Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verdedigend zwak Ajax scoort driemaal en houdt met 10 man stand tegen Marseille

Laatste update:

Ajax heeft een punt overgehouden aan het eerste Europa League-duel in Groep B. In de Johan Cruijff ArenA wist de ploeg van trainer Maurice Steijn driemaal te scoren, maar die goals bleken niet voldoende om Olympique Marseille te verslaan: 3-3. De Amsterdamse doelpuntentproductie werd verzorgd door Carlos Forbs, Steven Berghuis en Kenneth Taylor, terwijl Pierre-Emerick Aubameyang twee keer trefzeker was namens L’OM; Jonathan Clauss was eveneens trefzeker. Invaller Silvano Vos werd in de blessuretijd nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Jay Gorter verdedigde het doel van de Amsterdammers en zag een viermansdefensie voor zich staan. Gaaei kreeg op de rechtsbackpositie de voorkeur boven de lichtgeblesseerde Devyne Rensch, terwijl Borna Sosa als linksback fungeerde. Het hart van de verdediging werd gevormd door Josip Sutalo en Jorrel Hato. Taylor was met Benjamin Tahirovic het blok op het middenveld, terwijl Berghuis op 10 stond. Vleugelspelers Forbs (rechts) en Steven Bergwijn (links) flankeerden spits Brian Brobbey.

Al in de achtste minuut kwam Ajax op voorsprong. Carlos Forbs profiteerde van een misverstand achterin bij Marseille, waar een lange bal van Jay Gorter slecht verwerkt werd. Forbs kopte de bal door op zichzelf en rondde na een lange rush een-op-een met Pau López beheerst af: 1-0. Het werd nog mooier voor Ajax toen Steven Berghuis in de twintigste minuut uit een drop-kick schitterend afdrukte na een doorgeschoten voorzet van Borna Sosa: 2-0. Lang zou de voorsprong van Ajax niet stand houden.

Jonathan Clauss vond in de 23ste minuut ruimte om het strafschopgebied van de Amsterdammers in te dribbelen. De opgekomen rechtsback scoorde met een overtuigend diagonaal schot richting verre hoek: 2-1. Marseille miste vervolgens enorme kansen: Iliman Ndiaye raakte de lat en Aubameyang zag zijn stiftje een-op-een met Jay Gorter gekeerd worden. Aubameyang scoorde zeven minuten voor rust alsnog uit een soort sliding van zestien meter, op het moment dat er opnieuw enorm veel ruimte viel achter de defensie van Ajax: 2-2. Kort voor rust volgde nog een gigantische vrije kans voor Marseille-middenvelder Azzedine Ounahi, die van dichtbij op Gorter schoot.

Binnen enkele minuten na de hervatting kreeg de thuisploeg wederom de voorsprong in handen. Na een fraaie loopactie en dito voorzet vanaf de rechterflank belandde de bal bij Taylor, die ter hoogte van de penaltystip doeltreffend uithaalde: 3-2. Vervolgens leek Marseille weer aan zet toen Aubameyang van dichtbij kon afronden, maar hij volleerde ruim over. De wedstrijd bleef in hoog tempo op en neer golven en aan de overzijde kreeg ook Ajax weer zo goed als zeker een doelpunt te kunnen bijschrijven. Brobbey ontsnapte op de rechterflank en bediende Steven Bergwijn, maar de aanvoerder schoot de bal recht op Pau López.

Hoewel het er in de tweede helft lang op leek dat Ajax de wedstrijd onder controle had, sloeg Marseille een kwartier voor tijd toch plotseling weer toe. Aubameyang kreeg de vrijheid om vanaf de linkerflank het strafschopgebied in te snijden, waarna hij met een hard schot en via de vingertoppen van Gorter de 3-3 aantekende. In de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg Taylor een gigantische kans op de winnende treffer; zijn poging van dichtbij ging echter over. Ook een schot van Bergwijn belandde niet tussen de palen. Ajax eindigde het duel overigens met tien man: in de blessuretijd pakte Vos zijn tweede gele kaart na een overtreding op Vitinha.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ja, dit is het maximaal haalbare. Het was allemaal los zand, maar dat was het bij Marseille gelukkig ook. Vooral achterin lijkt het helemaal nergens op. Die Sutalo werd als grote meneer binnengehaald, maar staat daar als een debutant alles apathisch te aanschouwen. Verder blijft het merkwaardig dat die natte krant (zowel binnen als buiten het veld) de aanvoerder is. Alleen al door die keuze van Steijn blijf je twijfelen aan die man zijn kunde.

Typisch dat met alle aankopen die gedaan zijn 2 van de weinige lichtpuntjes de jeugdspelers van 17 en 18 jaar waren. Daar doet die tweede geel niks aan af. Die pak je gewoon door onkunde van de scheids. Vos dus gewoon laten staan nu.

21 september 2023 om 23:00

Wel jammer dat Manssvkerk na 1 slechte wedstrijd wordt geslachtofferd en Tahirovic al wekenlang mag klunzen. De enige echte 6 in de selectie is mannsvkerk.

21 september 2023 om 23:02

Tahirovic gaat echt banken. Denk een middenveld Taylor, Vos en berghuis vs Feyenoord. Niet eens perfect, maar lijkt me voor nu het beste

21 september 2023 om 23:05

@mickey Vos is ook een 6 dus wat je zegt klopt niet helemaal. Grappig dat de twee beste spelers uit de eigen jeugd komen. Is Vos er nu wel opeens klaar voor? Of mag ik dat ook weer niet zeggen…

Daarnaast mensen die dachten dat het niet slechter kon dan Rensch, nooit meer om Gaaei vragen alsjeblieft. Nog slechter dan Sanchez zelfs.

21 september 2023 om 23:05

Als dat zo is, mag hij dat op de training laten zien. Want samen trainen, mogen de beste knullen nog wel even

21 september 2023 om 23:05

Vos 2 nutteloze dribbels op eigen helft en een rode kaart. En dan volgens de commentator een fantastic game

21 september 2023 om 23:06

Manssverk wordt niks.
Vos, Taylor & Berghuis gaat het worden.
Je meest logische middenveld.

21 september 2023 om 23:06

Taylor speelde z’n beste wedstrijd in lange tijd dus mag van mij ook blijven staan, Vos verdiend het na z’n invalbeurt in mijn ogen ook gelijk zondag te starten(de beste 6 van de Selectie). Goed genoeg is oud genoeg, en wat hij dit half uur liet zien hebben de aankopen op het middenveld nog niet gebracht. Niet teveel veranderen aan de basis , maar Vos ipv Tahiro en misschien toch Rensch ipv Gaaei want dat was wel drama in verdedigend opzicht.

21 september 2023 om 23:06

Beste middenveld van Ajax. Berghuis, Taylor rn Vos. Alledrie die je al in huis had.
Vind dat Ajax een schadevergoeding moet opleggen aan die pruts duitser.

21 september 2023 om 23:07

Vos zat, in tegenstelling tot Tahirovic, wel overal goed tussen. Precies de reden waarom je een 6 op het veld hebt staan. Eigenlijk speel je met Tahirovic gewoon met 2x een 8 op het middenveld.

21 september 2023 om 23:09

@voetbal23. Vos speelde idd prima als 6 vandaag. Al hoorde ik hier de laatste tijd dat hij meer een 8 is.

21 september 2023 om 23:09

Vos was gewoon prima. Dat hij in z'n jeugdigheid te gretig z'n foutje wilt herstellen goh. Gek zeg. Sterk aan de bal. Verdedigend liep hij wel achter z'n man en passing prima

21 september 2023 om 23:10

Precies! Vos viel wel aardig in. 2x geel is natuurlijk wel wat minder…

21 september 2023 om 23:11

Absoluut niet. Mansverk, Vos en Taylor zou ik doen. Verdedigen doen zowel Berghuis als Taylor slecht, maar Taylor echt een stuk minder balverlies en domme overtredingen. Vos laat je dan niet als zes spelen maar als 8. Daar heeft hij het loopvermogen voor en doet hij geregeld in jong Ajax. Of als je perse bergwijn wil opstellen zet je die maar op 10 en Godts linksbuiten.

21 september 2023 om 23:12

Beste middenveld nu idd, die had je gewoon alle 3 al in huis.. vond Berghuis echt prima spelen vandaag.

21 september 2023 om 23:12

@mickey12 ah dan kan ik er ook naast zitten hoor. Taylor speelde in de jeugd ook trouwens op 6. Gaf aan dat dit zijn favoriete positie is.

21 september 2023 om 23:12

Taylor af en toe toch niet best hoor, slordig, te laat naar voren spelen en mist teveel kansen

21 september 2023 om 23:13

@Felix: onterechte rode kaart * uiteraard want de eerste gele kaart was een prima inzet op de bal. Niet eens een overtreding, laat staan geel.

21 september 2023 om 23:13

Trieste constatering dat je beste middenveld Vos, Taylor en Berghuis is. In ieder geval de bevestiging dat praktisch alle aankopen op misschien 2 na waardeloos zijn.

21 september 2023 om 23:14

@felix ah tegenwoordig is wegdraaien van je tegenstander als middenvelder nutteloos.. Je hebt liever die tikkies terug en breed toch? Hou alsjeblieft op zeg. 18 jaar, lastige situatie en een lastige wedstrijd maar prima ingevallen. Rode kaart was onnodig maar weer een les voor hem, ook al was de eerste kaart geen geel.

21 september 2023 om 23:17

Ninjakai, Mansverk heeft nog helemaal niets laten zien, is jong en bij lange na geen zekerheid. Waarom verdiend hij een basisplaays boven je aanvoerder die toch hard werkte en regelmatig achteruit sprintte. En dan zeg je ook nog Godts linksbuiten ipv Forbs…

21 september 2023 om 23:23

2e helft was een stuk beter en dat kwam mede door de wissel van Tahirovic.

21 september 2023 om 23:26

Taylor mist 3 100% kansen.

21 september 2023 om 23:28

@felixforte, dan heb je met meningen dicht gekeken. Vos brengt een stuk kwaliteit flair en slimheid die de aankopen van onze Duitse vriend gewoon missen. Geen al te beste aankopen op het middenveld.

21 september 2023 om 23:29

@Joep. Nee die van Bergwijn was lekker. 30M€ …… wat een onvoorstelbare miskoop is dat!

21 september 2023 om 23:37

Hahaha heb je wel gekeken pipo

21 september 2023 om 23:49

@nielafleuren, Forbs zeker niet linksbuiten. Hij heeft twee keer aardige dingen laten zien en beide keren kwam hij tien van rechts. Op links laat hij niets zien. De eerste keer vanaf rechts liep iedereen warm voor zijn minutennvanaf links omdat dit nog beter moest zijn. Viel zwaar tegen. Tegen Twente mocht hij invallen vanaf links, Blind paard. Vanaf rechts diepgang dreiging, dan weer buitenom, dan weer naar binnenkomen. Laat maar lekker rechts staan een paar wedstrijdjes. Bergwijn laat niets maar dan ook niets zien op linksbuiten. Sterker nog hij probeerde een paar keer spelers te passeren lukte gewoon niet omdat hij het lichtvoetige nier meer heeft. Enige dreiging die hij heeft is vanuit de as. Zet hem dan in de as of op de bank. Mannsverk heeft niets laten zien bij Ajax, slecht debut, so what. We missen body op het middenveld. Veelal alibiverdedigen. Mannsverk staat juist bekend om zijn harde ingrepen. Als er dan iemand naast staat en achter waar hij de bal aan kwijt kan zodat hij zich vooral kan focussen op lopende mensen opvangen en verdedigen zet je Mannsverk meer in zijn kracht en los je hopelijk een enorme zwakte can Ajax een beetje op. En door niet met een open rechterkant te spelen, hebben de backs minder vrijheid en ziet een Mansverk niet drie man ongedekt op zich afkomen de hele tijd. Dus Forbs rechts omdat het de beste optie is die we hebben voor die kant. Godts links, omdat hij meer heeft van een vleugelspeler dan Bergwijn en Bergwijn dan in de as zodat er wat meer body komt en kracht en een bal makkelijker vastgehouden kan worden. Wil je verfijnder en meer steekzakken berghuis en wil je meer een tweetjes en kort conbinatiewerk Taylor. Alle drie gemankeerd, maar met specifieke kwaliteiten die je in bepaalde wedstrijden goed kunt inzetten.

22 september 2023 om 00:12

Eerste helft was hij echt slecht. Zeer veel balverlies, slechte ballen geven en dan vergeef ik hem nog dan hij minimaal 1x moest scoren in de eerste helft.

22 september 2023 om 00:20

Die aankopen zijn er net laat ze nog even wennen is pas de tweede wedstrijd. Nu alles al zo afschrijven. Ze weten nog niet eens waar ze moeten lopen of druk zetten waardoor veel fout gaat. Ze zijn daardoor met veel dingen bezig behalve met voetbal Vos speelde een goede pot omdat het wat meer vanzelf gaat bij hem maar of ie dat kan volhouden moeten we afwachten.

22 september 2023 om 00:56

@ninjakai:

Ik denk dat het uiteindelijke middenveld van Ajax dan ook voor dit seizoen Mannsverk, Taylor en Berghuis zal worden waarbij zijn minuten zowel op 8 als op 6 zal meepakken. Debuut van Mannsverk kan dan wel slecht zijn, zoals gezegd is het de enige echte 6 in de Ajaxselectie en staat hij al langer bekend als groot talent, zo slecht als tegen Twente is hij normaliter echt niet, daar geloof ik niets van.

Berghuis is de laatste jaren gewoon geen rechtsbuiten meer, zo simpel is het. Hij kan er wel spelen als het moet, maar hij is daar echt lang niet zo goed als op 10 en op 10 blijft hij ook wel staan omdat hij een stukje creativiteit/voetbal en inzicht in zich heeft dat voor de rest niemand op het middenveld heeft. Dat betekent wel dat je nu drie spitsen van alledrie meer dan vijftien miljoen hebt voor maar één positie wat wel heel gortig is. Hooguit zou je tegen de mindere goden met Berghuis op 8 kunnen spelen en bijvoorbeeld Akpom op 10, maar met Taylor en Mannsverk/tahirovic/vos als blok heb je daar echt een Berghuis bij nodig en geen tweede spits als 10.

Forbs wordt denk ik voor de komende tijd de rechtsbuiten en dan is het op links aankijken hoelang het duurt voordat Steijn zijn aanvoerder durft te passeren voor bijvoorbeeld Godts.

21 september 2023 om 23:00

Dat Vos moet starten is nu ook wel duidelijk.

21 september 2023 om 23:02

Eens. De beste spelers kwamen ook vanavond weer uit eigen opleiding. En Forbs bracht ook veel dreiging. Maar die aankopen van Mislintat hebben verder nog wel veel tijd nodig zeg.

21 september 2023 om 23:03

Dat kan niet. Die heeft rood. Zal wel Max 1 wedstrijdje zijn denk ik zo.

21 september 2023 om 23:03

Sws want hij kreeg 2x geel.

21 september 2023 om 23:05

Dat kan natuurlijk wel in de Klassieker.

21 september 2023 om 23:05

Sosa was anders gewoon prima hoor vandaag.

21 september 2023 om 23:06

Want dan is hij ineens geschorst tegen Feyenoord?

21 september 2023 om 23:06

Rood in europa is geen schorsing in de eredivisie vriend

21 september 2023 om 23:08

Sosa was drama, leuke voorzetjes maar verdedigend was het niks

21 september 2023 om 23:08

Sosa stond niet zo best te verdedigen.

21 september 2023 om 23:12

Hato was echt niet best en Taylor deed het ok maar de kansen die hij om zeep helpt jemig

21 september 2023 om 23:16

Forbes bracht niet alleen dreiging, hij scoorde ook en prima goal. Deed het vandaag meer dan uitstekend. Verder Sutalo ook gewoon goed.

Dus twee aankopen deden het gewoon prima.

21 september 2023 om 23:23

Sosa vond ik ook goed hoor. Sutalo was eerste helft zwak, maar herpakte zich tweede helft zowel verdedigend als in balbezit stukken beter.

Maar Forbs man of the match, met Vos als revelatie in de tweede helft.

21 september 2023 om 23:31

@Ravel, Hato niet best? Hou op man, die jongen is 18 jaar en dan zo voetballen. Ja hij maakte wat foutjes, maar dat is dan niet zo raar hè

22 september 2023 om 00:47

Mwah. Sosa was aan de bal wel prima, verdedigend vond ik hem bij twee tegendoelpunten gewoon echt zwak verdedigen. Forbs was zo nu en dan wel dreigend maar in de mindere fases van Ajax is hij ook afwezig. Lijkt ook zijn acties eigenlijk vooral op snelheid te kunnen maken. Vos vond ik niet slecht invallen, maar zo’n tackle maken als je al geel hebt is gewoon oliedom. Sutalo was in bepaalde situaties ook niet bepaald overtuigend. Moet zeggen dat Hato zich wel gewoon prima stand hield hoor. Verder vooral gewoon veel spelers gezien die helemaal allemaal gewoon in het niveau meegaan. Heeft Ajax de overmaat, spelen ze prima. Is Marseille de betere ploeg zijn ze ook gewoon net zo zwak. Echt geen uitblinker gezien bij Ajax, Hato dan wel knap hoor op zijn leeftijd en weinige ervaring.

21 september 2023 om 23:00

Prachtig gebaar ook van het Amsterdamse publiek bij die rode kaart van Silvano Vos. Dit is een speler die Ajax nodig heeft.

Kenneth Taylor, en Hato, heerlijke pot gespeeld.

De jeugd heeft de toekomst.

21 september 2023 om 23:03

heerlijke pot? In het land der blinden...

21 september 2023 om 23:03

Was natuurlijk ook een naaipartij. Die eerste gele kaart was zo netjes op de bal verdedigd, belachelijk.

21 september 2023 om 23:04

Het was geen goede pot, maar vanaf minuut één een aantrekkelijke pot voetbal.

21 september 2023 om 23:05

Klopt, compensatie voor 2e geel Berghuis vlak ervoor.

21 september 2023 om 23:05

Taylor was goed in druk zetten, maar heeft toch 3 100% kansen gemist. Hato was tot nu toe de enig consistente goede speler van ajax, maar vond hem vandaag heel erg slordig spelen

21 september 2023 om 23:07

Hij heeft twee echte kansen kansen niet afgemaakt.

Dat laatste moment werd een 'kans' doordat hij zelf de bal opwipte en meenam, met een volley moet je ook gewoon geluk hebben. Kun je hem niet verwijten.

21 september 2023 om 23:16

Hato vond ik anders erg matig en wist zich vaak geen raad met de lopende en bewegende spelers van Marseille.

21 september 2023 om 23:18

Waarom overdrijven mensen altijd zo om een punt te willen maken? Taylor heeft 3 grote kansen gehad: 1 goal, 1 schiet ie uit de draai vrij goed in maar wordt net naast getikt door de doelman en 1 mikt ie net over de kruising. Dat je als centrale middenvelder drie keer in die positie komt is al vrij uitzonderlijk, dat is een kwaliteit. Ja, hij had er liefst een van die twee af moeten drukken. Maar drie 100 procent kansen missen is gewoon pure onzin.

21 september 2023 om 23:25

Verder wil ik de scheids nergens van beschuldigen naar had het gevoel dat het geel wat sneller getrokken werd voor Ajax. Berghuis kreeg geel voor een reactie en tegen het einde van de wedstrijd was er een zelfde reactie van een Marseille speler voor het niet krijgen van een corner en daar bleef het bij een schouderklopje.

21 september 2023 om 23:32

Ja, die scheids was slechtste op het veld. Gelukkig is hij niet bepalend geweest voor de uitslag.

21 september 2023 om 23:32

Inderdaad. Die scheidsrechter was gewoon slecht. Forbes loopt buitenspel en vervolgens laat hij de vrije trap nemen op de helft van Ajax. Dat zegt denk ik we zo’n beetje alles.

22 september 2023 om 12:14

Is eenoog koning...

21 september 2023 om 23:01

Bergwijn is echt schandalig slecht zeg. Forbs laat als snotneus meer zien op een positie waar hij nog nooit gespeeld heeft. Gaaie is gewoon lachwekkend, Akpom een houten Klaas en waar Tahirovic en Sutalo mee bezig waar vraag ik me nog steeds af. Is Gorter wel keeper? Man man man, die 2e goal zeg.. bij Twente ook al 2 keer in de fout. Hele matige keeper hoor. Sosa een aanwinst.

21 september 2023 om 23:02

Hato was vanavond samen met Gorter de zwakke schakel. Hato (17) kan gewoon een keertje, normaliter is hij een van de beste.

21 september 2023 om 23:04

De keeper is echt geen punten pakket, gewoon niet. Jong Ajax niveau,
Akpom kan je niet over oordelen. Voor de rest eens

21 september 2023 om 23:04

En toch kwam er veel gevaar veroorzaakt door Sosa. Zo goed waren de backs vandaag weer niet.

21 september 2023 om 23:04

Ik vond Bergwijn prima spelen, zeker in de combinatie en door ontzettend hard te werken in de omschakeling. Gaaie vond ik ook zeker niet slecht, bracht meer energie van Rensch de afgelopen weken

21 september 2023 om 23:05

MessiBazoer we hadden gisteren of eergisteren nog over, Bergwijn wederom met afstand de slechtste man van het hele veld! Snel die band afpakken, komt niets uit die goster, zuchten, puffen en vastdraaien. Om te janken! Forbs gaf de burger wat geloof, zijn bedrijvigheid en inzet was tof.

21 september 2023 om 23:06

@messibazoer
Ik erger me ook echt kapot aan Bergwijn. Die man is ongelofelijk overschat. Ook als aanvoerder heb je totaal niets aan hem. Berghuis speelde geeneens een goede wedstrijd, maar die stond tenminste nog iedereen aan te sturen en liet zich zelfs een aantal keer heel ver terugzakken om de verdediging te ondersteunen.

Voor de rest echt eens met je betoog al wil ik daaraan toevoegen dat Vos nu al meer heeft laten zien dan die andere gasten op die positie. Jammer van zijn ongelukkige en toch wel domme tweede gele kaart. Ik hoop gewoon dat Steijn die jongen wat meer minuten gunt de komende tijd.

21 september 2023 om 23:12

Sosa kan niet verdedigen, bij Stuttgart altijd in een 5 mans verdediging. Zolang je niet de overhand hebt op t middenveld gaat ie t zwaar krijgen in een 4-3-3

21 september 2023 om 23:01

Forbs deed het wel erg goed vanavond

21 september 2023 om 23:01

Als Gorter niet 2 ketsers maakt, dan win je vanavond gewoon. Jongens hebben keihard geknokt, kunnen de Alkmaarders een voorbeeld aan nemen.

21 september 2023 om 23:02

Ja of als Bergwijn die bal afmaakt.. Ajax heeft in ieder geval strijd geleverd en bij vlagen goed gespeeld.

21 september 2023 om 23:03

Gorter heeft ook goede reddingen gemaakt, Forbs speelde goed, vanaf verkeerde positie. Maar Vos, het is toch ongelofelijk dat er voor zoveel geld pure rommel gekocht is. Ik ben ervan overtuigd dan ook Misehouy probleemloos mee zal draaien. Taylor met vlagen ook sterk, mag ook wel eens gezegd worden.

21 september 2023 om 23:05

Je vergeet bergwijn. Zelden zo erg gehoopt op een schorsing van een speler als bij hem. Komt niemand voorbij

21 september 2023 om 23:06

Als Gorter niet 4 opgelegde kansen van Marseille tegenhoudt verlies je hier gewoon met 3-7.

21 september 2023 om 23:08

Want de kansen die de keeper aan de andere kant stopt zouden er dan nog steeds niet in gaan.

21 september 2023 om 23:18

Die 4 opgelegde kansen worden recht op hem af geschoten. Omdat hij er een show van maakt, lijkt het heel wat. Hij maakt gewoon 2 enorme fouten. Goal 2 en 3 waren makkelijk houdbaar. En dat zeg ik als keeper. Weliswaar op een niveau dat je niet kan vergelijken. Maar elke keeper ziet dat de 2 goals gewoon houdbaar waren en de ballen die hij pakt echt niet zo denderend was hoor. Matig keepertje

21 september 2023 om 23:19

Als Marseille de kansen afmaakt in de 1e helft staat t gewoon 2-5 bij rust.

25 schoten waarvan de helft op doel. Ajax nog geeneens de helft

21 september 2023 om 23:24

@JiskeFet: Overdreven hoor, aantal grote kansen was gelijk en xG van Ajax zelfs hoger. Marseille mag dan vaker op doel hebben geschoten maar 2-5 bij rust was absoluut idioot geweest. Overall over de wedstrijd gezien is 3-3 niet gek, maar had toch graag die 2-4 van Bergwijn binnen zien vliegen met het oog op de Klassieker...

21 september 2023 om 23:28

4-2, we speelden thuis 😅 Al zal dat voor sommigen bij aanvang niet zo gevoeld hebben.

21 september 2023 om 23:33

De tripel IPA's stijgen naar mn kop denk ik, my bad! 4-2 inderdaad hahaha.

22 september 2023 om 00:14

Hij heeft Ajax meedere malen in de wedstrijd gehouden.

21 september 2023 om 23:01

Ik moet zeggen dat er al wel meer lijn in zit. Verdedigend stond het niet goed, maar ze vinden elkaar al stukje beter.

21 september 2023 om 23:04

Daarom hoop ik dat ze bogarde terug halen en heel vlug

21 september 2023 om 23:06

Als Rensch nou eens een schop onder z’n reet krijgt en je zet Vos erbij begint het ergens op te lijken.

21 september 2023 om 23:35

Rensch is klaar bij Ajax. Die heeft meer dan kansen genoeg gehad.

21 september 2023 om 23:01

Het feit dat Sutalo alle verantwoordelijkheid geeft aan Hato voor de opbouw zegt veel. Ik had ook meer van hem verwacht als international van Kroatië.

Die Gaaei kon bij die goal van Auba gewoon korter dekken dan was er niks aan de hand, hij heeft meer potentie als back dan Rensch maar hij moet wel leren voetballen vooral eerste aanname voorwaarts is die niet goed in.

21 september 2023 om 23:05

Gorter moet die bal gewoon hebben, net als die andere goal van Auba.

Tis dat Marseille vaak de verkeerde keuze maakte, maar wat was het af en toe een gatenkaas.

Taylor was goed vanavond met uitzondering van de afwerking.

21 september 2023 om 23:09

Meer potentie als back dan Rensch, hou alsjeblieft op zeg. Was echt ontzettend dramatisch vandaag, als Rensch op deze manier had gespeeld had iedereen hem de huid vol gescholden.

21 september 2023 om 23:17

Gaaei bracht veel meer dan Rensch. Verdedigend soms slordig maar aanvallend een stuk feller en heeft een prima voorzet.

21 september 2023 om 23:20

Sutalo is toch juist opbouwend goed? Die heb ik regelmatig de pass naar voren zien zoeken, zelfs in de laatste minuut een Martinez-achtige bal op Akpom.

Verdedigend was hij eerste helft drama, net als Hato en de rest overigens, maar tweede helft was weer een stuk beter. Dat komt denk ik door de inbreng van Vos. Met hem werd het middenveld niet meer volledig overlopen en hoefde het centrale duo niet meer te kiezen tussen spits en opkomende middenvelders. Hato en Sutalo moesten met z'n tweeën pak 'm beet 800 vierkante kilometer dekken. Dat loopt natuurlijk altijd fout af.

21 september 2023 om 23:21

Gaaei is een omgeturnde linksbuiten en dat zie je ook. Net als bij Pedersem heel kwetsbaar in de 16 over zn verkeerde been.

21 september 2023 om 23:28

@stevenAFCA klopt, hij bracht vooral heel veel balverlies, eerste helft alle ballen ingeleverd samen met Tahirovic. Meerdere momenten de eerste helft was hij verdedigend niet te bekennen want toen stond hij ergens rechtsbuiten en z’n man helemaal vrij en bij de tweede goal van Auba liet hij hem lekker naar binnen dribbelen om te schieten. Leuk die prima voorzet (die niet aan kwamen) maar hij staat er om te verdedigen volgens mij toch? En om de bal in de ploeg te houden toch?

Het probleem bij supporters als jij is dat jullie afkeer tegen Rensch zo groot is dat het niet uitmaakt hoe dramatisch een ander het doet, het zal altijd beter zijn dan Rensch (volgens jullie). Zelfde geldt voor Taylor, dat zijn de afzeikpaaljes die niks goed kunnen doen.

21 september 2023 om 23:59

@fcvoetbal: Hoeveel progressie heeft Rensch het afgelopen seizoen laten zien? Antwoord is, zo'n beetje 0. Als je hem ziet spelen, dan verwacht je echt niet dat het iemand is met bijna 100 wedstrijden in het eerste.

Datzelfde geldt voor Taylor ook. Totaal geen tactisch inzicht voor een middenvelder. In de aanval loopt hij inderdaad goed mee, maar zodra de omschakeling komt of verdedigd moet worden maakt hij constant fouten. Dat gebeurt nu ook al meer dan een jaar. Jongen is gewoon absoluut ongeschikt voor de 8 op een hoger niveau.

22 september 2023 om 00:10

"Supporters zoals jij", daar ga je al de fout in want je maakt hier al een hele grote aanname. Rensch heeft weken aanstuk precies gedaan wat jij hierboven zegt over Gaaei. Hoeveel weken aanstuk ik mij geërgerd heb aan deze jongen is abnormaal. Gaaei laat teminste zien dat hij wilt voetballen. Rensch loopt erbij alsof die al 3 CL titels opzak heeft.

Deze wedstrijd kan je trouwens dezelfde opsomming geven voor Hato. Die laat meerdere keren de bal onder het voetje glippen waardoor het gelijk weer spannend wordt. Maar daar hoor ik niemand over.

Taylor was vandaag gewoon prima trouwens. Een van de weinige op het middenveld die een bal kon aannemen en voor diepte zorgde. Afwerking is een ander verhaal.

22 september 2023 om 00:22

@regulatot Ik zeg volgens mij ook nergens dat Rensch de sterren van de hemel speelt maar ik vind het nogal bizar dat iemand zo slecht kan spelen en supporters nog durven zeggen dat hij prima speelde puur en alleen omdat ze Rensch niet willen de zien. Alle analisten zeggen het, meeste supporters zeggen het maar hij speelde idd prima. Als Rensch vervangen wordt doe dat dan met een betere speler en geen slechtere, hij is nog slechter dan Sanchez. Zelfde geldt voor Taylor, wissel hem dan voor een betere speler.

Daarnaast verwachten we zoveel van deze jonge spelers, normaal gesproken heb je een geraamte met ervaren spelers die de aandacht afleiden waardoor talent zich in de luwte kan ontwikkelen. Wisselvalligheid hoort er helaas op deze leeftijd nog wel eens bij maar goed. Laat hem maar lekker tegen Feyenoord aanmodderen. Niet gaan klagen daarna.

22 september 2023 om 00:26

@Steven dus laten zien dat je wilt voetballen is genoeg? Tahirovic laat het ook zien dat hij wil voetballen maar speelt al weken dramatisch. Ik vind het prima om Rensch te vervangen hoor maar dan wel graag met iemand die beter is en niet slechter dan Sanchez. Als dit de eis is voor een back bij Ajax, dramatisch spelen maar hij laat zien dat hij wil voetballen dan is het wel heel slecht gesteld met de verwachtingen.

Tahirovic drama, Bergwijn drama, Brobbey drama, Gaaei drama. Tegen Twente zag je ook al drama. Maar goed laat hem verdedigend en in balbezit maar aanmodder tegen Feyenoord.

22 september 2023 om 00:38

Taylor was anders de beste middenvelder vandaag. Hoe is hij dan ongeschikt of wat bedoel je met hoger niveau?

Heeft gewoon een paar hele goede onderscheppingen gehad ook. Maar moet soms wel beter meelopen als zijn directe tegenstander diep gaat.

22 september 2023 om 00:38

@fcvoetbal: Ik zie eerlijk gezegd niemand hier zeggen dat Gaaie goed vonden spelen?

Dat er anders naar Gaaie wordt gekeken, dan naar Rensch lijkt mij enigszins logisch. De 1 is pas een maand in Nederland, de ander speelt er al 2,5 seizoen. Daarom mag je gerust van een Rensch meer verwachten.

Laatste stuk van je eerste alinea kan ik eerlijk gezegd niet volgen. Je wil natuurlijk dat de beste spelers spelen, maar daarvoor moet je ze ook wel wat meer wedstrijden geven om het te laten zien. Meest "ervaren" nieuweling is Tahirovic met 7 wedstrijden. Dat is toch veel te voorbarig om daarover te oordelen?

22 september 2023 om 01:19

@ajax12321: Taylor was helemaal niet de beste middenvelder. Eigenlijk zou obv het spel van vanavond niemand die titel mogen hebben. Enige speler die eigenlijk iets op het middenveld liet zien was Vos. Door zijn inbreng kwam er opeens rust op het middenveld. Daardoor zag je al dat de verdediging (nog steeds niet goed genoeg) minder onder druk kwam te staan.

Het is niet soms. Het was telkens. Ounahi had bijvoorbeeld de hele wedstrijd een vrije doorloop, waardoor Sosa meermaals tegen 2 man stond. Zoiets kun je op het niveau waar Ajax op wil spelen nooit maken.

Kijk ook even voor de grap de 2-1 terug en zie waar Taylor zich bevindt. Eerst gaat hij onnodig en als enige op de bal af, vervolgens blijft hij stil staan en laat dezelfde speler volledig vrij weglopen. Berghuis moet daardoor zijn man laten lopen om Clauss op te vangen en komt logischerwijs te laat.

Hetzelfde geldt bij het balverlies van Tahirovic (waar de kans op de lat uitkomt). Ipv vrij richting de middencirkel te lopen en Tahirovic afspeelmogelijkheden te geven, loopt Taylor precies in de lijn van een OM speler naar voren. 0 tactisch besef.

22 september 2023 om 01:57

Wil jij die fout van Tahirovic nou op Taylor afschuiven? Hou op zeg. Dat was gewoon dramatisch van Tahirovic.

En ja hij liep soms zijn man lopen, je overdrijft. Waarschijnlijk heb jij afgelopen tijd zo vaak geroepen dat Taylor er niks van kan dat je het wel moet verdedigen.

Er ging zo ongelofelijk veel fout verdedigend, daarbij heeft Taylor ook nog wel een aantal goede verdedigende ingrepen gehad. Die vergeet je voor het gemak, net zoals zijn goede momenten.

21 september 2023 om 23:01

Vind alleen dat "typisch" gedeelte niet kloppen. Vond Forbs en Sosa lichtpuntjes en onze jeugdspelers Taylor en Brobbey weer erg slecht. Hij scoort dan wel maar laat zn man weer zo vaak lopen met dat sjokken van hem.

21 september 2023 om 23:04

Taylor erg slecht? Is zeker een stokpaardje van je, want vandaag klopt dat van geen meter. Een van de beste Ajacieden vandaag.

21 september 2023 om 23:04

Heb hem juist heel veel druk zien zetten, heel veel meters gemaakt, gretige indruk.

21 september 2023 om 23:07

Welke bruikbare bal heeft Brobbey gehad?

21 september 2023 om 23:08

Het nadeel van taylor is (voor de algehele tendens), is dat hij grossiert in het verprutsen van kansen. Gaat hij die ook nog maken is het gewoon een goede voetballer die ajax echt lan gebruiken op dit moment. Maar na een wedstrijd als deze zijn het toch zijn gemiste kansen die zullen blijven hangen

21 september 2023 om 23:10

Je moet de doelpunten even terug kijken van Marseille. Ze counteren met een extra man rond de 16 die Taylor liep lopen. Dat gebeurde elke keer. Sorry dat ie een goal maakt vind ik het nogal verbloemen. Ze werkratio is gewoon belabberd voor een 8

21 september 2023 om 23:11

Haha taylor was juist erg goed vandaag.
Met je ogen dicht gekeken zeker?
Ik ben totaal geen fan van taylor maar speelde zeer verdienstelijk.

21 september 2023 om 23:15

Nogmaals, het middenveld wordt elke keer volledig overrompeld omdat Taylor niet omschakeld. Hij moet echt veel meer meters gaan maken op de 8 positie.

21 september 2023 om 23:26

Real Amsterdam ik zie werkelijk 0,0 in Taylor, maar vanavond vond ik hem alleraardigst invallen en was hij best belangrijk met vlagen.

21 september 2023 om 23:26

Taylor rende juist constant mee terug.

21 september 2023 om 23:28

Taylor is in de basis meer een 10 dan een 8. Heb je dan best veel aan, een tweebenige 10 met ook nog een steekpass en een middenvelder die er 10+ maakt in een seizoen. Zou eens Forbs op links proberen en dan Berghuis doorschuiven naar de Ziyech rol op rechts. Bergwijn kan echt niet meer..

21 september 2023 om 23:29

Daar ligt misschien het probleem ook dan, met twee 10'en in het veld ben je zo kwetsbaar in de counter. Dat zagen we meermaals vandaag

21 september 2023 om 23:30

Taylor rende mee terug? Waarheen dan? Vooral eerste helft werd Tahirovic-Taylor volslagen overlopen.

Taylor was in balbezit goed/erg goed, maar verdedigend was hij natuurlijk drie keer niks. Vos bracht dat meteen meer in balans.

21 september 2023 om 23:30

@Chadd wanneer de highlights op youtube staan zou ik je aanbevelen er nog eens goed naar te kijken

21 september 2023 om 23:35

Taylor was zeker niet de slechtste. Sosa was verdedigend echt dramatisch, stond ook veel te hoog als Gaaei ook hoog stond. Forbs maakt de blunder goed af maar het is allemaal erg blind en opportuun (ook de voorzet met rechts die pardoes goed valt). Brobbey staat op een eiland, niemand die kort bijsluit. Ongelukkig vandaag maar de enige speler waar ik bang voor ben as zondag als ie 1 op 1 met Trauner komt. Tahirovic, Sutalo en Bergwijn zou ik eerder als de mindere spelers zien.

21 september 2023 om 23:48

Hiermee doe je Forbs toch gewoon tekort. Speelde een uitstekende pot en als Taylor die geweldige pass binnendoor afmaakt, heeft hij er nog een assist bij. Hij heeft juist een goed overzicht en geeft een bal niet blind voor.

22 september 2023 om 00:28

In de tweede helft toen die uiteindelijk buitenspel stond had ie wel wat weer mee mogen doen

22 september 2023 om 01:13

Ik denk dat M-Balotelli Taylor met Bergwijn verwisseld want zijn beschrijving van een speler past bij Bergwijn.

21 september 2023 om 23:02

Je mist Sosa. Vind ik (zeker aanvallend) ook een lichtpuntje. Gaat een boel assists geven en in balbezit wel veel betekenen.

21 september 2023 om 23:04

Het interesseert me niet hoe slecht Ajax verdedigend was. Als die fockin bergwijn gewoon die bal erin schiet is het 4-2. Hoe kan je die in vredesnaam missen?

21 september 2023 om 23:31

Is natuurlijk onvergeeflijk. Je moet die bal gewoon tegendraads in de rechter hoek binnen schuiven. Dit is geen pech, maar gewoon een gebrek aan kwaliteit en inzicht. Iets wat Forbs toch een stuk meer lijkt te hebben, hoe perfect hij die bal twee keer meenam en toen nog koelbloedig afronden bij de 1-0.

21 september 2023 om 23:04

Nu ben je heel kritisch en dat mag. Maar ik heb wel een wedstrijd in een hoog tempo gezien met veel aanvallende intenties en toch wel aanknopingspunten. Verdedigend is het inderdaad zwak, maar Ajax had ook 5x kunnen scoren.

Over Vos kunnen we kort zijn: basismateriaalnen die 1e gele kaart was ronduit beschamend van de scheids.
Taylor liet zich ook zien vandaag.

Blij om strijd en inzet te zien.

21 september 2023 om 23:08

Heel veel aankopen zijn gewoon echt dramatisch tot nu toe. Tahirovic vandaag die helemaal niet weet waar die moet staan. En ook die Akpom had een dramatische invalbeurt. Ballen sprongen gewoon van zijn voeten af. En dan heb je ook die Mikautadze gekocht voor 16 miljoen die dus 3e spits is. Nog steeds bizar wat Mislintat heeft ingekocht. Forbs daarentegen was wel erg goed.

21 september 2023 om 23:10

Forbs toont snelheid en dreiging, mag van mij nog wat opportunistischer spelen, maar laat deze jongen maar even staan.

21 september 2023 om 23:29

Mikauradze heeft nog niet een kans gehad toch. Moeten we nog niet afschrijven

21 september 2023 om 23:59

Tuurlijk niet maar je hebt dus 3 spitsen die allemaal boven de 15 miljoen hebben gekost. En 1 van die 3 gaat maar spelen. Dat vind ik wel slecht ingekocht...

21 september 2023 om 23:52

Helemaal met je eens hoor, maar wie moest dan de aanvoerder zijn. Er is simpelweg niemand die aanvoerder is. Dat is nog steeds geen excuus, maar er missen echt leiders bij dit ajax

Het afkraken van Ajax laat ik dit keer maar aan de Ajacieden over. Maar als Feyenoord zondag minder dan drie keer scoort is gewoon een wanprestatie. Wat Ajax laat zien lijkt niet eens op voetbal. De ren je rot show aan de voorkant en totale chaos achterin. Het is dat Maseille ook echt bizar slecht stond te verdedigen. Wel een lichtpuntje voor de Ajax fans dat je nu met Forbs voor het eerst iemand eens boven verwachting heb zien spelen.

21 september 2023 om 23:01

Het deed me een beetje denken aan Feyenoord een aantal jaar geleden: vooral resultaat op basis van arbeidsethos.

21 september 2023 om 23:18

Nou je zegt het gekscherend, maar het lijkt best wel op het Feyenoord onder Stam. Aanvallend willen spelen, terwijl je daar de kwaliteit niet voor heb en met Berghuis als enige echt goede speler. Alleen was Feyenoord zo goed als failliet en moest spelen met derderangs spelers. Ajax heeft de afgelopen 15 maanden ruim 200 miljoen uitgegeven en zit op datzelfde niveau. Toch een verschil.

22 september 2023 om 00:17

Ajax heeft gewooj de kwaliteiten om aanvallende te spelen. Je moet dan wel met zn allen druk zetten en aansluiten. Het is nu half half, waardoor er veel te veel ruimte ontstaat.

22 september 2023 om 07:10

Dat betwijfel ik. De trainer kan niet alles doen. Middenvelders die alle ballen naar de verkeerde kleur spelen, backs die veel te hoog staan en dat niet zelf corrigeren. Inzicht en jezelf corrigeren is ook een kwaliteit.

21 september 2023 om 23:01

Als de twee meest chaotische ploegen van Europa tegen elkaar spelen krijg je wel een hele leuke wedstrijd. Feyenoord is wel twee klassen beter dan Marseille. Dat wordt een hele hete zondag voor Ajax.

21 september 2023 om 23:02

Ik vond Vos ook behoorlijk goed spelen, tot zijn domme tweede gele kaart. Zijn eerste geel was overigens onterecht, dus best sneu dat hij eraf moest. Hopelijk opent dit Steijn zijn ogen. Die jongen hoort echt meer minuten te maken.

21 september 2023 om 23:02

Het afkraken laat je aan ajacieden over, om ajax vervolgens af te kraken. Lekker betoog kerel.

21 september 2023 om 23:19

Sorry, het is sterker dan mijzelf.

21 september 2023 om 23:05

Niet doen dit, ajax uit is altijd een kutpot voor ons. Winnen moet het doel zijn, de rest is extra maar niet enorm belangrijk. En met onze trackrecord daar past ons enige bescheidenheid, hoe matig dit ajax ook is/oogt.

21 september 2023 om 23:11

Kijk dit een betere reactie

21 september 2023 om 23:20

Precies, het blijven wedstrijden op zich. Ik heb wel vaker gezien dat wij lekker bezig waren en Ajax met een mindere reeks bezig was, om er vervolgens weer met 0 punten te vertrekken.
Wel blij dat het vandaag gelijk bleef, Ajax verliest zelden 3x op rij.
En ook blij dat Klaassen er niet meer bij is, die leek altijd tegen ons te scoren.

21 september 2023 om 23:46

Zal niet de eerste keer zijn idd maar optisch is het verschil nooit zo groot geweest als nu.
Het is overigens wel zo dat we sinds een tijdje (Slot) beter tegen Ajax dan PSV spelen terwijl je voorheen altijd de toto kon invullen op die wedstrijden.

21 september 2023 om 23:10

En dan wordt ajacieden verweten dat ze arrogant zijn

21 september 2023 om 23:12

Wees maar niet bang. Als er verdedigend niet heel anders wordt gespeeld, wordt het minstens 0-6

21 september 2023 om 23:34

Even een reactie markeren, thanks Moridin.

21 september 2023 om 23:40

Ik verwacht ook dat Ajax zondag aanzienlijk minder tijd krijgt om vanuit de verdediging op te bouwen...

22 september 2023 om 07:15

Mooi om te zien dat er nu van een Feyenoord dat bijna 30 minuten tegen 9 man van Celtic speelt en moet moeite 1 x scoort verwacht wordt om even over een zwak Ajax heen te lopen. Iets van hoogmoed komt voor de val?

We moesten Gorter de kans geven. Hoe lang duurt die kans nog? Hij heeft Ajax inmiddels al hoogstpersoonlijk zo’n 5 tegendoelpunten gekost dit seizoen..

21 september 2023 om 23:00

Wat een bron van onrust idd zeg. En wat doet hij onnodig domme dingen, speelt hij teveel ballen slecht in. Ik erger me kapot aan hem. Dan liever Pasveer of Ramaj aankijken.

21 september 2023 om 23:03

vooral die eerste goal van Auba in de korte hoek dat was gewoon schandalig die moet je hebben als keeper. Het is te vaak net niet en een bal klem pakken uit de lucht durft die ook nooit.

21 september 2023 om 23:18

Pasveer is nog slechter, dat moet je niet meer willen. Wellicht is die Ramaj iets sterker, maar dat moet ook nog maar blijken.

21 september 2023 om 23:20

@Protheus; redelijk onverwacht, snel scherende natte bal die wat vaart mee krijgt en een Sosa voor zijn zicht die de sliding in zet waardoor hij inderdaad wel wat laat reageert. Kon hem misschien hebben, maar een fout wil ik het niet noemen. Hij is jong en kan hier van leren. Een jonge Nederlandse jongen die de club kent en met meerdere saves ook al heeft laten zien potentie te hebben. Laten we nog even wachten met oordelen, fijne avond nog!

21 september 2023 om 23:23

Zelfs een keeper van de 6e klasse had goal 2 en 3 gepakt. Dus dan idd bog liever pasveer

21 september 2023 om 23:01

Wel een assist op Forbs

21 september 2023 om 23:02

Heeft toch ook veel gestopt? Zeker deze wedstrijd. Volgens mij heeft Marseille echt 15 keer op doel geschoten. Of een andere keeper dat ook had gekund is een ander verhaal

21 september 2023 om 23:04

Eens. Maar ik zie hem nooit echt onmogelijke ballen pakken. Enkel houdbare ballen pakken en ook regelmatig doorlaten

21 september 2023 om 23:08

Nou die 1 op 1 was heel goed gekeept.

22 september 2023 om 07:16

Het schijnt ook heel lastig te zijn om echt onmogelijke ballen te pakken

21 september 2023 om 23:06

hij heeft er ook minstens vijf gered deze wedstrijd...

21 september 2023 om 23:17

@McSignificant; Sorry, kan misschien ook aan mij liggen maar ik ben blij met hem tot dusver! Staat er nog niet lang in, met een instabiele linie voor hem waarin communicatie misschien ook nog lastig is ivm de nationaliteiten. Hij is nog jong en heeft ook al genoeg saves gemaakt die zijn potentie tonen. Zeker; er zaten ook zoals je zegt (zou eerder 3 ipv 5 zeggen) ballen bij die hij had mogen pareren, maar laten we nou niet zó vroeg iemand afschrijven. Goeie avond nog!

21 september 2023 om 23:35

@patrickafcajax; Helemaal eens, Onana was in het begin bij ons echt niet beter.

21 september 2023 om 23:41

Ik hoop dat je gelijk hebt

21 september 2023 om 23:36

Haha dat er bij Ajax met een soort weemoed wordt teruggedacht aan Pasveer had ik nooit kunnen voorspellen (die was 1 seizoen gewoon echt goed en Gorter is gewoon echt behoorlijk slecht. Als je in de hoek schiet is het een goal, als je hard schiet eigenlijk ook)

22 september 2023 om 00:02

Helemaal mee eens mc significant. Dit is duidelijk een keeper die het niet heeft en ook nooit gaat krijgen( het niveau wat ajax zou moeten nastreven). Hij houdt nooit de 0 en er gaat altijd wel minimaal 1 houdbare bal in per wedstrijd. En op het hoogste niveau is dat vaak het verschil tussen winnen of verliezen als de kracht verschillen klein zijn. Kortom deze keeper kost je punten. Ik zou hem iniedergeval z.s.m. vervangen en in de volgende transferperiode proberen definitief te slijten.

22 september 2023 om 00:53

Ik vond hem bij de 2-2 niet vrijuit gaan, maar verder heeft hij toch een prima pot gekeept?

Goede pot van Vos en Forbs en met momenten Sosa, daarmee is ook alles gezegd. Tactisch klopt het gewoon niet en dat heeft niets met een ingespeelde ploeg te maken.

Tahirovic en Taylor dikke onvoldoende voor het spel zonder bal, gelukkig was Taylor aan de bal nog wel een toevoeging. Verschrikkelijke wedstrijd van Bergwijn en ondanks dat Gorter veel pakt kost hij je ook punten bij 2 goals.

Over het algemeen een beetje progressie vergelijken met Twente maar niet voldoende om vertrouwen te winnen voor de klassieker.

21 september 2023 om 23:01

Bergwijn mag echt inpakken en wegwezen. Wat ben ik hem zat zeg. Benieuwd of hij een keer kritisch naar zichzelf kan kijken.

21 september 2023 om 23:03

Leg me eens uit wat er tactisch fout was dan? Of is het de schuld van Steijn dat Tabirovic denkt dat hij bij Marseille speelt. Of dat die Brobbey als een oude veteraan staat te spelen.

21 september 2023 om 23:13

De hele overload tactiek op de vleugels met 2 backs die constant hoog staan, dat is gewoon geen doen in een 4 mans verdediging. 2 middenvelders die als een kip zonder kop naar voren rennen waardoor verdedigers als Hato en Sutalo moeten instappen op hun middenvelders en een gat van 50 meter in hun rug hebben waar aanvallers in kunnen duiken.

\wat je Steijn niet kunt verwijten is de slechte onderlinge communicatie bij Sutalo Gorter en Gaaei maar je mag wel verwachten dat hij enigszins de linies weer terug bij elkaar coacht daar waren immers 2 momenten voor in de 1e helft waarbij het spel stil lag.

21 september 2023 om 23:04

Ik vond Brobbey en Berghuis ook echt prima spelen. Taylor had echt een toegevoegde waarde op het middenveld hoor. Ja, hij had zeker nog 2x moeten scoren, maar zo erg hij hier wordt afgeserveerd, daar ben ik het echt niet mee eens.

Bergwijn vond ik de slechtste van het veld als je uit gaat van wat je mag verwachten. Tahirovic vond ik ook erg zwak, maar Bergwijn is onze aanvoerder en moet voorop in de strijd gaan.

Vertrouwen in de Klassieker heb ik zeker niet, maar het is echt een stuk beter dan afgelopen zondag. Ik hoopte vooraf op gelijkspel (winst vond ik totaal niet realistisch), toch had de winst er in kunnen zitten (marseille heeft ook echt kansen gehad).

21 september 2023 om 23:21

Taylor is dodelijk bij balverlies en in de omschakeling. Loopt te laat mee, verliest zijn tegenstander uit het oog, laat onnodige gaten vallen en ga zo maar door. Dat zagen we vorig seizoen en zien het telkens weer. Heeft echt 0 spelinzicht voor een middenvelder.

21 september 2023 om 23:27

Wat een onzin.
Taylor rende juist constant terug.

21 september 2023 om 23:52

Terug rennen en meeverdedigen zijn twee compleet verschillende dingen. Hij liet zijn man vaak genoeg lopen, liep te laat terug, had totaal geen oog voor waar bijv. Sosa of Bergwijn stonden, onnodig naar de bal liep en daardoor gaten liet vallen.. Ja, daardoor krijgt je tegenstander 10+ kansen.

22 september 2023 om 00:34

Ja man, Marseille kreeg 10+kansen dankzij Taylor. Het wordt steeds gekker.

Is Taylor ook toevallig verantwoordelijk voor de bestuurlijke chaos?
Zeg het maar hoor.

21 september 2023 om 23:10

@homelander
Ik vond die wissel op het eind ook heel erg vreemd. Waarom ga je Branco minuten geven, als je juist meer zekerheid nodig hebt op het middenveld met een (vanaf dat moment) opkomende Marseille die nog meer aanzette en nog meer op de aanval ging spelen. Branco is al verdedigend niet sterk en zijn handelingssnelheid is ook niet best. Ik vond dat echt een hele merkwaardige keuze.

21 september 2023 om 23:15

Dat is dus echt een wissel van een people manager, dit soort dingen deed Schreuder bijvoorbeeld ook. Spelers tevreden houden is belangrijker dan tactiek blijkbaar. Daarom wisselt hij de aanvoerder ook niet.

Het is toch treurig wat voor aankopen er zijn gedaan? De enige aankoop die goed is forbs, de rest valt echt door de mand. Het zegt genoeg dat hato beter is dan de verdediger van 20 miljoen naast hem en dat Silvano Vos debuut gelijk Europees zoveel beter speelt en zo sterk speelt dan de aankopen... Die heeft echt zijn waarde laten zien. Helaas wel rood, maar eerste gele kaart was echt onzin..
Voor de rest verwacht ik niet veel van dit avontuur.
Sorry voor mijn woorden, maar Mislintat heeft merendeels gewoon bagger gehaald en met deze selectie tja is merendeels bagger.

21 september 2023 om 23:08

Sosa?

21 september 2023 om 23:14

Sosa doet het ook prima in mijn ogen. In Tahirovic heb ik ook nog wel vertrouwen, maar dan voor de toekomst. Die is op dit moment niet in staat om de grote man op het middenveld te zijn. Van Sutalo had ik veel meer verwacht. Hopelijk wordt dat geen tweede Bassey

21 september 2023 om 23:21

Sosa heeft het prima gedaan. Stukken beter dan we eerder zagen met S.E. en Wijndal. Prima aankoop. Sutalo doet het ook gewoon prima, is pas een paar weekjes bij Ajax en staat er gewoon.

Forbes was vandaag gewoon uitstekend. Veel dreiging, goal gemaakt. Gewoon prima.

21 september 2023 om 23:27

Sutalo in een notendop: Fortuna prima, Twente matig tot slecht en vandaag precies daartussenin... Bij Kroatië presteert hij beter dan bij Ajax op dit moment en ik zit echt nog op dat moment te wachten dat dat ook hier gaat gebeuren!

21 september 2023 om 23:29

Voor een speler die er net drie weken is, gewoon prima. Zal elke week beter gaan. Ik heb echt wel vertrouwen in die jongen.

Net zoals Forbes me vandaag echt verraste. zag vandaag de kwaliteit die je verwacht van een talent van manchester City.

Ajax maakte stapjes. We zijn er nog lang niet maar er zit wel groei in het elftal.

21 september 2023 om 23:40

Speedy jij bent echt niet serieus te nemen. Sutalo prima noemen na Twente en vandaag snap ik echt niet.

21 september 2023 om 23:47

Nee niet na Twente, we hebben het over vandaag. En vandaag ging het een stuk beter. Geen rare door dek acties meer, stond veel beter in positie. Hij gaat vooruit. En dat voor iemand die er net drie weekjes is.

Over een paar weken staat er gewoon een prima verdediger. Het komt wel goed met hem.

Los van het feit van wat er allemaal speelt bij de leiding van Ajax is het schrikbarend hoe steijn Ajax laat voetballen. Angsthazen voetbal.

Ik heb Ajax nog nooit pas zien druk zetten op hun eigen helft en zelfs dan wordt er geen druk gezet. Bij de 3de goal zie ik het hele elftal in de 16 meter tegen Abeumeyang. Er liggen zoveel ruimtes tussen de linies. Wordt er ubberhaupt hierop getraind. Ik snap er niks van. Waar gaat dit in hemelsnaam naar toe?

Hoe kan het zijn dat je een Vos in je jeugdopleiding hebt maar Tahirovic laat spelen? Hebben die mensen bij Ajax poep in hun ogen? Steijn mag echt zijn biezen pakken. Want je hebt genoeg tijd om te kunnen trainen in de voorbereiding op de Ajax filosofie. Wat ik zie is countervoetbal en totaal geen lijn.

21 september 2023 om 23:06

Heb je zondag gekeken? Toen probeerde Ajax druk te zetten en stonden ze binnen een kwartier met 2-0 achter. Dit Ajax kan geen hoge druk zetten. Daar hebben ze de spelers niet voor.

Deze selectie is erg slecht. Gebrek aan kwaliteit en op de counter spelen met de snelle spitsen is de beste optie. Hierdoor kwamen ze ook met 2-0 voor.

22 september 2023 om 00:22

Genoeg kwaliteit om kampioen te worden. Tegen twente werd er nul druk gezet. Vandaag alleen brobbey en de rest van het team een heel heel klein beetje zodra men op onze helft kwamen.

22 september 2023 om 11:39

Onder welke steen heb je gelegen afgelopen weken?

We zullen zien als Feijenoord zondag op bezoek komt. Mijn inschatting is als Ajax druk zet dat ze genadeloos afgeslacht worden. Maar Steijn zal zondag thuis niet zo gek zijn en probeert erg compact te spelen en gokken op de snelle Forbs en Bergwijn (was gisteren slecht).

21 september 2023 om 23:25

Angsthazen voetbal?
Eerder kamikaze voetbal!

Het interesseert me niet hoe slecht Ajax verdedigend was. Als die fockin bergwijn gewoon die bal erin schiet is het 4-2. Hoe kan je die in vredesnaam missen?

21 september 2023 om 23:01

En als Gorter ze allemaal had gehad won je met 4-0

21 september 2023 om 23:03

Hij had er wel 2 moeten pakken i.i.g. Bergwijn echt dramatisch.

21 september 2023 om 23:04

Ja als als. Het had net zo goed 2-4 de andere kant op gekund, Marseille heeft genoeg kansen gehad. Denk dat beiden ploegen blij mogen zijn met wen punt

21 september 2023 om 23:08

En al die kansen die Marseille heeft gehad vergeet je voor het gemak even? Die hebben ook nog 3 hele grote kansen en een bal op de mat geschoten. Ajax heeft net zo gezwijnd als Marseille en een gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer.

Was de lamme tegen de blinde

21 september 2023 om 23:22

Daar gaat het toch niet om. Het gaat om het moment dat je de kans had om de wedstrijd over de streep kon trekken en onze geweldige aanvoerder verneukt het gewoon.

Leuke wedstrijd, vooral door het zeer matige verdedigen aan beide kanten. Wel zware pot met het oog op zondag. Vind ik niet heel erg.

21 september 2023 om 23:03

Vermakelijk was het zeker. Ajax in de tweede helft wat minder kwetsbaar, maar toch doet die Gaaie bij de goal nog minder dan Rensch doorgaans doet

21 september 2023 om 23:11

In alle eerlijkheid, Gaaie wordt daar door z'n team voor schut gezet. Sutalo is nergens te bekennen, Forbs verdedigt niet mee. Hierdoor staat Gaaie tussen twee vrijstaande OM spelers.

Maakt dan zelf wel de verkeerde keuze, maar zo mag je verdedigend absoluut niet staan.

21 september 2023 om 23:28

Fijn dat iemand iets verder kijkt dan alleen een naam. Klopt inderdaad. Helemaal als een speler vanaf de vleugel naar binnen trekt moet de back worden ondersteund door de centrumverdediger.

Forbs liet wel meer zijn man lopen, maar die brengt aanvallend wel veel dreiging en is nog jong en kneedbaar.

21 september 2023 om 23:29

Eerst helft ging het ook aan lopende band fout met Gaaie. De Ajax sups waren een beetje klaar met Rensch, maar ik heb het idee dat deze zien dat ze van de regen in de drup belanden met Gaaie. Rensch zal zondag wel spelen.

21 september 2023 om 23:47

Ben het met je eens dat het vaak fout ging bij Gaaie, maar die goal kwam echt voort uit slechte organisatie.

Probleem met Rensch is dat hij al langer dan een seizoen staat te kloten. 0 progressie. Dan heb ik liever dat ze met Gaaie gokken. Z'n fouten neem ik op de koop toe, want het lijkt mij sowieso lastig om als nieuweling positioneel goed te staan. Maar goed, denk ook dat Rensch tegen Feye speelt. Gaan een beetje door met waar we vorig jaar zijn gebleven: iedere wedstrijd een nieuwe opstelling, geen kans om spelers aan elkaar te laten wennen.

@dnsdkr: Klopt helemaal hoor, maar ik pakte even de "directe" spelers erbij. Positioneel stond het gewoon helemaal niet goed. Zo'n beetje de hele rechterkant trok naar links toe, omdat de bal daar toevallig was. Maar goed, dat zag je zo'n beetje de hele wedstrijd en was ook de reden dat OM zoveel kansen kreeg. Alle spelers keken maar naar de bal, zonder oog te hebben voor speellijnen en afspeelmogelijkheden.

21 september 2023 om 23:23

We gaan het zondag zien. Ik zag gelukkig wel groei bij Ajax. De spelers beginnen aan elkaar te wennen en wat een snelheid voorin. Als Ajax een beetje inzakt en compact speelt kan Feyenoord nog wel een paar hele mooie counters verwachten.

21 september 2023 om 23:40

Ik ga altijd uit van 0 punten in de Arena al zijn we dit keer wel de favoriet denk ik.

21 september 2023 om 23:44

Uiteraard is Feyenoord net als vorig jaar favoriet. Maar het ging vandaag beter met Ajax dan verwacht en met de snelheid voorin kan Feyenoord wel een paar keer verrast worden.

Feyenoord kan geen punten meer verspelen nu PSV alles wint. Dus zal vol op de aanval gaan, vol en hoog druk gaan. Steekballetje op Forbes en het kan nog leuk worden...

Heb in ieder geval na vandaag meer zin in zondag dan gisteren

Brobbey is de slechte spits ooit, Vos had geen rood moeten krijgen. En dat Kenneth Taylor prof is geworden kan niemand begrijpen.

21 september 2023 om 23:02

Haha, Taylor speelde prima man.

Stop nou eens met huilen omdat hij 11 maanden geleden verkeerd gejuicht heeft.

21 september 2023 om 23:08

Taylor heeft 2 doelkansen 100% gemist, verdedigt niet mee maar hij is zogenaamd prima? Als dat prima is werd ik er gelijk uitgewisseld en ik speelde in een zondagsteam.

21 september 2023 om 23:09

Taylor was verdedigend non-existent en mist de makkelijkste kansen. Hoe heeft hij prima gespeeld dan?

21 september 2023 om 23:10

Dankjewel ModricMagic dat je het ook snapt. Mensen verdedigen die wannabe prof maar hij is nog slechter dan de gemiddelde zondagsspeler.

21 september 2023 om 23:10

Taylor heeft de eerste helft werkelijk geen bal goed geraakt. Omdat hij toevallig een keer scoort wil niet zeggen dat hij goed speelt. Maakt continu de verkeerde keuzes en bij balverlies en dat heeft hij regelmatig geeft hij niet thuis

21 september 2023 om 23:10

@SOJermanine7

Hahahaha!

21 september 2023 om 23:13

Chadd, kan je ook inhoudelijk komen waarom Taylor zo goed was vandaag volgens jouw analyse? Want zelfs bij Veronica zeggen ze dat Taylor totaal niet meeverdedigt.

21 september 2023 om 23:16

Nee, zo ver komt Chadd nooit. Als iemand een andere mening heeft, reageert hij zo.

21 september 2023 om 23:17

Ajaxlove wat vond jij vandaag van Taylor op zijn doelpunt na?

21 september 2023 om 23:30

Moet ik inhoudelijk op iemand reageren die roept dat de gemiddelde zondaggsspeler beter is dan Taylor?
Ga weg man.

Heb je ook meegekregen dat Kieft en Advocaat Taylor de beste speler aan Ajax zijde vonden? Of dat toevallig niet?

21 september 2023 om 23:31

Ik vond Taylor aanvallend goed, of heel goed. Verdedigend vond ik hem gewoon erg zwak. Mede de reden dat we de eerste helft bijna non-stop overlopen werden in de omschakeling. Vos bracht daar veel meer balans in. Maar Taylor moet gewoon de momenten herkennen dat hij 20 meter naar achter moet trekken, in plaats van die 16 iedere keer in stormen.

21 september 2023 om 23:32

Taylor was aansluitend en in balbezit best wel oké hoor (dat is mijn mening). Hij mist wel kansen, maar zorgt er wel zelf voor dat iemand die positie komt. Had alleen veel rustiger in de afronding moeten zijn.
Alleen doet ie verdedigend niets.

21 september 2023 om 23:08

Serieus als je na deze pot Taylor negatief wil uitlichten dan schreeuw je gewoon "ik ben vooringenomen". Speelde echt gewoon een prima partij, aan de bal goed, zonder bal absoluut verbeterpunten. Maar je afvragen hoe hij prof kon worden? Wat een onzin zeg...

21 september 2023 om 23:20

Sanderr

Maar hij mist toch ook teveel kansen en kan een wedstrijd ook nooit naar zijn hand zetten.

Taylor leek vandaag prima omdat de rest nog verder door de ondergrens zakten.

21 september 2023 om 23:29

Wat een onzin man, hij zette de boel juist wel naar zijn hand in balbezit (meeste balcontacten, 90 procent passing). Was veel beter aan de bal dan bijv. Tahirovic, scoort ook nog de 3-2 en komt als CM nog twee keer in een gevaarlijke positie. Eentje schiet ie uit de draai goed en wordt net gered en eentje mikt ie net over. Maar hij is geen spits he, hij is niet eens een aanvaller zelfs. Taylor heeft vandaag gewoon een goede pot gespeeld, maar velen willen dat niet zien omdat hij het vaste pispaaltje is.

21 september 2023 om 23:11

Ik vind Taylor een enorm irritante gozer maar vandaag was hij toch gewoon prima?

Had nou eerder gewisseld en dan had je drie punten gehouden, amateuristisch van Steijn.

Eerlijk gezegd was het zeker een vermakelijke wedstrijd, hoop dat steijn wat meer lucht krijgt

2 clubs in chaos, dat was op het veld wel te zien. Mijn hemel zeg. Wel echt genoten van de wedstrijd als neutrale toeschouwer.

Hoogtepunt van wedstrijd, 35 minuten Vos

Vos is een prachtig signaal naar die Duitser met z'n Tahirovic, Manssverk en Van den Boomen.

Tja als je captain van 32 mln intikkertjes gaat missen dan verdien je ook niks meer dan dit en kom je nog best goed weg.

Sutalo grotere miskoop dan Bassey
Bergwijn slechtste aanvoerder in de geschiedenis van Ajax.
Weer genaaid door een italiaanse scheids met rood.
Vos goede invalbeurt.
Het moet veeeel veeeel veeeeeeel beter

21 september 2023 om 23:36

Geef t tijd. Als centrale verdediger van het Kroatisch nationale elftal zal hij best wel kunnen voetballen. Is pas z’n derde wedstrijd bij Ajax.

Over die eerste gele kaart van Vos: onbegrijpelijk dat je ieder klein toucheetje met de hand tot in den treure mag bekijken, maar dat een VAR hier niet op mag ingrijpen. Vos bracht wel veel meer voetbal in het team.

22 september 2023 om 00:03

Vos bracht vooral rust op het middenveld. Lijkt alsof het een eeuwigheid geleden is dat ik dat bij Ajax heb gezien. Overigens kan Vos/tahirovic en zelfs Vos/mannsverk een aardig goede combinatie worden.

Ik weet dat ik die twee spelers niet mag benoemen na de wedstrijden die ze hebben gespeeld, maar ik heb eigenlijk aardig wat vertrouwen in ze.

Dit is voetbal tussen 2 ploegen die geen idee hebben hoe je fatsoenlijk moet gaan verdedigen. Echt gatenkaas aan beide kansen. Ook onbegrijpelijk hoe beide ploegen zulke grote kansen om zeep helpen want dit had gewoon makkelijk 6-6 kunnen zijn. Tahirovic en Bergwijn vond ik met afstand de slechtste. Wat waren die aan het doen zeg. Zeker meneer aanvoerder is al een jaar slecht aan het spelen. Nog steeds bizar dat hij 32,5 miljoen euro heeft gekost. Hij speelt alleen maar omdat hij de aanvoerder is anders is er geen enkele reden...

Helaas. Verdediging is het probleem niet bij Ajax. Het is het middenveld wat totaal geen aansluiting heeft. Het middenveld van Ajax heeft gewoon geen goeie technische voetballers ala frenkie die de bal willen hebben. 2 spitsen van marseille hielden de hele opbouw tegen, dramatische middenvelders lopen in de opbouw in de zestien van tegenstander. Leek nergens op…

21 september 2023 om 23:13

Daarom zonde dqt Ajax niet die nummer 8 had gepakt vorig jaar. Die man voetbalt zo makkelijk. Geen balverlies, altijd voetballende oplossing. Je kan zo heerlijk combineren met hem.

Hij op 8 en Berghuis op 10 zou gewoon heerlijk zijn.

21 september 2023 om 23:37

Bogarde terughalen. Dan gaat we veel meer rust ontstaan.

Waarom doet Maurice niet eens wat aan de trage opbouw waardoor ze fouten maken en counters in leiden.Gorter kan niet opbouwen! En gooi Brobbey en Bergwijn er eens eerder uit zeg.Je mag wisselen hoor! Dit Ajax is echt geen schim meer.Niemand maakt acties of durft wat. Echt triest dit.

21 september 2023 om 23:27

Kom op zeg, Forbes maakte de ene na de andere actie. je kan ook overdrijven zeg. Je scoort niet zomaar drie goals met nog vele kansen om nog meer te scoren.

Verdedigend moet het beter maar vandaag was het aanvallend gewoon prima.

Hollandse avond. Maar wel lekkere pot waarin eindelijk een glimpje Ajax zag. Zo sterk beginnen maar wat een verval. De beste spelers van de avond komen gewoon weer uit eigen opleiding en dat geeft wel te denken.

21 september 2023 om 23:05

Forbs komt niet uit eigen opleiding, en die was voor mij Man of the Match. Centrale duo herpakte zich tweede helft, maar ook Sosa was weer prima.

Maar goed, Vos was een verademing natuurlijk. Daardoor kwam Taylor, die eerste helft echt een RAMP was als we de bal niet hadden, zelfs beter uit de verf.

21 september 2023 om 23:38

Sosa was verdedigend dramatisch.

21 september 2023 om 23:42

Vond ik flink meevallen. Moest twee man aan de linkerkant verdedigen, omdat Bergwijn vaker wel dan niet voorin bleef hangen, of midden op het veld terugliep in plaats van de back op te pakken.

Maar je spreekt van meervoud als je het hebt over spelers uit eigen jeugd, dan ben ik toch wel benieuwd wie die spelers dan zijn.

21 september 2023 om 23:23

Hato was dan weer erg slordig vanavond. Veel ballen te nonchalant willen aannemen wat soms erg gevaarlijk werd.

In ieder geval niet verloren. Het was een rare avond..

Ik mis nog wel steeds een duidelijke tactiek. Het is geen gestaag opbouwen, maar ook niet de bal direct achter de verdediging leggen. Het middenveld loopt voornamelijk weg van de bal en maakt een verticale loop actie. Daar is op zich niets mis mee, maar dan moet 1, niet alle middenvelders diepte zoeken en 2, de verdediging die pass wel durven te geven. En bij beide gebeurt het negatieve. Er zijn geen driehoekjes, geen lopende 3e man, geen snel 1x raken over de as van het veld.
En verdedigend is het ook zeer zeer pover. Niemand geeft elkaar op de kop, geen leiding vanuit achteruit, een onrustige keeper (die er wel redelijk wat uit heeft gehaald), enorme gaat tussen verdediging en middenveld, nul druk, en zo kan ik nog wel even doorgaan...

Met Vos stond het verdedigend echt 100 keer beter dan met Tahirovic. Nog steeds niet goed of geweldig, maar de counter was echt een stuk minder gevaarlijk.
In ieder geval een stuk meer perspectief dan tegen Twente. Forbs sterk, Sosa goed, Sutalo tweede helft een stuk beter.

Zondag wordt lijden met een hele lange ij waarschijnlijk, maar er waren wat aanknopingspunten.

Ik snap nog steeds niet waarom Ajax Bergwijn niet heeft verkocht aan SA. Die komt mijn 88 jarige oma nog niet voorbij, en die kan nog sneller beslissingen maken.

Genoten. Wat een heerlijke pot was dit en wat een sfeer van zowel de Ajax als Marseille supporters. Het spel ging heen en weer. De jongens gaven alles .. hard gewerkt. Beste wedstrijd van Ajax tot nu toe. Veel kansen weggegeven maar ook veel gecreëerd .. taylor speelde meer naar voren wat hij goed deed maar hierdoor was er wel veel meer ruimte voor Marseille

Stond Steijn niet bekend als de organisatie neerzetten? Ik zie dat nog niet terug. Wat was het verdedigend bizar slecht zeg. Wat een ruimte krijgen ze….Nee dit Ajax kan me echt niet bekoren. Veel spelers die echt niet het niveau hebben/gaan krijgen. Vos gewoon basis. Zouden al die aankopen dan toch iets onnodig zijn geweest?Owja en stel die Bergwijn aub noooooit meer op. Kom op je moet die 4-2 gewoon maken slappe hap. Dan win je hier gewoon.

Wat een draak van een wedstrijd hebben beide teams ons voorgeschoteld. Het leek soms wel alsof het 11 aanvallers tegen 11 aanvallers was. Een matig niveau waarin toch een paar minuscule lichtpuntjes te zien waren. Vos heeft wel een basisplaats opgeëist.

Het lijkt nog steeds nergens op bij Ajax. Maar die Mislintat is toch wel even voor lul gezet met Taihirovic, Vos heeft in een halve wedstrijd meer laten zien dat heel Tahirovic dit seizoen (ondanks rood voor Vos omdat zijn eerste geel natuurlijk niets was). Bergwijn nekt je de overwinning door die absolute kans te verprutsen, hoe moeilijk is het in een hoek te schoppen als prof en niet recht op een keeper. Gewoon Forbs op links zetten en Bergwijn op rechts. Forbs kan alleen op zijn linkervoet iets doen en Bergwijn heb je toch niets aan laat hem dan maar op rechts aanklooien. Akpom kan er ook helemaal niets van echt onbegrijpelijk dat die moest komen voor zoveel geld.

21 september 2023 om 23:05

Voor de zoveelste keer Tahirovic is geen 6 maar wordt daar wel elke keer neer gepleurd.

21 september 2023 om 23:12

Roma scoutte Tahirovic op achttienjarige leeftijd op het derde niveau in Zweden, destijds was hij nog een makkelijk scorende spits of nummer 10. In de Italiaanse hoofdstad werd hij echter - tot zijn eigen verrassing - omgeturnd tot nummer 6.

Is de nummer 6 in Italië op de tribune? Maar is eigenlijk een spits, net als Gorter.

21 september 2023 om 23:19

Soccerfan_1 ik heb het ff voor je nagekeken maar hij is echt een defensieve middenvelder of centraal op het middenveld zoek het anders zelf op .

Slechte europese week voor de Nederlandse ploegen. Ajax verwacht volgens mij niemand meer wat van wat zijn die slecht bezig zeg. Zowel op het veld als er naast een en al drama

21 september 2023 om 23:07

Vind je? Ik ben dik tevreden hoor :-)

21 september 2023 om 23:35

Dus viel het vandaag reuze mee. Vos die prima inviel. Forbes die eindelijk zijn klasse toonde. En Ajax dat gewoon een punt pakte tegen Marseille.

Het drama op het veld viel wel mee dus. Duidelijk groei te zien, ging weer wat beter dan tegen Twente. En als die lijn doorgetrokken wordt naar zondag, we gaan het zien.

Forbs zit toch wel in de top 3 van de slechtste aankopen van dit seizoen.
Hij scoort wel vandaag maar wat is de voorhoede matig zeg met Forbs en dan ook nog eens met Akpom die ook in de top 3 van de slechtse aankopen zit.
Had meer in gezeten vandaag. Ajax is in ieder geval niet af gegaan.
Berghuis en Taylor moeten wel altijd beginnen. Rest van het middenveld is troep.
Vos jammer van zijn rode kaart maar je wilt hem vaker zien spelen en dat zegt al genoeg over de rest.

21 september 2023 om 23:04

Forbs speelde goed vandaag en is nog jong. Er zijn maar weinig voetballers die zo snel zijn en de controle houden over de bal. Goal en assist dacht ik, prima po.

21 september 2023 om 23:58

Heeft ook gewoon overzicht terwijl hij met 80 km/h het veld over dendert. Die assist was goed en niet blind eerste paal gepeerd, en die bal op Taylor in de eerste helft was perfect. Daar zit echt wel potentie in hoor.

21 september 2023 om 23:11

Top 3 slechtste aankopen? Hoe dan? En vooral na deze partij. Was de beste man van Ajax vandaag.. xD

21 september 2023 om 23:11

Forbs slecht? Was 1 van de beste spelers van het veld vanavond. Loopt niet voor niks met applaus van het veld af.

21 september 2023 om 23:15

Ik zie juist een snelle speler de rustig voor de goal is en ook overzicht heeft (goal van taylor bijvoorbeeld)

21 september 2023 om 23:17

Je bent in de war met Bergwijn denk ik, je weet wel de aanvoerder vam 32 miljoen die al meer dan een jaar belabberd is.

Forbs bracht energie en speelde zelfs niet eens op zijn positie

Vervang Bergwijn met Forbs en rechtsbuiten Godts zou al beter zijn.

Dramatisch niveau, maar erg vermakelijke po.

Open huis aan beide kanten. Ongelooflijk

Forbs, Sosa en Taylor hebben heel goed gespeeld. De rest tjah, niet goed genoeg voor het niveau van Ajax

Brobbey is de slechte spits ooit, Vos had geen rood moeten krijgen. En dat Kenneth Taylor en Steven Bergwijn prof zijn geworden kan niemand begrijpen.

Wat een slecht Ajax

Wat een bagger pot. Gorter kom ec veel en veel te kort. Gaeei was grassprietjes aan het tellen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het lichtpuntje van vandaag was Vos, wat een voetballer en een drive, basis zondag. De eerste gele kaart was te zwaar. Forbs vandaag ook prima, snel en nog balcontrole.

Taylor komt vrijwel iedere wedstrijd in scoringspositie, maar zijn afwerking is vaak niet goed genoeg of gewoon matig en wild. Toch zonde, als hij dat zou verbeteren wordt het een prima speler!

21 september 2023 om 23:11

Eentje zat er toch echt in, verder eens, hij komt er wel.

Het was van beide kanten even slecht, door individuele fouten en klasse is er gescoord. Er is nog weinig geleerd van FC Twente. Weer waren vandaag allebei de backs telkens weg, waardoor er enorme gaten vielen achterin, waarvan Marseille meermaals kon profiteren. Tahirovic verdronk op het middenveld omdat de organisatie daar ook al niet klopte. Er is nog zo veel werk aan de winkel.

In de aanval werd er vooral geprofiteerd van individuele kwaliteit. Forbs, Berghuis en Taylor waren vandaag de besten en door hun individuele klasse werd er gescoord. Daaraan was ook gelijk te zien dat er echt wel potentie inzit, maar er moeten vaste patronen ontstaan. De balans achterin en het middenveld blijven een enorm probleem. Als Slot zijn huiswerk goed doet, worden we zondag keihard voorbij gelopen door de enorme ruimtes.

Tahirovic, Satulo, Bergwijn, Gorter, Gaeei en Brobey moeten zichzelf aankijken wat ze aan het doen waren. Forbes was eigenlijk de enige die niet veel te verwijten valt. De rest van Ajax was ook middelmatig.

21 september 2023 om 23:05

Brobbey? Die valt niet veel te verwijten naar mijn mening. Heeft goed gespeeld voorin en spelers vrij makkelijk weggezet voor een mooie counter van Ajax. Dat Bergwijn er dan meestal niks mee doet, daar kan hij weinig aan doen.

21 september 2023 om 23:09

Begrijp niet wat jullie zien in Forbs. Hij is snel. Heel snel. Maar qua techniek, aanname en inzicht zie ik geen verschil met spelers uit de kkd.

21 september 2023 om 23:16

Goal en een assist en als Taylor kon scoren zelfs twee assists.

21 september 2023 om 23:21

Nou, de eerste goal was toch best een mooi staaltje techniek en aanname en uiteraard goede afronding.

21 september 2023 om 23:39

Tja dat zegt meer over jou. Als jij denkt dat een buitenspeler uit de KKD gewoon even scoort, een assist geeft en een prima Europese wedstrijd speelt tegen de nummer drie uit Frankrijk, heb je er eerlijk gezegd gewoon niet zoveel kijk op.

Het middenveld staat niet goed. Daar begint het mee. Dan komt de verdediging ook onder druk te staan. Het was weer niet goed maar voetballend al iets beter dan de vorige keren. Je scoort 3 keer en het hadden veel meer kunnen zijn. Dat is in ieder geval een lichtpuntje. Stapje voor stapje. Zondag verwacht ik gewoon een afgang aangezien Feyenoord wel op elkaar ingespeeld is maar daarna moeten we echt stappen maken.

21 september 2023 om 23:07

Middenveld staat idd niet goed, maar de verdediging opzich ook niet. Die Gaeei was gewoon een paar keer grassprietjes aan het tellen. De 1e goal van Marseille niemand grijpt in. Achterin mist gewoon coaching. Gorter stuurt ook niks aan, ze weten gewoon niet wat ze moeten doen.

21 september 2023 om 23:13

Gorter had nooit 1e keeper moeten worden. Bron van onrust. En weer doelpunten tegen door fouten van hem.

Gatenkaas is er niets bij. Wat wordt er toch een ruimte weggegeven. Lekker 5-3-2 gaan spelen. Forbs, Brobbey en Bergwijn/Akpom voorin. Boomen en Berghuis erachter. Geef ze maar iedere keer. Weet het anders ook niet. 2 seizoenen geleden speel je Dortmund volledig aan gort. Wat is er in godsnaam gebeurd joh. Tahirovic een kip zonder kop. Gaaei en Sosa staan eveneens constant verkeerd. Sutalo, als grote meneer gehaald, speelt alles op safe. Lichtpuntje vond ik Forbs. En Vos. Laat maar staan zondag.

21 september 2023 om 23:13

Met zijn voeten.

21 september 2023 om 23:19

Heerlijk man.

22 september 2023 om 00:07

Top, Harit was echter niet normaal, MOTM voor mij.

22 september 2023 om 03:17

Speelde uitstekend, was een paar keer slordig voor het doel maar hij heeft het middenveld van Ajax totaal overlopen. Harit was zelfs nog beter, MOTM

Het was een nogal rommelige wedstrijd. Niet alleen de verdediging van Ajax, maar ook die van Marseille liet regelmatig gaten vallen achterin. 3-3 is naar mijn idee dan ook een terechte uitslag.

Forbs eindelijk eens goed weten te overtuigen. Echt uitstekend, vooral op de counter. Aan de andere kant van de flank Bergwijn weer dramatisch zoals gewoonlijk. Dat je hier ooit 30 miljoen voor hebt betaald, is mij nog steeds onduidelijk. Brobbey ook goed en voor de rest was het niet veel soeps. Gaaei samen met Bergwijn vandaag de slechtste. Tahirovic ook slecht, maar snap niet waarom je een 8 op 6 laat spelen.

21 september 2023 om 23:07

De verdediging van Ajax was slecht, maar die Mbemba kan er ook wat van zeg. Wat een bron van onrust was dat.

21 september 2023 om 23:20

Ja dat vond ik ook, die laat zich vaak wel heel makkelijk aftroeven door Brobbey

21 september 2023 om 23:08

Ik had 8-8 trouwens wel een betere uitslag voor deze wedstrijd gevonden. Verdedigen was vandaag niet echt toegestaan

21 september 2023 om 23:23

Helemaal mee eens haha. De aanval van beide ploegen is hartstikke prima, maar achterin moet nog wel wat gebeuren als ze de groepsfase willen overleven. Maar AEK weet ook mooi te winnen uit bij Brighton, een beetje tegen de verwachtingen in.

21 september 2023 om 23:35

De aanval van Ajax is alles behalve prima. Bergwijn en Brobbey laten helemaal niks zien.. die moet je zsm lozen
Op papier zou je zeggen dat Ajax een goeie verdediging heeft. 2 basis spelers van Kroatië, Hato… alleen rechtsback kan me niet bekoren.

21 september 2023 om 23:49

Bergwijn niet nee, maar Brobbey laat juist goed zien dat hij prima zijn mannetje kan staan voorin. De verdediging van Marseille was dan ook niet top, maar je ziet toch het grote verschil tussen Brobbey en Bergwijn. Bergwijn grote ego die hij niet eens waar kan maken, want hij krijgt die bal niet eens tegen de touwen.

22 september 2023 om 08:04

Ik vind ook dat er een groot verschil zit tussen Brobbey en Bergwijn. Ja, Brobbey moet echt nog wel stappen maken (zijn basis traptechniek) maar in Bergwijn zit helemaal niets !!

houdt met 10 man stand, nu moeten we niet doen of Ajax een uur met 10 man heeft gespeeld. Een enkele minuut met 10 man...

Sosa doet af en toe best leuke dingen maar af en toe staat het echt te slapen achterin.. Ik ben er geen fan van.

21 september 2023 om 23:07

Is 10 klassen beter dan Salah of Wijndal. Een voetballende linksback, echt typische Ajax speler

21 september 2023 om 23:16

KanyeWest
Maar Salah is geen back zo werd hij gebruikt door Jans bij Twente maar hij is gewoon een linke middenvelder.

22 september 2023 om 07:30

Hij is gewoon een linksback. Is zelfs als linksback van Az naar Ajax gegaan. Heeft juist alleen bij Twente op het middenveld gespeeld.

Toch al veel beter spel en een beter resultaat dan tegen Twente.

Forbs die goed speelde.
Toch positieve punten.

Maar wat zijn Brobbey en vooral Bergwijn matig zeg.
Dat Bergwijn voor 35 miljoen is gehaald is een schande. Dat hij basis staat is tot daar aan toe, bij gebrek aan beter maar dat uitgerekend hij aanvoerder is, is absurd

Heb alleen de laatste 30 minuten kunnen kijken, maar enkele spelers leken wel een after-show van Jimmy Carr die ik daarvoor in Ahoy had gezien.

De meeste kansen beginnen omdat Bergwijn defensief gewoon niets doet. Gorter had die 3e goal ook wel mogen houden. Tweede geel Vos omdat hij zijn eigen fout goed wil maken. Zegt genoeg dat het publiek klapt voor hem. Die willen hem meer zien. Wel heb ik iets meer redelijk tot goede aanvallen gezien. Als je er 3 maakt hoor je gewoon altijd te winnen. Maar als je tegengoals uitdeelt als een plak kaas op de markt, dan gaat het zondag goed lastig worden.

Oefenpotjes nu eindelijk na al die aankopen..

Benijd die Steijn niet zeg

Die Gaaei wat een aankoop
Gorter krijgt hierboven ergens de schuld
Maar die Gaaei verdedigd totaal niet bij 3e doelpunt

21 september 2023 om 23:09

Gorter had twee sowieso de bal in de korte hoek moeten hebben. De 3-3 had hij ook meer kunnen doen heeft het nieau niet. Ja, hij red Ajax ook, maar daar heb je niks aan alsje ook weer steken laat vallen.

doe Sutalo heeft volgens mij ook niks goed gedaan. Die Hato is 17 die mag fouten maken! Is die Mikataudze voor de bank gehaald? Ajax moest hier echt 3 punten pakken…

2de helft minder slecht (door wissel?) maar bij menig KKD wedstrijd worden minder fouten gemaakt dan dat ik vandaag gezien heb.

Goed, ik verwachtte er vooraf niet veel van, dus dan is 3-3 nog aardig denk ik.. Er was iig wat meer leven in de brouwerij en ik was zowaar zeer positief het 1e halfuur, er werd uitstekend gevoetbald. Het is alleen zo jammer dat het achterin zo kwetsbaar is.. Al heb ik het idee dat dat vooral door het middenveld komt. Ik mis een echte 6 en mensen die constant aanspeel baar zijn en meedoen in de omschakeling.. dan komt de verdediging ook onder hoge druk.

Vos viel uitstekend in, jammer van z'n rode kaart die door de 1e onterechte gele zuur was..

Verdedigend inderdaad zeer kwetsbaar. De afstemming tussen de backs vond ik erg vreemd, hierdoor moet een 6 veel te veel ruimte belopen en ben je erg kwetsbaar in de omschakeling. Gold eigenlijk voor beide partijen. Bij Ajax zat er te weinig te idee achter het druk zetten. Het was meer ren je rot. Het minste wat je kan doen is Marseille naar één kant dwingen en die vast zetten, maar Ajax gooit gewoon regelmatig de hele as open. Dit soort dingen moeten wel echt heel snel beter en ziet er zelfs vrij amateuristisch uit. In ieder geval gestreden en al een stuk beter dan tegen die nep Duitsers. Tot slot never nooit Bergwijn nog opstellen.

Dit worden de nummer 3 en 4 in de poule. AEK verrast Brighton maar die pakken het wel terug tegen deze twee.

Forbs was de man vanavond. Ik had op een gegeven moment verwacht dat Mikautadze erin zou komen, die werd wel gehaald als grote meneer.
Verder vind ik Gaaei niet heel best en het lijkt alsof Sutalo daar niet heel lekker mee connect. Sosa kwam redelijk stabiel over.
Jammer dat er op het middenveld niet iemand is die van ver de trekker durft over te halen. Taylor komt veel in die positie maar gaat altijd voor de pass. Van de 4 kansen die hij had er maar 1 gemaakt, jammer.

Verdedigend zeer zwak maar ook wel goede dingen gezien van met name de eigen jeugdspelers Hato, Taylor en Vos. Forbes speelde ook niet slecht als rechtsbuiten wat niet zijn favoriete positie is. Gorter had een aantal goede reddingen.

“Met 10 man…”
3 minuten met 10 man gespeeld 😆

"Verdedigend zwak Ajax scoort driemaal en geeft zeker lijkende overwinning onnodig weg." was een betere kop geweest. Maar goed, die titel hadden ze vast al voor AZ gebruikt.

Opvallend dat Steijn zo lang wachten tot aan de 80/85min met wisselen terwijl je zag dat bij spelers zoals o.a brobbey en berghuis de tank na 70min leeg was. Als gevolg daarvan zag je dat na de 60min er geen tempo meer in zat en geen druk meer op de bal werd gezet. Buiten dat vond ik Taylor, Vos en Forbs de beste mensen. Die mogen van mij voorlopig blijven staan. Sutalo was verschrikkelijk voor het geld dat die werd binnengehaald. En Akpom is technisch nog gebrekkiger dan Brobbey. Akpom mag je in de winter wat mij betreft weer wegdoen, daar zie ik niet veel in zitten. Ook de backs waren verdedigend zwak. Maar het was al wel beter dan de afgelopen wedstrijden dus ga met een goed gevoel richting de klassieker.

Begrijp niet dat iedereen over Gorter heen valt , hij heeft er denk ook aardig wat uitgehouden .
Maar we doelpunten gekregen vooral de eerste , maar we hebben ze ook weer terug gegeven .
Bij de 2-2 liet Taylor ze man zo vrij als een vogeltje staan .
Hij maakt het gelukkig nog goed door de 3-2 te scoren .
Sosa , Forbes daar ben ik wel tevreden over
Maar waarom koop je in godsnaam Tahirovic en manssverk als je Vos in huis heb .
1 van de 2 had genoeg geweest als je er toch nog een controleur erbij wilde hebben .
Ik heb soms leuke dingen gezien , maar er is nog zoveel werk te verzetten voor Steijn en zijn mannen .

21 september 2023 om 23:15

Hij had een paar knappe reddingen in huis, maar blundert net als tegen Twente weer twee keer met tegengoals tot gevolg. Maar dat is ook niet raar met zo'n jonge onervaren keeper.

Vond het niet zo heel slecht in die tijd die stein heeft gehad maar die brobbey en bergwijn mogen ze wel verkopen die heb ik al een lange tijd niks goed hebben zien doen maar wat ik vanavond gezien heb zit er een goede lijn in hoop ik

21 september 2023 om 23:30

Had ik jouw optimisme maar wimpie. Jezus Christus te paard wat vond ik het slecht. Maar oké ik geef het nog even de tijd. We zien nu wel wie er wel of niet iets kan Europees.

En weer staat Berghuis voor de camera een interview te geven en is helder en duidelijk in zn woorden. Hoe heeft Bergwijn in godsnaam dan die band gekregen! De echte aanvoerder is Steven berghuis.

22 september 2023 om 09:54

Misschien wil hij niet (net zoals hij geen rechtsbuiten wil zijn). Het is een speler die zeker nu nog te veel met zichzelf bezig is.

Bouw maar verder aan een middenveld met Vos, Taylor, Berghuis. En ondertussen Misehouy hier en daar een invalbeurt geven. Aankopen vallen allemaal door de mand.

Verder zou ik Steijn er zsm uitgooien, tactisch geen structuur, onderlinge afspraken, communicatie. Geen restverdediging. Gelukkig waren er nog individuele lichtpuntjes, Borges liet met name zien waarom Ajax hem heeft gehaald.

21 september 2023 om 23:21

Je weet dat Maduro van het tactische is he in deze staf.

21 september 2023 om 23:22

Is ook een belachelijke aanstelling, heb ik meteen bij z’n komst gezegd. En dat Steijn zo afhankelijk is is ook gewoon een enorm zwaktebod.

22 september 2023 om 00:04

Misschien is reageren als je positie van spelers weer is ontkracht word ipv dan weer verstoppertje te spelen.

Dus een coach hoeft niks tactisch te kunnen, wat een onzin.

Het is dat je Gorter had staan vanavond. Kanonnen. Die taylor is zo extreem slecht en gaat je echt punten kosten

22 september 2023 om 01:02

Leg uit, waarom was Taylor zo extreem slecht? Ik vond hem 1 van de beteren, zeker in de 2e helft.

Amin Harit schitterende voetballer! Iets voor Ajax misschien?😉

Ben ik de enige die Sutalo oke vond spelen? Paar keer ook een goede pass vooruit en kreeg een aantal belachelijke ballen van Gaaei waardoor het misging. Vond vooral het middenveld schrijnend met hoeveel man vrij kwamen tussen de linies.

21 september 2023 om 23:29

Tweede helft goed, maar eerste helft toch wat onzeker. Zeker als je het vergelijkt met Hato die echt veel rushes maakt en verdedigend echt nagenoeg nooit in de fout gaat. Hopelijk zet Sutalo de lijn naar boven voort en komt hij op het niveau waarvoor 20,5m-25m is betaald.

21 september 2023 om 23:39

Ik vind het vies tegenvallen nadat hij de hele zomer gehypt is als de grote redder. Was mede verantwoordelijk voor de enorme gaten achterin in de eerste helft. Tweede helft aanvaardbaar maar als het opbouwen lastig wordt laat hij het liever aan Hato over.

Wat een belachelijke gele kaart van Vos, de eerste dan.
Mooi dat hij, ondanks de rode kaart, onder applaus van publiek en medespelers van het veld ging.

Moet je toch eens nagaan dat die Bergwijn 4,6 miljoen per jaar verdiend.
383.333,33 per maand. Voor zo een speler.
Als je kijkt naar prijs kwaliteit, dan is dit de slechtste aankoop ooit bij Ajax … of iemand een andere suggestie?

Fases van de wedstrijd zie ik best wel aardig spel en staat het ook best compact bij balverlies. Paar mooie aanvallen gezien. Forbs heeft laten zien dat hij zeker talent heeft. Er is keihard gewerkt, over inzet niks te klagen. Maar wat kan het ongenadig hard omslaan, het is zo broos allemaal. Een redelijke fase wordt zo maar afgewisseld met een fase waar alles fout gaat en je kans na kans tegen krijgt. Simpele pases in de breedte zo maar in de voeten van de tegenstander, dan sta je altijd verkeerd en lopen ze zo de 16 in. Dat gebeurde echt veel te vaak en heb je mazzel dat Marseille niet vaker scoort. Daar tegenover moet Bergwijn gewoon scoren, grotere kansen krijg je niet. Al met al zie ik een voorzichtige verbetering ten opzicht van Twente. Ben alleen heel bang voor komende zondag. Schat Feyenoord veel hoger in dan Marseille.

21 september 2023 om 23:41

Natuurlijk is het nog erg broos. Het begint langzaam te komen. Elke week zal het een stapje beter worden. Maar het duurt echt nog wel even voordat er stabiliteit in het elftal komt.

Het is gewoon fijn te zien dat er wel groei is, dat een speler als Forbes wel het talent heeft en het kan laten zien.

Hahaha houd met 10 man stand . Die rode kaart viel in de 93e minuut .

Gelukkig zijn alle Taylor haters weer even stil, speelde prima, Gaii ka er echt niets van, Sutalo overtuigt ook nog niet, Tahirovic voegt ook helemaal niets toe. Ik denk dat alleen Sosa een redelijke aankoop is en Forbes met zijn z’n snelheid. Dus 70 mln in het water gegooid

22 september 2023 om 01:03

Nou ik kan je vertellen: zelfs na deze wedstrijd proberen velen hem weer omlaag te halen en alleen het moment waar hij zijn man liet lopen uit te lichten. Lachwekkend. Speelde gewoon goed vandaag.

Sutalo komt nog wel goed, zag potentie in de 2e helft en ik weet dat hij veel beter kan. Sosa moet verdedigend echt beter.

Woon sinds een halfjaar in Marseille en niemand had verwacht om met punt naar huis te gaan, sinds de trainer weg is.

Verdediging is echt om te huilen, het is allemaal (net) niets hoe is het mogelijk?! Je kan je afvragen of de uitslag bij brighton nou een voordeel is. Aanval ook niet ok, afstanden te groot, bergwijn aanvoerder?!
Pfff. Taylor scoort maar dat is het dan ook. Drama dit gaat nog even duren...

22 september 2023 om 01:06

Taylor was buiten zijn goal ook gewoon erg actief. Goed in de passing, aantal goede onderscheppingen en komt in goede scoringsposities. Wat er wel te zeggen valt is dat hij soms zijn man liet lopen, 2x waar hij dat echt niet had moeten doen. Maar dat wordt zwaar overtrokken.

Wat een titel weer "houd met 10 man stand", alsof ze een hele helft met 10 man stonden.
Ik lees net dat ze in de blessuretijd pas met z'n tienen kwamen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren