Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip legt uit waarom Ajax-spelers aanvankelijk drie vrije dagen kregen

Laatste update:

Ajax heeft vrijdagmiddag in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met dertien spelers getraind, zo meldt De Telegraaf. Trainer John van ‘t Schip had zijn selectie eigenlijk een vrije dag gegeven vanwege het drukke programma dat voor de boeg staat.

Een deel van de Ajax-selectie is vrijdag op eigen initiatief gaan trainen. Op maandag en dinsdag hadden de spelers ook al vrij gekregen. Samen met Van ’t Schip en zijn assistent-trainers Michael Valkanis, Hedwiges Maduro en Said Bakkati zijn zij toch het veld opgegaan.

De Telegraaf weet welke spelers hun vrije dag hebben opgegeven. Het zou gaan om vier doelmannen: Diant Ramaj, Jay Gorter, Gerónimo Rulli en Remko Pasveer en de veldspelers Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson, Jordan Henderson, Tristan Gooijer, Borna Sosa, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato.

Clubwatcher Mike Verweij meldt daarnaast dat Steven Bergwijn, die de afgelopen weken uit de roulatie was wegens een hamstringblessure, op het veld individueel loopoefeningen verrichtte. Steven Berghuis en Brian Brobbey werden intensief door de medische staf behandeld, terwijl Josip Sutalo geblesseerd is. Brobbey zou uit voorzorg aan de kant zijn gehouden en zondag tegen FC Utrecht wel kunnen spelen.

Tegenover Ajax TV reageert Van ‘t Schip op het nieuws dat er spelers op eigen initiatief zijn gaan trainen. “Het is belangrijk om de frisheid in de ploeg terug te krijgen”, benadrukt de oefenmeester. “Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien.”

Van ‘t Schip kan begrijpen dat supporters vreemd opkijken dat de selectie na het verlies tegen AZ drie vrije dagen kreeg. “We hebben alleen een heel druk programma, waardoor de frisheid uit de ploeg is gegaan. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren er weer in te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing.”

Anton Gaaei


Iemand die ook op de vrijdagtraining ontbrak, was Anton Gaaei. Hij kreeg van Van ‘t Schip ‘twee tot drie dagen’ rust. De Deen werd tegen AZ voor de tweede keer dit seizoen voor rust naar de kant gehaald wegens tegenvallende prestaties op het veld. "Ik heb in de ArenA een tijdje met hem gesproken. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het te verwerken. We hebben hem twee tot drie dagen gegeven om rust te krijgen in zijn hoofd", aldus Van 't Schip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je wil spelen in een nieuw systeem. Nu heb je de tijd om daar op te trainen en geef je ze vrij. Heel bijzonder.

1 maart 2024 om 19:12

Bovendien speelt ajax in zo'n lage intensiteit dat je daar amper moe van kan zijn. Op z'n minst opmerkelijk dit. 'wie komt trainen mag komen trainen', dat doen ze bij een amateurclub nog niet eens.

1 maart 2024 om 19:14

Zeer mee eens, zelfs Sjaak Swart had met zijn wandelvoetbal meer stappen gezet dan de gemiddelde Ajacied afgelopen Zondag.
Best vreemd inderdaad dat je dus niet volle bak gaat oefenen.....maarja, Who cares eigenlijk.

1 maart 2024 om 19:28

"maarja, Who cares eigenlijk."

Blijkbaar best wat fans aangezien de eerste 3 reacties op een post over het trainingsschema van Ajax van een Feyenoorder, Psv'er en Az'er zijn 😂

Sluit me als Ajacied aan bij jullie opmerkingen. Hele bijzondere werkwijze van onze John.

Ik denk dat het voor ajax goed zou zijn als er een paar goede trainingen worden gegeven waarbij het drukzetten en de restverdediging worden getraind. Door gerichter te trainen kun je ook frisheid binnen je ploeg behouden. Het belangrijkste lijkt mij dat er herkenning van momenten binnen de selectie komt. Verder tekent het de spelers die zijn gekomen wel in hun werklust en poging om de huidige situatie om te draaien. Dat Gaaei niet komt snap ik wel.... als ik 2 keer in de eerste helft werd gewisseld had ik ook elke vrije dag lekker vrij gehouden en meer dan bare minimum hoef je denk ik niet van hem te verwachten de komende tijd.

Schip wordt niet meer serieus genomen door deel eigen selectie lijkt het hier op

En dan zondag om half drie weer aankomen met het excuus dat de spelers het nieuwe systeem nog niet beheersen. Alsof je alleen keiharde trainingen kunt doen en geen specifieke tactische oefeningen kunt doen. Gewoon eens de bal drie keer naar elkaar overspelen zonder over de zijlijn te lopen om te beginnen.

Van 't Schip kan zelf beter maar een paar maanden rust nemen, krijg ik de indruk. Het loopt een beetje over....

Schrikbarend dat er maar 8 veldspelers zijn komen opdagen. Zegt wel genoeg over de mentaliteit van deze groep.

Ik denk dat ze in de KKD meer trainen. Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad. Wat een onzin je bent prof of zijn het amateurs.

Ik vind het helemaal niet raar. Integendeel.
Meer is soms minder
Meer trainen betekent niet altijd dat je daardoor beter wordt. In het begin van het seizoen wel veel trainen, conditie opbouwen. Soms moet je juist gas terug nemen. De spelers even rust gunnen, zowel op het veld alsook in het hoofd. Ze niet over de kling jagen, kunnen ontspannen, de batterij opladen om de laatste maanden vol ervoor te kunnen gaan.
Ik ben heel blij dat Schip niet een trainer is van meer en meer trainen. dat si zoooooooooo dom

1 maart 2024 om 19:43

Nou dus we gaan Ajax echt zien knallen tegen Utrecht dan.
Mocht het een success zijn dan gaan ze 1x in de week trainen. Want minder is soms meer ofzo.

1 maart 2024 om 20:36

Drie dagen is wel veel hoor. Doen ze in Rotterdam en Eindhoven ook niet. Je kunt ook op spelsystemen trainen, dat is best vol te houden voor die overbetaalde voetballers. Zou willen dat mijn baas mij na een drukke periode ook eens op zijn kosten een paar dagen vrij gaf. Maar ja, wat weet een bouwvakker nu van hard werken gedurende drie keer 90 minuten in een hele week?

1 maart 2024 om 23:13

Stel je eens voor, die spelers willen naar PL gaan. Dat is toch een NO brainer speel je 3 wedstrijden in een week, wat doe je dan? Echt het meest onzinnige opmerkingen die ik ooit gehoord hebt.

Zeker na verlies van AZ, lijkt me dat je zo snel mogelijk gaat analyseren wat te verbeteren valt ipv kom maar bij jongens poeh poeh wat hebben jullie het zwaar.
Juist in deze fase moet je volle gas geven om toch voor nummer 3 of ieder geval 4 te gaan. Als dit de instelling al is.

Dit is toch bizar? Als je in zo’n slechte periode zit zou je alles op alles moeten zetten om weer naar boven te komen. deze week wordt dus 3 keer getraind? Dat doen ze in de B-tjes ook als je selectie speelt… dat niemand binnen Ajax dit gedrag afkeurt vind ik ook vreemd, want dit is toch alles behalve professioneel? Ik hoop dat van ‘T schip tot de zomer aan kan blijven, maar hij werkt zichzelf wel heel erg tegen.

Devyne Rensch is basisspeler en een kind van de club. Een van de meest ervaren spelers. Heeft geen zin om te trainen?

1 maart 2024 om 19:32

Vond het ook best verrassend dat Sosa er wel tussen stond. Kan zo wel een beetje opmaken wie er nog zin in hebben eigenlijk. Valt me ook wel tegen dat Brobbey er niet bij was.

1 maart 2024 om 19:35

Die werd behandeld door de medische staf staat in de tekst. Het is voor ajax te hopen dat hij er tegen Utrecht bij kan zijn.

1 maart 2024 om 19:57

Je hebt gelijk, overheen gelezen. Las alleen Berghuis en Bergwijn maar Brobbey dus ook in dat rijtje. Vond het al a-typisch

2 maart 2024 om 00:33

Rensch trainde na overleg met Schip in de gym. Die was dus wel aanwezig om te trainen.

A gossie 2 x in de week spelen met zo'n vet salaris, ja we moeten medelijden hebben met dit soort gasten, hou op zeg.
In Engeland spelen zij soms 3 x in de week en piepen niet

Het zegt genoeg over de veldspelers die wel zijn komen opdagen, wat mij betreft beloon je die allemaal met een basisplaats. Valt me wel tegen van een Vd Boomen en Rensch die zichzelf als leiders naar voren willen schuiven maar dus laten afweten.

1 maart 2024 om 19:38

Helemaal mee eens! Speel je alleen met Sosa-Hato-Kaplan-Gooijer achterin middenveld Mansvkerk en Henderson cvm Taylor op 10. Hlynsson vanaf links brobbey en Berghuis mits die laatste 2 fit zijn. Dit zijn de spelers die in ieder geval hun wil hebben laten zien.

1 maart 2024 om 22:26



Mij niet. van den Boomen is maandenlang geblesseerd geweest. Na de eerste wedstrijd kreeg hij reactie op knie en kon hij de wedstrijd erna amper spelen. Moet de week erna ineens 200 minuten in een week spelen. Helemaal prima als hij even een dag extra rust pakt als hij zelf voelt dat dit beter is.

Ik zou eerder verwachten dat jonge spelers die op de bank zitten, zouden komen om zich te bewijzen zoals een Rijkhoff.

2 maart 2024 om 00:35

Rijkhoff speelde vanavond een wedstrijd met Jong Ajax, dus die was er daarom niet bij.

2 maart 2024 om 00:36

Rensch was er, maar is na overleg met Schip in de gym gaan trainen.

Van t schip en zijn staf zijn te zacht, te lief en daarbij zie je de trainer nooit langs de lijn uit zijn plaat gaan. Er zijn namelijk genoeg momenten geweest om dat wel te doen. Dit Ajax speelt zo zwak, geen beleving, minimale intensiteit en dan 3 dagen vrij geven. Niet 2 dagen of 1 dag maar 3…

Van t schip moet juist ajax systeem spelen.. echte ajax school zoals in zijn tijd.. dan verlies je maar met 2 nul.. nu verander je van systeem en alsnog verlies je kansloos.. wat is wijsheid?

Zwakke teksten van VtS. Al is dit niet volledig zijn schuld, de selectie stond er voor zijn komst al belabberd voor qua conditie.

Wat mij betreft een basisplek voor alle veldspelers die op kwamen dagen. Brobbey, Berghuis en Rensch hebben uit voorzorg niet meegetraind maar waren wel aanwezig. De rest mag je een straf geven.

Na deze ontdekking zou Van het Schip op staande voet ontslag moeten krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren