afrikaans brons

Laatste update:

Marokko gaat zaterdagmiddag als eerste Afrikaans land ooit strijden om een medaille op het WK. De Leeuwen van de Atlas kunnen hun heldhaftige campagne afsluiten met een overwinning tegen Kroatië, om vervolgens de bronzen medaille mee te nemen uit Qatar. Bondscoach Walid Regragui heeft echter wel de nodige defensieve zorgen, terwijl Luka Modric zijn interlandcarrière maar wat graag wil afsluiten met een medaille.

De verwachting is dat Yassine Bounou zaterdagmiddag gewoon onder de lat staat in het Khalifa International Stadium. Rechtsback Achraf Hakimi moet het achterin gaan doen met drie andere namen naast zich. Romain Saïss kan niet spelen vanwege een spierblessure, terwijl ook Nayef Aguerd (dijblessure) en Noussair Mazraoui (spierblessure) al enkele wedstrijden kwakkelen met hun fitheid.

Daardoor vormen Jawad El Yamiq en Achraf Dari het centrale duo, terwijl Yahia Attiyat Allah de linksback van dienst is. Regragui gaat hoogstwaarschijnlijk weer terugschakelen naar een 4-3-3-formatie, waardoor Sofyan Amrabat, Azzedine Ounahi en Selim Amallah de middelste linie vormen. Voorin staan Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri en Sofiane Boufal geposteerd.

Bij de Kroaten gaan we vermoedelijk drie nieuwe namen zien ten opzichte van de verloren halve finale tegen Argentinië (3-0 nederlaag): Josip Sutalo, Kristijan Jakic en Nikola Vlasic. Sutalo neemt de positie over van Josko Gvardiol, die een waanzinnig WK achter de rug heeft. De verdediger van RB Leipzig is echter een twijfelgeval vanwege een voetblessure.

Inter-middenvelder Marcelo Brozovic lijkt rust te krijgen, waardoor Jakic zal spelen op zijn positie. Voorin krijgt Vlasic weer eens de kans als basisspeler. De aanvaller van Torino moest het dit WK voornamelijk doen met een rol als invaller. De wedstrijd in Al Rayyan, die onder leiding staat van Abdulrahman Al-Jassim, begint om 16.00 uur (Nederlandse tijd) en is live te volgen op NPO 1.

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Sutalo, Sosa; Modric, Jakic, Kovacic; Vlasic, Kramaric, Perisic.

Vermoedelijke opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat Allah; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal.

Wie gaat er winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ik begreep is dat de coach juist andere spelers gaat inzetten, zeker op het middenveld en voorin. Ben vooral benieuwd naar de talenten zoals el khannous en zaroury die hun debuut nog moeten maken voor een officiële wedstrijd

17 december 2022 om 08:35

Ik zou het persoonlijk een domme keuze vinden. Spelers/coach zijn nu teleurgesteld, maar over 20 jaar kijken zij met weemoed terug op deze wedstrijd en de missende medaille in de kast. Als eerste Afrikaans land eremetaal pakt niemand je meer af.

17 december 2022 om 08:41

Klopt, maar denk dat het de meesten niet echt meer boeit en de coach gaf ook aan dat hij de andere spelers ook in dit succes wil betrekken dus hoeft niet perse een slechte keuze te zijn zolang hij maar de kern behoudt, verdedigend lever je al heel wat in zo

17 december 2022 om 08:52

Wel een verschil met Nederland dan. In Brazilië had niemand zin in die troostfinale en wouden ze dat zo snel mogelijk vergeten.

17 december 2022 om 08:58

UmerShahid. Er zit natuurlijk wel een verschil (al denk ik dat een speler als Martens-indi blij naar zijn medaille kijkt) tussen Marokko en Nederland. Nederland heeft 3 WK finales verloren, Marokko is nooit zo dichtbij geweest. Daarnaast hebben spelers van de groep 98 later aangeven dat zij spijt hebben hoe zij hun 3e plek zo hebben weggegeven. Overigens als je de beelden ziet van de groep van 2014 zie ik alleen maar blije gezichten met de bronze medaille. Nederland kon in 2014 geen unieke prestatie neerzetten, dit Marokko wel. Zou mij niks verbazen dat zij gewoon groots worden onthaald met de bronze medaille in Marokko

17 december 2022 om 09:01

Het boeit niet na de verloren halve finale. Maar als je eenmaal de wedstrijd begint dan wil je hem gewoon winnen en brons pakken

17 december 2022 om 09:04

Nou ja, voor mij is dit persoonlijk wel een leuke wedstrijd waar ik ook voor ga zitten en wil dat ze winnen. Het gaat gewoon ergens om.. ik heb dat al bij vriendschappelijke wedstrijden tegen landen als Burkina Faso laat staan deze.

Het besef is er bij de meesten nog niet dat dit echt een wereldprestatie is waar niemand op had gerekend

17 december 2022 om 10:20

Regragui gaat met wisselspelers spelen.

17 december 2022 om 12:05

Onzin! Oranje heeft nog keihard zn best gedaan om 3e te worden in Brazilië.

Zijn er nou spelers die de laatste wedstrijd nog rust krijgen? Waarvoor? En daarnaast, VZ, wat gebeurt er bij een gelijkspel? Delen ze de medailles door tweeën?
Jammer trouwens dat geen van beiden de finale heeft gehaald, gun het ze allebei wel. Positieve ploegen met oprecht leuk voetbal.

17 december 2022 om 08:44

Ja dan worden de medailles door tweeën gedeeld. Hier hebben ze een speciale machine voor. Net zoals in andere knock out wedstrijden bij een gelijkspel de helft van de andere ploeg en de helft van je eigen ploeg doorgaat.

Ik verwacht dat Marokko zich niet kan opladen voor deze wedstrijd. Na zo’n teleurstelling en al die krachten die je hebt verspeelt lijkt het me niet dat ze binnen 3 dagen weer van Kroatie kunnen winnen. Naja 3e of 4e wat maakt het uit ook, je hebt een historisch toernooi gespeeld.

17 december 2022 om 08:54

Ligt eraan hoe ze zich voelen en wie er gaat spelen maar je wil uiteindelijk toch uitmaken wie de sterkste is nadat je eerder gelijk hebt gespeeld en dit geeft aan dat de groep van Marokko geen makkelijke was

17 december 2022 om 09:03

Juist wel er zullen weer 30/40.000 fans aanwezig zijn en die zullen zich laten horen waardoor de spelers alles zullen geven

17 december 2022 om 09:58

Ik ben er inderdaad ook van overtuigd dat Marokko er vol voor gaat. 3e is toch beter dan 4e als je voor het eerst zo ver bent gekomen.

17 december 2022 om 10:41

Lijkt me wel dat Marokko voor de 3de plaats gaat, je gaat dan teminste naar huis met Brons, 4de plaats krijg je niks voor..

Denk dat Kroatië overall meer kwaliteit heeft en willen afsluiten met een bronzen medaille voor grootheid Luka Modric. Maar als Dalic begint met Kramaric voorin en Vlasic op de flanken zie ik Marokko als favoriet vandaag. Wat een tandeloze aanval is dat. Stel dan een aanval met Orsic - Petkovic - Perisic op met daarachter Pasalic. Dat is tenminste nog dreigend.

17 december 2022 om 09:44

Vandaag misschien wel ivm de geblesseerden van Marokko maar op volle sterkte doet Marokko niet onder voor Kroatië en denk ik juist overall dat Marokko meer variatie heeft qua diepgang en voorin meer zou kunnen brengen

17 december 2022 om 10:14

Vind de selectie van Marokko echt klassen beter dan Kroatië met alle respect. Enige die erin zouden staan van Kroatië bij Marokko zijn : Gvardiol-Modric-Kovacic en Perisic.

17 december 2022 om 10:27

Brozovic in vorm zou er natuurlijk ook instaan. Een van de beste cdms mits fit

17 december 2022 om 10:59

Vind Amrabat een stuk beter dan Brozovic. Al met al wordt het een saaie wedstrijd denk ik. Beide landen wouden de beker winnen en zitten niet te wachten op een troostfinale. Denk 0-0 of dat 1 van de 2 nipt wint met 1-0. Denk dat het stadion ook leeg zal zijn. Niemand heeft zin in zo'n wedstrijd. Tuurlijk ben je als je wint het 3e beste land van de wereld maar je wil toch gewoon de finale spelen en helemaal nadat je bent genaaid door de scheidsrechter tegen Frankrijk.

17 december 2022 om 10:40

Kroatie heeft dit hele tournooi maar 1 wedstrijd gewonnen nl van Canada. Marokko verdiend het meer zou ik zeggen

Marokkanen hebben we er een beetje vertrouwen in?!
Ik kan nog wel wat hulp gebruiken met m'n scorito poule.
0-1 marokko goaltje ziyech?

17 december 2022 om 12:09

Heel lastig om te zeggen. Je mist je centrale duo achterin. Dus dat we een goal gaan incasseren is groot. Maar Kroatië mist ook wat spelers dus kan beide kanten op gaan. Ik denk 2-1 voor Marokko. Goal En-Nesyri en Boufal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren