Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verdediger van Cambuur wint advies in bij Claude Makélélé en Arsène Wenger

Laatste update:

Maxim Gullit timmert aan de weg bij SC Cambuur. De twintigjarige verdediger maakte in de zomer de overstap van AZ en kwam sindsdien tot vier invalbeurten in de Eredivisie, waarvan de laatste drie allemaal plaatsvonden in de afgelopen drie wedstrijden van Cambuur. De 1.91 meter lange linksback houdt niet zo van de vergelijkingen met zijn vader Ruud, maar is er wel op gebrand om eveneens de wereldtop te halen.

Gullit junior spreekt zijn vader elke dag en vraagt regelmatig om advies, bijvoorbeeld over zijn transfer naar Cambuur. Bij AZ waren de kansen op speeltijd voor Gullit beperkt. Hij maakte wel deel uit van de A-selectie, maar toen de vaste linksback Owen Wijndal geblesseerd was, koos trainer Pascal Jansen voor Thijs Oosting, een aanvallende middenvelder die werd omgeturnd tot vleugelverdediger. "Ik ben hier gekomen omdat ik op meer kansen hoopte. Tot nu toe blijkt die keuze een goede geweest te zijn."

In Leeuwarden is Alex Bangura inmiddels de eerste keus, maar Gullit heeft wel meer uitzicht op speeltijd dan in Alkmaar. "Ik wil bij Cambuur zoveel mogelijk spelen en daarna een mooie stap maken", vertelt hij aan de NOS. "En via daar de wereldtop halen en Champions League spelen. Ik zie dat gebeuren, ik weet zeker dat dat gaat lukken." Om beter te worden, wint Gullit advies in bij personen met ervaring in de top. "Mijn vader is analist bij de Qatarese sportzender beIN Sports en soms ga ik mee als hij daar moet werken. Dan zitten Arsène Wenger en Claude Makélélé daar ook. Dan praat ik met hun over spelsituaties of specifieke verbeterpunten."

Wenger had een tip voor Gullit voor een succesvolle carrière. "Altijd hard blijven werken, zowel binnen als buiten het veld. En ik probeer dat advies ook op te volgen en hoop dat anderen dat ook zien", vertelt Gullit, die dit seizoen één volledige wedstrijd speelde: hij deed negentig minuten mee tijdens de 0-5 zege op de amateurtak van Ajax in de TOTO KNVB Beker. Cambuur gaat vrijdagavond op bezoek bij Willem II.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, vier invalbeurten bij Cambuur. Wel alvast denken dat Cambuur een opstapplank is voor een grotere club. Laten we even eerst leren lopen kruipen voordat we gaan rennen.

10 december 2021 om 15:23

Poeh ja, je zal maar ambitie hebben zeg..

10 december 2021 om 17:36

Haha je mag tegenwoordig niet eens meer dromen

Uitstekende houding en ambitie. Dat mag niet in NL, ik zie de open deuren alweer voorbij komen en de vergelijkingen, prestaties tot nu toe blabla. Hij is prof en moet het hoogste doel nastreven.
En daar hoort ook bij lak hebben aan kleinzielige geesten.

Timmert aan de weg met 4 invalbeurten bij Cambuur? Wilt de absolute wereldtop halen?
Prima hoor. Ik vind zijn ambitie en houding echt prima.

Ik denk persoonlijk, dat wanneer jij bij AZ geen kansen krijgt en naar Cambuur gaat op je twintigste, daar nog geen basisplek weet te veroveren dat je de wereldtop niet gaat halen. Tuurlijk, er zijn altijd laatbloeiers. Maar dat zie ik, helaas, niet in Maxim.

Verder wel altijd grappig om te zien, een links of rechtsback met zo'n enorme lengte. Zie je niet heel vaak. Volgens mij heeft Brighton daar ook eentje van. Dan Burn?

Speel je eerst maar eens rustig in de basis bij Cambuur, voordat je ergens anders aan denkt. Al is zijn ambitie en instelling wel prima te noemen als je dat zo hoort.

Waarom spreekt hij uit dat hij de wereldtop wil halen? Ik snap dat hij geen vergelijking wil met zijn vader, want op de achternaam na is er ook geen vergelijking te maken. Maar de jongen is 20 jaar, is 4 keer ingevallen in de ED. Waarom deze uitspraken doen en jezelf onnodig veel druk opleggen? Ik zal een voorspelling doen, hij gaat niet de wereldtop halen. Waarom zegt hij niet dat hij er het maximale uit wil halen? En wat het maximale dan ook moge zijn, dat zien we later wel.

4 invalbeurten is niet echt bepaald genoeg om al een conclusie te kunnen trekken. Maar goed, hij heeft ambitie, zeer belangrijk om te slagen in het leven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren