Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Verkoop Vitesse niet aan de orde, we zijn trots op de relatie met Chelsea’

Laatste update:

Er is veel te doen over de relatie tussen Chelsea en Vitesse. De club uit Londen zou de dagelijkse leiding in Arnhem in handen hebben: Vitesse wordt genoemd als ‘speelbal’ van de Engelse grootmacht. De KNVB stelt een onderzoek in naar de organisatiestructuur bij Vitesse, maar algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse zegt dat zijn club ‘niets te vrezen’ heeft.

/

“We zijn niet bang voor een onderzoek. We houden niets achter. Alles ligt op tafel. Ik ben de baas bij Vitesse, met een goed managementteam. We hebben een eigenaar en een Raad van Commissarissen”, tekent de NOS op uit de mond van De Wit. Die eigenaar is Alexander Chigirinsky en volgens de Gelderlander zou de machthebber Vitesse weer in de etalage gezet hebben.

De Wit spreekt de berichtgeving van het dagblad, Vitesse zou voor dertig miljoen euro te koop staan, ten stelligste tegen. “Een verkoop is niet aan de orde. Wij zijn trots op de relatie met Chelsea.”

Denk jij dat alles in de haak is bij de relatie tussen Vitesse en Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was dus weer een verhaaltje om onrust te stoken afgelopen week.... Gaat een mooi seizoen worden dit!

1 augustus 2014 om 09:54

Ik trek toch een hele andere conclusie. Chigirinsky probeert als eigenaar de club te verkopen zonder dat Joost de Wit daar vanaf weet. Hij wil geen onrust in de tent. Dat lijkt me toch wel duidelijk. Of het een mooi seizoen gaat worden laat ik even in het midden.

1 augustus 2014 om 10:00

En waarom blijft Chelsea dan komend seizoen gewoon weer spelers verhuren aan Vitesse? Het zijn er momenteel slechts 2, maar Mourinho heeft afgelopen woensdag aangegeven dat er nog een 3e huurling bijkomt. Niks duidt erop dat Vitesse in de verkoop staat, zijn puur geruchten die een half jaar geleden ook al hoorbaar waren....

1 augustus 2014 om 10:04

Waarom zou Chelsea die spelers niet verhuren ? dat loopt toch prima. Verkoop of niet lijkt me niet echt relevant daarin.

Voor de leek zoals jij en ik misschien niet. Zulke zakenmensen weten heus wel hoe je onderhandelingen afschermt. Dan zal je connecties en goede onderzoekers moeten hebben om daar achter te komen. Zoals bv de VI heeft.

Mijn punt is dat het verhaal niet zo veel zegt. Het kan zijn dat Joost de Wit het niet weet. Hij gaat ook totaal niet inhoudelijk in op wat er niet zou kloppen aan het verhaal in de Vi
Dan hadden ze Chigirinsky moeten interviewen. Dit is natuurlijk nieuwswaarde 0,0 zo.

1 augustus 2014 om 10:07

Ha ha, je wil het niet zien he?

1 augustus 2014 om 10:21

@marcnilis.

Wie ik of Joey Barton ?

1 augustus 2014 om 11:13

Jij

1 augustus 2014 om 11:15

haha. Ken je Marcnilis zo goed dat je weet dat hij mij bedoeld ? Maar goed leg uit wat ik niet wil zien ?

Ik ben namelijk volledig onpartijdig in deze.

1 augustus 2014 om 11:22

sorry maar jouw reacties verspreid over dit hele onderwerp lijken nou niet bepaald onpartijdig.

"ik trek toch een hele andere conclusie. Chigirinsky probeert als eigenaar de club te verkopen zonder dat Joost de Wit daar vanaf weet"

Op basis waarvan trek jij deze conclusie? Een bericht in de gelderlander die als bron heeft marcel ham de man die vitesse voor de rechter sleepte vanwege een louche contract?

Voor jouw en vele anderen geld dat het fijn zou zijn als je je eens dieper in de situatie verdiept zodat je echt weet wat er speelt en niet als een blind paard de media volgt.

1 augustus 2014 om 11:37

Grappig. Veel Vitessenaren roepen dat anderen zich moeten verdiepen in de materie, maar komen zelf met 0,0 tegenargumenten of bewijs dat zij wel meer informatie hebben.
Daar waar rook is is vuur zeg ik altijd maar en als er geen vuur is, heb je maar een heel klein zuchtje wind nodig om het toch weer aan te wakkeren.

Daarbij kan meneer de Wit wel heel erg trots zijn op de "samenwerking" met Vitesse, maar volgens mij is dit niet van belang. Als speelbal van Chelsea zijnde gaat het erom of meneer Chigirinsky trots is op de samenwerking met Vitesse, en daar heb ik zo mijn twijfels over....

1 augustus 2014 om 11:41

Dus laat hij het in de media komen.

1 augustus 2014 om 11:45

@forza Vitesse.

Mijn reacties lijken niet onpartijdig omdat ik een bepaalde mening heb die niet aansluit bij die van jou ? Ik heb niets tegen Vitesse maar daarom kan ik na evaluatie vd media en reacties van de supporters toch wel een mening hebben ?

Ik kijk voornamelijk naar belangen. Wie heeft er belang bij om bepaald nieuws naar buiten te brengen en wie heeft er belang bij om het stil te houden. Jij bent als Vitesse supporter veel eerder geneigd om nieuws te geloven dat positief is voor je eigen club. Dat is vrij logisch maar daardoor word je voor de buitenstaander zoals ik minder betrouwbaar. Dat is ook vrij logisch. Berichten uit verschillende media VI, Kranten maken melding van een poging tot verkoop van Chigirinsky. Die hebben allen hun bronnen. Die ben ik veel eerder geneigd te geloven dan mensen die er een belang bij hebben om het stil te houden. Het enige belang wat de media hebben is de oplage en die zal niet verschillen omdat er een verhaal over de verkoop van Vitesse in staat. Dat hadden ze net zo goed met ander nieuws kunnen vullen.

Dat alles in ogenschouw nemend lijkt mij de meest plausibele uitkomst dat Chigirinsky Vitesse probeert te verkopen dat , de Wit daar niets van af weet en dat de supporters van Vitesse geneigd zijn om te geloven wat hen het beste uit komt. Het is geen exacte wetenschap, dat is duidelijk maar je kunt niet beweren dat mijn mening nergens op gebaseerd is. De schijnbaar diepere materie zoals genoemd word heb ik hier helaas nog niet uitgelegd gekregen. Dat zou wel fijn zijn ipv het alleen te benoemen. Alleen een aantal typische complottheorieen waar je beter maar geen aandacht aan kunt schenken. Het belangrijkste punt echter is mijn punt dat dit verhaal van de Wit helemaal geen enkele uitkomst bied terwijl veel Vitesse supporters dit schijnbaar wel als het grote bewijs zien. Oogkleppen noemen ze dat.

1 augustus 2014 om 12:19

@bago
Als de Wit het al zou weten, dan zou hij het ook niet naar buiten brengen omdat dit de eventuele verkoop in de weg kan staan. Ik denk echter niet dat de Wit het zou weten wanneer het wel waarheid is, omdat de Wit een lichtgewicht is die niet weet wat hem overkomt sinds zijn overstap van het rustige Waalwijk naar het immer onrustige Arnhem.

Aan zijn lichaamshouding en het enorme aantal uhhhhs in het betreffende interview waarin hij aangeeft dat het verkoopverhaal onzin is verraad hij eigenlijk dat hij het zelf niet weet maar dat hij niet zeker is of hij het te horen zou hebben gekregen wanneer het wel waarheid zou zijn.

Je mening echter baseren op artikelen van journalisten van VI en de Gelderlander raad ik je ook niet aan. Deze heren hebben nog maar zeer beperkte ingangen binnen Vitesse en kunnen rustig onder het mom van "bronnen" verkeerde informatie spuien.

Dat er lijnen lopen tussen Londen en Arnhem is wel duidelijk. Hoe die lijnen precies lopen zal echter nooit helemaal duidelijk worden maar voor zover ik de artikelen lees is er niets onoorbaars gebeurt en valt alles binnen de richtlijnen en regels van de voetbalbond.

Bij "nieuws Uur" is in ieder geval wederhoor gedaan. daar kan de Gelderlander en VI een voorbeeld aan nemen. En dan mag iedereen een mening hebben, maar dan heb je het wel van 2 kanten gehoord.

1 augustus 2014 om 09:57

Nee hoor. Dit heeft namelijk geen enkele toegevoegde waarde. Joost de Wit kan de club niet verkopen. Dat is de directeur. De eigenaar is Chigirinsky en als hij achter de schermen probeert de club te verkopen en geen onrust wil is het heel goed mogelijk dat hij Joost de Wit daar niet van op de hoogte heeft gebracht. Ik had eigenlijk niet anders verwacht. De Gelderland of VI hoeft van mij dus ook totaal geen voorbeeld te nemen aan Nieuws uur.

1 augustus 2014 om 10:46

Dus wederhoor bij direct betrokkenen is niet nodig waar je er van uit gaat dat ze toch niks kunnen vertellen?
Beter gezegd: de basis van goede journalistiek is overbodig?

1 augustus 2014 om 11:02

Wederhoor is zeker nodig. Het allerbelangrijkste daarbij is dat je de vragen aan de persoon stelt die ook over het betreffende onderwerp gaat. Anders heeft het natuurlijk geen enkel nut. Zoals nu.

Hetzelfde zou zijn als een krant bij mij komt en mij vragen stelt of het bedrijf waar ik werk verkocht word en ik zeg , nee hoor daar heb ik niets van gehoord dus daar is geen enkele sprake van. En dat vervolgens als waarheid aan nemen. Dat is i.i.g niet de basis van goede journalistiek.

Vraag je zelf af waarom Chigirinsky , de Wit zou inlichten wanneer hij de club wil verkopen. Daar kleven uitsluitend nadelen aan. Dus nogmaals dat de Wit het niet weet zegt helemaal niets. Dat wil alleen niet zeggen dat het niet waar kan zijn. Het is zeker mogelijk dat Chigirinsky Vitesse helemaal niet wil verkopen en de kranten en de VI fout zaten. Maar dit verhaal als bewijs daarvoor nemen zoals velen hier onder dit topic doen slaat eigenlijk nergens op. Zeg nou zelf ?

Waar rook is, is Chelsea. Niks aan de hand, de transfer van Lukaku heeft ze zoveel geld op geleverd dat Vitesse dit jaar niet in de verkoop hoeft. Dit seizoen is Vitesse dus mooi gered.

1 augustus 2014 om 09:46

Hoe kom je daar nou bij ?
Lukaku is verkocht aan de armst club van Engeland , die altijd zijn aankopen betaald dmv gespreide langdurige deelbetalingen .
Wanneer Lukaku afbetaald is maken wij niet eens meer mee , dat zal zijn ergens rond 2075.
Dus Chelsea zal op korte termijn er niet veel beter van worden.

1 augustus 2014 om 10:00

Ik vraag me wel een aantal dingen af. Hoe kom je erbij dat Everton 1 vd armste clubs van Engeland is die zijn betalingen altijd gespreid doet over een jaar of 40 ?

Bronvermelding a.u.b

En als tweede waarom zou chelsea daar mee akkoord gaan ?

1 augustus 2014 om 17:09

Dit is de gebruikelijke manier van Everton wanneer ze spelers willen halen.
Ze willen graag bij de grote jongens als City en United horen , maar hebben het geld er niet voor , dus stellen ze voor om de transfer som gespreidt te mogen betalen , wat geregeld niet lukt , dan komt plan B in werking , dat is namelijk de betreffende speler op wazige gronden medisch af te keuren , om zo de prijs te drukken .

Gelderland is echt een rioolkrant geworden pro NEC en anti Vitesse. Ze grijpen alles aan om Vitesse in discrediet te brengen. Ik ben niet op de hoogte van de in en outs maar die rioolkrant blijft maar onwaarheden schrijven. De organisatie staat bij Vitesse, jeugdopleiding word weer beter. Er zijn weer veel oud-spelers met een geel/ zwart verleden, dus veel zorgen hoeven ze zich niet te maken daar in Arnhem. Trouwens het trainingscomplex is echt geweldig.

1 augustus 2014 om 09:52

Neem aan dat je "de Gelderlander" bedoelt...

Is inderdaad een krant die je als Vitesse aanhanger zijnde het beste links kan laten liggen. De haat jegens Vitesse in Nijmegen is nou eenmaal veel sterker dan andersom, hoe triest het ook is. Ik had NEC het liefst gewoon in Eredivisie zien spelen, hoop dat ze komend seizoen promoveren.

Ik denk ook niet dat De Wit het weet als ze de club te koop hebben gezet. Zoiets gaat achter zijn rug om, mocht het zo zijn.

1 augustus 2014 om 10:38

Als de Wit het niet weet, hoe kan de Gelderlander het dan wel weten, die doen ook geen bronvermelding.

Nou, dan kunnen al die figuren met hun 'zie je wel', 'ziel verkocht' en overige standaard opmerkingen weer even terug hun hok in.

Tot het volgende gerucht dat ze dan direct weer voor de waarheid aan kunnen nemen. Gezien dat de wedstrijd tegen Ajax voor de deur staat zal dit niet lang duren.

1 augustus 2014 om 11:24

Wat heb jij toch met de ziel? In ieder Vitesse topic zie ik je daarover emmeren, zelfs (zoals nu) er geen enkele aanleiding toe is.
Wil je graag aan iedereen laten weten dat jij wel in een ziel gelooft?
Ben je echt bang 'dat mocht een ziel bestaan', die echt verkocht is?

1 augustus 2014 om 11:28

dat krijg je als willekeurige mensen die niets met vitesse hebben die ziel al 3 jaar lang aanhalen als argument.

1 augustus 2014 om 11:37

Je hoeft de oorzaak niet bij mij te zoeken maar bij al die figuren die daar al sinds dag 1 over emmeren. Het is simpelweg zo'n beetje het meest genoemde kul argument.

1 augustus 2014 om 11:54

En jij dacht, niemand is er nog over begonnen, laat ik ze dan maar een reden geven om erover te beginnen?

Nou als jij je daar druk over maakt, dan kun je de lol nog op.
Zodra een club zich maar durft te meten met de traditionele top 3 krijg je me een partij onzin over je heen.
AZ was een sympathieke club totdat ze een paar x meededen om het kampioenschap, toen was het geen AZ meer maar was het Scheringa, terwijl die zelfde Scheringa eerst de hemel werd ingeprezen voor al het goede werk wat hij wel niet deed voor AZ, nu doen ze niet meer mee, en iedereen vindt ze weer lief en aardig. En de manier van werken van AZ was niet gewijzigd hoor, Verschil is dat de transfersommen die AZ betaald nu lager zijn
Twente idem, Munsterman was de held van het oosten, werd nog net niet heilig verklaard door de media en voetbal minnend Nederland, paar x meedoen om de titel en je ziet wat het resultaat is, Munsterman is een megalomaan, achterbaks en weet ik wat nog niet meer, kan nu werkelijk niets meer goed doen, nou k kan je verzekeren Munsterman is nog dezelfde als die hij was toen hij bij Twente begon.
Nu is Vitesse aan de beurt, zou zo zeggen wen er maar aan.
Wees blij dat ze het over zoiets onzinnigs als een ziel hebben,

Nu is het over ADO nog redelijk positief, maar wacht maar eens af wat er gaat gebeuren als die een paar x bovenin eindigen.

Zie het als bewijs dat Vitesse meetelt

Er komen weer mooie tijden aan in Limburg! Forza Vitesse!

HEt bericht laats in Vi kwam van bron jordania , nu het bericht in gelderlander van Marcel ham oud zakenpartner van jordania dus nou niet echt de meest betrouwbare heren wat betreft vitesse.

Ham en jordania zijn sinds hun vertrek al bezig met een hetze tegen vitesse op allerlei verschillende manieren.

Dit is onzin wat de Wit zegt. Volgens mij zijn ze bij Vitesse helemaal niet meer zo trots op de relatie met Chelsea. Allemaal in gestudeerde tekst wat deze man uitkraamt. Vitesse moet stoppen met Chelsea en moeten deze de Wit opstaande voet ontslaan. Vitesse moet weer op eigen benen gaan staan. Zo als het altijd is geweest. ADO gaat nu ook al in zee met die Chinezen. Wat denken ze te bereiken? Kampioen zie ADO en Vitesse nooit worden. Het zal altijd blijven gaan tussen Ajax, Feyenoord en Psv. En af en toe een uitzondering met AZ of FC Twente. Verder zal (met alle respect voor alle clubs) er geen andere club kampioen worden van de Eredivisie. Het klinkt misschien wat hard maar het is wel de realiteit. Het is voor is voor Vitesse van noodzaak om zou snel mogelijk alle 'rotte appeltjes' uit de organisatie te halen en te stoppen met de samenwerking met Chelsea. Levert toch niets op. En een nieuwe eigenaar zoeken die Vitesse een warm hart toedraagt. Een echte Vitessenaar. Maar welke Vitessenaar heeft zoveel poen om bij Vitesse geld in te pompen? Als dit niet gebeurt is er straks geen club uit Arnhem meer die in de Eredivisie speelt. En zelfs niet in Jupiler League. Dan gaat er gebeuren wat er in Apeldoorn, Veendam, Haarlem en de Eredivisie club uit mijn stad Wageningen in 1992 is gebeurd. Dan gaat de club failliet. En dan kunnen ze als amateurclub verder en spelen tegen Presikhaaf, Arnemia en Arnhemse Boys.

1 augustus 2014 om 11:11

Dat is een hele lap tekst helaas ook allemaal ongefundeerd, jammer dat je niet met feiten komt zoals dat voor het eerst sinds de overname er een stabiele en goed georganiseerde organisatie is neergezet mede door de wit.

De jeugdopleiding en scouting is geweldig op poten gezet al zal dit natuurlijk nog wel even tijd in beslag nemen voordat er daadwerkelijk vruchten van geplukt kunnen worden.

En het klinkt misschien raar maar vanuit de club is het zowaar rustig de enige onrust die er is wordt veroorzaakt door het eindeloos vissen van de media zoals Vi en de gelderlander die er maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Als vitesse supporter heb ik dit seizoen voor het eerst sinds de overname weer eens het gevoel dat het echt om voetbal kan gaan als nederlandse media je ook eens die kans geven.

1 augustus 2014 om 12:55

Als AZ en Twente landskampioen kunnen worden, dan kan Vitesse dat ook. En zelfs ook Ado.

1 augustus 2014 om 13:03

In Nederland zijn er niet veel mogelijkheden om een club te runnen die structureel ambities heeft m.b.t. landskampioenschap en Europeese successen. De Nederlandse competitie is te klein en kan nauwelijks inkomsten genereren uit sponsoring en TV gelden. Je conclusie t.a.v. het landskampioenschap kan ik dan ook wel onderschrijven. Maar....

Als clubs zoeken naar een alternatieve wijze om zich toch te kunnen ontwikkelen richting de sub-top of top van de NL competitie is dat alleen maar te prijzen! Jammer dat ploegen die dit proberen (door omstandigheden gedwongen of bewust) zo negatief worden neergezet in de landelijke pers en op fora. Dat heeft lange tijd gegolden voor AZ, Utrecht, nu is Vitesse aan de beurt en straks zal ADO de sjaak zijn als hun omzet en succes zullen gaan toenemen.

Geef clubs als Vitesse, Ado, Utrecht etc de tijd en credits om hun eigen, nieuwe weg te vinden. Of dat nu een weg richting de top of richting de sub-top zal worden zien we wel.

Ach jongens. Maak jullie je allemaal niet zo druk.

Ik geloof het sensatie krantje ( gelderlander ) niet. Vooral als t om vitesse gaat. Die lopen al jaar in jaar uit te stoken in het hele gebeuren.

Krantje komt ook uit een dorp hier vlak bij. Dus zo heel gek is dat ook niet.

En mocht het allemaal waar zijn, dan krijgen we een andere eigenaar. Prima. Ik zit er voor me club en stad met veel vrienden. Niet voor de eigenaar.

Daarnaast weten wij niet 1% van hoe het allemaal geregeld is bij die rijke russen.

1 augustus 2014 om 11:37

Hier sluit ik me volledig bij aan. Mooie reactie.

Ik weet niet of ik trots zou zijn op de relatie met Chelsea. Als ik trainer en/of TD zou zijn zou ik niet pas ergens in augustus willen weten welke spelers er voor mij overblijven maar zou ik bij de voorbereiding de huurlingen al willen hebben. Situaties als afgelopen seizoen moet je zien te voorkomen.

Sowieso zou het voor Vitesse goed zijn als de jeugdopleiding goed gaat lopen en er ook daadwerkelijk eigen spelers goed genoeg zijn om in het eerste door te stromen zodat je niet meer afhankelijk bent van wat er in Londen gebeurt.

1 augustus 2014 om 11:30

Vitesse heeft dit ook aangegeven bij chelsea en zie het resultaat dit jaar zijn wallace en Traore er al vroeg bij een eventuele derde speler zou nog kunnen komen maar ik zie daar geen verschil in met andere clubs als bv nu feyenoord die nog wacht op een spits of je hem nu koopt of huurt.

1 augustus 2014 om 12:39

Je kunt helaas niet alles hebben. Bij Feyenoord moeten ze dit seizoen cashen en hebben ze een zelfde soort probleem en dat terwijl ze eindelijk eens voor de CL hadden kunnen gaan. Is denk ik het lot van de Nederlandse ploegen. Voor Vitesse is het handig om op deze wijze goedkoop een aantal jaar in de subtop te kunnen overbruggen totdat de academie resultaat gaat opleveren. De jonkies van Chelsea zijn nog steeds van een voor Eredivisiebegrippen, prima niveau.

We gaan vitesse niet verkopen! Jaja! Dit doet me denken aan defensie. Nee vliegbasis twente gaat niet sluiten. En wat gebeurd er een jaar erna gaat de vliegbasis sluiten. Zo zal het hier ook gaan met vitesse.

1 augustus 2014 om 22:32

Wij zijn Twente niet en we hebben hier geen vlieg basis. Dus allemaal geklets.

2 augustus 2014 om 09:07

klopt, niet meer nee. heb er vroeger nog gewerkt.

Waarom zou Vitesse niet in de verkoop kunnen??
Kost alleen maar geld en die zogenaamde talenten van Chelsea zullen nooit in een eerste elftal komen van Chelsea, laat staan bij een vereniging die in de CL speelt.
Met de juiste mensen en de juiste samenwerking zijn er wel mogelijkheden, kijk naar PSV in het verleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren