Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip noemt zeker drie redenen waarom hij Gaaei meteen wisselde bij Ajax

Laatste update:

John van 't Schip is bij ESPN ingegaan op de pijnlijke wissel van Anton Gaaei in het duel tussen AZ en Ajax (2-0) van zondag. De rechtsback werd al na 35 minuten naar de kant gehaald door de trainer en daar had Van 't Schip zo zijn redenen voor.

Gaaei startte in Alkmaar vanwege de afwezigheid van Tristan Gooijer. Laatstgenoemde moest verstek laten gaan door een blessure, waardoor de Deense vleugelverdediger het weer eens vanaf de start mocht laten zien. Zijn optreden was allesbehalve vlekkeloos.

Van 't Schip krijgt na afloop de vraag waarom hij niet wachtte tot de rust om Gaaei te wisselen. "Op dat moment voelde ik gewoon dat er wat anders nodig was", zegt de trainer desgevraagd. "Anton begon gewoon wat minder aan de wedstrijd."

Vlak voor zijn wissel leed Gaaei op kinderlijke wijze balverlies op de rand van de vijandelijke zestien, wat een enorme kans voor AZ opleverde. "Dan gaat het in zijn hoofd zitten", concludeert Van 't Schip.

"Dan kan je een paar minuten wachten (met wisselen, red.), maar in die resterende minuten kan er ook nog eens een bal tussendoor gaan die wél fataal is. Dat risico wilden we niet nemen."

"Het is heel lullig voor hem", vervolgt Van 't Schip. "Want hij viel goed in in Noorwegen (donderdag tegen FK Bodø/Glimt, red.). En wij hadden het idee dat hij met dit systeem (formatie met vijf verdedigers, red.) veel meer tot zijn recht komt, omdat hij dan vanuit zijn eigen kracht speelt."

"Helaas pakte het anders uit en brachten we Kaplan in, die het erg goed deed. Wat dat betreft hebben we gezien dat hij een versterking kan zijn voor ons achterin", besluit de oefenmeester over de Turkse invaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond Kaplan er bij de 2-0 anders niet best uitzien. Maar goed, je grijpt aan wat je kan aangrijpen op dit soort momenten. Vraag me af of vandaag het 541 is afgetest of dat ze het nog een paar keer gaan proberen.

25 februari 2024 om 19:57

"maar goed, je grijpt aan wat je kan aangrijpen op dit soort momenten"

Met Kaplan ging het weldegelijk beter achterin sinds die wissel. Dat heeft niks met aangrijpen te maken. Dat je bij de 2e goal Kapalan er niet best uit vind zien is uiteraard helemaal prima vond het meer kwalijk dat Rensch en Hato bij diezelde goal echt helemaal niets deden.

Veder mag Schip ook naar zichzelf kijken. Het voetbal ging werkelijk nergens over en dat mag hij zich aanrekenen.

25 februari 2024 om 21:15

Dat was inderdaad een fout, maar ik denk niet dat veel verdedigers het daar beter gedaan hadden met deze omstandigheden. Ik vond Kaplan wel zeer goed invallen. Dat hij 1 of 2 foutjes gemaakt heeft dat vergeef ik hem. Al helemaal als je ziet hoeveel fouten de andere spelers maken daar achterin. Daarbij was dit zijn eerste wedstrijd in het eerste dit seizoen.

Van t'schip is ook wel erg belabberd zeg. Laat zich zelfs tactisch aftroeven door een beginnende trainer als Martens. Ik wist dat hij een matige trainer was maar dit is wel echt een dieptepunt. Snap ook niet wat die hele technische staf daar nou doet met de trainingen. Er is werkelijk geen enkele patroon te vinden in de manier van spelen. De spelersgroep is dramatisch maar dit AZ was nou ook niet zo denderend. Die hebben ook jonge spelers en net een beginnende trainer. Mag hopen dat het bestuur van Ajax al aan het zoeken is naar een trainer die tactisch wel goed is en een duidelijk spelplan heeft. Want je kan wel 4-3-3 of 5-4-1 willen spelen, maar als je geen plan hebt hoe je dat invult houdt het op...



25 februari 2024 om 19:40

Van 't Schip is puur als vaderlijk figuur en echte Ajacied ingesprongen om dit totaal geknakte los-zand team wat mentaal vernietigd was door Steijn weer enigszins mentaal op de rails te krijgen. Tactisch is het natuurlijk een onbenul eerste klas zonder enige staat van dienst als trainer.

Ajax moet op zoek naar een hele goede (internationale) trainer want dat is het enige dat team weer Ajax-waardig kan laten voetballen en wat zelfvertrouwen kan geven. Op dit moment heeft niemand vertrouwen in trainer noch medespelers en daar gaat het mis.

In principe heb je sinds Ten Hag geen normale trainer gehad en dan krijg je dit. Ajax moet de poeplap trekken en 5 miljoen per jaar gaan betalen aan een trainer die het elftal een boost geeft want zolang je blijft modderen met Nederlandse foptrainers als Ron Jans die nu weer genoemd wordt dan sta je volgend jaar weer middenmoot.

25 februari 2024 om 21:02

Waarom ben je zo negatief over Jans? Juist Jans is een trainer die rust kan brengen binnen de club en spelers vertrouwen kan geven. Dat heeft hij bij Twente bewezen en doet hij nu ook bij Utrecht. Maar bij Ajax zullen velen hem zien als provinciaal en schoolmeester die niet geschikt is voor een grote club als Ajax. Wat een arrogantie. Een internationale trainer die het Nederlandse voetbal niet kent is ook geen garantie op succes.

25 februari 2024 om 21:45

Ik vind Jans ook een uitstekende coach, alleen weet ik niet of hij degene is voor de toekomst. Zou eerder een zeer goede tussenpaus zijn, maar ik denk dat Ajax momenteel de pijlen moet richten op een jongere coach die net als Ten Hag een langere periode kan overbruggen. Jans zit bovendien nu weer goed op zijn plek bij Utrecht, het zou zonde zijn om die positie op te geven en als sympathiek figuur in te stappen bij een meedogenloze club als Ajax. Ik kan ook geen concrete voorbeelden geven, maar ik heb het idee dat Jans niet extreem happig zou zijn voor een baan bij Ajax. Om daar het label provincietrainer aan de plakken vind ik onzinnig, maar ik heb wel het idee dat Jans zich goed voelt bij een club met een bepaalde warmte en korte lijnen binnen de organisatie. En bij Ajax blijkt momenteel wel dat daar geen sprake van is.

25 februari 2024 om 19:55

Op de trainingen spelen ze urenlang rondo.

Kaplan heeft deze wedstrijd meer laten zien dan die andere verdedigers de gehele competitie. Zo zonde dat we zo lang moesten wachten totdat hij mee kon spelen.

25 februari 2024 om 19:49

Belachelijk inderdaad. Ik heb weken gewacht op dit moment en je ziet gelijk waarom Kaplan moet spelen. Zelfde met Fitz-Jim als je dat vreselijke blok Tahirovic - Van den Boomen ziet zonder enige handelingssnelheid. Van t’ Schip durft geen enkele risico’s te nemen.

Stuk voor stuk kulargumenten die verbloemen wat de daadwerkelijke reden is, namelijk dat Gaaei gewoon een makkelijk slachtoffer is. Dit had hij namelijk ook al tig keer kunnen doen met Rensch, Sosa, Sutalo of Hato maar dan spelen die zogenaamde redenen opeens geen rol. Sneu voor die jongen, maar het was natuurlijk wel licht naief om te denken dat een backie van een Deense kleine club het grote backprobleem zou oplossen. Bij die jongen zie ik itt Rensch en Gooijer nog wat pit, maar zowel kwalitatief als mentaal totaal ongeschikt. Gelukkig voor zo'n klein bedrag gekomen dat je er waarschijnlijk nog wel de helft van terug kan krijgen

25 februari 2024 om 19:48

Mentaal zijn er weinig bij Ajax geschikt op het moment. Systeemtherapie is hoognodig.

Grote fout om hem op te stellen, en een flinke klap in de ballen om hem dan te wisselen. Iedereen ziet dat hij tekortkomt, dus start dan gelijk met Kaplan, of accepteer het risico dat je genomen hebt en wacht in ieder geval tot de rust.

25 februari 2024 om 19:41

Oneens, je wilt zo snel mogelijk de zwakste schakel eruit halen. Als het gaat om iemand die wat ongelukkig of matig speelt kun je best wachten tot de rust, niet als hij 100 procent kansen voor de tegenstander aan het inleiden is. En dat heeft Gaaei drie keer gedaan.

Dat het persoonlijk hard is voor Gaaei dat is dan maar zo, het is topsport. Dit hoort bij zijn werk, waar hij bijzonder royaal voor betaald krijgt. Dit was gewoon noodzakelijk, ook al was hem laten starten de grootste fout van Van't Schip.

25 februari 2024 om 19:55

Daarom zeg ik; grote fout om hem op te stellen. Komt zelfs bij Jong niet goed uit de verf, en dan moet hij het tegen een subtopper ineens bolwerken? Je hebt die gozer onnodig nog verder de put in gedonderd.

En dat hij royaal betaald krijgt, maakt natuurlijk geen zak uit. Het is een gozer van 21 die een mentale mokerslag krijgt. Alsof financiële vergoeding überhaupt relevant is in deze discussie.

25 februari 2024 om 19:42

Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik neem aan dat de kwaliteiten van Gaaei bekend zijn bij de staf van Ajax ..

Gaaei speelde een slechte 35 minuten maar zo zijn er dit seizoen nog tal van spelers geweest bij Ajax, ben benieuwd of die volgende keer ook worden gewisseld..

Naast het belabberde spel van Gaaei ook een grote fout van de staf

25 februari 2024 om 20:27

Het belabberde spel van Gaeei is niet eens zo zeer zijn fout, hij kan gewoon het niveau niet aan. Bij hem zie je dat hij zijn stinkende best doet, maar het gewoon niet aan kan. Daarnaast denk ik dat hij stokstijf van de spanning staat.

Wat mij betreft valt hem weinig aan te rekenen, en komt dit volledig op het conto van de staf.

25 februari 2024 om 21:59

Precies dat. Als je dat koppie van Gaaei alleen al ziet… Die jongen heeft 0 vertrouwen en staat stijf van de spanning. Daarnaast heeft hij meerdere malen aangetoond het niveau (nog) niet aan te kunnen. Regelrechte blunder van Van t Schip om hem op te stellen en hij vermoord hiermee die jongen gewoon.

Ik heb er absoluut geen moeite mee dat Van 't Schip hem eraf haalde, zeker omdat je aan alles voelde dat Gaaei de zwakste schakel was en dat het wachten was op een volgende moment wat fataal had kunnen zijn. Dit is gewoon topsport, hoe moeilijk dat ook is.

We hebben nu toch wel mogen concluderen dat Gaaei gewoon niet in Ajax 1 hoort te spelen? Zelfs in zijn systeem komt hij veel tekort. Dit is gewoon klaar net als met Avilla. Hoe zuur voor die jongen dat ook is, want met zijn inzet is niks mis. Hij is gewoon te slecht. En dat in een elftal waar de lat al veel lager ligt.

Iedereen brande Sanchez tot de grond af want hij kon niet aanvallen , had je hem nog gehad had je in ieder geval een speler die wel kan verdedigen , iets wat er ontbreekt momenteel. Ook iemand die de duels niet schuwt. Afscheid nemen van Rensch , Gaaei en Gooijer en een back halen die wel weet wat rechtsback zijn inhoud.

25 februari 2024 om 19:40

Sanchez kon ook niet verdedigen.

25 februari 2024 om 21:28

Maar is ondanks dat beter dan Gaaei en Gooier en misschien zelfs dan Rensch

25 februari 2024 om 22:04

Nee, Sanchez was wel echt minder dan Rensch.

26 februari 2024 om 00:52

Snap je…

25 februari 2024 om 19:41

Sanchez kon ook niet verdedigen. Maar het ging erom dat die kerel wel alles gaf op het veld. En dat mis je in deze spelersgroep. Zeker als je spelers zoals Rensch, Taylor en Sutalo ziet sjokken. Zo'n Sanchez had altijd wel een prima mentaliteit.

25 februari 2024 om 20:12

Sanchez was ook geen Ajax niveau, maar zeker niet minder dan Rensch. Echter, als aankoop een aantal slechte duels spelen en je bent al snel klaar. Publiek en analisten die je afkraken en belachelijk maken. Als je concurrent die het net zo slecht doet een troetelkindje uit eigen jeugd is ben je natuurlijk klaar..

Gaaei was gewoon een makkelijk slachtoffer, het had net zo goed Sosa, Hlynsson of Hato kunnen zijn in de 1e helft. Snap sowieso niet waarom je niet wacht tot de rust aangezien Gaaei er de vorige keer tegen Feyenoord er mentaal ook bijna aan onderdoor ging.

25 februari 2024 om 19:44

Wellicht dat Van t Schip nu heeft besloten om Gaaei niet meer op te stellen

25 februari 2024 om 21:29

Ik heb bij Hato het gevoel dat hij niet gewisseld wordt om hem zo te stimuleren het contract te verlengen.

25 februari 2024 om 21:47

Dat klopt ook, daarom speelt Kaplan niet links centraal omdat Hato niet als linksback wil spelen. Alles om het gemaakte supertalent tevreden te houden.

25 februari 2024 om 22:00

De laatste weken speelde Hato toch gewoon linksback? Toen had Kaplan dus ook gewoon centraal kunnen spelen. Geen idee wat de reden is dat hij niet eerder de kans kreeg, maar dit is onzin.

Ik vind het niet normaal hoe Ajax deze jonge speler omgaat, hij heeft nog een contract tot half 2028. Goed, Aton eruit nieuwe erin en dan wat......nog niets.



Hadden ze deze jongen gewoon in de rust gewisseld ,was er niet zoveel aan de hand. Die 10 minuten zal niet veel verschil hebben gemaakt.nu is deze jongen zeker alle zelf vertrouwen kwijt.als je er zo uit moet.

Ik vind het bijzonder dat Gaaei überhaupt nog op de bank is gaan zitten. Ik denk dat ik met mijn voetbalschoenen nog aan het stadion uit was gelopen en een taxi had gepakt naar de parkeergarage van Ajax. Had je nog wat aan je avond gehad.

Als hij als trainer nu pas in de gaten heeft dat Kaplan een versterking voor de verdediging dan is er iets goed mis. Als je dan ook nog Gaeei gaat opstellen terwijl hij telkens door het ijs zakt dan kom je zeker niet meer geloofwaardig over. Van het Schip heeft het geluk gehad dat hij bij zijn aanstelling wat zwakkere clubs heeft getroffen zodat ze van de laatste plaats af konden komen. Maar nu is het van het zelfde niveau als in de tijd van Steijn

25 februari 2024 om 21:51

Dan past deze trainer daar prima bij. Waarschijnlijk een sympathieke man, maar te weinig kwaliteiten.

Ik kan wel een dozijn redenen bedenken om van 't Schip vanavond nog te wisselen. Maar dat zal bij de echte Ajax jongens wel niet goed vallen. Net als het verwensen van de hoofdschuldige van de ellende waar we dik anderhalf jaar mee zitten opgescheept; onze grote vriend van der Sar. Maar geven wel aan dat er binnen de club zelf ook niet veel kwaliteit zit.

Van ‘T schip probeert weer achter spelers te schuilen. Hij moet zijn mond houden. Team ten alle tijden beschermen en niet na zo een pijnlijke wissel nu ook op tv gaan bespreken.

Jo vz, blokkeer anders gewoon m'n account joh. Ik geef gewoon aan dat ik het niet snap dat het bestuur buiten schot blijft die na lichtgewicht steyn, nu schip aan hebben gesteld als een soort goodwill om z'n rouwproces te verwerken. Deze man voegt niks toe aan ajax en helpt ze van de regen in de drup. Net zowel als jullie moderators niks toevoegen, want ipv het live meepraten en de standen enz eens op orde te hebben is t enige wat jullie doen reacties verwijderen. Reacties die discussies op gang brengen, iets waar normaliter een forum voor bedoeld is

De keuze voor Gaaei in deze topwedstrijd is erg opvallend. We hebben allemaal kunnen zien hoe de wedstrijd vs Feyenoord is gelopen. Gaaei loopt al het hele seizoen met zijn ziel onder zijn arm en dan kies je nota bene tegen AZ voor Gaaei.

Iets zegt me dat enkel op basis van zijn kwaliteiten als wingback voor hem is gekozen in de 5-mans verdediging. Zonder dat er is gekeken naar andere factoren, zoals vorm, zelfvertrouwen, compatibiliteit met andere spelers en vastigheden. Gaaei maakte geen sterke indruk, al is hem slachtofferen in de 35e minuut wel erg makkelijk.

Van t Schip gaat hier ook niet vrij uit. Het is opvallend dat de laatste weken de trainer zijn selectie en spelers niet meer beschermt in de media en zelfs herhaaldelijk blijft roepen dat een grote groep het niveau niet heeft. Ondanks dat het klopt werkt dit door in de spelers groep en zullen spelers die al niet blaken van het zelfvertrouwen nog eerder door het ijs zakken.
Van T Schip is een held en stond er toen Ajax een trainer nodig had, al lijkt het me duidelijk dat die Ajax op langere termijn niet verder gaat brengen. Hopelijk wordt de portemonnee een keer getrokken voor een buitenlandse toptrainer!


Ik heb veel waardering voor van het schip, zoals hij al de hele tijd de lastige en negatieve vragen van journalisten met rust ,kennis en beheersing beantwoord. Waartegen bv onze bondscoach R.koeman meteen zijn eigen spelers afzaagd en laat vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren