Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip onthult nieuwe blessure bij Ajax-aanvaller Steven Berghuis

Laatste update:

Niet de al bekende knieblessure houdt Steven Berghuis donderdag aan de kant tegen Aston Villa, maar een rugkwetsuur. Dat maakt Ajax-trainer John van 't Schip woensdagavond bekend op de persconferentie in aanloop naar de return in de achtste finale van de Conference League tegen Aston Villa. Op de dag voor het treffen met Fortuna Sittard afgelopen weekend ging Berghuis door zijn rug. "Dat is eigenlijk de reden dat hij op dit moment niet speelt", doet Van 't Schip uit de doeken.

"Het duurt en het duurt maar", herhaalt Van 't Schip een stelling van NOS-journalist Jeroen Stekelenburg over de kwakkelende fitheid van Berghuis. "Het is teleurstellend, ook voor Stefan (Steven, red.) zelf natuurlijk", antwoordt de Ajax-trainer. "Hij had er graag al bij willen zijn afgelopen weekend. Maar ja, hij is door zijn rug gegaan."

Voor zover bekend had Berghuis alleen last van zijn knie. Berghuis kon er wel mee lopen en rennen, maar de rechtsbuiten annex middenvelder kreeg last van zijn knie wanneer hij tegen een bal trapte. "Hij had last van zijn knie inderdaad, maar op de laatste training kreeg hij last van zijn rug. Dat is eigenlijk de reden dat hij op dit moment niet speelt."

De (verlengde) absentie van Berghuis is een nieuwe tegenvaller voor Van 't Schip. "Je wil zo veel mogelijk dat je spelers beschikbaar zijn, en helemaal de spelers die, in dit geval, creativiteit kunnen brengen. Maar het is niet zo, dus we kunnen er lang en breed over lullen, maar het gaat niet gebeuren morgen", lacht Van 't Schip als een boer met kiespijn.

Net als Berghuis is ook aanvoerder Steven Bergwijn niet van de partij. De absentie van het tweetal zorgt ervoor dat Ajax deels gedwongen op een andere manier moet spelen. "Het zijn andere type spelers, dus je moet het veel meer hebben van de zijkanten", doelt van 't Schip op de opkomende backs in het 5-4-1-systeen. "Je moet het veel meer hebben van de loopjes van de middenvelders, die over de verdediging heen gaan."

"Het zal inderdaad wat minder creatief zijn, maar dat zijn dan andere spelers die het op een andere manier moeten invullen." Van 't Schip houdt nu al enkele weken vast aan het nieuwe 5-4-1-systeem, met wisselend succes. FC Utrecht werd overtuigend verslagen (2-0), terwijl Aston Villa een paar dagen later ook niet tot scoren kwam in de Johan Cruijff ArenA (0-0). Afgelopen weekend ging het weer beduidend minder tegen Fortuna Sittard (2-2).

"Ik heb er heel veel vertrouwen in", zegt de oefenmeester ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna. "Omdat we hebben laten zien dat we tegen Utrecht en Villa, maar ook tegen AZ nadat we achter kwamen, in dit systeem solide kunnen spelen. Afgelopen zondag was er jammer genoeg geen vervolg, maar het is ook niet een systeem dat je van de ene op de andere dag perfect speelt. Maar de jongens hebben wel laten zien dat ze het op een goede manier kunnen uitvoeren."

"We moeten niet meegaan in de hectiek. Dat is waar we ruimtes weggeven en de linies uit elkaar komen. We moeten geduldig blijven en de bal zo lang mogelijk in bezit houden. Of dat gaat lukken, dat is weer een ander verhaal. Je speelt een uitwedstrijd en zij hebben een behoorlijke nederlaag geleden, dus zullen wat recht willen zetten." Villa verloor afgelopen weekend kansloos met 0-4 van Tottenham Hotspur. "Wij moeten gewoon ons eigen spel op de mat proberen te leggen en daarnaast zal het vechten zijn. Keihard knokken en goed staan."

Bekijk Aston Villa - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wanneer gaan ze eens een keer een volledig nieuwe medische staf nemen bij Ajax?

13 maart 2024 om 19:45

Helemaal eens dat daar wat mis lijkt te gaan, maar door je rug gaan kun je meestal weinig aan doen toch?

Ik vind dit dus helemaal niet erg. Grootverdiener die er als een zoutzak bij loopt. Doei

13 maart 2024 om 19:58

Toch 4 goals en 8 assist in de ED dit seizoen en die aanvallende impuls mis je momenteel enorm.

13 maart 2024 om 20:07

Ik zag dat zijn statistieken (in ieder geval goals) bij Feyenoord beduidend beter zijn dan die bij Ajax. Bij Ajax scoort hij eigenlijk toch veel te weinig.

13 maart 2024 om 20:13

Bij Feyenoord draaide dan ook alles om een bevlieging van hem.

En bij Ajax stond hij veruit de meeste van zijn gemaakte minuten op het middenveld (niet alleen op 10 maar ook vaak op 8), waar hij logischerwijs minder goals en assist klaar kon spelen dan op rechtsbuiten, en vooral een groot aandeel had in het veldspel.

13 maart 2024 om 20:01

Hebben we weer zo eentje die een van de betere spelers maar afvalt omdat ze in dit kutelftal van Ajax niet wekelijks het verschil maken. Hetzelfde gebeurt bij Bergwijn.

Berghuis is echt ongelofelijk belangrijk voor dit Ajax. Zelfs in wedstrijden waar hij er totaal niet lekker in zit maakt hij het verschil bij Ajax. (Zie zijn goals tegen Bodo) Zelfs als hij niet scoort is hij beslissend overigens, want hij is de enige speler die het spel open breekt met een hoge bal of staakpass.

Maar nee, laten we hem afzeiken, en lekker blij zijn met Hlynsson. Want die Hlynsson werkt zo lekker hard, en berghuis is een “zoutzak”. Hlynsson kan het niveau van Ajax alleen niet aan. Maargoed boeie, dat is een bijzaak hij werkt lekker hard!

13 maart 2024 om 20:08

@pedri , berghuis doet er werkelijk waar helemaal niks voor. Heeft in 2,5 jaar 4 leuke wedstrijden gespeeld. Hou op met me. En dat betekend niet dat ik een ander bij voorbaat maar beter vind, maar als je werkelijk waar niks klaarspeelt, werk dan tenminste voor je 4 miljoen per jaar. Heb je enig idee hoeveel geld dat is??

13 maart 2024 om 20:26

Jij denkt dat Berghuis niet werkt? Jij denkt dat Berghuis er met de pet naar gooit, Die doet in zijn vrije tijd niks voor voetbal? Je zuigt uit je duim dat hij er met zijn pet naar gooit. Hoe weet jij in godsnaam dat hij niet hard werkt?

En als je het hebt over kilometers lopen per wedstrijd zou ik graag een vergelijking zien met bijvoorbeeld Brobbey of Hlynsson. Loopt Berghuis echt veel minder? Ik denk van niet, maargoed als jij met cijfers kan staven dat Berghuis er echt niet voor werkt, dan hoor ik het graag van je.

Past wel in het seizoen van Ajax. Daarbij kan je bij Ajax met gemak de verdubbelaar in zetten: als iemand voor 2 weekjes eruit zou liggen, wordt dat een maand. Een maand wordt 2 maanden en zo'n Bergwijn zien we dit hele seizoen niet meer joh.

Niet dat Berghuis nu op z'n laatste benen loopt, maar ik heb op de een of andere manier heel erg het idee dat dit het begin is dat Berghuis vanaf nu van de ene in de andere blessure zal vallen. Gaf ik vorige week ook al eens aan en hij is de jongste niet meer, zijn contract loopt volgend jaar zomer ook af. Zou toch overwegen om Berghuis dan in de zomer te verkopen voor een leuk bedrag en hij wordt hier en daar al langere tijd weleens genoemd bij o.a. Besiktas. Mochten die of een andere club zich daadwerkelijk melden, dan zou ik het zeker overwegen. Voor Berghuis ook een leuke stap waar hij ongetwijfeld ook een goed salaris kan verdienen, Ajax houdt er een leuk bedrag aan over en zijn hoge salaris is dan ook uit de boeken.

Natuurlijk is Berghuis in de wedstrijden die hij speelt vaak een van de betere of kan/is hij een van de betere spelers van Ajax. Maar toch denk ik dat een vertrek de beste optie is. Stiekem hoop ik op een terugkeer van Eriksen. Zijn contract loopt ook in de zomer van 2025 af bij Manchester United en verzekerd van een basisplaats is hij ook niet meer bij United. Hij zal qua salaris ook niet goedkoop zijn, maar ik hoop dat hij toch wilt inleveren om terug te keren bij Ajax. Kent de club en denk dat hij sowieso nog heel goed voor Ajax zal zijn met de ervaring die hij inmiddels heeft en ook meer creativiteit met zich mee kan brengen.

Ramaj
Tete
Kaplan
Hato
Wijndal
Henderson
Mannsverk
Aankoop
Eriksen
Bergwijn
Brobbey

Spelers worden maar niet fit, ze raken geblesseerd en komen dan niet terug of te vroeg terug waardoor ze weer een nieuwe blessure krijgen. Er klopt iets helemaal niet bij de medische staf. In dit tempo zien we Berghuis, Axel Dongen en Bergwijn niet meer terug dit jaar en is Avila terug in 2028

Zei Van t'schip nou serieus 'stefan'? Raakt echt vergeetachtig zeg of hij neemt zijn baan niet serieus. Want ook vergat hij de naam van Forbs al. En dat terwijl je minimaal 5 dagen in de week met die jongens op het veld staat. Dat is wel een beetje raar. En Berghuis tja die moet je maar gewoon proberen te verkopen in de zomer. Wordt al 32 jaar en verdient een godsvermogen met 4 miljoen per jaar.

Wel apart dat van 't Schip laatst al een spelers naam niet kon herinneren en nou Steven Berguis, Stefan noemt.

Vraag me af of het probleem bij de medische staf ligt of dat de fitheid voorafgaand aan het seizoen gewoon dusdanig slecht was bij spelers, veel verkeerde prognoses en terugslagen voor spelers dit seizoen heb ik het idee. Lijkt me wel een onderzoek waard.

Is toch niet geworden wat ervan verwacht werd. Is te wispelturig, staat vaak niet op als het nodig is. Had nu toch wel de echte leider moeten zijn

Als het slecht gaat met een ploeg zie je ook vaak veel spelers die geblesseerd zijn…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren